Disputed su podrucja oko kojih se spore Rusija i Ukraina. Dakle ako ides na Krim onda si to stavi jer se ovi nisu dogovorili u koju to drzavu sluzbeno spada(ili barem to tako misli HERE služba).
Znaci da ne stavljam nove Q4 mape ? Nisu dobre za HR?
Printable View
Disputed su podrucja oko kojih se spore Rusija i Ukraina. Dakle ako ides na Krim onda si to stavi jer se ovi nisu dogovorili u koju to drzavu sluzbeno spada(ili barem to tako misli HERE služba).
Znaci da ne stavljam nove Q4 mape ? Nisu dobre za HR?
@Xviper
Nove karte Igo Here 2015.Q4 su dobre isprobao sam na svojem području ,
ubačeni su i novi kružni tokovi kojih u tri prošle verzije nije bilo . Karte zamjeni s novima - za
usporedbu ili radoznalosti .
EDIT: Izgleda da ipak nešto ne štima sa ovim novim kartama - 2015.Q4
Primijetio sam kod ovih karata 2015.Q4 da ne zna navigacija gdje se nalazi nakon gubitka GPS
signala . Izađem iz tunela na autoputu počne preračunavati i hoće da "za sto metara skrenite
lijevo" , nakon toga opet preračunava i traži da "kad je moguće okrenite se polukružno" .
Cijelo vrijeme je vikala "prebrza vožnja" Tek nakon 5 do 6 km i još nekoliko preračunavanja
skužila je gdje se nalazi .
Evo Ti Q4 licence :
http://www99.zippyshare.com/v/N4uTnaAt/file.html
Pročitaj malo ove postove , te karte Q4.2015 ne rade kako treba .
Isprobao sam karte: Italija, NJemačkoj, Slovenija, Mađarska, Srbija ,Bugarska, BiH, Hrvatska i dr. radi sve kako treba, naravno uz sve najnovije licence (bez najnovijih licenci navigacija nemože raditi kako treba).
Moje mišljenje je da su IGO software i Here karte jedne od najboljih zatim Saygic (koristi Here karte isto kao i IGO) i na kraju Garmin.
Koristio sam više modela navigacija i uz prijeđenih jako puno kilometara (prof. vozač)
nepišem ovo napamet vjerujte
ninoxxl@
hvala lijepo na na iscrpnom objasnjenju !
Ti bokca !! samo si trebao jos navesti na kojim uredjajima si koristio Here mape ?!
Koristio sam nekoliko kineskih modela imena nebitna jer se sve svodi na isto, Prestigio,
Becker, TomTom, Garmin........ wince 5, 6 Android,
Nevjerovatno ali po meni najjeftinija kineska navigacija od nekih 120 eura sa 800Mhz i 256mb rama radi kao Garmin 770lm od 400-500 eura i to radi jer ja ju imam već 2 god. i koristim svaki dan
OK, kakav je onda zaključak - vrijede ove 2015.Q4 ili ne? Ili da točnije pitam, koje su zadnje a da su 100% dobre?
Pa i nije baš jeftina kineska navigacija od 120 € . Volio bih vidjet sliku te navigacije i uvjeriti se da radi kao Garmin 770 LM . Obično te kineske navigacije imaju WinCE 5 ili 6 , sumnjam da na tu navigaciju može software od "pravog" Garmina , po meni može samo Software Garmin XT za kojeg nema više podrške niti nadogradnje .
Za 120 € se može kupiti dobra kineska navigacija , na nekom od Web Shopova , koja radi na Android 4.xx ili 5.xx .
:)
Možda sam se krivo izjasnio ovdje se neradi o samoj usporedbi 2 uređaja nego o tome koliko su isti brzi da bi prikazivali stvarno stanje na cesti kako treba (iza tunela, prolaskom kroz šumu idr.) jer razlike mogu biti i više od 100metara
Kineska navigacija koju sam naveo(točno nije najjeftinija ima ih i po 80 €) radi na WinCE 6 i nema Garmin XT nego IGO. Oba dvije su 7" i imao sam ih u isto vrijeme uključene tako da za puno manje novaca imamo istu priču.