Nakon određenog vremena korištenja se privikneš na ekran kod Z-a i onda ne kužiš puno tu razliku... jednostavno, stvar navike
Printable View
Nakon određenog vremena korištenja se privikneš na ekran kod Z-a i onda ne kužiš puno tu razliku... jednostavno, stvar navike
Isto kao sto se nakon pola godine nisam naviknuo na tabletov LCD. Amoled ili volis ili ne. Ovo prvo je mali problem :D Svi ti ekrani izgledaju ok nakon nekog vremena privikavanja. A onda me opali samar zvan crna boja.
Došao je novi stock u kojem je možda riješen problem di xperia jednostavno umre.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2200945
Preporučam update jer je noviji kernel i baseband, također neke aplikacije se brže otvaraju. Ja sam stavio na svoju, ali se nisam stigao poigrati. Ako nekog nešto zanima :wink3:
ekran je sharpov, budem probao white balance fix da vidim ima li nekog pomaka, makar meni izgleda super :)
Danas sam u t-centru vidio ovaj stroj. Bome jest malo ploča neka po veličini ali ekran mi je skroz ok. Ne zamaram se uglovima. Bitno mi samo i na suncu da može biti čitljivo. Mada xperia ZL mi djeluje interesantnija jer je manja a bolje raširi tih 5".
Nakon što sam imao Galaxy S2 i S3, prešao sam na Xperiu Z. Bio sam naviknut na Super AMOLED i u prvi mah mi je ekran na Xperiji Z stvarno bio li-la. No eto, sad nakon par tjedana mi je sasvim OK. Ne briljira, ali zadovoljava. A u toliko stavki nadmašuje Galaxy S3 da mi je jako drago da sam ga se riješio :)
Imam xperiu z par dana,generalno sam zadovoljan ali imam problem s baterijom.Trosi se jako brzo,punim ga dva puta dnevno.Kad ga skinem sa punjaca u postavkama pise da je ocekivani stand by 14-16 sati ovisi kako kad.Stamina mode ne funkcionira kad ga upalim, broj ostaje isti.Po stranim forumima sam vidija da je ovo cest problem.Mislim da je to neki software bug.Ima li ko kakav savjet?
Ako ti je isti broj kad ti je stamina on ili off onda imaš bug.
Nađi na xda C6602 ili C6603 stock i flashni ga s flashtool. Netreba ti root ni otključani bootloader. Nakon toga bi tvoj problem trebao biti riješen. Uzmi .434
Izašao je koga zanima DoomLord OC kernel, ali ja ga koristim za undervolt (oc stvarno nije potreban nikome trenutno).
Pa ćemo testirati bateriju.
napravija sam factory reset i sad radi stamina mode i pokazuje veci standby.baterija se i dalje brzo trosi,cini mi se.planira sam napravit to sta si reka ali neznam jel gubim garanciju tad.da li se minja samo kernel ili kompletni os.s obzirom na dosta vracenih uredjaja moram bit oprezan.
Imao bi par pitanja.
Da li nakon flasanja Xperia Z uređaja od T-mobile sa stock firmware-om (skinut sa XDA) dobivam mobitel bez sim locka (tj da li nakon toga mogu koristiti VIP-ov SIM)?
Da li se na Xperia Z uređaju od T-mobile bootloader može otključat ili ne (Bootloader Unlock Allowed:Yes or No) kako bi mogao staviti custom rom?
SIM lock nema apsolutno nikakve veze sa ikojim drugim lockom. Već bezbroj puta rečeno. Ovo vrijedi za sve telefone, ili barem za ogromnu većinu.
Ili si pomiješao na to što se odnosi post koji citiraš, ili očito je autor posta rookie pa nije sve pohvatao. Kao što je Ravilov rekao.
Stavi link na taj post na xda.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2200572
Hvala na informaciji
Ako pogledaš malo pažljivije, vidjet ćeš da u toj temi daljnje rasprave o toj "metodi otključavanja" u biti nema. Očigledno čovjek ne zna šta priča... A onda ostali lakovjerni i neuki također povjeruju... :whistle:
Vi koji imate Xperiu Z, da li se i vama u statistikama baterije pojavljuje unos "Devices" s ikonom ljubičaste boje?
Pretpostavljam da je to aplikacija koja skenira da li su DLNA uređaji u blizini jer mi se taj unos pokazao nakon što sam probao Throw napraviti na Sony TV.
Isključio sam svo skeniranje za uređaje i syncanje medija, no i dalje je unos tu.
Zna li tko kako to isključiti? Reboot pomaže, ali samo na oko 1h
Btw. 4.4 još uvijek nema OTA iz T-mobile :)
Možda se može zamrznuti?
Inače, odličan mobitel - samo malo dosta cucla baterija - ali nije ni čudno...definitivno vrijedi! Makar ga trebalo dva put dnevno puniti! 4G da ne spominjem, download 44Mbps, upload 11 Mbps. Ludilo!
s obzirom koliki je ekran baterija dosta i izdrži.. meni čak traje dan i pol..treba izbjegavat bijele wallpapere jer cuclaju dosta bateriju..
Haha ekipa...moram s Vama podijelit ovaj video, xperia Z pivo test:
http://www.youtube.com/watch?v=_fZHQjErd40
švabo valjda već bio dosta nacican. Ali fora čaša:tongue:
Meni baterija redovno potegne dan i pol, često i dva. Podesio sam Tasker da kad sam spojen na wi-fi na poslu (dakle kad sam stalno pred kompom), da isključi sync za sve servise osim za instant messengere. Čini se da i Stamina mode odradi svoje. Sve u svemu, kako vrijeme prolazi, sve sam sretniji što sam kupio ovaj telefon :)
Ima netko problema sa spajanjem putem HSDPA, imam samo 3G odnosno 3G (+) ikonu tamo kod signala, ne piše H, a brzina je oko 2 mbps do 4 mbps u najboljem slulčaju. signal je dobar. na htcu sam putem hsdpa na istom mjestu išao do 7mbps bez problema. ići u t mobile da vide oni što je ili? također i wifi signal je slabiji nego što mi je bio na htcu i jedva hvatam mrežu....
Može pomoć mala? Novi sam na XZ, koristio sam prije Samsunga, e sada jel ja taj 434 nizozemski mogu flashnut bez obzira sto mi je bootloader zakljucan i ne mogu ga otkljucat? mob je kupljen u T-mobileu i pun njihovih bloatwarea.