Proizvodit će Sepronce za njega ali po meni je bolje socket 939 jer za godinu dana više neće biti ničega za njega, a ovako 939 može koristiti još dugo vremena.
Printable View
Proizvodit će Sepronce za njega ali po meni je bolje socket 939 jer za godinu dana više neće biti ničega za njega, a ovako 939 može koristiti još dugo vremena.
dajte ljudi dosta quotanja tog posta s konfom...
@gog: chelex ti ima isto to napajanje, sa 9800 pro i njemu sve šima (bar koliko ja znam ;) )... dobro znaš kakvih sam ja problema imao s napajanjem, čak 2 napajanja, jedno od 300 W i jedno od 350 W (ali oba codegen, dakle sranje) su pregorila zbog 9800 pro, a nakon što sam stavio tagana od 380 W (a kod tagana je to stvarno pravih 380 W) sve radi super i jako je tih... samo kaj malo više grije. Ali mrak napajanje u svakom slučaju, moje ima poseban kabel samo za grafičku (330W nema), debel ko prst i zaštićen od elektromegnetskih interferencija izvana... ;)
Ali brijem da će i taganovih pravih 330 W biti dovoljno samo ak nećeš još toga ulupavat u komp (dodatni hardovi, kartice)...
Kad si reko da se ne igraš i uzet ćeš slabiju grafu zašto onda uopće uzimaš nforce chipset, makar onda ti je i nforce 3 dovoljan.
Šta se tiće napajanja najjednostavnije izračunaj OVDJE
Konfa je OK.Ali par primjedbi
1. Po meni previše para daješ za tipkovnicu to se da srezat jer ti netreba nikaj posebno barem ne zasada
2. Isto tako štediš na memoriji koja ti ustvari treba više nego neki brzi procesor. Moj savijet ti je da ne uzimaš BOX procescor jer je on skuplji a isti takav bez BOX-a nađeš za puno manje para. Bolje ti je da imaš više i kvalitetnije RAM-e koji ti se poklapaju sa frekvencijom procesora koji je malo sporiji nego neki jači procesor i loše RAM-e.
Provjereno i vjeru taj omjer koji sam predložio postiže bolje rezultate. :thumbup:
ali ako se kupi proc van box-a opet te izađe isto kad kupiš ventilator... a ovo kaj je u box je od proizvođača garantirano da dobro funkcionira zajedno...
Pa nforce3 uopće nije skup?!?!= Citat =:
Izvorno postao Tommek
@Skyward, nisi čitao čitav thread:
1. tipkovnica, miš, kućište i monitor moraju biti takvi jer to ide sestri, a njoj se kupuje komp.
2. prvo sam uzeo tray, ali su mi rekli da za 100 kuna više (box) dobijem dužu garanciju. Koji ram preporučaš?
Pa ovaj nforce3 je socket 929...= Citat =:
Izvorno postao Tommek
super konfiguracija samo šteta kaj ne vidim asus kod imena ploče;D
Ja ti preporučam u Box jer dobiješ tri godine garancije, kupiš si još cooler (artic je super i jeftin je) sa strane jer se puno manje čuju.
Tipkovnica &miš – 300
Zvučnici - Altec Lansing VS2120 – 168,76
Monitor – 2100 kn
Switch – 160 kn
Hdd – *HDD Seagate ST380817AS, 80 GB 8MB, S-ATA150, 7200 – 445 Kn
Proc – CPU AMD Athlon64 BOX 3000+, Sck939 – 1.176,55 Kn
Kućište – 400 kn
- ovo gore sam fiksirao kao trošak, ostane mi još 2600 kuna za slijedeće:
- Memorija
- Matična
- Grafička
- Napajanje
ma kučište ti ni ne treba... ;D
samo nek je napajanje dobro, i to si fiksiraj u trošak....
- Tipkovnica & miš – 300
- Zvučnici - Altec Lansing VS2120 – 168,76
- Monitor – 2100 kn
- Switch – 160 kn
- Hdd – *HDD Seagate ST380817AS, 80 GB 8MB, S-ATA150, 7200 – 445 Kn
- Proc – CPU AMD Athlon64 BOX 3000+, Sck939 – 1.176,55 Kn
- Kućište – 400 kn
- Memorija – 512mb, ddr, corsair, value select, ddr 400 mhz - 536,41 KN
- Napajanje – Tagan 330 (374 kn) ili Tagan 380 (493 kn)
- Matična – MB GIGABYTE K8NS Ultra-939 - 736,04 kn
- Grafička – 1.316,15 KN
- Cooler Arctic-Cooling Silencer Ultra 64 TC, socket 754/939/940 - 140 KN
DVD sam danas kupio od svoje love, pajonirka dvr-109 :)
Ovo gore je 7570 kuna, sada samo moram tražiti zeleno svjetlo od staraca, ako ne morat ću još neku lovu ja uložiti :(
Jedino što me muči je ventilator na ovoj matičnoj, savijet koji sam dobio je:
= Citat =:
Matična ima prilično glasan ventilator na nforce4 chipsetu ali stvar se da riješiti. Uklanjanjem zaštitne mrežice smanjiš zujanje a spajanjem na 7V spustiš broj okretaja i tada je nečujan...
ali pitanje je koliko je to zdravo za čipset jer se sigurno i više grije (bar za par stupnjeva). Po meni je nabolje ugradit još neki nečujni vent u kučište (ispušni), recimo papst ti ima jedan od 19 dB, lagano se vrti na 2000 okretaja čini mi se i sasvim fino izbacuje toplinu iz kučišta i cirkulira zrak, pa se smanjuje i temp čipseta.
ja od kad sam ugradio dodatan vent u kučište mi je pala temp za bar 9 stupnjeva. u svim slučajevima.
eh ovu sam ploču vidio u živo danas fakat ju trebaš kupit:
MBO ABIT, s. 939, Fatal1ty AN8, nForce 4 Ultra, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 5.1 zvuk, DDR 400, 1Gbps, FireWire, Firewall, ATX 2
http://hgspot.inet.hr/katalog/13512.JPG
nema kaj nema na njoj;D
uh...... mici te ventilatore :freakout:
A cijena sitnica 1460 čuna ;D i još ventovi, brrr.... ;D
Da imam kućište sa prostorom za ugradnju ventova na bočnoj stranici sigurno bih kupio gigabyte gf6600 turbo jer dolazi sa 2 heatpipe-a, nema ventilatora...
Jedino što me muči je ventilator na ovoj matičnoj, savijet koji sam dobio je:[/QUOTE]
To je nforce4 matična koja se jako čuje, vjerovatno si to uzeo sa linksovog foruma. Nforce4 se dosta više griju nego nforce3. Onaj prijedlog od whitboya je dobar iako papst jedan košta 100 kn s tim da nisam siguran da jedan ventilator smanji temp. za 9 stupnjeva jer papst slabo puše. Za dobru ventilaciju moraš imati i dobro kučište a u krajnjem slučaju možeš zamjeniti cooler na chipsetu. Na mojoj Asusici cooler je zujao ko lud ja mislim da nije bilo glasnijeg coolera na niti jednoj matičnoj pa sam ga zamjenio zalmanom pasivnjakom i coolermasterovim coolerom za chipset i sada je to sve zajedno tri puta tiše od starog.http://web.vip.hr/trayche.vip/untitled3.JPG
gog, pogledaj naslov teme i pogledaj ono sto si ti slozio! digo si se za 3k kn. nisam sada sve ovo citao, ali zasto dajes 1300kn za graficku a sam si reko da nisi gamer?
because he can coma;);D
koji je smisao ovoga....? sta ce ti grafa bez venta ako buku stvaraju ostali= Citat =:
Izvorno postao gog
ma ja sam samo njemu dao savijet za papst, ali ja sam sebi uzeo ipak malo jači (i glasniji) cooler masterov neon led fan - vrti se na oko 2500 okretaja i buči 25 dB što mi je prihvatljivo jer mi je i dalje cooler na CPU glasniji od toga... to je ispušni vent koji izbacuje topli zrak van i ujedno vuče svježi sprijeda i kroz perforacije na strani kučišta... skužio sam da je čak bolje kad je kučište normalno zatvoreno (a ne da nema bočne stranice kako neki vole) jer tako zrak bolje struju valjda baš zbog usmjeravanja struje zraka kroz te perforacije na bočnoj stranici kučišta..= Citat =:
Izvorno postao Trayche
Prije ugradnje ovog venta mi je temp proca nakon igranja i inog opterećenja bila oko max 56-57 stupnjeva (AMD 2600+), a sad je uglavnom oko 47 stupnjeva...
@coma, cijena je 4500 bez monitora koji je cca. 2000, tak da je skočilo samo malo :)
uglavnom, da skratim priču, hvala trayche na savijetu, vidjet ću kada dođe ploča kako stoje stvari, danas sam obišao sve trgovine u uzeo predračune tako da bi u ponedjeljak ako sve proše kak spada trebao pokupiti sve skupa i baciti se na slaganje.
grafulju sam ubo sapphire 9600xt 128mb, ploču sam napisao, kako nisam išao na 9800pro uzeo sam tagana 330w to bi mi trebalo biti dosta (ipak se 9600xt ne pika na napajanje), još jednog tagana sam uzeo sestri za njen komp, ovo moje napajanje je stvarno glasno, za memoriju sam uzeo 2x256 corsair value pack 400 mhz (ipak ne planiram kupovati još rama u dogledno vrijeme, sad sam se istrošio ;) ). hdd, switch i proc se nisu mijenjali, jedino što nisam kupio su cooleri za proc i grafičku zbog love... no u to možda investiram kasnije...
IMO sve 5! :thumbup:
Evo i sa cijenama, možda nekome pomogne pri kupovini, uzmite u obzir da sam ja uzimao 2 napajanja, ali fali još kućište pa je to tu negdje...
http://web.vip.hr/mobil4.vip/forum/konfiguracija.gif
@coma, premašio sam punih 436 kuna zadanu cifru (4500 + monitor), ali mislim da se isplatilo...
FDD nisam uzimao, ja ga ionako ne koristim pa ću ga dati sestri, njoj treba, DVD recorder sam kupio sam.
Seki ide još i moj toshiba dvd-rom, teac 40x cd-r... uglavnom, ona je zadovoljna, a onda sam i ja ;D