moje skromno mišljenje je da je bolje 74min odličnog zvuka nego 160 ili 320 min lošeg...:)= Citat =:
Poslao: flOorKilla
pa da to je smeče onda. zato ču ja snimat nekvalitetno.
Printable View
moje skromno mišljenje je da je bolje 74min odličnog zvuka nego 160 ili 320 min lošeg...:)= Citat =:
Poslao: flOorKilla
pa da to je smeče onda. zato ču ja snimat nekvalitetno.
Slazem se! Ako hoces los zvuk kupi SD ili jos bolje obican walkman. Ili si sam pjevusi dok hodas ulicom... :-)
;D;D...al ako nemaš sluha...zaboravi! baj d vej: prodajem sonijev vokmen,pa ak si zainteresiran...ima bolji zvuk nego SD!:D
ja sad planiram uzet diskmen,al da imam para obavezno bi uzeo sonijev MD.al nema se para...
uuuuuuuuu puno!!!!! 50 kn
Pa i kazem da nije puno ali ocito to nisi shvatio! Stupido!
ali stvar je u tome što ja hoču na jedan minidisk pohranit što više stvari da ne nosim sa sobom po gradu 10 md-a.
ili barem jedan album
ajd flOorKilla reci nam sta si odlucio, rodjendan ti davno proso . . . ili nestalo para ;D
ne, pare su tu. mislim da ču u ponedjeljak kupit sony mz n707
Ma gle MD mediji su fakat mali i kompaktni pa ti nije bed, a uostalom kad kupis MD player kupi si i neki logic-case za nosit ga u kojem imas i mjesta za par MD-a i slusalice. Uostalom 80 minuta ti je sasvim dovoljno mjuze za prosjecnu gradsku setnju, a to ti je jedan MD, a i nije bed imati drugi u djepu ako ti prvi dosadi.
ok. ovaj sony dođe 2000kn. možda znaš neki dobar jeftiniji?
Živio MD! :rifle: :beer: ----> :nono:
;) ;) ;) ;)
Ne znam, nisam u tome od kad sam kupio ovaj svoj, koji je baj d vej u Parizu kostao oko 600 maraka prije 2 godine i tad je bio najbolji... znaci i sad oni najbolji kostaju tu negdje.
ok. thx. onda sutra il u utorak (neznam kad ču imat vremena) kupujem sony.
ja sam zadovoljan tvojom odlukom!:) dobro ti kaže vajtboj,MD-i su jako mali i lako zguraš par komada u džep!probaj potražit negdje prošlu sonyevu seriju MD-recordera koji su bili odlični(još uvijek su).vjerojatno su jeftiniji.onda bi čak mogao uzet i seriju 9.
Bas se veselim za tebe! Pa da cujemo dojmove kad ga kupis!
E da, jos jedna dobra stvar kod (boljih) MD-a: ako snimas s radia ili nekog CD-a koji je home made pa je svaka stvar na drukcijem nivou glasnoce, na MD-u mozes odrediti snagu ulaznog signala, sto znaci da kad primjerce presnimavas sa stare i tihe ploce Balasevica mozes naštimati da na MD-u zvuci glasno da ti probija slusalice bez da si uopce poglasnio, a kad poglasnis probije ti bubnjice.
Kod takvog snimanja se treba pripaziti sa equalizerom...
ma........... to mi nije tolko važno..... nego, idem ja u dučan tražit ovo
http://www.bug.hr/bolex/bug116-2/in.jpg
EVO DOŠAO JE I TAJ DAN KAD SAM GA KUPIO!
ljudi kolko dodatne opreme u paketu... zavrtilo mi se u glavi.
nisam znao od kud da počnem kad sam ga otvorio, pa sam počeo čitat upute... nisam dugo, ima ih dosta...
no,ipak ... za početak jedan problem... nemogu (ili neznam) kako da ga napunim......
naime... u paketu stižu 2 adaptera, na jednom je utičnica za md malo preširoka i neide u nijednu rupu na md-u, a drugi adapter ima čudnu utičnicu za struju... kao da nije za naše tržište...
i neznam šta ču...
Kupi adapter za tu cudnu uticnicu. Ono ak je uticnica za americko ili englesko trziste usteka se u taj adapter a to ide dalje kao normalna nasa uticnica u struju. Kosta malo i imas to u svakom elektro ducanu (npr u frankopanskoj su dva takva ducana a vidio sam to i u bauhausu, kingcrossu...).
Ali nije mi jasno kako su ti kod nas mogli prodati takav punjac! To trebas reklamirati! Pa sad ti je MD neupotrijebljiv! Nek ti oni daju taj adapter i to pod hitno. Budi strog u ducanu. Ajde sutra to obavi pa da ti vikend bude veseli.
evo danas ujutro su mi zamjenili punjač. ono je utičnica za am tržište jer je bio namjenjen samo za ameriku...
E al prava je ludnica, upravo sam napunio bateriju, puni se 3 sata... snimio sam par stvari za početak u lp4 modu (snajlošijom kvalitetom zvuka pa najviše stane) ALI ja sam se iznenadio kad sam čuo tu 'najlošiju' kvalitetu, A ZVUČI ISTO KO I NAJBOLJA! i još je stereo.
u početku sam bio malo zbunjen sa izbornikom na displayu ali sad sam se ufuro i fakat je ludo.
---------------......... prebacivanje skompa je dakle uuužasno jednostavno i brzo (lp4) (32x brže od real timea)
još nisam probao snimat na line-in sa linije ili........ budem i to kad ču imat vremena, sad žurim van sfrendovima...
Super! Samo kad snimas s cd-a obavezno snimaj prek optickog kabla (vjerojatno si ga dobio u paketu). Svi noviji CD playeri i mini linije imaju opticki izlaz. Dobro izvjezbano uho osjeti razliku... pogotovo ako ces tako snimljeni MD slusati na nekom high-end sustavu od kojih najmanje 10-ak tisuca maraka. Tu se razlike osjete! (pogotovo razlike u snimanju na brzaka ili real-time).
daj mi pliz objasni koja je razlika u snimanju preko običnog kabla i optičkog?i baj d vej...čisto sumnjam da će netko slušat md na haj-end sustavu od 10 somova maraka!zato što to nitko nema.:D
ako snimaš preko 'običnog' kabla, digitalni zvuk s CD-a se D/A (digitalno-analognim) konverterom pretvara u analogan zvuk koji se prenosi 'običnim' kabelom do, u ovom slučaju, MD uređaja gdje se A/D konverterom obavlja ponovna digitalizacija zvuka, jer MD snima digitalno zvuk na medij. prilikom tih dviju konverzija dolazi do određenih gubitaka u kvaliteti zvuka (kao uostalom i kod svakog oblika konverzije)...
optički kabel prenosi podatke digitalno, odnosno nema D/A pa zatim A/D konverzije. tako nema niti gubitaka...
--
a što se tiče tog prebacivanja, imaš sreće ak ti CD ima isti jack za optički kabel kao i MD. ja sam jednom neki sonyev uređaj... mp3 player za MZ5 telefon čini mi se.. htio spojit s CDom putem optičkog kabela koji je došao s njim. ah, sony kao sony, ima veći jack za optiku nego marantzov CD-player... tako da sam mogao zaboravit na to.. znači, kupi sony CDplayer i možeš se tak igrat (poznajući sony, vjerujem da je njihova strana van standarda, kao što to najčešće jest slučaj sa sonyem. tad nisam imao drugi uređaj s optičkim izlazom da provjerim)
e zapane hvala ti na opširnom objašnjenju(iako priznam da nisam u potpunosti skužio o čemu pričaš u 2. dijelu)!ja na liniji imam optički izlaz i sad mi još samo fali md-recorder.baš sam neki dan u zg (svijet medija)vidio sonyev za 1400,00kn.jako dobar!:)
gIK istina je ovo za high-end sustav ali ja govorim hipotetski... kao ono kad se obogatimo ili nas na tulum pozove netko ko nema kruha jer mu sve pare idu za mjuzu...:)
Ali evo zappan ima marantzov CD-player a na tome se već (ovisno koji model ali u pravilu su svi odlični) čuje razlika između cd-a koji si spržio na kompu i onog koji si kupio oriđiđi u dućanu. Naravno ako su pojačalo i zvučnici u istoj klasi...
No ima tu i ostalih sinica koje utjecu na zvuk... npr. meni u autu sprženi cd-i od tdk obavezno preskaću i krckaju na rupama, od traxdate gotovo nikad, i naravno oriđiđi nikad. A to pak ima veze s medijem, brzinom snimanja, pržilicom i rupama na cesti. :)