Evo i uputstva za downgrade tog 8.26 bootloader-a ako nekom bude zatrebalo...
http://www.motox.info/showthread.php?t=6372
Printable View
Evo i uputstva za downgrade tog 8.26 bootloader-a ako nekom bude zatrebalo...
http://www.motox.info/showthread.php?t=6372
evo, sad sam vidio na howardu da se da taj bootloader skinuti... hvala na brzom odgovoru! :)= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
E pa baš mi to i trenutno treba, pošto sam budala ubacio nakon svega taj bootloader i sad sam u kuferu, ali vidim da ću i to izgleda moć zahebat! A princip otključavanja je isti ko na V550, naravno onih sa starijim bootloaderom
Jel bi uspio šta sa Rep studiom, mislim izbrisat taj boot ili tak nešto? Možda malo glupo pitanje... Šta misliš Inovatoru?
A KOJI BOOT UOPĆE IMAŠ 8.23?= Citat =:
Izvorno postao drug
Da 08.23, da mu mamu hebem! Tak sam si lipo sve sredio i onda sjebem ovo, a nemam ono nešto od nekakvog Scotya da ga probam downgradeat!
A fora je to da više nemogu ni flashat, jedino flexat
ajd ga druže dobaci do mene, da ga sredimo sa clipom, pa ti onda na kraju dignem i boot na 8.26...= Citat =:
Izvorno postao drug
Ma nije meni do boota 08.26 nego bi ja njega na 07.E0 koji je i bio!
Jel si kod kuće?
jel netko probo downgrad taj boot. 8.26 na 7.0D= Citat =:
Izvorno postao drug
gdje se danas može naći flash za v360 sa lp002F jer je zip na gsmserveru oštećen a na netu ga ja stvarno ne mogu nać uza sav trud
Evo da se javim samo da sam uspio downgrade bootloadera 08.23 i 08.26 na 07.D0! Ali kod njega dolazi do "flip reversa"! Znači kad je otvoren flip, sve je bijelo, a na vanjskom displayu sve prikazuje! Samo kad se do pola otvori onda se vidi i na unutrašnjem. Ali sam ubacio nakon flasha 07.EO i sve je normalno! A downgrade sam napravio po onom Scottyevom objašnjenju. A što se tiče otključavanja, treba ubacit boot 07.DO i napravit PDS Backup i u PDS Editoru otić na seem history i odabrat seem 00AB, kliknut na step back i nakon toga Save as i odabrat profil "default". Normalno taj PDS restore nazad u mob sa Flash Backupom! I sve to pod Bootloaderom 07.DO. Nakon toga samo bootlader 07.EO ili koji već i mob radi i otkjučan je. To je znači na ovim starijima V3. Možda kasnim za nekim, ali nadam se da će nekom poslužit. Vjerojatno je ista stvar i na novijim verzijama V3 sa BL 08.26. Zaboravih reć da je moja imala boot 07.EO, dok ja nisam išo probavat...Evo i link od objašnjenja za downgrade http://howardforums.com/showthread.php?t=843967
bravo mjsteore, pomogo si jako...= Citat =:
Izvorno postao drug
ajd pitanje..
kad si spustio na 7.d0 s cim si onda fleso da dobije 7.e0?
moze step by step sto stavljas prvo...
ja cu pocet!!
1.krenist exploitcg1.shx
onda sve do 9..radis ramdlr
onda felsat sa (to ti reci)
onda BootLoader_07D0_for_0823.rar da predes na 7.d0
ako sam dobro shvatio odnda.
R374_BL_nfr.zip za okretanje flipa i stavlanje 7.E0?
jel to dobro?
PITANJE::
7. Change the Base addr: to 10010000 and click Send Binary. Select the 10010000 file that we saved in step 4.
a step 4 kaze:
4. Now change the Base addr: box to 10010000 and the Entry addr: box to 10020000 then click Save mem, then click Erase, it's going to say ACK ERASE with a bunch of garbage at the end.
kako da saveam 10010000 u file it stepa 4? da ga poslje mogu ucitati u stepu 7.
Može nekakav link za PDS Editor...Ovaj prije postan mi ne radi...:-/
Flash sa bilo kojim flashom, a bootloader nakon toga posebno. Zato jer MSS i RSD lite ne ostavljaju i ne stavljaju bootloader. Recimo,ja sam bacio gore 40.3CR nakon toga, mada može ić i reflash= Citat =:
Izvorno postao khideg
Znači R374 bl 08.23 to 07.EO nfr ili samo 07.EO nfr. A ovo drugo samo šibaj po objašnjenju i dok dodješ do točke 7 sve će bit na svom mijestu.Zato jer prvo radiš Save Mem a ztim Erase! Prvo to pospremi a zatim obriše
Evo nek budem i ja od nekakve koristi na ovom forumu, another one link :http://rapidshare.de/files/4596694/PDS_Editor.rar.html= Citat =:
Izvorno postao Stype
And Flash Backup 2.5 you will find here: http://mirror.softcox.com/downloads/...ion=file&id=10
u are the best..= Citat =:
Izvorno postao drug
znaci ne treba ici..
onda BootLoader_07D0_for_0823.rar da predes na 7.d0
vec umjesto toga
R374_BL_nfr.zip za okretanje flipa i stavlanje 7.E0? idmah na 7.E0?
a kak ti hoćeš, meni tak svejedno... Kad jednom makneš 08.26 onda guraj šta hoćeš! Radi i na novim verzijama V3, danas provjereno, znači na novim verzijama sa bootom 08.26! Princip je isti, sve su ostalo nijanse, reko je jednom jedan čovjek...= Citat =:
Izvorno postao khideg
= Citat =:
Izvorno postao drug
Hvala na programu...:spin:
Nakon par sati čitanja ovog foruma:comp: uspješno sam unlockao svoju e550 u 2 minute....
Hvala svima još jednom.
:thumbup:
Evo čovjeka od primjera,konačno! To je ono što Moderatori stalno govore, treba čitat forum! nema na čemu, za to smo tu...= Citat =:
Izvorno postao Stype
Upozorenje!
Kada sam otkljucavao jednu v550 sim kartica mi se zablokirala.
Uvijek sam radio sa sim karticom unutri, ali ovaj put sam samo palio telefon, a nisam ukucavao pin, vec sam ga ostavljao tako upaljenog (mislim, opcija za ukucavanje pina je ukljucena).
Da li se tako nesto nekome dogodilo prilikom otkljucavanja?
Ako jos nije, obratite pozornost da ne bi zablokirali sim.
meni nije :D ne znam sta se tebi dogodilo :)
nemoguće da se to desilo samo od sebe!= Citat =:
Izvorno postao mali David
Kada sam ubacio otkljucani PDS i upalio mob pokazao je nesta kao sim bloked, nisam bas tocno zapamtio.
Vratio sam zakljucani PDS i opet isto, naravno isto i na drugom mobu, trazi PUK broj.
Samo sam ukucao puk broj i sim je opet odblokan.
Nekuzim kako se to moglo dogoditi i nisam cuo da se ikom dogodilo.
Ništa novo, vratite se malo po forumu, mislim da je baš u ovoj temi (page 9 ili 10), čovjeku se to već dogodilo! Meni se isto već par puta , ali samo na V550, stvarno neznam zbog čega... Uglavnom, pripremite si PUK-ove
jedna od stvari koja piše u manualu smart clipa jest; izvadite SIM karticu= Citat =:
Izvorno postao drug
da, sad sam malo prošvrljo po netu... jedan dio unlocka zaključa SIM tijekom mijenjanja PDS-a i tu leži problem.
to je rješeno, kako kaže Inovator, vađenjem SIM kartice iz uređaja! :thumbup:
Uletila mi prilika da je dobijem za 400 kn novu i predpostavljam brandiranu i zakljucanu na t-mobile. Pa me samo zanima koji je najjednostavniji i najjeftini postupak za unlock. Dakle dali se to moze preko onog dobivenog usb kabela, na neki jednostavan nacin (trazio sam po forumu i samo sam se zbunio:retard: ). Ili mi se vise isplati platiti da mi to netko napravi. Ako netko zna koliko bi to kostalo i koliko debranding, dakle da maknem t-zones i ostale gluposti.
v3 ocu koristiti s tele2.
Znam da ima, samo tamo je sve opcenito za motorole i djeluje previse zbunjujuce.
Zanima me dali se moze nekako jednostavno s usb kabelom koji dobijem uz nju.
Dakle ne zelim koristiti 100 programa i u svakom raditi kaj ti ja znam sta. Jel ima neki jednostavan postupak kao spojis mob, upalis program za unlock stisnes unlock i gotovo. Dobro nemora biti bas tako ali da bude jednostavno.
Moras znat otkljucat preko PDS backupa, i ako to znas odes ovako:
moras napraviti ovo
I napraviti PDS backup sa mobitela, e kad si napravio PDS backup, moras i njegov jos jedan backup napraviti, e odaberes jedan backup i onda pokrenes PDS editor.
U PDS editoru loadas taj PDS backup, i odes na "undo *** seems"
I vratis taj backup u mobitel, eto, tako sam ja skuzio da se to radi, al nisam probao.
jel se to moze preko usb kabela?
pa to sve moras raditi preko USB kabla
thread za unlock sam i otvorio zbog toga da se u njemu postavljaju ovakva pitanja i daju konkretni odgovori..
otvoren je da vam se pomogne što prije i da forum ostane na nivou organiziranosti koju držim....
zato sva pitanja za unlock i slično postavljajte isključivo ovdje
bit je u tom što se sve nadovezuje i da nema jednostavnog postupka... trebaju se barem 3 teme pročitat samo da bi se mob spojio na komp, pa onda otključavanje...= Citat =:
Izvorno postao Inovator
No, jesam ja ono dobro objasnio???
samo me to zanima, jer cu mozda dobiti jednu v3 na otkljucavanje
Koliko sam ja shvatio i procitao drugdje jesi. Ali jos si razmisljam ocu li tako ili unlock kod strucnjaka. :dunno:= Citat =:
Izvorno postao prpic
otključaj je sam... ostane ti 100kn u džepu ;D= Citat =:
Izvorno postao Raf
a i divit ćeš se sam sebi! :D
e a jel imao tko problem da kada u seemeditor nema opće nićeg!?
kliknem undo al ništ se nedogađa???
da, otvorio sam pravi fajl :D
Da, ako ti sa lijeve strane neocita instalirane flexove i flasheve onda ti je pds backup neispravan (ako si mislio na pdsedit, a ne seemeditor) obicno je dovoljno ubaciti stariji bootloader i onda imas sve.= Citat =:
Izvorno postao sebac
ramdlr program radi bez obzira na bootloader....
ima neki program da se v360v modda koji je jednostavan i zelio bih detaljne upute
tebi treba sve o moddingu, Program Motokit i search
gogs mozes zanemarit ona pm uspio sam otkodirat v525 ali mi neda da stavit hrvatski jezik,idem flashat i on mi izbaci da je flash copyright protected.U cemu je sad stos?
sa kojim programom si ga flashao? mislim da ima na forumu jedan LP koji sam ja uploadu koji sadrži samo HR i ENG pa bi taj sigurno trebao raditi!
sa pst sam ga flashao.
Dosad sam bez problema otključao 3-4 Tripletsa i par v550....sve sa PDS-om...pa me zanima da li je itko provao i V3,v360....:-/ PDS-om...ili ikako drukčije...i da li ima poznatih problema...;D
pregledaj ovaj thread, imaš za V3!= Citat =:
Izvorno postao Stype
a v360 ne bi išlo ovom metodom, nikako
di ima za skinut taj ramdlr?
RAMLDR, samo okini search= Citat =:
Izvorno postao sirius
dobio od Gogsa:thumbup:
jel može to malo opširnije?= Citat =:
Izvorno postao kova
na tom linku nema slika!!!
Evo slika= Citat =:
Izvorno postao mdvorski
http://rapidshare.de/files/15641155/..._V635.rar.html
A opsirnije imas na vise mesta na forumu samo malo potrazi.
= Citat =:
Izvorno postao mali David
Ja sam uspio na ovaj nacin. Iz drugog puta jer sam prvi put zaboravio zatvoriti pds editor prije točke 4.. Eto kazem samo da jos netko ne napravi istu gresku jer sam se ja dobro preznojio. :)
Ja nisam uspio, a radio sam jedno 20-30 puta, i nista, i vise prekipilo, uso u repstudio, i repair, i flashao, i otkljucano :D
ma ja sam se malo prešao. nije otključan. radim sve kako piše i svaki mi put kad želim staviti unlockani pds bloka kod brisanja. nemam pojma koji vrag. takodjer mi onaj sejvani pds backup ne koristi nego ga svaki put vraćam s onim od 32 Mb.
Pa eto, znaci nisam jedini, samo odes sa repstudiom demo, na repair(prije toga odaberes model, v550) i kad sve zavrsi, flashas ga sa mutliflashflexom jer meni nije htjeo flashat sa RSD-om...
I sve gotovo ;)
Ali backup prije svega :D
evo sam ga ubio. kad sam vracao unlockani pds backup flashbackup mi je javio grešku. sada mu kod paljenja samo nakratko bljesne tipkovnica i ne prepoznaje ga vise. pomoc!
Nema veze, izvadibateriju, prikopčaj ga na kabal, upali repstudio (može i demo) izaberi koji ti je model mob, vrati bateriju držeči * i # . Restudio če ti pokazati conected i samo odi na repair. Men je to upalilo bez problema.
puno ti hvala! vec sam ga mislio nožem otvarati :)
I jesi otkljuco ili ne??
evo...nakon par sati čitanja i traženja po forumu uspio san dekodirati svoju e550 uz pomoć vaših uputa...:jump:
Jel to znači da je upalilo?= Citat =:
Izvorno postao exec
ja napravio sa svojom v300 lagani zajeb. Flashao sam je sa bootloaderom od v3 i ispalo je da uopće nije htio ući u bootloader mode, a to bi značilo da se telefon nije mogao flashat. Napravio testpoint i ponovno sve digao i sad opet radi bez problema...
Evo, za svaki slučaj jedna korisna informacija ako netko bude imao sličan problem! :)
Heh, ja i moje kemijanje :lol:
Poštovanje :)
= Citat =:
Izvorno postao bloodsucker
Mene bi zanimalo kako doć do tog koda za motorolu? Jel to postoji kakav program koji preko imei-a izgenerira kod za unlock? Jel to nešto slično kao za nokiu?
Btw sestrična me tražila dal joj mogu unlockat v550 al nebi se htio upuštat u to preko kabela , eventualno ovo preko koda ako se može ,da nešto ne zeznem jer mob ipak nije moj , to mi se čini puno sigurnije , al da je moj mob išo bi ovo radit bez razmišljanja kud puklo da puklo...svaka čast svima koji su uspjeli i koji se trude drugima pomoć.....:thumbup:
Brate po gluposti. Tak sam i ja zeznuo svoju e550;D= Citat =:
Izvorno postao GoGs
sad sam potpuno siguran da se TRIPLETS i R376, R472 ne mogu softverski ubiti! lol :D= Citat =:
Izvorno postao darius
Evo procitao sam ovu cijelu tremu i mislio sam da sam skuzio nesto i onda sam se opet zbunio.
Dobio sam Motorolu v3 iz austrijskog t-mobile i naravno zakljucana je. Skinuo sam flash backup i PDS editor sa neta i molio bi nekoga sobre volje da mi taj postupak nekako sistematizira jer u ovoj temi je sve dosta razbacano. Bio bi zahvalan da mi netko moze u nekoliko tocki malo detaljnije objasniti koje programe da koristim i što da radim. Nisam totalni laik, ali se ipak teško snaći u svemu ovome!
Unaprijed hvala!
Koji ti je bootloader gore?= Citat =:
Izvorno postao supercom
Boot Loader
07.E0
SW Version
R374_G_0E.40.79R
Ovako, skini PDS sa v3 preko flashbackupa, zatim je otvori u PDS editoru, i samo jednom stisni "Undo last subsidy seems". Zatim takav PDS spremi i ubaci ga ponovno u mobitel.= Citat =:
Izvorno postao supercom
PDS backup OBAVEZAN!!!!!
Ovako, napravio sam backup sa FlashBackupom 1.87 i kada ga želim učitati u PDS Editoru v 0. 6b pojavi mi se pogrška: "Error reading file"
Pokuša sam istu stvar samo sa FlashBackupom 1.7, ali ponovno ista pogreška.
Nakon toga sam skinuo FlashBackup 2.5 i 2.6 , ali s njima ne mogu čak niti napraviti backup, dobijem pogrešku :" Error creating backup. Your phone doesn't supported". Pokušao sam napraviti taj PDS backup i sa Repstudiom ali PDS editor taj backup ne želi niti otvoriti.
Ima li tko ideju što bi trebao napraviti?
Trebaš promijeniti bootloader u mobitelu... Sad neznam koji bi išao na v3, ali mislim da bi sjeo 07.D0. Onda bi mogao napraviti normalno backup.= Citat =:
Izvorno postao supercom
Nice, a sad moze li netko isto objasniti kako se unlocka L6 kupljen iz t-mobile u hr?
Nasa san odlican tutorijal na http://www.motomodders.net/Default.aspx?tabid=181 za V3 ali samo neznam da li je to unlock ili samo flash...
Gdje mogu naci hrvatske flash filove i da li moram flashirati mob da ga unlockam?
Moze li ko to detaljnije objasniti?
za to moras imat posebnu opremu!!
A v3 mozes i bez te opreme jer se ubacuje stariji bootloader pa se moze preko PDS backupa(mislim da je PDS, ako nije ispravite me) :thumbup:
treba ti neki unlock clip. Tj, Smart Clip, ili neki drugi. Kod kuće sa kabelom ne možeš. R376, R374 i Triplets serije idu kući sa kabelom, ali R3511, R4513, R472 i još neke ne idu bez clipa.= Citat =:
Izvorno postao Daijiro
imam v360v vip i v3crna njemačka;D= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
v360 nećeš rješiti ovako, trebaš opremu.. možeš mi se javit na PM za unlock= Citat =:
Izvorno postao skeleme4
Tražio sam posvuda na netu software za dekodiranje moba koji je na vip-u da je otključan i na cronet mrežu ali nisam našao. Ako tko zna neka napiše i objasni. Unaprijed hvala.
FLEX verzija SE4793AXXQ512
Verzija software-a R4513_G_08.B7.ABR_RB
DSP S/W verzija 631F1F00.
Koji programi mi trebaju i koji je postupak, ja se u to ništa ne kužim. thx
Ne moze se unlockat sa softom preko kompa. Imas par ljudi sa ovog foruma koji to rade, mani je to Inovator obavio.
Ne ide to tako lako... Treba ti clip (koji košta brdo para). Ali zato imaš ekipu koja to radi (kontaktiraj Inovatora na PM). Uglavnom, ne ide to doma samo tako.
Zasad idu ovi modeli: v300, v303, v400, v400p, v500, v505, v525, v600, v3, v550, e550, mislim da je i v551 i još neki... Dakle, TRIPLETSI, R376 serija, R374 serija.
Ove druge rade malo na drugačijem principu. Drukčiji eeprom i flash memorija pa se ne može sa kabelom kući
Ovako. Trebao bi otključati V300.
Pa sad bih molio da neko pomogne savjetom.
Mislio sam to napravit s repstudiom, čini mi se najjednostavnije.
Dakle, ubacio bi 07D0 bootloader i obradio ju s Repstudiom (mislim da s tim bootloaderom repstudio radi).
I nakon toga bi je trebao fleshati. Sad nisam točno siguran dali mogu bilo kojim R376 flashom ili ima neko ograničenje? Znam da sam E550 uspio s R376_G_0E.66.13R_PDS001_LP002D_DRM0001_JPJAVA_G_0E _R376_06_05_04R_SE6654AXXJ80EF_1FF.shx
Pa bih molio da netko ko ima iskustva s tim modeom potvrdi da če to radit. Mob nije moj (usluga frendu) pa nebi htio da sve završi testpointom.
Kakvu sam ja glupost napisao. Sad tek skužim da V300 triplets. A bokte.= Citat =:
Izvorno postao darius
v980 sa m ili bez nisam siguran moze li se unlook napraviti
pozdrav
može jasno, samo ne free= Citat =:
Izvorno postao cobramostar
mozes li malo pojasniti
sta je potrebno itd
POZDRAV ! ! !
mogu, kako ne!= Citat =:
trebaš servisni uređaj, popularno zvani BOX, software koji dolazi s njim...
nakon toga, rastavit mob, skinut lim sa matilne ploče, napraviti TP i otključati mobitel.
od boxova za motorolu provjereni i sigurni su smart clip, victor, ultima... cijene od 300-500 € sa kablovima i supportom. kad kupiš box, mogu ti i full detaljno objasnit proceduru, približno je iste za sva tri gore navedena.
hvala na odgovoru
za box moram razmisliti je li se isplati kupiti
a do tada imam jedno drugo pitanje
telefon najvjerovatnije prepoznaje providera po
odgovoru kartice kada resetira karticu to jest po ATR ? ? ?
ako je gore navedeno tocno bi li se ikako na ovu drugu karticu mogao upisati dodatni ATR tako da telefon skuzi da ima pravu karticu ? ? ?
procedura bi bila jeftinija
POZDRAV ! ! !
ne, ne bi se moglo= Citat =:
dali se moze dekodirat l7 iz vip paketa da se stavi simpa? kolika je otprilike cijena? da li se mobitel steti ili pokvari s tim dekodiranjem?
= Citat =:
Izvorno postao frenkybee
naravno da se može.
za cijenu mi se javi na PM.
mobitel je nakon dekodiranja potpuno ispravan, jedino novo jest da radi na sve mreže:scool:.
moto c261, da li je procedura za otključavanje ista kao za L6-7, etc. (ono bušenje rupa i slične alternativne metode), mislim rizična da se mob u krajnjem slučaju :flame: sahrani..
= Citat =:
Izvorno postao azzaman77
nije, radi ga infinity
samo buraza pošalji, kao i prije;)= Citat =:
Izvorno postao azzaman77
ko otkljucava taj mob,cijena i kontakt ako moze......
fala
Pa procitaj prijasnja tri posta. Inovator je covjek za tebe.
Heh, heh. Kako mi je drago što sam ostao na 38R. Nisam se usudio mijenjati flex jer mi je komp imao problema sa prepoznavanjem moba. I danas kad sam ga prvi put pokušao spojit javio onu "USB device not recognized", ali onda sam restartao komp i spojio bez beda.= Citat =:
Izvorno postao maki1908
Puno hvala svima koji su pomogli a posebno Makiju na prijevodu uputa. Znam engleski vrlo dobro, ali kad radiš nešto po prvi put(što je malčice i opasno po mob) nije ti baš do simultanog prevođenja:five:
Ful sam hepi!!!
Imam jedno pitanje: mogu li sad bez beda ubaciti neki novi soft, npr 72R, a da mob ostane otključan?
da, naravno...= Citat =:
Izvorno postao Red_doG
Sorry na ovom postu ali mnei jednostvno ne ide...otkodirao sam dosta mobitela do sada (siemens, nokia, SE) ali ovaj nece i nece!Valjda imam potreban program smartclip...Kako to napravit.Jel treba biti u "service modu" ili upaljen ili ili.....boot loader verzija je 8.23 a verzija softa je R374_G_0E...Dali mi netko moze objasnit u dvije recenice kako i sta napravit.Jel potreban TP?Moze i na mail program ako moj nije dobar...Placam pivu i čevape...:) markich07@yahoo.com
vidi ovaj moj post :)
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=362
http://www.mobile-files.com/forum/sh...ad.php?t=27592
evo tu se nalazi sve :)
Ljudi nemojte se ljutit,znam da ima vec brdo threadova o tome,ali kako po prvi puta radim to na motoroli potrebna mi je pomoc,jer se po onim postovima nemrem snac jer svako pili po svome.Unaprijed se ispricavam moderatorima(SORRY GUYS)
Ovako napravil sam neko sr...e,kako imam moto v525 i lockana mi je na vip,pokusao sam s onom forom pomocu repstudia,i sve polako po postupku,izbrisao mi je sta je trebao i onda sam drzao *#,ali nisam znao sta kasnije tako da mi je phone ocito ostao bez flasha.Dajte mi pomozite molim vas,jel kaj trebam skinut od firmwarea ili tak nesto?Napravio sam neki backup na pocetku i spremio mi je u .sbk,a sta dalje napraviti.
Thanks svima!
repair studio....
odaberes model v500
i udri...
kasnije flashas sa necim
trebo si kasnije postavit temu, sad su svi u gradu ;D