nemam garanciju
kolko kosta ciscenje ak nemas garanciju?
Printable View
nemam garanciju
kolko kosta ciscenje ak nemas garanciju?
Vrlo lagano, uzmes trzalicu i povlacis izmedju prednje maske i tipki sa strane i otvoris prednju masku, tako da gornji kraj ne povuces naglo jer je tu maska (senzori) povezana sa mobitelom. Obrises LCD i straznju stranu maske i to sve dok ti je fen (ventilator) ukljucen i piri po LCDu da ti otpiri prasinu koja pada iz zraka ili ostaje poslije brisanja i zatvoris nazad masku.
Cisto kao prvi dan, napravio vec 2 put iako imam garanciju. Ne da mi se do mobisa.
Bas se lagano otvara, idem ga sad ocistiti
Hvala
EDIT: ocistio sam ga i sad je super:respect:
5 min posla, a sad je cist ko novi
Ovako, prije jedno tjedan dana su mi se počele pojavljivat nekakve linije po ekranu, onako kao da je LCD otišao, ali nakon par sekundi nestanu...pogotovo se dešavaju kad se mobitel otključava ili kad netko zove...jel ima još netko taj problem i kak se to sredi? Hvala:respect:
To ti je hardware bug sigurno, ljudi su sve probali, ne preostaje ti servis ili kupnja novog ekrana. Ali ocekuj da mob neces dobiti nazad 1mj sigurno jer ekran treba stici iz nokie u mobis. Privremeno ces ga popravit ako pokrenes flashlight aplikaciju sa ovistorea.
Evo još jedne fora aplikacije koja koristi phython.
I meni se to desava. Ali tek kad mi je jamstvo isteklo!! Koliko kosta novi ekran i da li se to isplati radit??
Hm to se bas i ne isplati radit!!
Imam jedan problem pa molim da mi pomognete, naime imam nokiu 5800 i kad sam dodjelio brojevima brzo biranje ona mi poziva samo broj pod rednim brojem 2.(t.j.broj na tipci 2) kad pritisnem bilo koji drugi broj tipkovnice na kojem su također memorirani brojevi i pritisnem poziv pojavi mi se poruka "nije dopušteno". U čemu je kvaka??
Pokupio danas mob iz mobisa sa novim firmwareom 21.0.025 i stavili su mi T-mobile sranja, tipa browser više se ne zove browser već web'n'walk. Ono što me najviše iritira je puštanje t-mobile videoa prilikom paljena i gašenja mobitela, pa me zanima da li je to moguće nakako isključiti?
Isključiti, mislim da NE. Promijeni product code te napravi update softa i riješena stvar. Više na link
Jel ima neki program s kojim bi mogao otvoriti rar i zip datoteke na toj nokiji?
Je promjena product code je najbrza, ali mozes promjeniti naziv bilo koje aplikacije (ukljucujuci web) sa menu editorom za python, mozes promjeniti startup zvuk, animaciju kao i sliku prilikom gasenja sa hackiranim mobom.
Da par komada, ja volim x-plore, otvara rar i zip datoteke i zipa, instalira programe itd. Sve u jednom, savrsen program.
Ako idem hackirat mobitel, šta ne izgubim garanciju onda?
Sad još jedno pitanje vezano za Nokia Maps. Stavio sam Nokia Maps 3.0 i kad zakrenem mobitel neće prikazati mape u landscape već samo portrait (ili ka se to već zove), sad me zanima da li je to samo meni tak ili je do Nokia Maps 3.0? Mislim da je na Nokia Maps 2.0 zakretao mape na landscape pogled.
Drugo pitanje vezano za pretragu na početnom ekranu, vidim da za razliku od firmwarea 11, ovaj 21 ima pretraživanje sveg živog, samo kaj pretraga interneta ne radi. Dakle ako odem na pretragu interneta piše mi "Nema dost.mrež.usl.", a prije se pokretao Google, sad čemu onda služi ta internet pretraga kad ne pretražuje ništa?
OMG, moras jos puno uciti. Nijedna nokia maps verzija ne moze u landscape, to mu je najvace boljka (mozda poprave u updateu) i sto su mape ne detaljne, pokaze samo 20% cesta za razliku garmina u hrv, recimo. A da ne spominjem topografiju i sto se govorna usluga placa. A google maps ima bolje satelitske snimke.
Da bi pretrazivao internet moras biti spojen ili wlan-om ili gprs/umts-om. Inace nist koristi taj search, nemoj ga koristit. Jer i x-plore i default player imaju find, a web google :five:
Jasno je da bi dobio rezultate Internet pretragom moraš biti spojen na Internet, ali problem je u tome što ta Internet pretraga nezna tražit. Drugim rječima, kada treba učitat listu pretraživača ništa ne učita, jer ili ne može učitat listu ili je lista prazna.
Nije sad da mi to iznimno treba, ali kako je to prije radilo, tako bi i sad htio da to radi premda to nikad ne koristio.
mnoge stvari ne rade, ili su napravljene da ne rade, zato symbian jos uvijek nije open source. Recimo postoje VOIP SIP postavke ali nema profila, pa ne mozes koristiti integrirani VOIP.
Na gornje pitanje u vezi ekrana - kako ti je garancija istekla kad jamstvo traje 24 mjeseca a mobitel nije izašao prije 2 godine još?
...evo i jedno dosta neugodno današnje iskustvo s moje strane. Nakon što sam koristio Fring IM nakon nekog vremena samo mi se zblesiro potpuno mobitel, smrznuo. Ništa mi drugo nije prostalo, nego vadi bateriju. Izvadio sam bateriju vratio unutra sve - kad ono WSOD - white screen of death. Cijeli ekran bijeli i ništa se ne dešava, opet par puta izvadio bateriju, stavio nazad, ništa, bijelo. Izvadio SIM i memorijsku karticu, upalio mobitel bez kartice izvanmrežno i proradilo. OK, stavio nazad bateriju i kartice, kad opet ono bijeli ekran, već sam zaključio da jednostavno nemam sreće ni s jednim mobitelom i razmišljam di mi je račun i kutija pa slanje za mobis. Ništa, još jedanput pokušao i upalio se, nije se ništa restartalo na defaultne postavke, osim wallpapera, koji je nestao i postavio sam onaj defaultni. Sada radi sve već kako treba. Desilo mi se i prije par dana da se potpuno smrzne, ali čim sam izvadio - stavio bateriju, sve je proradilo odmah.
Zanima me ako je tko imao kakvo slično iskustvo i čemu je to uzrok?
memorijska ti zblesira mob. zna se dogoditi.
Jel priznaju garanciju bez računa u Mobisu? Imam onaj T-mobile garancijski list koji vrijedi još 20 mjeseci i već je bio kod njih da promjene masku...
Da, priznaju bez računa.
Bitan je samo taj listić, na kojem piše IMEI i datum kupnje.