Ja već godinu dana koristim MIUI-AU i jako sam zadovoljan, pogotovo sa ovim zadnjim update-ovima. Meni osobno puno bolji od sensa.
Printable View
Ja već godinu dana koristim MIUI-AU i jako sam zadovoljan, pogotovo sa ovim zadnjim update-ovima. Meni osobno puno bolji od sensa.
isprobao sam insertcoin 1.1.4 i brzina je cak prihvatljiva, naravno mala slova i dalje iritiraju, ap ukoliko netko zna nacin an koji bi ih se moglo povecati...
uz to bi me zanimalo postoji li neki hack (aplikaciju nazalost nisam nasao) preko kojeg bi mogao natjerati homescreenove da se loopaju, odnosno kada se dodje do zadnjeg lijevo da ne "zapne", nego da se prebaci an prvog desno, nadam se da sam bio dovoljno razumljiv.
Opisani efekt se moze vidjeti na ovom romu:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1223996
Doticni jako lijepo izgleda,ali je nazalost prespor za svakodnevnu upotrebu
Slova su manja jer je ROM portan sa Desirea HD koji ima screen density 240ppi, a Desire ima 252ppi.
Mogao bi promijeniti screen density sa https://market.android.com/details?i....lcdresolution no moguće je da ROM neće baš idealno izgledati zbog toga.
najljepse vas molim da mi objasnite kome trebam zrtvovati djevicu da mi a2sd na miui romu proradi.
na netu ima dosta govora o tome kako je doticni musicav, isprobao sam sve savjete na koje sam naletio (reinstalacija kroz terminal emulator, pm setinstalllocation 2), a2sdgui, nakon toga je ext particija vidljiva, ali kada vratim backup (koristim titanium backup) nesto sitno ode na ex particiju, ali na kraju interna memorija ostane zakrcena.
brzina roma i promjene na sucelju mi se jako dopadaju i mislim da bih se ukoliko otkrijem rjsenje ovog problema mogao skrasiti.
Kakvo je stanje ext particije (koliko je popunjena) u trenutku kad je interna memorija kako kazes "zakrcena"?
Meni se čin da je problem upravo u vraćanju backup-a. Pokušaj instalirati aplikaciju i vidi stavlja li veći dio na ext. Nakon toga vrati samo data. Izgleda da titanium vraća odakle je uzeo umjesto da stavi na ext.
nekim cudom ej proradilo, ne znam sto sam napravio, ali eto problem je (recimo) rjesen.
u trenutku kada bi interna memorija bila puna na ext particiji bi bilo zauzeto oko 100mb (od ukupno gigabajt).
backup je napravljen na leedroidu na kojem su aplikacije takodjer bile na ext particiji, inace isti problem sam imao i s oxygenom i gingervillianom.
daj mi molim te reci...pošto mislim stavit insertcoin 1.1.3. ...ona skripta za autobackup
DON’T WIPE BEFORE FLASHING InsertCoin!
Boot recovery
Flash ic_backup_apps.zip
Flash the ROM zip file
Flash ic_restore_apps.zip
Reboot the phone
jel moram wipe prije no što ću rom stavit ili uopće ne? nije mi jasno...
EDIT:
nikakav wipe điđe miđe...samo instalacija backup,flashanje roma,zatim restore aplikacija i etogac,sve šljaka! odlična skripta!
Pozdrav,
imam HTC Desire jedan koji koristim kao backup mobitel i sad sam ga rootao, i sflashao na njega CyanogenMOD. E sad imam problem sa WIFI/Bluetooth, naime, ne mogu se spojiti na bluetooth u autu, na koji sam se prije normalno spajao (i sa iphonom se jos uvijek mogu normalno spojit) a imam i problem kad se spajam na TV (imam Smart TV, pa prilikom korištenja Smart phone LG aplikacije ne pronalazi televiziju, iako mi sa iphonom radi jos uvijek normalno).
Netko imao slican problem ili sam nesto napravio krivo?
***EDIT***
Evo update na 7.1.0 CM i jos uvik imam istih problema..
novi radio flashaj :)
Pozdrav....
Molio bi Vas da mi preporučite neki costum rom za moj Desire...
Trenutno na njemu imam onaj službeni 2.3.3 rom sa kojim nisam baš zadovoljan pa bi htio sataviti neki custom ali bi volio kada bi taj rom bio što stabilniji, da nema bugova te da podržava app2sd+... Vizualno bi bilo super kada bi imo sense 3.0....
Molim sve koji imaju iskustva sa time da preporuče koji rom staviti jer na xda developers neznam za koji da se odlučim...
Ujedno šta mislite o ovome rom-u http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1300224
Hvala....
I mene zanima da li je neko možda probao taj rom i kakva su iskustva, jer ga razmišljam staviti.
Nema tu nikakvih preporuka, jednom odgovara jedan a drugima drugi. IMO, tesko ces dobiti sense 3.0 a da ti radi dobro, brzo i stabilno.
"Da nema bugova"? Ne postoji ROM koji nema bugova, ni sluzbeni ni custom.
Uglavnom, ova tema postoji zato da pregledas SAM sto se sve nudi pa odlucis sto TEBI odgovara. To jedino ti mozes...
Ipak možemo iznijeti svoja iskustva :) Osobno sam bio prilično zadovoljan sa InstertCoin romovima no na kraju sam završio na Go Launcheru.
Edit: Da pojasnim, pomalo nejasnu rečenicu gore. Baadnewz radi prilično stabilne romove (spomenuti InsertCoin) međutim zbog nedostatka interne memorije koriste ext na sd kartici. Što zbog toga, što zbog sporosti CPU-a, svi romovi, a pogotovo sa Sense 3.0, imaju lag. Nakon doista dugog eksperimentiranja sam počeo koristiti Go Launcher Ex. Besplatan je i brži od Sense 3.0 (koji je isto launcher) a i ima više mogućnosti. Zbog toga bih savjetovao flashati čisti Gingerbread rom i na njega staviti Go.
Nisam ni mislio da će neko znati šta meni odgovara, pa to je jasno, ali da neko ko je koristio određeni rom može znati da li je isti stabilan, brz i "nježan" prema potrošnji baterije, što nam je svima bitno, bez obzira na osobni dojam i potrebe, može dati konkretan odgovor na to pitanje, to apsolutno stoji i takav odgovor sam očekivao ukoliko ga neko zna.
Sad ne znam jel sa stock ROMom radio posto sam i TV i auto kupio nakon fleshanja CMa. Cudno mi je sta na HTC HD2 sa CMom istim radi spajanje na TV. A onda pretpostavljam da HD2 i Desire imaju drugaciji hardware pa samim tim i drivere pa tu radi a ovamo ne.
Verzija i varijanta OS-a nema bas nikakve veze s tim kako radi (tj. radi li uopce) na odredjenom uredjaju.
Probat cu onda sflashat stock ROM gore, pa vidjet dal radi. Uspio sam u autu sredit, proradilo je, ali u kuci se na TV sa CMom ne mogu nikako spojit..
Imam jedan problem sa MIUI AU romom. imam osjecaj da se baterija jako trosi.. na stocku koji sam imao prije, nije bilo takvog problema. bar ne takvog intenziteta.
I jos jedno pitanje, da li se moze ikako ubacit defaultna tipkovnica sa stock roma na MIUI AU rom? ova mi nekako neprecizna i sitna.
HVALA
Nije isto imati osjećaj ili istražiti malo situaciju i ustanoviti problem. Za tvoj osjećaj meni treba kristalna kugla :)
Ako imaš problem, to već možemo rješavati. MIUI ima dosta dobar battery stats aplikaciju u settingsima pa uključi monitoring i javi se nakon nekog vremena promatranja.
Vjerujem da misliš na stock HTC tipkovnicu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=663608
ili na marketu skini Smart Keyboard koji ima HTC skin.
puno ti hvala XLR! ;)
e ovako, nisam ni vidio ovu statistiku za bateriju.. znam da kad sam inst rom, vidio sam tu opciju, i da sam htio uci u to, medjutim nista se nije događalo.. evo sad radi. fina statistika, nema sta.. e sad, na onom prvom grafu koji prikazuje ON BATTERY TIME, jel mi mozes reci sta znaci zelena, a sta zuta linija? iskreno, ne znam vise kad sam ga punio zadnje. a zelena mi se proteze od prekjucer u 23:00 pa do jucer u 14:00. to bi bilo vrijeme na bateriji bez punjenja?
E to ti stvarno ne znam, prekratko sam koristio MIUI pa se ne sjećam. Sjećam se da možeš vidjeti cijelu listu procesa koji su koristili bateriju i pored svake imaš "crtu" aktivnosti. Što je gušća crta, to je i proces "življi", jel :)