Teško, sence 3.5 "ždere" puno. Ja sam zato prešao na insertcoin. Ne zauzima puno a dobro izgleda.
Printable View
Teško, sence 3.5 "ždere" puno. Ja sam zato prešao na insertcoin. Ne zauzima puno a dobro izgleda.
pozdrav..imam problem. prčkao sam nešto po mobu (desire) i stavio mu update froyo i nakon toga mi se pojavljuje samo početni ekran, a kada zelim otiči napraviti recovery pojavi mi se ekran na kojem je slika moba, crveni trokut i uskličnik u njemu..ima ko ideju kako da napravi beskup starog os-a. Kada mu stisnem vol up i poewr izbaci mi četiri opcije napisane plavom bojo i žutim slovima na sredini ekrana mi piše E:Can't open /cache/recovery/command...please, neka netko pomogne ak zna o ćemu se radi
:rolleyes:
Pogledaj proslu stranicu ove teme, imas par savjeta i hintova, kao i opcenito stajaliste ljudi prema onima sto "nesto sprckaju, ne znaju ni sami sto".
Upravo tako. S obzirom da "prčkao nešto" ne daje nikakve informacije o tome što si pokušao ili uspio napraviti na mobu, najbolje što možeš napraviti je vraćanje tvorničkog ROM-a metodom za slučaj kada ne možeš upaliti mob:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944038
Ne kompliciraj, slijepo prati upute i video, a ako nisi siguran - pitaj u onoj temi.
I zapisuj što radiš za slučaj da opet nešto unerediš. Lakše ćemo ti pomoći...
evo ovako. imao sam 2.10.405.2 i mob mi je ponudio update na froyo. nakon updatea više nisam mogaoa pokrenuti ni mob ni recovery. update sam radio iz recoverya. ne znam da li to kaj pomaže
Kako si radio update iz recovery-a koji ti je mobitel sam ponudio OTA? Izgleda da si pokrenuo RUU ili što već. Unrootao si ga. Sad probaj factory reset iz official recovery-a ili će RUU biti rješenje. Pričam napamet jer ne znam što si zapravo napravio.
mob mi je javio da imam update za skinuti. skinuo sam ga i na pitanje da li da ga instaliram stisnuo sam da , no javio mi je da ne može otpakirati udate paket. nakon toga sam otišao u recovery i napravio update od tamo. i još jedna napomena. na mobu mi piše da je S-ON. ne znam da li to kaj znači
Iz recoverya si flashao official update? Pametno :D Sad se lijepo smiri, najbolje ostavi sve, naspavaj se koliko možeš i onda sutra pročitaj sve sa linka što je xlr dao par postove iznad. Mislim da ćeš slijedeći te upute oporaviti mobitel a onda pamet u glavu i prvo čitati, učiti a ne bez veze prčkati ;)
Jesi ikad prije rootao mob? Unrevoked, clockworkmod, superuser - ti znače šta ti pojmovi? Čisto da napravimo dijagnozu moba...
Uostalom, onaj postupak malo iznad će ti definitivno srediti mob, samo prati kako piše i kako pokazuje video. Jedini bed je što gubiš sve podatke osim onih sa kartice.
ne, ovo mi je bio izlet. ja inaće imam galax S, ovo mi je od žene pa sam odlučio se malo igrati na njemu.:) rotao sam ga pomoču unrevoked, mada mislim da sam mob dobio već rootan. i molio bi ak mi možete malo pojasniti što je ovaj broj : MD5 checksum PB99IMG. kako da znam koji meni odgovara, tj. mom mobu?
Afaik, ako je mob rootan, onda ga ne možeš updejtati na način na koji si opisao. Uglavnom, sada nije bitno.
MD5 je checksum navedenog PB99IMG.zip fajla - pokazuje da li integritet fajla kojeg si skinuo jednak onom originalu koji stoji na serveru. Ukratko, pokazuje ti da li je fajl ispravan da ne flešaš nešto loše. Dovoljna provjera ti je da skineš fajl i otvoriš ga u winzipu da vidiš jel ispravan - ako ga možeš otvoriti bez greški, fajl je ok. Nemoj ga ekstraktirati.
znači razlog zbog kojeg nisam mogao unzipat faj je krivi MD5? a jel skidam samo one roomove koji imaju u nazivu PB99IMG? sorry na sto pitanja, al mi je ovo sve velika nepoznanica. i jel fajl skinem na komp i sa kompa ga pokušao unzipat?
Ne zamaraj se, skidaš ono što piše u tutorialu da skineš. Ima link na fajl.
Ništa ne unzipaš, rekao sam maloprije, samo otvori fajl da vidiš jel ok ili ne.
Ako je fajl ok, pratiš postupak.
probat ću se prikopčati bez routera na net, direktno pa javim. samo napomena-skidam ovaj fajl PB99IMG_2.29.405.5_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_r elease_159811_signed.zip , i onda ga preimenujem u PB99IMG.zip i prebacim ga na sd karticu i pokrenem mob sa Vol DOWN i POWER i to bi trebalo biti to. Mob bi sam trebao pokrenuti instalaciju...
Tocno, trebat ces mu samo jos jednom potvrditi zelis li flesat, ali sve ce ti pisati na ekranu. Kada flesanje zavrsi i kada pokrenes mob, ne zaboravi obrisat pb99img s kartice. I napuni bateriju.
evo, pokušao sam ga skinuti pet puta i uvijek mi javlja istu grešku, a kada ga takvog stavim na sd ništa se ne doghađa. pročita i to je to.
Sreća tvoja da nije prepoznao. Zar ti nije logično ako je file corrupted da ga nije upotrebljiv za ništa a pogotovo ne za flashanje firmware-a?
ma je..nažalost ista priča :( Nije ni explorer pomogao
Ajd probaj skinuti neki custom rom s xda developers da vidiš hoće li i on biti corupt, Evo ovaj npr. trebao bi biti ispravan gotovo ziher.
Naravno ako mob nije Rootan (još uvijek nisam skužio da li je je ili nije iz tvojih postova) nemoj ga stavljat na mob, nego samo provjeri na kompu.
E ti si ga majstore stvarno dobro zakomplicirao... A da si barem malo citao i informirao se prije bilo kakve akcije, ustedio bi svima i truda i vremena. :rolleyes:
Eto i ja sam skinuo oba fajla (ZIP i EXE), iako niti nemam Desire. Oba su u redu, MD5 prolazi. Tebi legendo nesto ne stima ili s mobitelom ili s racunalom/internetom. Ajde odi kod nekog susjeda na internet ili nekako drugacije pa probaj tako.
kada skidam room da li trebam imati upaljen htc sync i prikopčan mobitel? btw, probao fajl skinuti u firmi na komp i javlja mi istu grašku kod otvaranja..u čemu griješim, pa nisam toliko retardiran..
File mora biti velik tocno 168,871,535 byteova. Provjeri to za pocetak.
Sa cime pokusavas otvarati ZIP? Nemoj samo reci da pokusavas sa "Compressed Folders" ugradjenim u XP...
Skines ZIP, kopiras ga na root SD kartice pod pravim imenom, i to je to. Nikakav HTC sync i ostale gluposti.
Mozda je winzip priglup pa ne kuzi nestandardne ZIP-ove. Taj PB99IMG nije 100% standardni ZIP, na pocetku ima 255 byte-ova headera iza kojeg ide standardni ZIP. Medjutim danasnji moderni ZIP alati tipa 7Zip i WinRAR to kuze bez problema. Winzip je isto prilicno arhaicni alat IMO...
Nista, stavi onda taj InsertCoin. Prica o stock ROM-ovima je ionako ovdje malo off-topic, jasno u naslovu teme stoji "custom ROM-ovi".
probat ću prvo instalirati WinRAR. možda je stvarno stvar u WinZip-u.
stvar je bila u WinZip-u. WinRAR mi otvara sve ove PB99IMG fajlove