Meni je ostao sa v31 na v40 ako ne napravis hard reset. A ako napravis hard reset, ne gine ti flashanje sa cooked FW koji ima helloox u sebi.
Printable View
pokusavam skuziti, al me bas ne ide. imam nokiu kupljenu u VIP-u, htio bi napraviti samo update softwera preko PC Suita. napravio sam backup i znam da ce svi podaci biti izbrisani kad to napravim. zanima me hoce li postavke spremljene (garmin,teme,skype i ostalo) u tom backup-u biti vracena kad updejtam mob?
da li se sav taj software vraca kako je i bilo?
hvala. :tomato:
Meni se na mobitelu nije ništa izgubilo nakon updatea. Nisam čak ni backup radio i sve je ostalo unutra (garmin, aplikacije, igrice, kontakti...) tako da nemaš frke. Sad jedino ne znam ako ima možda neke razlike između E66 i 5800XM...
Šta znači hack mobitel? Šta se time dobiva?
Imam product code 0577324, no za njega nije izasao V40 firmware, provjerio sam na nokijinoj stranici. Kaj mislite, kad bi mogao biti dostupan?
Kao prvo možeš pristupiti nekim direktorijima na mobu kojima prije nisi mogao, poput direktorija "Private", ali isto tako možeš snimati aplikacije, igre i šta ja znam šta sve ne bez da ih moraš potpisivati.
A da bi stavio V40 firmware možeš eventualno promjeniti product code na mobu (mijenjanjem product code-a gubiš garanciju!). Sve imaš već opisano ranije u ovoj temi, samo malo pretraži.
Znam da bi trebao mijenjati product code, ali ja nisam baš vičan mjenjanju tvorničkih postavki, na bilokojem uređaju. :) Komp, mob, tv...
Zato pitam, ako neko zna po prilici ili po nekom dosadašnjem iskustvu, kad bi taj moj mob mogao biti upgradean.
Sta mislite hoce li ovi iz Nokie izbacivati jos koji sluzbeni update poslje ovog v40?
iskreno mislim da nece... razlog je jednostavan.. nokiu 5800 je pregazilo vrijeme
Ja se nadam da hoće, jer ima još par bugova koje treba ispeglati (vjerojatni minor update). V40 mi izgleda kao da su ga izbacili prerano zbog pritiska korisnika.
Moze pomoc
nakon citanja i citanja ovde uspio sam promijeniti product code za 5800XM na 0559395 balkan blue sa NSS ali i nakon toga mi mobitel javlja da nema update za firmware
ne znam sta da radim
do sada je bio product code 0580331 i v31.0.101
unaprijed hvala
Ne koristi FOTA za update sa v31 na v40. Koristi PC suite ili Ovi suite, oni će ti u Software update predložiti nadogradnju i onda digni.
Bit će još jedan update za 5800 ali bez novih kako kažu "features", samo ispravke bugova i nadogradnje integriranih aplikacija, tipa Nokia maps, Ovi store. Jer ne smiju izgubiti kupce sa drugih s60v5 nokiinih mobitela.
ok probacu i tako evo skidam novu verziju Ovi Suite jer je stara javljala da samo mogu uraditi reinstall iste verzije firmware-a tj v31
koristim win7
To nije stara verzija javljala jer je stara, već zato što za tvoj produkt kod nije izašla nova verzija, jer Ovi Suite traži FW po produkt kodu tvog mobitela, kako nema ni tvog v40 preko FOTA, nije bilo ni standardnog v40 za Ovi suite.
za 0559395 na nokia stranici pise da ima v40 ali Ovi suite ne pokazuje da ima update za moju nokiu
Svašta. Ako si stavio USB u PCsuite mora naći. Probaj instalirati Nokia Software Updater, možda će on moći. Ili obriši Ovi i instaliraj PC Suite.
napokon sam uspio nadograditi firmware i to tek nakon sto sam PC prebacio na direktnu vezu na internet tj. skinuo ga sa wireless routera preko kojeg je ostvarivana veza i onda je NSU od prve nasao novi firmware i uradio update
hvala gopacic na pomoci
ljudi, jeste vidjeli?
Nokia 5800 firmware update v50.0.005 leaked! http://forum.dailymobile.se/
da jesam, al to cujem da je samo za beta testere! kasnije ce i za nas izac :D
a i vidim da mozes flashat i onda ce valda radit, nez mozda cu flashat mozda cu cekat neznam jos.
Upravo skidam v50 za 5800 RM-356,pa da vidimo kako će ispasti!
V50
http://dailymobile.se/2010/04/20/nok...-fota-and-nsu/
Ja sam napravio update i dobio pola toga, ali izgleda da moram napravit hard reset da bi mi se učitale sve aplikacije. J
Cini se da recimo QuickOffice nije namijenjen svim product kodovima, citam po doticnom forumu i samo je jedan tip uspio dobiti taj paket, i cak nije jasno je li to onaj firmware od neki dan (za beta testere) ili regularni.
Zasad se FW cini u redu, scroll je glatkiji i mob je malo brzi.
instalirao sam najnoviji firmware 50-icu, i vrlo sam zadovoljan. P.C. je euro1 blue.
dobio sam quickoffice i jos stosta....
najvaznije je KINETICKO SKROLANJE KOD SURFANJA NETOM, vidim da se web browser automatski postavlja na full view....
sve mi se cini nekako mekse....
sve u svemu odlican update....najvaznije je da nokia ne odustaje od 5800!
bravo za nokiju!!!!
jos nesto novo!
sada je moguce na svome racunu kod nokije, pomocu novog programa ovi sync, memorirati kontakte, kalendar i notes...moze biti od koristi, ako izbrisemo nekako podatke iz mob., a zakaze npr. backup sa kartice, (ili je starijeg datuma...)a nalazimo se podalje od kompjutora....