Ako nisi rootao, pokušaj s RUU. Moguće je da je OS oštećen. Ovim postupkom ćeš flashati ponovno. Ako imaš rootan uređaj onda odi u recovery, wipe i intaliraj neki custom rom da ne izgubiš root.
Printable View
Kad dođem s posla onda ću pokušati, što se tiče memorijske, sav sadržaj sam prebacio na HDD pa na tu moju od 8GB...
Verzija softwera je 2.2
Babeband version 32.44.00.32U_5.09.05.30_2
Kernel 2.6.32.15-g6a358a9
build number 2.10.163.1 CL227493
Jel se može nekako provjeriti dal' je mob bio zakodiran, tj. dal je išt' čačkano po njemu?
-hvala, idem to probati...
EDIT: napravio sam baš kak' si rekao, nakon odabira recoverY pojavio se bijelI zaslon sa ''htc'' logom, a zatim malena crna ikona mobitela sa crvenim uskličnikom i tako stoji nonstop, čekao sam dost'... na kraju jedino što sam mogao - izvaditi bateriju i uključiti ga. Za sada radi normalno, oće uć' i u galeriju, poruke, svud...
Što se baterije tiče, od 10h otkad sam počeo čačkat to sve po njemu danas, sada je već na kraju, znači za cca 4 sata otišla baterija, a nisam ni slao poruke, ni nikog zvao, ni kameru koristio, wtf?
-i da, opet je vruć dolje-od pola displaya pa naniže, te ozada di je SIM kartica i memorijska, ali ne kad ga ostavim na miru, nego samo kada počnem bilo što čačkat po njemu, poput pregledavanja slika ili ''tračanja'' kroz izbornik... :angry:
A čekaj, ako sam dobro shvatio sad ti je u njemu opet ona 10 godina stara SIM kartica? Ja bi na tvom mjestu otišao to zamijenit za novu karticu pa onda probao, čitao sam da su upravo zbog toga ljudi imali probleme..
Probaj i s drugom memorijskom karticom.
-čini se da nije rootan... el? -nije ušao ni u clockwork ni amon, tj. u ništa nego samo crveni uskličnik - hvala za savjete/pomoć!
-oko gabelaca (prije4 sata) sam opet stavio novu SIM karticu od tomata pa neku isto novu od T-Mobile-a, sad šteka sa svim SIMovima... - hvala za savjete/pomoć!
-kada dođem doma probati ću onda sa onom koja je bila u mobu (original)... - hvala za savjete/pomoć!
ako ti je mob kupljen 4-tog odnesi ga u vip i odma ces dobiti novi...
meni su rekli ako slucajno bude problema unutar par dana neka ga odma donesem i dati ce mi novi...
Ja mislim da se pričalo da u roku od 3 dana dobiješ odmah novi mobitel.. Tako da ako si u prilici otić do nekog vip centra, probaj se požurit :)
Ne bih rekao da je tvoj problem povezan s njegovim. Problem isti kao tvoj sam imao i ja na Opendesireu (od verzije 4.0.10 naviše) i Defrostu (5.9 naviše), dok na stock Eclairu nikad. Na OD-u se događao dosta često i uz intenzivno testiranje mislim da wifi driver ima veze s tim... Uglavnom, poznat problem sa cyanogen based romovima i poprilično sam siguran da nema veze s ovim problemom od SE Hondaša.
@SE Hondaš: nadam se da ti je samo sje* soft jer ovo rušenje procesa ne miriše ok (force close). Najbolje da ga furaš Vipu i tražiš novi jer u suprotnom samo gubiš vrijeme.
Nema rješenja :) Bar ga ja nisam našao niti uspio rješiti na svoju ruku. Napisao sam masu postova na tu temu na XDA forumu i ništa... Promjena ROM-a definitivno pali, ali promjena na nešto skroz deseto, ne cyanogen klon. Uglavnom i sam problem je ful teško za objasniti, a kamoli uzroke i posljedice istog pa ono... Nemojte me moliti.
Neznam šta je wifi driver u postavkama, još sam na 6.0k. Zašto se ne vratiš na zadnji funkcionalni DF ROM? Meni se na 6.0k zna često krešati browser i događati neki čudan reboot pa ću se vratiti na 6.0e (sa 6.0c kernelom). Bio je odličan i zbog njega sam propustio f, g, h, i i verzije :)
Jel zna tko koji je postupak sa nošenjem na servis? Kamo se nosi, koliko dugo se obično čeka, itd. Izgleda da su mi volume tipke potpuno otkazale (dugo su malo radile malo nisu) :(
Da, sad sam bas gledao ROMove i gotovo svi koriste nekaj od CMa.
Polako me to nervira jer mi se zna dogoditi da me netko zove, a ja se nemogu javiti i onda fino moram gasiti mobitel tako da vadim bateriju...
Probat cu mozda sa nekim Sense ROMom...ali tesko, vec sam postao ovisan o vanilla ROMovima. Mozda ovaj Sense HD ce biti bolji..
Ali 6.1 ima isti kernel kao i 6.c tako da neznam kakve bi to koristi bilo..
Probat cu sa 6.0e.
A kaj se tice servisa mislim da moras odnjet u Vip/T-Mobile/Tele 2 i onda oni salju u Agram servis pa tamo rade dijagnozu ali mislim da oni tamo ne razmontiravaju mobitel nego ga salju negdje van RH.
Evo baterija puna, stavio sam memorijsku koja je i bila, nova SIM kartica je unutra, sad malo čačkam po marketu, i zasad nije zablokirao, ali vruć je da ga ne mogu držati u ruci, mislim da ću ga samo zbog toga nosit odmah sutra u VIP.
Jel se još nekome tak jako grije?????
Onda je mob u pitanju, nešt ne valja s mobom, očito nije do OS-a ona...
-ništ, sutra idem u VIP pa ću vidjet šta će mi reći, imam neki loš predosjećaj u vezi toga...
-i da, u 19:00 kad se baterija napunila (a sad još nije ni 21h) sada je već na 50% [ znači nakon nakon 1h 50min], a samo sam malo surfao (10min) i skenirao Wi-Fi po gradu (isto 10ak min) i ode baterija... katastrofa :(
Glede restarta, power + vol down + trackpad je hard restart, ne trebaš vaditi bateriju.
Da se razumijemo, meni se touch freezao i sa 6.0e, ali daaaleko manje nego sa OD-om.
Grijao se i meni ali u 8. mj. dok je na punjaču i dok sam ga intenzivno koristio. Otkad su temperature malo pale, ne pamtim kad se ugrijao čak i na mlako. Definitivno se ne bi smio grijati a da ti se zbog toga znoji ruka, pogotovo ne sad u ovo zimsko vrijeme (kad su sobne temp oko 20-25 C).
Instaliraj System panel lite sa Marketa, odi u aplikaciju, klikni menu - device info - power - tu očitaj temperaturu. Meni se vrti najčešće od 19-23 C.
edit: Taj battery drain je nenormalan. Napravi factory data reset pa vidi kako će se ponašati. Sumnjam da si uspio nekim aplikacijama zdrmati OS i natjerati potrošnju u te granice, mislim da nekim normalnim radom to nije baš moguće izvesti...
ma ocito je problem hardverske prirode.ili procesor ili tak nesto.cim se toliko grije.
Temp. baterije 33°C što je očigledno previsoko, da je ljeto, već to sve crklo, druge temperature nisam vidio da prikazuje, by the way, zgodan programčić.
EDIT: pa jučer i danas sam ga 10ak puta resetirao, i preko izbornika i preko tipki (dolje pa tipka za uključenje)
CPU radi od 650 do 750MHz i tak varira, a Android System je na 75% (potrošnja baterije)
EDIT2: što više čačkam, temp. raste, sad je na 37°C jer sam otišao na net na minut, pa j****
Mislim na vraćanje na početne postavke: menu - settings - privacy - factory reset. Ako si već probao, onda zanemari post, možda se nismo razumjeli.
30° je puno, da. Vidim dosta slučajeva po netu, jesi gledao možda:
http://www.google.com/search?q=htc+d...ient=firefox-a