Naucio je to od mene :D
Svatko tko se interesira oko wm-a to zna. Ja sam to naucio na xda forumu, odnosno tu
Printable View
Nasao sam, ne sjecam se gdje. Inace, mozes editirati shortcut tako da (ako ga ne mozes normalno otvoriti u Notepadu ili promijeniti ekstenziju) otvoris Notepad i shortcut dovuces i spustis u prozor Notepada. Tada ces vidjeti sadrzaj filea i mozes ga mijenjati i spremiti kao .lnk.
Ovdje imas neka pojasnjenja.
Ovaj New SMS shortcut provjereno radi.
da, radi ko urica ;) hvala FlowBlow
Nema na cemu. ;)
Usput, izmedju navodnika nakon "-to" moguce je staviti broj na koji se salje sms (normalno, prazni navodnici = prazno polje primatelja).
To bi trebalo biti ovako nekako:
21#"\Windows\tmail.exe" -transport "SMS" -to "+3859xxxxxxxx"
trazio sam po netu ali nemrem nigdje nac..
dal neko zna kako sa x1 poslat pjesmu na neki drugi mob prek bluetootha?
Najjednostavnije je resco explorerom.
Pa kakve vi savjete dajete?
Pa klikneš olovkom na datoteku i držiš dok ti se onaj kolutić ne napuni, stisneš beam file i nađeš uređaj!
Vidi stvarno. Moja greska.:o
Toliko dugo koristim resco, da sam zabotavio da opcija postoji u defaultnom exploredru.
Mozes ukljuciti u Settings-Today Device Lock plugin i zakljucati preko ekrana, ne sjecam se je l' ima neku tipku odredjenu bas za to.
Ili u Power options ga poslati u standby mode automatski nakon kraceg vremena, zaboravio sam ima li nesto konkretno za autolock u opcijama (nemam Xperiu vec nekoliko mjeseci).
Ali, mozes instalirati S2U2 (za WVGA ekran) koji je besplatan i ima milijardu opcija (izmedju ostaloga i full-screen prikaz slike pozivatelja). Automatski zakljucava tipke nakon odredjenog vremena od gasenja ekrana, a otkljucava se kao na iPhoneu, povlacenjem on-screen slidera.
A sto se poklopca baterije tice, nece ti priznati u servisu (tako su bar meni rekli), ali, mozes se probati obratiti Sony Ericssonu sa zalbom na to pa mozda interveniraju da ti odobre zamjenu (jer je to izlizavanje poklopca na crnoj Xperiji dobro poznat "feature").
Držiš dugo ''crvenu'' tipku (tipku za prekid razgovora) i onda se zaključa.
A automatsko zaključavanje ti je objasnio FlowBlow.
Mozel link na PM za win 6.5 i neki tutorijal kako se to radi?
Hvala unaprijed!
xda-developers, naravno!
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=471
kupio sam xperiu prije 2 dana, nikad prije nisam koristio WM
Nemam pojima kako instalirati navigaciju, mape itd.. sve mi je to nepoznanica
no ono sto me trenutno najvise zivcira jest, kad zakljucam mob (ekran ili sto vec) tipkom na prednjem djelu moba, kljuc je nacrtan, ne mogu niti jednom tipkom na prednjoj strani moba obaviti "unlock", vec ga moram otvoriti tako da cijelu onu donju tipkovnicu koja se otvara na slajd, da mi se upalio ekran i da bi obavio "unlock"
dali netko za pocetak zna dali ima jednostavniji nacin?
Pretisni gornji botun (na vrhu sa top strane)
Pod garancijom je, dok pisem mi se tocno tako u svakoj (svakoj drugoj) rijeci dogodi da usred rijeci napisem razmak. Kad pisem brojeve i pritisnem plavu tipku ujedno pritisnem i Sym tipku (symbol). Lagano nervira... vidjet cu, ne koristim mob puno pa nemam jos takvih 'neizdrzljivih' problema. No da pisem mail, ili sl, ti razmaci i dupla slova bi me itekako nervirala.
Poklopac baterije mi se izlizao samo na rubovima, jer mob ne koristim ni 3h tjedno. (kartica Mobile Broadband 3GB mi je u njemu a kako imam flat doma koristim net na kompu).
Nosim ili ne na garanciju? Koliko se ostaje bez moba te da li je taj servis kvalitetno napravjen (na nokii mi maknuli foliju s oznakom za punjenje i to, jos mi strgali kopce poklopca za bateriju...)
Pozdrav svima...
Evo vako imam pitanje
Imam xperiu stavio na nju spb 3.0.1 neka finalna verzija ako se varam sa ovog foruma..uglavnom..nekad(u zadnje vrijeme češće) mi se zna zablesirat..pa bih ja molio dali ima iko neko naravno craced verziju spb 3.0 koja je provjerena i dobro radi na xperiji.
i još jedno pitanje za kraj..neznam kako da nekom nešto pošaljem preko Bluetootha(npr:pjesmu sliku video....)
edit: sad sam tek skuzio da mi je ovaj spb nesto smrdo,nemogu uključit Bluetooth nikako javlja grešku...please help
THX..pozzzz.
sta se tice bluetootha moga si procitat malo ranijih postova, nema dugo da je postavljeno isto pitanje........
Meni se zna desiti, da kad postavim neku melodiju za pozive, sms...nakon par dana, samo od sebe se prebaci na neke desete melodije... Zasto?
Ako se ne varam to se i meni davno dešavalo, u početku, razlog neznam. Ali nakom hard reseta riješio problem, što predpostavljam da se OS nije pravilno "učitao/snimio".
problem mi nije bio na X1 nego na HTC-u, ali je sve to WM
Kod mene se poklopac izlizao od stajanja. :)
Naime, za to kratko vrijeme sto sam imao Xperiju, nisam je vise od 3 puta iznosio iz stana. Svejedno se poklopac poceo guliti.
Zapisi negdje sve zamjerke/hardverske greske koje imas na mobitelu tako da ih mozes redom iznijeti u servisu tako da nesto ne previde.
Mislim da ce ga popraviti u roku 5-6 dana, a u svakom slucaju unutar 15 dana (jer tako moraju inace imas pravo na novi).
Ako bas ne vjerujes da ce ti vratiti mobitel popravljen, ali u istom stanju (neogreban i ostalo), uslikaj ga za svaki slucaj da znas sto je i gdje bilo. Ali, ne vjerujem da ce nesto potrgati.
A sad, hoce li se tipkovnica nakon par mjeseci opet isto ponasati, ne bih znao... Do sad nisam bas naisao na slicna iskustva (da je netko vise puta mijenjao tipkovnicu).
dali postoji opcija koja bi omogucila da je cijeli menu veci, da se ne moram u 90% slucajeva koristiti olovcicom, vec da mogu sve raditi prstima, kao na iphoneu? pogotovo je iritantno kod poruka, dok dodjem do poruke, izgubim volju za pisanjem.
i dali postoji hrvatska verzija "izbornika" na mobu, tj windowsa?
Imal li tko problema s gasenjem telefona kad mu se izvuce tipkovnica,,,to mi se desava od kad sam uzeo mob.,nadam se da je samo softverski problem?
Da ti iskreno kazem dok sam imao taj mob(cca 4mj) nisam ga nikad pokusao izgasit dok mu je tipkovnia bila izcucena......
Ne znam zasto bi ti to uopce bilo potrebno????
"45 dana" se spominje u jamstvima (inace je zakonski u pitanju "razumni rok", a taj rok je detaljnije definiran od strane ovlastenog servisa u jamstvenom listu te tada za izdavatelja takvog jamstva predstavlja zakon).
Nadalje, nisam vidio da se u okviru jamstva spominje "45 RADNIH dana", a ono sto se ne spominje ne vrijedi. ;)
Trenutno kod sebe imam primjer Sony Ericsson jamstvenog lista od prije godinu i pol, a u njemu stoji sljedece:
UVJETI:
3. Sony Ericsson ce popraviti ili zamijeniti Proizvod u roku od petnaest (15) dana nakon primitka zahtjeva od strane kupca.
Obicno je praksa takva da je za mobitele rok 15, a za ostalo 45 dana. Mislim da cak postoji i pravo zakonsko uporiste za taj rok od 15 dana (mogao bih se zakleti da sam procitao odgovarajucu odredbu u nekom zakonu, ali sad ga nikako ne mogu pronaci). No, u principu nije ni bitno, u jamstvu stoji 15 dana i to je sve sto kupca treba zanimati.
Ukratko, treba samo procitati jamstvo i to im nabiti na nos ako pocnu "vrdati". ;)
Isprike na offtopicu! :angel: