Nitko mi se i dalje ne javlja... Sutra podmirujem racun, ali umanjen za tih 50 sumnjivih kuna.
Printable View
Nitko mi se i dalje ne javlja... Sutra podmirujem racun, ali umanjen za tih 50 sumnjivih kuna.
moj ti je savjet da platiš puni iznos računa.
naknadno će ti se stornitrati tih 50kn,znači na sljedećem računu.
dolazi period kad će ti mob.trebati možda intenzivnije.pa da ti se ne desi isključenje bolje plati.
ako želiš pošalji na moj pvt broj da vidim o čemu se radi.možda mogu pomoći.
Platio sam racun. Za pomoc ti se javim, ako bude potrebno.
Pozdrav
Treba ipak biti fer do kraja, jel..
Isprika operateru Tele2.
(ipak je 50,00 kn na racunu bila moja krivica!).
Kako ? Zašto? Daj razjasni.
Pa radi se o tome da sam koristio nekakve usluge Tele2 mobilnog portala, odgovarao na neki kviz (vjerojatno su i neki od vas probali)... I na kraju kviza sam dobio poruku da mi je svaki odgovor na pitanje naplacen 2.5 kn. Nisam siguran da li sam tu obavijest dobio i PRIJE samog kviza.
Ugl. greska je moja.
Ovak, čitam vaše postove pa sam i ja odlučio s vama podjelit iskustvo s TELE2.
U firmi za pozive prema mobilnim mrežama koristimo GSM gateway. Jedna je kartica i od tele2. Preko njihovog web shopa redovito kupujemo bonove i nikad nismo imali problema. I tako prije 2 tjedna želim ja kupiti 2 Bona od 200 kn. Transakcija je uredno prošla,skinuli nam pare sa kreditne, izdali račun na 400 kn, a nakon toga fino upišem na koji broj želim da mi se bonovi ukucaju. Velim radili to sto puta i sve ok. AAAAALLLLLIIIIII, ovaj put greška! Naravno njihova!
Nakon kupovine provjeravam ja stanje na računu, kad tamo na karticu nam stavili samo 200 kn, odnosno jedan bon. Mislim ja prvo, ajde možda neka greška, uplatit će kasnije. Kad tamo ništa, ni za dva il tri sata. Zovem ja SZK da objasnim problem, prave se oni mutavi i pitaju kako ja znam da sam kupio baš 2 bona, nisam li možda kupio jedan???!!! Kažem ja, kaj ste normalni pa izdali ste mi račun na 400 kn i karticu teretili za 400 kn!!! Na kraju veli operater pisat ću ja prigovor našoj službi i zvat će vas neko u roku 48 sati. Naravno, niko nije zvao ni za 48 sati. Zovem ja nakon 3 dana ponovno da pitam di je zapelo. Operater mi se opet počne izmotavati da kolega kad sam prvi put zvao nije imao sve podatke(broj transakcije i računa), pa da je im je služba vratila prigovor!!! A ja odmah ostavio sve podatke! Pitam ja: Pa, ak niste imali sve podatke zakaj me nije niko zvao? Veli operater: Neznam!!!
Ajd recite, nisu li ludi?
Jedina korisna informacija koju sam saznao je ta da oni vide da sam kupio 2 bona ali da nam je uplaćen samo jedan!
Uglavnom, smirim se ja ostavim po drugi put sve podatke i opet mi vele isto: Javit ćemo vam se za 48 sati! Naravno ništ od toga.
U srijedu(17.12) sam im direktno poslao e-mail sa svim podacima i do sada nisam dobio odgovor.
Pitam se sad kaj možemo radit? Jel im mogu stavit soli na rep ili...
Ne mogu vjerovat da im toliko treba da provjere informacije!
Tu je sve jasno ja kupim dva bona a ti mi ukucaš samo jedan. Dužan si mi jedan i gotovo.
Eto toliko za sad!
Zovi i dalje. Nekad treba biti uporan i naporan. Znam da nije zabavno, ali jbg. Jer ako oni vide da su naplatili dva bona od 200 kn, a uplatili samo jedan, prije ili kasnije iznos ćeš dobiti na račun.
1000kn popusta na bilo koji mob prilikom produzenja pretplate? znaci izaberem uredjaj od 1000kn na produzenju pretplate, i dobijem ga za nis??? jesi to iskoristio??? :hm:
ja sam odpocetka na pretplati, i mjesecno im placam u prosjeku 400kn za usluge, to bi bilo jako lijpo od njih ako to stvarno i stoji. ali ocito im se moras "zaprijetit" da prelazis na bonove ili pak prelaskom na drugu mrezu da ti takvo nesto ponude, jer cisto sumnjam da bi sami od sebe to ponudili?
zna netko nes vise?
Meni nisu ništa rekli kad sam zatražio prekid pretplate, ali ja trošim oko 150-200 i mislim da nisam od prvog dana (možda koji mjesec kasnije) na pretplati.
kao sto sam rekao, ocito se treba "lazno zaprijetit" pa ponude nesto!
@Drinktoomuch....
sta ti mislis kako je raditi u sluzbi za korisnike!?
kada te nazovu nadobudni likovi koji su popili svu pamet svijeta pa od tebe ocekuju odgovor na svako pitanje!?
oni operateri tamo,ne znaju sve niti mogu sve provjeriti...
zapravo oni su obuceni za vrlo uzak spektar poslova...
tako da nazivati njih ludima ili sl. je totalno GLUPO.
ljudi rade svoj posao.
a sad,profesionalnost i organiziranost SZK,to je vec druga prica.
to je vise do tele2 i trasncoma,nego do tih operatera sa kojima si ti razgovarao.
nisu oni koji ti se jave krivi sto ti se nitko nije javio,nego firma za koju rade....jednostavno,nemaju to u sablonu za rad i to je to.
propust od strane transcoma...kojima je bitno samo koliko poziva prime i koliki je prosjek trajanja tog poziva.
bezobrazuk,ali to je kapitalizam.
nitko ko radi tamo,ne moze tebe nazvati na svoju ruku... to mu nije posao.
nitko ne moze pregledavati tvoje bankovne transakcije bez tvog dopustenja,tj bez predocenja nekog dokaza ...
a svoj novac moras uvijek vijati.
nalost u ovakvom svijetu to je svuda tako.
meni je samo zao sto ljudi misle da su radnici u sluzbama za korisnike sveznajuci i da mogu rijesiti sve.
pa ih i vredjaju i maltretiraju i kojesta jos....a oni su samo radnici koji rade za minimalce(ne samo ovi u tele2 nego i dalje). a tu su posavljeni samo da mogu zaprimiti problem dati neku jednostavniju informaciju i problem proslijediti ljudima koji se bave kokretnim rijesavanjem.
dakle ti operateri su ni krivi ni duzni uvijek najebali...uviek pod stresom,slusaju svakave ljude na slusalicama,a trpe svakakve sefove i sve to za neke jadne firmice koje nemaju dostojanstvo korisnicima rijesiti probleme,nazvati i ispricati se korisniku za gresku npr.
a to ne znaci da operateri to ne bi,i da su zato sto ne zovu ludi.
nisu....samo rade svoj posao onako kako im se kaze onako kakva su im pravila....
sta da radim,meni je njih stvarno zao sta sve prolaze i cega se sve naslusaju svaki dan
Netko kaze da se onaj paket od 10 MB za 10 kn sam gasi svakih 30 dana, netko kaze da traje dok ga ne ugasim... O cemu se na kraju radi ? :)
Zadnjih dana sam surfao misleci da je paket aktivan, no on je izgleda bio deaktiviran
Hvala
Meni se nije ugasio jedno tri mjeseca, dosao sam do 9,5Mb i jednostavno ostavio mislieci da ce i ovako isteci za tih par dana sto je ostalo do 30,ali nije sve dok nisam dosao do tocno 10Mb (govorim o prepaidu)!
Inace provjeriti uvijek mozes sa mb? na 880 (za tocan sms provjeri na stranicama jer nisam siguran da li je 100% tako).
Pa prije 10-ak min mi je uredno rekao da sam potrosio 2.5 MB, iako paket nije aktiviran (zvao sam SZK i kazu da se deaktivira nakon 30 dana).
Samo mi nije jasno kako mi, nakon sto sam poslao "MB?", moze reci da sam potrosio 2.5 MB, ako paket uopce nije aktivan...
Pričalo se dosta u vezi tog 10MB paketa i izgleda da paket traje dok ga ne potrošiš. Meni su neki dan skinuli pare s računa nakon 45 dana od aktivacije jer sam prekoračio 10MB (prepaid naravno).
Evo još par slučajeva koji potvrđuju isto to:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=825295#post825295
Stajala je obavijest cijelo vrijeme i to cim se otvori kviz, samo je trebalo citati...ovime ne zelim reci da nisam nasjeo :)
Imam nekoliko kritika, pa da iznesem u javnost.
Izgubio sam pred par tjedana mobitel u inozemstvu, te sam odmah poslao doma SMS sa drugog mobitela neka zovu Službu za korisnike da blokiraju broj. Broj je prepaid, i imao sam preko 500 kn na računu. U Službi za korisnike je rečeno da broj nemeju šta blokirati, jer broj nije na pretplatu, tako da se ne može napraviti trošak osim onoga koji je već nadoplaćen na račun unaprijed. Nema mi smisla, ali dobro; pomirio sam se s tim da postoji mogućnost da mi netko potroši lovu sa računa. Pitao sam zatim da li će na novoj SIM kartici biti prenese iznos koji je bio raspoloživ na staroj, na što nisam dobio konkretan odgovor, nego nešto u stilu -možda da.
Nadalje, za izdavanje nove SIM kartice, rečeno mi je da treba imati sa sobom PUK broj, a isti nije trebao. nebitna stvar, ali očito netko nije informiran (SZK).
Meni je mobitel na kraju vraćen od strane poštenog nalaznika, novac sa računa nije nitko trošio.
Možda zato jer je poziv iz inozemstva gotovo nemoguće uspostaviti. Treba zvati, pa se poziv prekine, pa dolazi do povratnog poziva, pa tek onda zvoni drugoj strani; a od svega toga najčešće ništa, jer u 90% slučajeva ne mogu nikoga dobiti. Također, mene su moji od doma pokušavali cijeli dan u nedjelju dobiti, dok sam bio u Italiji, ali bezuspješno. Nisam ni ja njih mogao dozvati, kao ni brojeve u Italiji; o drugim Tele2 brojevima koji su također bili u roamingu da ne govorim. Moje SMS-ove su u Hrvatsku primali, ali ja njihove ne. Došlo mi je navečer 30-tak SMS-ova odjednom, od cijeli dan; nakon što je bila raspisana opštenarodna potraga zamnom; jer sam bio nedostupan cijeli dan, što mi nije slično.
Nadalje, otišao sam pred par dana u Tele2 centar s namjerom da kupim najjeftiniji mobitel, budući da je onaj moj izgubljeni/vraćeni bio uništen. Kao najjeftiniji mi je ponuđen SE J132 za 145,00 kn. Naglasio sam da mi ne treba SIM kartica, već samo mobitel; na što mi je prodavač odgovorio neka bacim SIM karticu i stavim svoju. Uz to, u Tele2 centru je treštila neka navijačka himna da se ja i prodavač nismo ni čuli (ni vidjeli, lol), te sam imao osjećaj da kupijem mobitel na nekom buvljaku, a ne u ozbiljnoj trgovini. No dobro. Uzeo sam taj mobitel, i išao namjerno doma provjeriti na www.tele2.hr da vidim zašo se ne prodaje bez SIM kartice, sam uređaj. Naravno, na web stranici stoji da je sam uređaj za postojeće korisnike 95,00 kn. Poslao sam mail u SZK, što su mi i potvrdili, s naglaskom da je to za korsnike koji imaju aktiviran broj dulje od 12 mjeseci. Ja imam, skoro 2 godine.
Očito je i tu netko krivo informiran, ovaj put vajda Tele2 centar.
Pitao sam u Tele2 centru i, u slučaju da pređem na pretplatu (treba mi mobitel), da li može trajni nalog biti na kreditnu karticu koja ne glasi na ima vlasnika broja. Odgovoreno mi je da NE, kreditna kartica i trajni nalog moraju obavezno biti na ime korisnika broja, odnosno obrnuto.
U Službi za korisnike mi je pak odgovoreno: "Trajni nalog može aktivirati osoba na koju glasi kreditna kartica za drugu osobu."
Tko je tu lud? Očito tu lud zbunjenog.
...
moj prijatelj placa putem trajnog naloga, broj je na njegovo ime, a kreditna kartica na starog i kad je uzimao pretplatu obojca su morala biti prisutna. dakle, moze se uzeti trajni na necije tude ime, naravno mora biti prisutan pri potpisivanju ugovora.
Sto se tog tice, ja imam 5000 poruka dnevno na Tele2 i to me mjesecno kosta 10 KN...
To je preko MSNa, a evo kako ide:
Instaliram MIG33 i prijavim se...
U svoj MSN dodam jedan kontakt (imbot8088@gmail.com) te ga pravilno podesim
Osim sto mogu dnevno slati 5000 SMS poruka s MSNa, mogu se i dopisivati s prijateljima preko MSNa...
Za dodatne informacije u vezi imbota, posjetite jedan link: http://forum.x8088.net/viewforum.php?f=4
Imbot funckionira tako sto dnevno s VIP free sms (15 komada) sve skupi i na 300 registriranih clanova na serveru od mog frenda ima se oko 5500 SMS poruka
Usput, MIG33 podrzava i ICQ, MSN, AIM, YIM, i jos neke IM protokole, a također je imbot dostupan sa sve te.
besplatno je i ja koristim vec pola godine i radi bez greske! Iako se radi o home-serveru (koji, moram rec, nema UPS napajanje), imbot je skoro pa uvijek online.
Kad padne server za pojedine mailove, imam 4 razna maila i icq i aim i skype i yim i na jednom mora bit, osim ako je nestalo napajanja na home-serveru (a to se jos nije dogodilo :P)
Pa eto, 10 KN mjesecno za 5000 poruka dnevno mislim da se isplati prijeci na tele2, jer i tu štediš!
@hp compaq
Ja sam bez ikakvih problema uzeo mobitel za postojece korisnike za 100kn jeftinije. Na zalost ta osoba kod tebe u Tele2 centru ocigleno nije obavijestena ili je po svaku cijenu htjela po skupljoj cijeni naplatiti mobitel :-(
Imam ja jednu pohvalu za Tele2 centar u Os.
Desilo mi se da sam otkljucao mobitel Motorola EM330 sa t-mobile i radio mi je sa svim Tele2 karticama (i sa VIPovim) ali sa mojom nije nikako htio. A inace ta kartica radi u svim drugim mobitelima.
Uglavnom ja dodjem u Tele2 centar i ispricam sve to, cak i oni probaju moju u drugi mobitel i drugu karticu u taj mobitel i uvjere se u moju pricu i bez ikakvih problema zamjene mi besplatno tu karticu. Cak su rekli da ce mi tek iz 18h se aktivirati kartica a vec oko 16h (kad sam prvi put proba) je proradila bez problema u toj motoroli.