Trebao bih i ja jednu preporuku za neke prosječno dobre slušalice.
Imam one serijske HS 43 i nisam baš zadovoljan što se tiče zvuka i bassa.
Što jeftinije, da je I priključak, 3,5 mm..
Printable View
Trebao bih i ja jednu preporuku za neke prosječno dobre slušalice.
Imam one serijske HS 43 i nisam baš zadovoljan što se tiče zvuka i bassa.
Što jeftinije, da je I priključak, 3,5 mm..
Georgy: Creative EP-630? Bas mi se čini dobrim, čujem nekada bas dionice koje moji pc zvučnici ne mogu odsvirati, ali nisam imao prilike usporediti ih s nekim drugim sluškama... Osobno bi najradije kupio još jedan par za slučaj da se ovima nešto desi - cijena niska i super mi odgovaraju.
Hvala, xlr.
Onda budem ovih dana odnio Kossice na servis- pa ako ne prođu pod garanciju, ove Creative ću si uzeti :)
BTW Nisam baš skužio ono crtanje karakteristike diode (isto kao i svi ostali u razredu), ali danas je na laboratorijskim vježbama prošlo dobro to što sam crtao...
Tako da je valjda u redu :D
Hvala još jednom :respect:
Pogledaj sony in ear sluske. Mozda su malo iznad 200 kn ali im je zato zvuk odlican i mislim da bolje nema za te pare
sony ima problema sa kablovima,brzo pucaju..
radije jos malo rastegni do senn cx300
Evo, javili mi da imam pravo na kupnju nečega u Linksu za cijenu (sada mrtvih ;D) slušalica- 115 kuna.
I mislim dati najviše još 100-150 kuna.
Za te novce sam našao Razer ProTone m250.
Sviđa mi se i izrada i čine mi se ok (reviewi), a ne mislim kupovati neke "naglavne" slušalice- pošto bi ih koristio za mobitel (pa mi je malo bezveze one velike slušalice nositi po vlaku/tramvaju/školi- vjerojatno bi ih brže strgao :notooth:)
Nisam još imao clip on slušalice, ali valjda ću se naviknuti. :)
Pa me zanima par stvari.
Da li su te slušalice ok za te novce? Da li su tu negdje rang kao Koss the Plug ili su bolje/lošije?
Da li se zvuk čuje "van"? "Noise isolation" znači da ono što slušam ne čuje nitko drugi ili je to ono da ne čujem okolnu buku? (vjerojatno glupo pitanje- ali ne znam ;))
Ako imaju neke bolje za te novce- do kojih 250 kuna (u Linksu), samo recite, makar su mene ove već skoro "osvojile" :D.
Kupio bih možda te cx300 ili ep630- ali pošto ne mogu dobiti novce već moram kupiti kod njih... :)
Noise isolation (točnije, cancellation) je feature da ne čuješ buku, a paralelno s tim najčešće ide i da ljudi oko tebe ne čuju šta slušaš (bar kod in-ear).
Iskreno, ove Razer mi se na prvi pogled ne svidjaju bas. :-/
Frend je jednom kupio slicne (doduse znatno jeftinije, do 100 kn, ali tog oblika), i svi oko njega smo bolje culi sto on slusa nego on sam. :rolleyes:
Kvaka je da ne nasjedaju (bar njegove nisu) dobro na usi, pa je onda djabe svaki trud.
Po meni, ako hoces dobre slusalice za mobitel, najbolje su mi one "gumene", sa gumenim ear-plugom. Taj plug ima dvostruku funkciju - pojacava/poboljsava zvuk samih slusalica, a takodjer te cisto zbog fizike (hermetsko zatvaranje) prilicno dobro izolira od "vanjskog svijeta".
Mislim na ovakve ili slicne:
http://www.argonaudio.com/image/prod...ADPHONES_1.jpg
U toj klasi inace koliko znam Sony ima vrhunski zvuk, iz jednostavnog razloga sto oni uvijek malo prepojacaju baseve, a to kombinirano sa cinjenicom da je na takvim slusalicama lako dobiti visoke tonove, znaci pokrivenost u prakticki cijelom zvucnom spektru.
Ma, znam da su in ear bolje...
Ali, moram kupiti u Linksu, pošto mi neće vratiti novce (pa lako ja onda odem negdje drugdje i kupim).
Imaju i Razer Moray (nemojte misliti da gledam samo Razer- već Links ima mizeran izbor slušalica kakve tražim) sada sam čitao par reviewa i čine mi se bolje, ali me zbunjuje što je dinamički raspon 20- 11000 Hz, a većina slušalica je do 20kHz.
I učili smo (:notooth: zapamtio sam) da je čujna frekvencija do 20kHz, tako da mi nije jasno da li će biti nekih izostavljenih dijelova sa tim slušalicama ili što već to znači... :dunno:
Pa gle ovako, sempliraj nesto (ili downsample-aj postojece) na 11kHz, pa vidi kako to zvuci. ;)
Drugim rijecima, ja to ne bi kupio. No s druge strane, nemoguce da su toliko lose, pogotovo kao sto rekoh, jer te male slusalice ako ista imaju dobro, to su onda visoki tonovi. Prije ce biti neka stamparska greska. Pitaj ih osobno o tome.
Nemam pojma kako to napraviti :notooth:, ali po reviewima te Moray kažu da su super i nitko ne spominje tih 11kHz.
I našao sam dečka koji će mi dati da isprobam m250.
Pa ću u subotu to valjda ići kupiti.
Ne vjerujem da je tiskarska greška, jer svugdje piše 11kHz.
EDIT: Našao objašnjenje :), ali opet nisam siguran...
Da li mi je bolje slušati dobru kvalitetu većinu vremena ili prosječnu cijelo vrijeme.
Tj. da li taj dio iznad 11kHz baš puno lošije zvuči- ili je to slabo primjetno?
Možeš li mi onda samo još to objasniti, to sampliranje (downsampliranje)?
S čime, kako...?
Ajde mi nađite neke kvalitetne a što jeftinije sluške, nemogu više na ove HS 43 :D Dosta mi je bitan bass
Preporuka WH - 700, baš ih jučer kupio (360 Kn) na prvu loptu zadovoljan kao i to tražio sam jak i kvalitetan bass, što i ti te i to dobio.
...možda mala zamijerka koda se čuje lagani šum. Dali je to do E (E71) serije mobitela pošto nisu primarno za glazbu ili je to tako ili ja loše čujem..., ma tek ih imam dan/dva.
Ma nedam tolko para za slušalice ;D
Ima nešto "malo" jeftinije?
Znam ja da ako hoćeš nešto šta valja treba skuplje platit, ali nema se para za to, recesija je :D
Sad sam baš u banani što se tiče tih slušalica, imam neku dobru mjuzu al na ovim slušalicama je to katastrofa slušat... Slab bass, na 100% ja čujem sve okolo, slabo je to...
EDIT: Jel valjaju šta ove iz HG Spota Sony-jeve do 100 kn?
Kolko para,tolko muzike.
Neznam bas da za 100 kn imas neke dobre slusalice.
Svakako ne uzimati no name firme
Sony je tu dobar
...e Ok. Znači to je tako i gotovo.... malo i smeta ali se izdrži ni ne čujem stalno.
Kupio razer Moray, ali nisam baš oduševljen...
Bass mi je nekako preslab...
Ne znam... možda zamijenim za m250- valjda one imaju malo bolji bass...
Probaj ih malo spržiti prije zamjene (burn in proces). Odi na:
Www.burninwave.com
I skini te semplove, prebaci na mp3 ili spoji na pc, pusti neka svira preko 2-3 noci na nekoj srednje-visokoj glasnoci (provjeri da ti ne "prde" membrane, poslusaj otpocetka do kraja kako se cuje i prilagodi glasnocu).
Kod mene na E630 je bas u pocetku bio nesto slabiji, tj gubio se u srednjim tonovima, pa sam 3 cijela dana slusao zujanje i tuljenje u ladici dok je radio burn in. Kasnije se stanje poboljsalo.
jel koristi netko možda creative EP-830?
kao da su odlične slušalice, kvaliteta basa i zvuka je navodno odlična
Hvala na savjetu. Evo, nakon 2 dana (+- punjenje mp3- a, ipak se ne može puniti i svirati :)) burn ina, zvuk mi se čini puno bolji. Nema više toliko šuštanja kod nekih pjesama, a i bas se čini bolji- nije kao kod Pluga, ali valjda su one imale neki opako nabrijani bas. :D
Može biti i da je placebo efekt, ali uvjeren sam da je bas bolji (i ako jest placebo- meni paše ;D). Ostaviti ću ipak još koju noć da se radi bur in... :)
Danas sam kupio slušalice Philips she2850 za 95 kn.
Dućan se zove e-plus, to je tamo u Garićgradskoj kod Trešnjevke.
Bio sam u velikoj nedoumici koje uzeti, jer je bilo još par modela do 100 kn.
Pitao sam nekog zaposlenika koje su najbolji izbor i on mi je pokazao na te (vjerojatno jer na ambalaži piše extra bass). Jačine su 106 dB. Odmah sam ih raspakirao i isprobao (kada sam ih kupio). Zvuk mi je onak OK, malo bolji od HS-43.
In ear su, neznam dali i stereo.
Nesviđa mi se što su žice dosta tanke, i što sam se z*ebo i zaboravio pitat jeli priključak na I ili na L. Na L je, što mi je sada problem. Morat ću uvjek mob stavit horizontalno (po dužini) u džepu kako mi se nebi žice savijale i pukle jer su dosta tanke.
Naravno da je zemlja porijekla Kina, nisam ništa drugo ni očekivao.
Garancija je 1 g.
Odlično pristaju u uhu, malo me je čak i boljelo lijevo uho, ali sam stavo spužvice i sada je ok. Imaju i mali "daljinski" za podešavanje jačine zvuka.
Prije toga, u Moby Shop-u kod stanice na Trešnjevci sam gledao jedne sluške (nesjećam se marke, ali je pisalo powered by sennheiser) i bile su jačine 116 dB, i nisam znao dali da ih kupim ili ne, jer što ako su neko smeće, ako nevalja zvuk, onda nemogu ništa.
Gotovo indentičan zvuk u slušalicama imaju jedne moje Sony slušalice koje sam dobio uz MP3. Super su mi, samo što su burazerove. Imaju odličan bass, nisu in ear ali se jako dobro čuje zvuk. Starije su, imaju debele žice, dobre spojeve i priključak na I.
Zasada sam zadovoljan s ovim, samo da su žice malo deblje i da je priključak na I bile bi savršene. Sada moram biti pažljiv prema njima.
Mislio sam prodati ove tek kupljene slušalice, i kupiti Logitech h165, u Linksu su 125 kn. Samo me zanima kolika im je jačina u decibelima, i imali tko tu na forumu te slušalice?
To ti je komplet headset sa mikrofonom:
http://www.logitech.com/index.cfm/we.../5756&cl=nz,en
A ovo sa decibelima predstavlja omjer signal/šum, a ne razinu buke kao što misliš:
http://en.wikipedia.org/wiki/Signal-to-noise_ratio
Ekipa, gdje bih u zagrebu mogao kupiti produzni 3,5mm kabel.
Jer sam uz W980 dobio neke inear Sony slisalice koje su odlicne, ali imaju kratak kabel, ka koristio bio ih sa iPhonom.
Kupio nove slušalice, Creative EP-630, na preporuku xlr-a.
Hvala za savjet kolega, iako još nisam raspakirao i isprobao slušalice, jer mi je mob prazan, memorijska na servisu (gamad mi neće ju samo zamjenit i dat novu :angry: ) Kupio u Algoritmu, cijena 139 kn. Obišo sam pola grada da bih ih našao... Kolko sam uočio nigdje jamstvenog lista, izgleda da nedaju garanciju :angry:.
I zezno sam se za ove Philips SHE2850 sluške, ja budala ih platio u nekom dućanu kod Trešnjevke 95 kn, a u HG Spotu 79 kn, mada sam uvjeren da sam ih negdje neki dan na netu našao za 75 kn. Uvalit ću ih frendu, samo da ih se riješim :banme:
SrKi- Chipoteka
GT-R- baš sam ja mislio danas- sutra kupiti, ali mi je žao ovih koje sada imam (da ih nisam bezveze kupovao... :D)... Ajd, dati ćeš mi jednom da isprobam- da čujem hvali li ih xlr opravdano :notooth:
Razmišljam da prodam te Razer koje su me razerčarale :D, pa si kupim CX300 (koje su dosta skupe- 400 kuna)...
Hehehe, može, samo čekaj da ih ja isprobam prvo :D
Ah, ja sam na kraju bezveze kupio ove Philips SHE2850, mada nisu loše slušalice, ali kada se vozim u tramvaju ili autobusu, pojačano na 100% i jedva se čuje. Spušio sam 25 kn, a da sam ih negdje kupio za 75 kn, onda bi samo spušio 5 kn, jer ću ih frendu uvalit za 70 kn :D
I još nešto što me izrazito smeta na njima: Izlaz na L.
Onda moram mob stavljat vodoravno u džep kako se nebi savijao ionako tanki kabel od slušalica. Naravno tu su i problemi: Ili je džep preuzak da bi mob stao vodoravno, ili ga je nemoguće ugurati zbog silicon case-sa, a još teže izvući.
Mislim da neću imat problema s ovim novim. Vidjećemo...
e GT-R, u kojem si ih algoritmu kupio?
prešao sam cijeli zg u potrazi za njima...:cry:
Nema u Feniksu?
Gledam po internetu, kažu da su CX300 i EP- 630 jako, jako slične...
:hm:
A, CX300 II koštaju 400 kuna- da li se to isplati? Ako mi je jedna od najbitnijih stari bass.
Ako je netko usporedio- da li su EP- 630 slične The Plugu (bolje ili lošije- općenito)?
CX300 su sigurno best buy u svom rangu. Mana im je jedino nesimetrican kabel, ovisi kako se uzme (jedna slusalica ima duzi kabel od druge). Inace usporedio sam ih sa EP630 i ergonomski su identicne, a po zvuku nisam primjetio neke osjetne razlike. Kad sam kupovao svoje sluske, citao sam da CX navodno imaju ukroćeniji bas, to mi je bas ostalo u sjecanju, makar nisam primjetio. Ugl da imam 300kn uzeo bi CX300.
Onaj Algoritam u Gajevoj, kod hotela Dubrovnik.
Kako mi je mob još uvjek prazan bez memorijske, isprobao sam slušalice na radiju (radio od mobitela). Desna se čuje jače od lijeve, :wtf:
Onda ih spojim na MP3, obadvije se čuju jednako, ali bassa nema nigdje! (biće da je zato što je Škoro pjevao-svetinja, nisam tražio neke strane pjesme sa boljim bassom, a uostalom MP3 ima pjesme u atrac formatu)
Prčko sam malo i po postavkama, i nikakvih rezultata.
A te serijske od MP3-a nisu in ear, najobičnije su a imaju tako dobar zvuk.
MP3 je Sony, i slušalice.
Nešto više ću moći reći kada dobijem svoju memorijsku natrag, onda ću stavit par pjesama sa super bassom, namjestit ekvalizator i testirati.
Inače, ona 3 seta što se dobiju onih gumica, meni je i najveća premala... Tj. neispada iz uha ali osjetim da bi bilo bolje da je još veća..
Srednja već ispada samo kad nagnem glavu u stranu, a malu nisam ni testirao (kome uopće paše tako mala?).
Trebalo bi mi stručno mišljenje, Klipsch S4 koje u testovima hvale na sva usta i stavljaju ih u konkurenciju mnogo skupljim slušalicama iz višeg ranga ( http://www.klipsch.com/na-en/product...e-s4-overview/ ) ili M-Audio IE-10 koje su napravljene po ultimateears-u ( http://www.provox.hr/Audio/proizvod....Proizvoda=2121 )?
Razlika u cijeni između boljih modela različitih kompanija je 125 kn, što i nije toliko strašno, pa mi se malo teže odlučiti, može i štogod treće, ako je bolje a ne skuplje.
Slušalice bi pogonio iTelefon prve generacije, zasad, ali razmišljam se o kupnji nekog kvalitetnog (prvenstveno mislim na zvuk i user interface) playera većeg kapaciteta (u mislima mi je iPod classic 3G izrazito radi kapaciteta i izostanka touchscreena, da mogu prebaciti pjesmu u džepu hehe), pa bih bio zahvalan i na kojem prijedlogu za player, naravno potkrijepljeno nečime, ne samo jer se kako kome što sviđa..
Na kraju sam skužio da obadvije slušalice imaju istu jačinu zvuka. Razlog zašto sam ja mislio da je desna jača od lijeve (ili obrnuto) jest zato što nisam dobro stavio slušalicu u uho. Ja to neprimjetim, ali primjetim da je zvuk tih.
Danas sam malo slušalice spojio na MP3 i pustio neke pjesme, bassa još uvjek nigdje, ali kad prstima stisnem slušalice u uho, osjeti se neki slabiji bass, ali zvuk je odličan. Samo se nadam da će nadoć taj bass više, već 2 dan ih burnam i još ništa.. Jesu svima ovako sluške u početku bez ikakvog bassa, pa kasnije on "nadođe", tj. zvučnici se razrade?
ja sam si ih normalno stavio u uho, ali mi je i dalje jedna jača od druge
bassa je bilo na početku i sada ga ima ali znatno je slabiji od bassa na hpm70
to mi je kad kupujem spontano, ne informiram se prije kupnje, nego uzmem one koje mi se svide na oko :-/
p.s. na hpm64 su lijeva i desna slušalica jednake, nije problem u meni nego kod tih slušalica
Pa jesi radio burn-in na ovim Creative slušalicama? Evo ja već 4 dan to radim, još večeras pa ću sutra vidjeti ima li kakvih rezultata.
Zasada nema, još sve isto :( iako kolega xlr kaže da čuje i najmanji bass na ovim slušalicama
A koliko dugo imaš te svoje slušalice, i koliko si otprilike vremenski slušao muziku na njima?
citao sam negdje da je za burn in kod slusalica potrebno od 100 do 200 sati, a to je poprilicno.
Ja na svojim već od nedjelje poslijepodne polako radim burn in, rečeno mi je da je dosta oko 3-4 dana, iako ih ne burn-am od 0-24, ali sigurno je da sam ih već kojih 50 sati burn-o. Nastavit ću s time sve dok nedobijem natrag memorijsku sa servisa (a to bi moglo bit uskoro), jer mi ovako slušalice ničem nesluže, pošto nemam šta slušat na mobu.
Definitivno loše umećeš slušalice ;) I točno znam kako ih ubacuješ jer kad ih ja tako probam staviti čujem samo visoke i srednje tonove, basa nema, ali usprkos tome slušalice ne ispadaju iz uha. Kad ih poguram, čujem bas.
Siguran sam u ovo jer kad ih jednom pravilno ubaciš, onda nema razlike u basu gurao ih ti još ili ne, one uvijek isto sviraju.
Izvadi velike čepove, stavi najmanje i gurni ih u uho tako da čuješ bas - one u toj poziciji moraju ostati! Ako čuješ pucketanje membrane i/ili osjetiš vakuum - to je to. Ako ti je mali čep premal, stavi srednji, ali ne vjerujem da netko tvojih godina treba veliki čep :D
Poslat ću ti na PM 2 pjesme za test, čisto da čuješ ono što ti pričam.
I sam kažeš da čuješ bas i sve, probaj ih sad lijepo gurnuti u uho :thumbup:
Eto, opet ja i slušalice :D
Prodao sam Moray, sad tražim nešto s više bassa...
Vidim da su CX300 II 380 kuna, a CX400 i PMX100 400 kuna (na akciji su u Novim bojama zvuka).
Sad, nekako su mi prirasle in ear slušalice srcu- pa ne znam za PMX100...
Postoji li neka velika razlika između in ear i on ear slušalica, mislim u zvuku- da jedne imaju bolji bass, druge bolje visoke tonove ili ne znam što već?
Po specifikacijama vidim da ove PMX100 imaju frekvencijski odziv do 27KHz, a CX do 21KHz (iako ne vidim smisla u ovih 27, pa čovjek čuje do 20...).
Uglavnom, može li mi netko preporučiti što da uzmem- ne moraju biti baš ove koje sam gore napisao, može i neke druge ako su bolje (znači, do 400 kuna- u Zagrebu)?
Znači, ako jako slično zvuče- in ear (zato jer uglavnom koristim slušalice po autobusu/ vlaku... i spremam ih u torbu).
Ako su PMX puno bolje i ne čuje se zvuk prema van- može i PMX.
Također ne znam jesu li CX400 puno bolje nego CX300 II...
Pa, eto, imam dosta pitanja- ali valjda će netko moći pomoći :)
EDIT: Evo, zvao sam i kažu da su se sve skoro rasprodale, i da eventualno mogu naručiti CX400.
Tako da ostaje dilema između CX300 II (za 380 kuna) i CX400 (za 400 kuna).
Kupio zadnje CX 300 II u Bojama zvuka. :D
Za sada sam sretan, a nadam se da će još i bolje zvučati nakon nekog vremena...
Ubio sam se otvarajući kutiju (čak sam se i porezao ;D), sve živo se može odvojiti- kao oni kartonski modeli kuća ili bilo čega ;D
Dobije se i neka torbica- kao onaj stari novčanik s oprugom se otvara- fora :)
Slušalice su super, male (prelagane, stvarno se ne osjete u uhu), imaju opasan konektor (L- ali je čista plastika, tako da ne vjerujem da će se lako strgati).
Malo mi je čudno što se asimetričan kabel, ali naviknut ću se :)
Zvuk je, naravno, odličan- a doživio sam katarzu slušajući Boom Boom Pow ;D
Bass je odličan i izolacija jako dobra- ne bih čuo da me šleper pogazi :notooth:
Uglavnom, xlr ih ne hvali bezveze :thumbup:
Evo nek se nađe jedan site kako prepoznati fejk sluške od originala (osim po cijeni):
http://fakeheadphones.com/
Korisno ekipi koja bi kupovala na ebayu .
Georgy uploadaj mi negdje boom boom pow i proslijedi na pm, hvala :D
i ja sam imao slicnih dilema izmedu cx300 i px100.
cx300 imaju odlican zvuk, ali ja osobno ne volim in ear jer me nakon nekog vremena pocinju boljeti usi i ne volim ih jer imaju zatvoren zvuk koji ne dopusta da se muzika siri uokolo, te zbog toga ne daju prirodan zvuk.
heheh halek,nadam se da si svjestan da je to slucaj samo sa ovim jeftinijim in ear sluskama..;) sto se tice obadvije stvari
Moze misljenje o ovim slusalicama http://compraonline.mediaworld.it/we...tegory_rn=1725
zapravo me zanima koliko vrijedi taj BASS BOOSTER
ipak sam se odlucio za Koss i uzeo ove http://img694.imageshack.us/img694/1535/koss.th.jpg
Zanimaju me Sony MDR-EX700LP.
Na Sony stranici koštaju 300$, a na ebayu ih ima samo par koji koštaju više od 10$...
To su sve kopije ili?
Također- postoji li kakav način da se raspoznaju original slušalice s ebaya od kopija (ili postoji mogučnost povrata novca ako se ustvrdi da su kopije)?
Pozdrav! Koristim SONY NWZ-S615F i nakon malo vise od 2 godine slušalice gube kontakt. Zanimaju me slusalice do 200 kn, da je bass i kvaliteta kao i na ovima sto su dosle sa njime, po mogucnosti HGspot ili Vemil, hvala!
Dakle ovak čovjeki...
Trazim neke slusalice, koristio bi ih za komp i za iPod. Trebaju bit kolko-tolko kvalitetne, da imaju onu kvacicu koja se za uho onak zakvaci, da mi ne padaju stalno...
A sad ovo, nije prijekopotrebno, al nek se najde. Da imaju mikrifon, al sve u jednom prikljucku (pa za iPhone onakve kak imaju...)
A cijena, paaaa, recimo nekih 150 kn +- nes malo... Necu sad neke uuuultra skupe, neg onak, solidne neke, da ima dobar Bas za muziku... E sam ga sad zakompliciro :notooth:
Pa, neka savjeti krenu...
Što kažete na ove Bose slušalice?
Znam da je ovo aukcija, ali one Buy it now se prodaju za 50$ što je dosta puno..
Jeli itko probavao, imao ikakva iskustva s njima?
Jesu bolje od sennheiser cx300?
Još uvjek koristim Creative EP-630 i dosta sam zadovoljan s njima, ali razmišljao sam da si možda ove nabavim, pošto je Bose tvrtka veoma poznata i kvalitetna.
A kad bih ih kupovo možda bih negdje do 200-250 kn izdvojio.
Ima boljih? Po čemu znaš? Jer na Ebay-u nepišu nikakvi modeli, samo Bose headphones.
Bose ima trenutno tri modela in-ear sluški mislim.
Ova tvoja aukcija su Classic kad sam pogledao opet, mislio sam prvo da su IE2 koje su bolje.
Cijean tih classic je 70 funti tak da će vjerojatno završit više od te cifre, ako neće onda bidaj i uzmi ih.
Ako budeš uzimao CX300, pazi, ima puno kopija.
Dali netko od vas ima Creative EP-430 in ear slušalice, i kako je s njima zadovoljan?
Po specifikaciji mi djeluju dosta dobre
Frequency Response: 10Hz ~ 22kHz
Impedance: 16ohms
Sensitivity (1kHz): 103dB/mW
Uzmi radije EP-630 ako tražiš sluške u boji. Razlika u cijeni nije toliko drastična, ali kvaliteta je :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gledao sam i te da, ali nema se trenutno para tako da će mi za sad i ove poslužiti super dobro..
Kakve se sad prodaju od 20Hz ove su super sa 10Hz..
Pa i nije neka razlika u cijeni, a u klasi do 200kn mislim da je EP-630 više puta dokazan kao best buy. Imam ih nekoliko godina već i stvarno sam prezadovoljan jer nisam niti planirao dati više od 200kn za sluške.
Makar od tih in-ear slušalica trenutno koristim Creative Aurvana 2 i prezadovoljan sam - od dizajna do kvalitete zvuka. Probao sam i EP-630 na par dana i imaju vrlo kvalitetan zvuk. Mislio sam da je u toj klasi Sony nenadmašan no nakon Creative-a sam promijenio odluku :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kao bivsi korisnik ep-630 mogu vam savjetovati da u izbor obavezno uzmete meelectronics m9. Naletio sam mislim na pcekspertu na preporuku, prosurfao netom reviewove, i narucio ih za 20$ + 7$ postarina. Cca 145 kn. Za tu cijenu prezadovoljan sam. Sve sto u stranim reviewovima pise je istina. Odlična izrada, zvuk bogat detaljima, bass je dovoljno jak, meni taman, zica se ne petlja, odlican fit u uho. Dostava ravno za 10 dana. Ko mp3 koristim htc hero i mislio sam da je zvuk los i nema spasa čak i boljim sluskama, ali sa mee m9 zvuk je fenomenalan.
Evo sitgle Creative EP-830 (frek.: 6Hz-23kHz).
Ljepe su, super bass, jedino mi nekako djeluju tihe (treba ih dosta pojačati i na laptopu mp3-320kbps i na iphoneu) a možda se to meni čini..
Dali netko ima iste takve?
:hm: kad sam te slusalice testirao na udaljenosti cca 5 cm od uha (testirane u svrhe uvjeravanja samog sebe u ispravnost slušalica), činile su se dosta glasno.... Ma, trebal sam ja njih i u uho nabit :notooth:
Provjeri na iPhoneu da nije možda uključena ona Granica glasnoće. Ali, uvijek postoji program MP3 gain pa si pojačaš pjesme.. :)
Nije uključena jer to nisam ni znao da je moguće, problem ješto je EQ bio na "Govoru" pa sam ga "Isključio" i sad je super!
Eto Fico hvala pomogao si mi..
Neka se čuje da! hehe
Ma nema problema, ljepe su i ove. ;)
Dajte mi neku preporuku za slusalice u rangu Creative EP-630 koje bi bile trenutacni "best buy" u tom cjenovnom rangu i koje se mogu nabaviti kod nas (i gdje to?)!
Uzeo bih navedene kad bi se mogle nabaviti ovdje (crne) jer ovim jeftinjacima s eBaya ne vjerujem... Znaci, nesto jeftino, a dobro (koliko je moguce) i da je model s jastucicima koji ulaze u uho.
Pogubio sam se s ovim silnim Sony EX-ovima... :dunno:
U svijetu-medija imaš bijelo plave raspložive.
Možda Infospot ima crne na lageru još.
Ako želiš probat(eksperimentirat) uzmi ove, 6$ dođu, a po reviewu su dobre.
Danas nakon 2 god korištenja, zahvaljujući mojoj frendici kojoj sam ja glupan posudio slušalice mi krepala lijeva slušalica. Govorim o Creative EP-630. Tako sam ljut, tek sam sad primjetio kada sam htio nešto testirati i ja gledam zašto mi neradi ljieva.. mrdam žice ali nedaje nikakve znakove života.. koliko je pojačala vjerovatno je zbog toga i krepala.. a uvjek sam pazio na te slušalice i sad dam nekom ko mi ih strga.. :angry: :angry:
Idem sutra po nove, nadam se da ih algoritam još drži. Ima možda neko pridjelog za neke malo bolje? Ove su izvrsne, ali volio bih čuti prijedloge.
Btw, ako ne burnam slušalice, dali će one same "nadoći" ili treba proći taj proces burnanja da bi iskoristio maximum slušalica?
Sennheizerice cx-300 su i dalje dobre, valjda se daju naci kod nas za normalne pare..
edit: haha jos uvijek su 300+ kn, ah ah
Inace pazim na ove ep-630 ko oko u glavi, super me sluze.
Pazio sam i ja svoje do trenutka kad sam njoj dao, nikad nisam pojačavao do kraja, a ona je toliko nafrljila da sam i ja čuo šta sluša.
Ma idem danas kupit nove (ako ih uspijem nać).
Daj mi samo reci ovo u vezi burnanja, jel ih potrebno burnat da bi one dale svoj maximum ili će se one same "razradit" kroz neko vrijeme?
EDIT:
Nađoh ove, nikad čuo za marku.. Možda neko od vas zna kakve su? + je što imaju garanciju 2 godine..= Citat =:
SteelSeries slušalice Siberia in-ear Headset http://www.supernet.hr/msan/thumbs/0160233_big.jpg
Šifra proizvoda: M0160233
Opis proizvoda:
SteelSeries Siberia slušalica je idealna za glazbu i igre entuzijasta. Dizajnirana prvenstveno za igrače, ova slušalice se također može koristiti s većinom prijenosnih digitalnih uređaja.
Proizvođač: SteelSeries
Model: Siberia in-ear Headset
PN: 51008
Garancija: 24 mj.
Bruto masa: 0,110 kg
Tehničke specifikacije:
Siberia in-ear Headset, Frekvencijski raspon 28-24.000 Hz, Osjetljivost 90 dB, Frekvencijski raspon mikrofona 80-15.000 Hz, Osjetljivost mikrofona -38 dB, Kabel 2,8 m Cijena za kreditne kartice:
286,28
Al dok vi odgovorite ja ću vjerovatno već kupit EP-630 :D
Onda riba nije gurnula sluške kako treba jer bi joj u suprotnom i pola volume skale bilo previše. Ili je samo gluha :)
A burn in... Napravio ga ti ili ne, one će se s vremenom kako slušaš muziku same razrađivati ovisno koliko slušaš i na kojoj glasnoći. Burn inom samo ubrzaš taj proces. Pisao sam već kako je meni pomogao, čuje se razlika čak i kod ovog jeftinjaka od sluški:
http://cafe.mobil.hr/threads/30050-Slu%C5%A1alice-in-ear-(high-quality)?p=891973&viewfull=1#post891973
Ma plavusa, sto reci.
Upravo bio u svijetu medija, imaju ep630 al plave. U Algoritmu ih nemaju vise. Imaju neke sennheiser cx270 za 290 kn, al dodam jos malo para i kupim cx300, al opet su mi preskupe...
Di sad da nadjem ep630 crne?
Mislim da cu probati ove koje je yager predlozio... Procitao sam sva misljenja koja sam mogao naci o njima na netu i dugo nisam naletio na takav "konsenzus", svi odreda su impresionirani odnosom cijena-kvalitet. :)
Navodno su i KM-928 ok, a razlika je ta sto su kod njih basovi manje izrazeni, tj. zvuk je vise izbalansiran - sto ne bi bilo ni lose za Nokiu N91 na kojoj slusam, a koja vec defaultno ima (pre)naglasene basove.
Ako narucim i dobijem slusalice, napisat cu koji dojam.
Koliko dodju te ep630?
Možete li mi preporučiti neke slušalice do 100 kn. Koristio bi ih za mob Samsung Galaxy Ace.
Koliko su slušalice u ovom rangu lošije od ep630??
I mogu li se naći u kvalitetne in-ear slušalice koje su ujedno i handsfree (imaju integriran mikrofon, a spajaju se samo na jedan 3.5mm jack)?
Hvala
Ja bih radije na tvom mjestu dodao još 50 kn i uzeo EP630, ali neznam gdje ih ima kupit!!
Vjerovatno Emmezeta drži, ali mi je jako daleko.
Cijena je prihvatljiva ako su tako dobre koliko se piše... Još da nisam iz Pule... hehehe
Preporučam Meelectronics M9P (P je oznaka za slušalice sa mikrofonom)
Prati http://www.facebook.com/MEElec za akcije. Svaki petak se objavljuje neka akcija koja traje vikendom. Kupio sam bio M9 koje su u rangu cx300 a bolje od EP630. EP-630 sam imao davno, bile su zakon ali krepala lijeva. Na jednu preporuku sa foruma sam uzeo M9 i bile su zakon, njih sam dao frendu i naručio M9P sa mikrofonom i opet su zakon :) Od izrade, do kvalitete zvuka i opreme za tu cijene (još i bolje ako pogodiš akciju) Imaš stvarno velik izbor, od sluški za bas, pa do onih koje idu preko uha, pa ovih keramčkih koje su top ponuda... dostava je iz amerike, 7$ sluški ovisno o cijeni ali oko 20tak $
Ako tko želi savjet, mogu dati jer sam dosta pratio te modele i računao kad su akcije jer se dostava i vrijednost sluški treba spustit ispod 30$ zbog eventualnih problema na carini, naravno, može se odabrati po želji pa možda platiti na carini razlike.
Ja sam prošao ovak:
sluške M9P 24,99
3.55mm adapter za skype 4,99 (trebalo mi je nešto da bude više od 25$ jer se tad aktivira popust za shippin a i fora mi je stvarčica:)
shipping (poštarina) 6,95 (stiže za oko 10 dana)
popust 8.99
total = 27,94 (cca 140-150kn)
ako netko želi neke druge, mogu se dobit jako dobre sluške za nisku cijenu
Ja sam sad narucio EP-830 pa cemo vidit kakve su. Citajuci par postova iznad i na netu, trebale bi biti malo bolje od EP-630.
Ako nebudem zadovoljan (a trebao bih) probati cu te Meelectronics.
Da, meelec ima odlicne slusalice za malu cijenu. M6 je "sportska" verzija M9, imaju jednake karakteristike i sound driver, razlika je u tome sto se M6 moraju nositi prefrknute preko uha, a M9 ne. Neki reviewovi kazu da zbog razlike u kucistu M9 ima malo snazniji, a M6 kvalitetniji bass. Probao sam oba modela i mogu rec da nisam primjetio razliku. Tj M9 sam zamijenio s M6, ali nije mi to bas najsretnija odluka bila posto M6 u svakoj situaciji osim eventualno nekog sporta izgleda u najmanju ruku glupo.
Kad je već tema postala akvtivnija da pitam.
Ima tko kakvu preporuku sluški, al onakvog tipa kakve Apple ima, kakve uz Desire dolaze i kakve su nekad samo postojale dok se nisu pojavile ove koje "skroz ulaze" u uho.
Bilo dal ih ima ovdje ili vani samo.
Cijena: 200-300kn
Hvala na prijedlozima. Zamimlive su ove MEE. Mislim da ću čekat akciju. :)
Da, radit će.
btw. na stranici imaš listu kompatibilnih uređaja
Evo ultimativni vodič za slušalice, s cijenama. Redovno je updatean, jednostavno jedno jedino mjesto gdje treba ić kod odabira slušalica. Link
Evo jučer sam si naručio M9P I Čekam nestrpljivo da stignu hehehe!
Juppy!
Upravo slušam mjuzu na M5Picam... Nemogu se nadivit kako dobro rade!
Isplate se za svaku plačenu lipu. Sa šipingom su me izašle nekih 180kn ako se ne varam, I bile su nekih 10 dolara jeftinije.
Još kad se malo usviraju bit če još bolje!
M5P ili M9P????
Imas mozda link od koga si narucio?
Ja još čekam na EP-830, za par dana su kod mene, te sam naručio još ove što je yager preporučio za eksperimentirat.
I zašto te m9p nisu podržane za Galaxy S? Za S2 i Desire su podržane..
Blah.... hahaha! Ma m9p... neznam kako je 5ica tamo finila!
Link ti je:http://www.meelec.com/MEElectronics_...ne-m9p-mee.htm
Znači otišo na njihovu stranicu, regao se i naručio! Čekao svega 7 dana.
GT-R....neznam zašto Galaxy S nije podržan...
Jel netko ima iskustva sa M6? Po recenzijama kažu da su bolje...
Ja ih imam. Ok su, tehnicki bolje ne mora znacit bolje i normalnom korisniku. Imaju nesto bolji odziv na nizim frekvencijama (precizniji), ali m9 imaju veci tako da ako volis bas bolji je m9. Ako volis kvalitetniji zvuk onda m6. Ali razlika je zbilja tesko primjetna ako bas nisi audiofil. A da jesi, ne bi kupovao meelec :).
Hm, da, to sam i ja zaključio, no za slušanje mp3-a na mobu bolje imat jak bas nego čišće visoke tonove, dakle M9!
Ako hoces jak bas, al natprirodno kupi skullcandy fmj. Imam i njih ali su nazalost nastradale pa mi jedna prekida. Potrazi njihov graf frequency responsea i sve ce ti bit jasno. Standard za velicinu drivera u inear slusalicama je 9 mm, a fmj su 11mm. Probao sam hrpu slusalica i ovo su jedine koje ne samo da sviraju duboko, nego se osjete i vibracije. Ali to je samo ako si "basofil". Kvalitetnija verzija i puno skuplja su monster turbine, pa si i to pogledaj ako imas viska novaca.
Hvala na savijetu, al ipak ću naručiti M9. :)
Nečeš pogriješiti!
Ja naručujem i ove: MEElectronics HT-21 Portable Headphone. Nisu in ear, ali namjeravam ih koristiti za po doma, isprobam ih i po gradu.
Na akciji su ovaj vikend za 25$ + 3$ shipping. cca 150kn, za tu cijenu ko bog. Jedva čekam :)
Više info na njihovoj facebook stranici.
= Citat =:
The “Go Earphone-Free” sale: HT21 for $24.99 with “15_OFF_HT21” Sale ends Monday 10/17
$2.95 off shipping coupon for purchases of $24.99 or more "SHIPPING_COUPON"
Stigla su mi tri komada Kanen slusalica koje sam narucio s DealExtremea prije tri tjedna.
To su par ovih:
KM-92 (18-20000 Hz, 32 Ohm, 116 dB)
i jedne ove
KM-928 (18-20000 Hz, 16 Ohm, 95 dB).
Malo sam ih testirao pa cu napisati kraci laicki osvrt, mozda nekog zanima (napomena: nisam prethodno radio "burn-in", testirao sam s Nokiom N91 s istim pjesmama i s istim gumenim nastavcima (defaultnim crnim)).
Za pocetak, sve tri zvuce podjednako glasno, podjednako (vrlo) dobro ulaze i ostaju u usima (i vrlo dobro izoliraju) i sve tri su ispravne (moram priznati da sam ocekivao da ce bar jedan par imati neki defekt ;)). Uglavnom sve su prilicno kvalitetno napravljene (recimo tako, "vise nego sam ocekivao"...). I drvo je, cini se, stvarno pravo drvo. :) Gumeni nastavci dolaze u tri velicine, srednje crne i manja i veca velicina u pastelno-plavoj i ruzicastoj boji (?!).
Po kvaliteti zvuka osciliraju, nevezano za model:
Kanen KM-92 ("prve") - Imaju najizrazenije (ali ne i najbolje) basove koji dominiraju zvucnom slikom - vrlo su obuhvatni i ulaze i u podrucje srednjih tonova koji su prilicno utopljeni u dominirajuci bas. Visoki tonovi su potisnuti i "nerazgovjetni", a vokalne dionice zvuce distancirano, kao da su u drugom planu. Sve skupa ipak solidno za cijenu (4.70 US$).
Kanen KM-92 ("druge") - Ove reproduciraju ubjedljivo kvalitetniji zvuk od druge dvije "drvene" slusalice - imaju najujednaceniju zvucnu sliku (basovi su prisutni i "zategnuti", ali ne "ubijaju" ostatak zvucne slike), najbolje odijeljene instrumente te "razgovjetnije" niske i visoke tonove - i, ovaj put vokal zvuci kako treba. Ne znam s cim bih ih konkretno usporedio, ali rekao bih da su kvalitetom zvuka na nivou nekih skupljih Sony EX-"neki broj" modela srednjeg ranga. Za svoju cijenu odlicne!
Kanen KM-928 - Cini mi se da imaju najkvalitetniju izradu i najbolje izgledaju (iako je su sve vrlo slicne), ali po kvaliteti zvuka koji reproduciraju su losije od ostale dvije. Zvuk je nekako bezlican, visoki tonovi zvuce kao neka stopljena, amorfna cjelina iz koje je tesko razbistriti pojedine instrumente/tonove, pogotovo pri jacem volumeu. Zvuce otprilike kao prvi KM-92, samo bez ekstra basova. Ukratko - losije od drugih, ali, iz nekog razloga (pakiranje je nesto drukcije i gumeni nastavci dolaze u posebnoj plasticnoj kutijici?), ipak nesto skuplje od njih (6.55 US$).
Dopisat cu naknadno ako uocim kakvu promjenu po pitanju kvalitete zvuka nakon visesatnog koristenja. :)
Zakljucno, ako narucite Kanen KM-92 slusalice (nema razloga uzeti skuplje KM-928), uzmite odmah par komada (4.70 US$ x broj slusalica - shipping je besplatan) jer je, po svemu sudeci, u pitanju je cisti "hit & miss" sto se kvalitete zvuka tice (mada i ove koje sam opisao kao losije svakako vrijede svoje cijene). U svakom slucaju, nakon takvog izdatka ne ostaje se gladan... :D