Molim pomoć oko flashanja v360v s novim Firmwareom
Vi koji ste flashali v360v s novim firmwareom: je li netko flashao s FlashBackupom? Ako ne: ima li netko od vas koji ste ionako flashalo telefon, voljan potrošiti 10-tak minuta da proba flashati v360v s FlashBackupom? Bilo bi idealno da ga se flasha na neki FW različit od onoga u telefonu tako da smo sigurni da je sve OK.
Time biste riješili probleme nastale normalnim kompletnim flashanjem, pa bi svi koji to žele mogli jednostavno flashati v360v na nove verzije a zadržati i svoje podatke i Hr jezik bez obzira na korišteni flash/MP paket! Ako probate a ne prođe u redu, jednostavno ponovno flashate na način na koji vam je ranije prošlo i nema problema. Mene samo nervira što to ja ne mogu probati :( jer nije moguće doći do istog flasha koji imam u telefonu, a za backup još nemamo potvrdu da ga je itko vratio, pa ako nešto ne bi štimalo, nemam 100% sigurnog povratka na sadašnje stanje.
Zašto insistiram baš na flashanju programom FlashBackup? Jer se u njemu, po odabiru flasha, jednostavno ukloni kvačica s Langpack i Flex (Jezik i Postavke/slike/tonovi...) dijelova iz kompleta, i u telefon se flasha samo ono preostalo, što želimo promijeniti. Dakle, dobili bismo novi FW, vjerujem da biste se riješili Vodafone kratica, ostala bi MMS i GPRS konfiguracija, branding se lako makne dodavanjem novog skina, a ostali bi i Hr meniji i originalne funkcije one dvije tipke iznad crvene i zelene slušalice. Mogli biste ovako čak probati i FW koji je za L7.
Ja sam danas tako flashao jedan v180 (ranije v525) i ostalo je u njemu sve od ranije (slike, tonovi, Internet konfiguracije, SMS-poruke...) i Hr jezik. Čak mu se je slobodna memorija sa 1900 kb popela na 3000 kb! Ipak, nije savršeno sve ostalo netaknuto: morao sam nanovo definirati kratice (popis je ostao ali prečaci nisu radili), morao sam obrisati one *.db za tonove i nanovo našteliti tonove, te sam ostao bez imenika u telefonu (lako ga je vratiti iz Backupa s P2k Toolsom).
Dakle, ima li tko voljan pomoći i probati ovo?
riješen backup i flash a V360v
Imam definitivno rješenje za vraćanje cijelog backupa na V360v (dakle, vraćanje telefona u sadašnje trenutno stanje) i rješenje za flashanje firmwera a da ostane cijeli flex i Hr jezik na telefonu. Nije da mi treba, ali sam zantiželjan... Zapravo, čini mi se da bi ga se moglo otključati, pa me je zato ova tema s backpom i flashanjem zainteresirala. Ovo za otključavanje nisam siguran, mogu se razvaliti dvije brave, ali ih može biti više (do 5 ako se nešto nije promijenilo otkako se nisam time igrao) pa treba isprobavati.
Hmm. Mislim nemam ja rješenje, nisam ništa izmislio. Ja sam samo povezao neke točkice koje su već postojale. Ali nisam do sada vidio da je netko ovo napisao :)
Nažalost, proces nije savršeno jednostavan kao što je za one telefone gdje se može koristiti FlashBackup za sve takve potrebe, ali dok u njega ne bude ugrađena podrška za V360v, ovo radi savršeno dobro.
Za one kojima posljednjih nekoliko poruka na ovu temu nisu jasne, kad nađem vremena, ako netko drugi ne bude vredniji od mene, napisat ću kako to napraviti jer mi se to čini dosta bitnim. Da, i ne očekujte upute korak po korak, koga ovo bude zanimalo, preporučujem da odmah krene na učenje svega oko ovih tema :)