Mislim da smo se svi razmazili. Do prije dvije godine kamere na mobitelima su bili state of the art, a sad kukamo kad mob ima sam "1 MP". Stignemo...
Printable View
Mislim da smo se svi razmazili. Do prije dvije godine kamere na mobitelima su bili state of the art, a sad kukamo kad mob ima sam "1 MP". Stignemo...
tocno,tocno.. al sta ces, bez toga se vise ne moze.
e bravo... Sjecam se kad su bile prve najave da ce izacu telefoni s kamerom... I ja to cuo i misleci da su i ostali u drutvu culi za to, ja to `izvalim`... da vidite kako su me gledali :)
Evo recimo ja se ne slažem s tom tvrdnjom, ne samo da mi to nije bezveze nego mi je čisto ok. Na mobu mi više od 1.3 MP-a sigurno neće trebati. Štoviše, sa sigurnošću tvrdim da i kad bih imao recimo k750 sa 2, ili neki samsung sa 7MP-a, uvijek bih slikao na 1.3. Meni je puno draže da oni toj kameri povećaju samu kvalitetu, a ne samo pixele. 1.3 je dostatno za razvijanje slike 10*15, veće nikad nisam ništa razvijao. Bolje da daje sliku na 1.3 kao digitalac, nego da mi ima 7 ili koliko god megapiksela. A naravno, da ni ne spominjemo razliku u broju kilobajta većih i manjih slika (čitaj večih, ne nužno kvalitetnijih).= Citat =:
Izvorno postao khideg
da ali kak ne kontas, ako ima 2M znaci da je slika vec, pa kad je razvijes na manji format ona postaje jasnija i bolja. a na ne govroim da cipovi od 2M kamere moraju biti bolji od one od 1.3
= Citat =:
Izvorno postao khideg
Moram ti reći da to uopće nije istina. Ne bih ni bio toliko siguran, da nisam provjerio kod desetaka profesionalnih fotografa. Svi se slažu da za sliku 10*15 ne treba veća rezolucija od 1.3 MP-a (1280*1024).
dobro. ali i sam kazes da bi se trebala razviti kvaliteta slike od 1.3M, pa raz ona od 2M nema bolju kavalitetu od 1.3M, tj bolje cipove.
E to ne znam, moguće je. Ako je to način da se poboljša kvaliteta, neka tako bude. Htio sam reći da u svemu tome meni nije bitna tolko rezolucija nego baš ta kvaliteta, pa onda, ako ću imati 3MP-a na mobu, nikako ne bih htio da slika izgelda kao na mom sadašnjem mobu. U tom slučaju mi je dosta i mojih 1MP. No, da ne duljimo u offtopic, skuzili smo se .-)
o tome ti i govorim, sigurno slike 2M izgledaju bolje,jer da ne izgledaju nema smisla izadavati 2M kameru uopce.
A po tom pitanju bolje da ne raspravljamo, hehe. Ovak, i sama Nokia je izjavila da se na ekranu 262 boja ne vidi razlika u odnosu na 65k osim vani po danu, te da je to u biti 'marketinški trik'. Tako da se uopće ne bih čudio da slika na 2MP nije nimalo zadovoljavajuća. Ali, da kažem, nadam se da nije tako.
Ajde neka mi netko kaže kamo da skinem oxygen phone manager 2,6 ili 2.7 s crackom?
znas sta. kad malo bolje razmislim vjerojatno i nije. za ekrane znam da je, pa ljudkos oko maltene ni ne moze vidjeti sve boje na tako malom ekranu, 65 je i vise nego dosta za mobove, pa je 264k trig i to veli, to je jasno, ne bih se cudio i da je ovo, no opet, kazem ako je i 2M trik, zasto nokia ne izdaje 2M u isto vrijeme kad i sony, nego uvijek soni napravi nesto bolje i onda nokia tek nakon 1g dinu se sjeti to isto..tako je i s 264k ekranima, maltene svi zivi ih vec imaju,nokia tek sad krece s tim, dok drugi vec bacaju 2M kamere i ko zna sta sve ne.
= Citat =:
Izvorno postao ksaric
čovjece ne možes samo tako upsati usred teme iz vedra neba, mislim i mi malo offtopičarimo (no ipak se vežemo za nove nokie) ,ali ovo je strašno.
auuuuuuuuuuu... ko tolerise ovo??!!!
Prvo si promasio temu, za tvoj zahtjev postoji vec takva tema... Drugo, usred price si banuo s tvojim zahtjevom...= Citat =:
Izvorno postao ksaric
Trece, mislim da si trebo procitat pravila foruma...
A takvi nisu baz omiljeni i trazeni na forumu! :-/
;D Evo bas je došao ujak iz Njemačke kad ono kupio novi mob-i to baš nokiu 6680
Na prvi pogled mi se nije svidila al kad sam ju upalio, uuuuu. Po meni jedan od najboljih mobova na tržištu.
Eh da ženi je kupio mitsubishi m430i. A koja je to pila.......Oh, ima kameru 2megapixela, msduo kartice, jedini bed šta je velik i nema bluetooth. Kad je zatvoren onda ima funkciju fotića. Radi na 3G, al su to riješili s jednom kamerom hehe. STavili su ju tako kad se otvori kučište onda se zarotira kamera ;D
Evo par slika uslikao sam s svojom 6600.
http://img229.exs.cx/img229/9616/slika0417tf.jpg
http://img229.exs.cx/img229/9276/slika0427ax.jpg
Još je doma do preksutra pa smo se malo mijenjali 6600 za mitsubishi
pa daj malo opsirnije o 6680,zasto efekt uuuuu kad si ga upalio?!
zgodan micibisi. al de ti meni reci o 6680, koko para i sve? jel moze jos nabaviti, ja bi kupiio.
Efekt uuuu,zato jer je mob savršen šta da ti drugo kažem, ovak je malo nezgrapan al se lako priviknuti, evo upravo sad šaljem aplikacije na njega :-))
Pa ono šta da ti kažem, reci šta te zanima pa ti odgovorim ;D
Izbornici su isti ko na svim symbianima, kamera je hebena (zakoon, al nije ko na micubišiju), al me nešto soft hebe na kompu ne mogu poslat niš s moba na komp samo s kompa na mob :-/
sve me zanima. brzina, verzija softwera,ajd sve napisi...
cjena. jel ima jos na lageru..
Veličina je ista kao 6600, samo što je 6600 malo deblja, ekran iste dimenzije....
brzina softwera? i verzija softwera?
To ti je kupljeno prek veze na pretplatu u tmobileu jer ih nemaju još u prodaji al ih imaju par ovak za nabavit.
Brzina softwarea, još ništ nije zaštekalo i sve se normalno otvara nemogu ti ništa konkretno reć jer je mob novi pa mu je memorija 90% prazna pa normalno da ne šteka. Verziju softa neznam nepiše
pa *#0000#
kolko je on platio na pretplatu 1€?
Neznam kolko je dao za pretplatu. Za micubišija je dao 150€ + pretplata a za nokiu neznam.
Ovaj kod ne pali