Ima tko kakav info sto je nakon 15.10.?
Printable View
Ima tko kakav info sto je nakon 15.10.?
Od neki dan sam skužio da kvaliteta zvuka dok pričam je puno bolja.
Znači, svi znamo kakav je zvuk dok pričamo na telefon no od nedavno (prije 3-4 dana) kvaliteta je puno bolja, skoro kao da pričam preko Vibera ili Skypea. Nema veze jel sam na 2G, 3G ili ako mi je net skroz ugašen.
Sve mi se čini da je u pitanju HD Voice.
Mobitel - Lumia 920. Prije sam imao Xperiu S koja po ovome podržava HD Voice ali toga nije bilo u mom slučaju. Isto kao i na Galaxyju S2, S3, S3 Mini.
Nedostatak je što ponekad čujem pucketanje i prekidanje signala, pogotovo dok sam u Zagrebu (područje Glavnog kolodvora).
Ima li netko kakav info o tome?
Za Osijek i dalje vrijedi pucanje veze a sto se tice kvalitete zvuka nisam primjetio da se je promjenila (i prije je bila dobra).
Jep, možemo potvrditi da je HD voice u upotrebi :)
Kome trebaju perverzne brzine, imajuna vipu i t-mobile.. na vipu sam ostvario 48Mbps na 4G u downloadu i 15Mbps upload.. a t-mobile je bolji na dc-hspa+..dobije se 20Mbps... Na 4G mi se čini da režu brzinu jer sam dobivao 7-10Mbps tmobile 4G. Tako da dual carrier je poprilično dobra stvar.. Obratite pažnju na to kada se kupuje usb stick modem
partwish, kad bude, javimo. :) Kao i za HD voice
Za mjesec,dva, godinu, pet godina? Tko to zna...
Daj u ponudu ubacite Moto G, a ne ove s 512 RAMa! Hvala!
Ne dobije se uvijek poruka (nakon uplate bona od 40 i vise kn) da se moze dobiti paket 1000 min/sms za 1kn, ali kad se pokusa aktivirati onda napise da je cijena 1kn! :)
Kakva je sada situacija sa 3G signalom? Razmišljam o prelasku na bonbon pa bih molio info. Hvala.
Meni je u gradu (Split) odlican i stvarno nemam zamjerki ni na brzinu ni na pokrivenost, al recimo na selu u kuci nikakav, jedva dohvatim signal za primit poruku na whatsappu.
danas su na FB objavili da povecavaju cijene poziva,prometa i sms poruka van paketa,citiram:
"Nosimo malo neveselih vijesti, no sve je to život, zar ne? Od 14.4. povećat će se cijene u osnovnoj tarifi na bonove, a od 1.5. na pretplati. Cijena minute razgovora, MMS-a i 1 MB-a bit će 0,88 kn, a cijena SMS-a bit će 0,33 kn. No ne brini, naši paketi ostaju nepromijenjeni: iste su cijene, obračunske jedinice (jedna sekunda i deset kilobajta) i naravno, nema naknade za uspostavu poziva. Razlog više da sam složiš svoju kombinaciju razgovora, SMS-a i interneta i ne plaćaš ono što ti ne treba. Točne cijene od 14.4. provjeri na http://www.bonbon.hr/usluge/cjenik/cjenik-na-bonove"
na oko mala promjena, ali...
je da oni ovim poticu aktiviranje paketa i vecu potrosnju (da vam ne bi ostajalo na racunu), ali mislim da to bas i nije pametno, jos kad se uzme u obzir i da ima bonovi kraju krace nego kod ostalih, definitivno odbacuju sve "punoljetne korisnike" kojima nije na umu jedino paket prometa.
mislim da se recimo mojim roditeljima puno vise isplati kupiti tele2 bon, pa biti miran 3 mjeseca, nego u isto vrijeme kupiti 2-3 bonbon bona.
mada, ocito da njima takvi korisnici nisu niti bitni, nego oni koji trose vise.
@raky_b
Ako gledas i Simpa dize cijene (http://goo.gl/yHHua), npr. SMS je kod njih 0,39 kn. Ja bih rekao da je to potez jer HTu (kao grupaciji) pada profit i ocigledno moraj smisliti nove metode zarade. :(
To nije Simpa
Simpa ima svoje cijene: https://www.simpa.hr/tarifa/simpa-tarifa
Upravo tako, HT tarife na bonove su orjentirane unutar mreže, dok su Simpa i bonbon orjentirane prema svim mrežama. Simpa kao i Bonbon imaju svoje cijene, mada se poziv prema Simpi računa kao poziv unutar HT mreže, dok bonbon ne.
Ovo poskupljenje možda malo iznenađuje, no ne vidim problem sve dok su paketi takvi kakvi jesu. Sumnjam da itko koristi bonbon bez aktiviranog paketa.
@yager
Znam da postoje sada i Simpa i "HT tarife na bonove" ali radi jednostavnije komunikacije ja to sve zovem Simpa. Meni je to i onako umjetna podjela a i kladim se da 99% korisnika nije svjesna te podijele :D
---------- Post added at 07:07 ---------- Previous post was at 07:03 ----------
@moba2007
Ima ljudi kojima ne trebaju paketi vec koriste samo onih 1000 min. koji se dobiju do 2020. i mozda napravi 10 min. prema drugim mrezama (to je bio glavni razlog da sam moju mamu prebacio na bonbon). :)
onda ako napravi 10 minuta prema drugim mrežama, aktiviraj joj mali paket razgovora. iskreno taj slučaj kao kod tvoje majke mi nije pao na pamet, ali čak i sa starim cijenama mali paket je bolji nego plaćati 7kn mjesečno za 10 minuta izvan paketa :)
Je li tko primjetio da ovih 1000 sms koje se dobije u paketu 1000 min/sms ne racuna kad posaljes dupli sms (2 sms-a u jednoj poruci)?!?
Vec ti naplati sa glavnog racuna 2 poslana sms (0,20 kn x 2)!
Ja sam upravo provjeravao i tako meni radi.
A sumnjam i da nije brojao sve ostale sms-ove (do 160 znakova) u tih 1000 sms-ova, ali to ne mogu dokazati (nisam testirao).
EDIT:
Saznao sam u medjuvremenu da je ovih 1000 sms samo prema bonbon mrezi! :(
To je jedan od većih problema zbog kojeg ne želim preći na Bonbon, daju hrpetinu minuta i SMS-ova samo prema svojoj mreži, a prema ostalima sitnica. Pa neću ja sve ljude oko sebe tjerati na Bonbon...