Kad plaćaš automatski ti skine s kartice, nemaš kaj prebacivati.
Printable View
Kad plaćaš automatski ti skine s kartice, nemaš kaj prebacivati.
Paypal uzima sam novac sa bilo koje kartice koju možeš registrirati na Paypal. Oni provjere imaš li dosta sredstava na računu i ako imaš možeš kupovati a oni uzmu koliko treba.
nije direktno vezano za eBay ali eto sutra je jedan kineski praznik Singles Day 11.11
pa će biti razno raznih shopping dealsa :D
poput
Aliexpress Flash Deals
Lenovo S8 for US $9.11
Huawei Honor 3C for US $79.11
Xiaomi mi4 for US $199.11
Coolicool 11.11 Shopping Festival
1949deal 11.11 Deals
itd itd...
samo treba biti brz :D
S8 samo 10 dolara? O_o
edit:
Vidim da oni nemaju pay-pal? :/
S8 ne radi s našim 3G-om.
da, tek sam sada vidio.... sorry
n3m3s1s
ovo što ne primaju paypal te ne treba brinuti.
Ajd sad da bubnem....kako placam onda?
:)
možeš platiti sa karticom poput visa electron ili sl.
inače koliko je meni poznato Aliexpress je ok što se tiče sigurnosti.
a i ako se nekaj zezne uvijek je tu banka.
Direktno karticom, ali osobno tako ne bih platio nikome u inozemstvu, bez obzira što me traži unos kôda s tokena. :)
zakaj nebi ? :D
Jedan od razloga je što nemam nikakvu garanciju da ću dobiti ono što sam kupio, a samim time mi i povrat novca pada u vodu. Kod plaćanja PayPalom si zaštićen s te strane. Nedavno sam kupovao neki software i radije sam dao 2 EUR-a više na račun plaćanja PayPalom nego da sam išao direktno karticom.
Ne pada ti povrat novaca. Ima ljudi koji su pokrenuli refund s Aliexpressa i dobili nazad.
Naime, na Aliexpressu prodavač ne dobije novce sve dok kupac ne stisne da je sve u redu sa kupovinom kad dobije item.
Svaka čast Aliexpressu, ali ja sam govorio generalno. Sad smo već izvan teme, mogli bi se ovi postovi obrisati.
Evo ja da se pohvalim da sam uspijesno potrosio nekaj para na Ebay-u, sve je preko Paypal-a funkcioniralo bez brige.Hvala svima na savjetima i pomoci.
zapravo i nije tako. Evo navest ću primjer, ako kupljeni proizvod ne dobiješ, a ti kasnije pokreneš claim na Paypalu. S obzirom da je Paypal pravedan uglavnom on dosudi u tvoju korist i onaj tren kada je claim završen paypal pokušava tebi vratiti lovu. Što se događa ako taj seller koji te je prevaraio nema love ? ako nema love isto tako i ti nečeš dobiti lovu jer paypal nedaje lovu iz svog đepa.... jedino što će paypal raditi je pokušavati tebi vratit lovu sve dok seller ne stavi lovu na svoj račun... a to najčešće nikad ne dogodi.
a ako platiš direktno karticom i ista se stvar dogodi ti uvijek možeš pokrenuti postupak reklamacije za navedenu transkaciju u banci u kojoj je izdana kartica. to se zove inače chargeback
ja sam to morao dva puta pokretati jer dva puta mi se kroz nekoliko godina desigla gore navedena situacija da seller nema love i da ju nemrem dobiti nazad.
nakon što sam pokrenuo chargeback u banci svaki put sam dobio full refund nazad na svoj račun unutar 30 dana.
znači ako paypal zakaže još uvijek je tu banka jer banka sve paypal transkakcije bilježi. zato npr.. nije pametno plaćati s paypal balancom jer tada banka ne vidi tu transkaciju. osim toga koliko znam
paypal ne nudi zaštitu kod kupovine virtualnih proizvoda poput cd-keyeva i sl.
Isto tako radio chargeback ali sam cekao 45 dana novac.
Onda ste dobro prošli, u mom krugu su neki ljudi ostali bez love pa zbog toga pušem na hladno.
Radili su chargeback i ostali bez love?
ovisi izgleda šta napiše prodavač.......
primjetio sam neke opcija kraj free shiping
FREE Economy Int'l Shipping
FREE Small Packets - International - Air.......kad je ova onda je jasno da će pošta naplatiti
međutim na mojoj naruđbi je pisalo kad sam naručivao (obična neka folija manja od pisma)
FREE Standard Int'l Shipping .....međutim kad sam dobio pisalo je small packet...i normalno onda naplatili 4,5 kn......
usput i da napomenem,da sam isto tako prije mjesec dana naručio adapter za laptop (FREE Standard Int'l Shipping )..ali nije pisalo kad sam dobio small packet i nisam ništa platio...
kako sad znati što će napisati prodavač ?.....ili se možda trebamo žaliti prodavaču zašto tako šalje pakete jer to nije naveo prilikom naručivanja....
Meni pošta nije ništa naplatila. Dobio unazad dva-tri tjedna par paketa, kao i ovaj tijedan, sve iz Kine neke sitnice i sve me uredno dočekalo u sandučiću.
dosta toga narucujemo zena i ja. vecinom sitnice od par dolara i takoder mi posta nekad naplati tih 5kn, nekad ne. isto free standard shipping... 5 naplati, 5 ne, na nekih 10ak paketa... pitao postara, kaze da je to za dostavu od poste do kuce. naravno reko sam mu, ostavljaj mi na posti onda pakete pa cu sam po njih ionako sam svaki dan u posti. al dabe, donosi on i dalje doma i nekad naplati, nekad ne. kad sam pitao zasto na neke neplacam nije znao objasniti. desi se da neku stvar platim 1$ i onda jos tih 5kn posti. osjecam se opljackano. :D
Pljackaju te.
Ili si extra negdje doma da ti moraju naplatit :/
Ako je free je free
Ja samo do sad samo 2x naletio na carinu i onda u tom slucaju me posta extra oderal 20-60kn.
Kao carina salje na moj trosak preporuceno (naravno sa njihovim racunom)
Ako stane u sanducic ili ako ostavi u posti da tamo podignes ne moras platiti. Placas samo u slucaju ako te nade doma i osobno preda paket u ruke prilikom dostave.
Ja se nebi slozio sa tom tvrdnjom
Po mojem saznanju placas samo ako nije mogao stavit u sanducic pa se to za njime vratilo u centralu
On ostavi obavijest
I sad ako odes ti to podignes danas/sutra ok
Ne placas nista
Vec sljedeci dan se računa ležarina. Nešto sitno cca 50 lipa po danu.
Barem je tako u Čakovcu.
Smatram sa bi hp morao imat isti cijenik za cijelu hr, ne zasebno.
A i pobogu zasto ne pitas što to ja plačam?
evo ja pitao........kaže da ako na naruđbi stoji small packet onda se plaća zato što navodno pošiljatelj nije u tom slučaju dovoljno platio poštarinu......čak su i poštari svjesni da ima pošiljki koja su tanja od pisma a ako piše small packet moraju naplatiti..a isto tako ako nepiše small paket ne naplačuju iako može biti i veliko (kao ja kad sam dobio laptop adapter)....
u principu njima je tako naređeno ako piše da je paket onda je poštarina veća,a po njihovom pošiljatelj nije dovoljno platio,pa onda primalac mora platiti...