care!
Samo opleti bez straha! ;)
Možeš naravno, ja sam probao i Tele2 i Black fw, Knox je uvijek 0x0, nemaš brige oko garancije. Isto je bio S4 iz T-Mobilea, došao je s 4.3 fwom.
bpodnar,
Zahvaljujem na izuzetnom uputstvu. Ali imam jedno pitanje. Instalirao sam Black edition iz prvog posta, ali me interesuje da li se mogu vratit na neki drugi stock rom isto sa sammobila koji je isto 4.4.2? Pod uslovom da mi se ovaj ne svidi i da li je postupak isti? Hvala unapred na odgovoru.
Možeš, naravno, postupak je potpuno isti, bitno je samo da je verzija 4.4.2 jer nakon prve nadogradnje na 4.4.2 podigla se i verzija bootloadera pa samim tim više ne možeš napraviti downgrade na neku od nižih verzija nego samo reflash nekog 4.4.2. Odmah da napomenem da se prilikom pokušaja flešanja niže verzije telefon se blokira i pojavljuje greška na ekranu gdje vas upućuje na spajanje na KIES i pokretanje recovery postupka. Naravno, to nije potrebno već samo flešanje 4.4.2 preko ODINa popravlja situaciju. Knox isto ostaje na 0x0.
http://androidcentral.us/wp-content/...ror.png?95bcc0
Probao malo pre ali mi izbacio faild i ponovo sam morao da podignem sistem sa black edition. Imas li ideju zasto?
Taj drugi 4.4.2 koji pokušavaš flešati mora biti za našu regiju odnosno za regiju odakle je telefon. Koji FW točno si pokušao flešati i iz koje je mreže telefon?
Skinut je sa SamMobila I9505XXUFNB9 za Srbiju, Telekom, moj provajder i telefon je kupljen kod njih, ali je na sebi imao 4.2.2 rom opa sam hteo da uradim update. Posto Kies nije hteo da uradi nadogradbnju dve verzije u nazad ja uradio Odinom, ali prvo ovu Black editio sto si je preporucio.
---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:45 ----------
I ovu sliku mi prikazao. Uradio sam preko Odina opet Black edition pa sada radi, ali kako preci na rom koji je bas za mene i mog provajdera?
Neznam zašto se to događa, ti si na zadnjem buildu 4.2.2. imao MH6 firmware pa si nadogradio na Black koji je NC4 i sad bi trebao opet vratiti na NB9. Mislim da je kvaka u tome što nisi prvo nadogradio na 4.4.2 NB9 od tvog operatera pa ga sada ne prepoznaje kao "ispravan", fali mu podatak o bootloaderu. Zašto bi uopće sada stavljao firmware od svog operatera?
Nije mi prvi bio MH6. Prvi koji je dosao sa telefonom bio je UBMF8. A koja je od ove dve verzije starija NC4 ili NB9 i jesu li oba za nasa podrucja? Ne smeta mi previse samo malo mi je pre crno sve, moze biti da je i u pitanju samo subjektivni osecaj. Ako ne moze najverovatnije ce ostati, ako imas ideju podeli. A meni sta drugo preostaje, nego da ostanem na Black edition. Tebi jos jednom hvala
To je jedna verzija prije MH6 iz 8mj. 2013., ali problem je rješiv flešanjem PIT fajla, no to ti nebi preporučio jer možeš napravit hard brick. Što se tiče crnog okruženja, skini si neku drugu pozadinu i postavi je pa ti neće biti crno. Imaš hrpu aplikacija na PlayStore s kojima možeš mjenjati izgled menija.
ok
Ako se baš želiš igrati s tim probaj flešati taj zadnji Telekom FW pomoću starije verzije Odina 3.07 ili 3.04, možda ti i prođe nakon više puta. Neznam jel ti je bio stari FW brendiran?
Pogledaj koji mu je sad FW gore pa napiši ovdje. Napiši i iz koje je mreže.
Ma radi se o Note 3, prije par dana mi je stigla nadogradnja na 4.4.2 ali su mi ostala ona sranja od Orange mreže. To bi želio maknuti da mi mobitel bude čist...
http://www.zaslike.com/files/h8w3b6a2opvtd30r5wwn.png
Francuska, Orange mreža.
Pokusacu hvala na trudu
Evo skini i probaj ovaj http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=27371 trebao bi raditi. Inače, nisam vidio da postoji Black Edition za note 3, a ti potraži ako te zanima.
edit; Evo ti black edition http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=27262
Thanks. Ma ne treba biti Black Edition, samo da maknem ova sranja od Orangea...
Bilo bi ti još najsigurnije kad bi skinuo neki FW koji spada u regiju gdje i Francuska, jer ako budeš ubacivao od hrvatskog Tele2 možda bude problema tj. možda ga nećeš moći flešati, a moguće i da ti knox odapne na 0x1. Najsigurnije da potražiš FW iz zemalja zapadne Europe, npr. onaj španjolac black edition bi ti trebao odgovarati.
Uspeo sam sa Odinom 3.07 da instaliram I9505XXUFNB9 za Srbiju, Telekom. Sve ovo sam prvi put u zivotu radio iako sam koristio android i ranije. Tako da je razumljivo sto sam mozda bio malo dosadan. Jos jednom hvala na podrsci i pomoci.