Ne znam,meni je tipka škripala,ali sad je sve ok... :)
Printable View
Pozdrav svima,
Novi sam član foruma, imam pitanje u vezi dotičnog modela HTC One S.
Kao što sam napisao u naslovu, zanima me jel se ikome javio takav problem?
Priča se da se dolazi do navedenog problema kad mobitel hvata slabi signal EDGE mreže, reakcija je da se home button tipka sama od sebe konstantno pritišće.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=IRIgVqa39kA
Pregledavao sam ovu temu i ostale teme po hrv forumima i nisam naišao niti na jedan post o tome problemu. Vidim da je na XDA forumu panika oko toga tolika nastala da su grupni bojkot HTC-u išli raditi.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1679649
E sad, mene jako zanima događa li se to i kod nas, jer kao što su napisali, problem je većinom zahvatio sjevernu Europu. U planu sam kupiti taj mobitel, ali imam veliku dilemu oko ovog problema i još uz poznato grebanje crnog modela od normalnog korištenja.
Ni ja nisam dosada imao ništa sličnog,ovo prvi puta čujem... :)
Hvala na odgovoru, ali kao što sam napisao, još nemam taj mob, samo se zanimam događa li se taj problem i u Hrvatskoj.
Što se tiče crnog modela, za kojeg kažu da mu se coating guli i otpada sloj sa rubova pri običnom korištenju, te da su rješili taj problem novom pošiljkom, jel to istina? Ima li tko noviji HOS crni i da mu se ne guli?
Imam hos, i nemam problema sa guljenjem boje (crni) ni sa home button issue..
super prijelaz boja :) moj One S
http://androidandme.com/wp-content/u...htc-one-s1.jpg Ovako momče, što se tiče crnog modela istina je da se guli, bježi od njega. Te priče da se to popravilo s novom pošiljkom mogu biti istinite, ali tko će ti garantirat da ćeš ti dobiti mob baš iz nove pošiljke ? Drugo, HTC One S je puno ljepša varijanta ova druga boja, nego crni model. Crni izgleda skroz progutan, u ruci su mi bila oba modela, kad gledaš crni model, crni ekran, sve crno, ispada da imaš crnu ciglu u ruci, sve je apsolutno crno bez detalja drugih nijansa, a ovaj drugi mob kojeg ja imam je ekran cijeli crn i donji dio blago taman, a prema gore ide sve svjetlije, što je fakat jebeno, tako i odostraga, 5 ljudi koji su bili samnom svi su zaključili da je ovaj puno ljepši model, i sad mi je drago što sam ga izabrao, nema ni jedne ogrebotine, ništa se ne guli, puno je ljepši i ozbiljniji, baš se vidi da imaš mob od 5 000 kn ,a ne crni koji je ajmo reć progutan model.
Još nešto, imam provjerenu informaciju da se One S više uopće ne dobavlja kod nijednog operatera, i to ti sa sigurnošću tvrdim za VIP, T-mobile i Tele 2. Taj model je pao u drugi plan, ajmo reć zaborav jer zbog male razlike u cijeni većina kupuje HTC One X zbog veličine ekrana i razlike u cijeni koja je zaista mala, pa su kupci slabo reagirali na htc One S, meni je taj jednostavno manje lijep i pre glomazan,pa sam ovaj odabrao. Usput rečeno, još nikog nisam u gradu ni vidio da ima taj model, stvarno ga malo tko ima. Ali sa sigurnošću ti govorim da već mjesecima Htc One S ne nabavlja nijedan operater, tako da priča da s novom pošiljkom možda dobiješ crni mob koji se neće gulit uopće ne stoji :) (jer nema novih pošiljki)
Nadam se da će ti pomoć ovo što sam napisao, sigurno ni kod jednog operatera nemaš više kupit taj model, a ovo preko oglasa, nemoj nasjedat da je druga pošiljka jer je sve većinom made in UK.
Tko može tvrdit da je crni model ljepši :D stvarno je progutan, nema osobnost
http://cdn.esphoneblog.com/wp-conten...rsion-1.78.png
Puno hvala na ovom postu. To mi je sve jasno, al eto kao bivši korisnik HTC-a, obožavam njihove mobitele, i HOS mi je po svemu idealan mobitel, One X i sam smatram prevelikim, iako nije neka razlika u dimenzijama, no jednostavno 4.3'' mi je gornja granica, a sve iznad je pretjerano. Žao mi je što nigdje neisam bio u mogućnosti vidjeti HOS crni u živo, samo sivi i istina je, kod njega se vidi da se neće guliti.
A i kako kažeš, oglasnik mi je jedina šansa, tako da ću još malo razmisliti.
Kak ste zadovoljni video snimanjem? U malo slabijim osvjetljenim uvjetima, video je koma, naravno dok je prostorija osvijetljena, priča se mjenja, al nabolje..
@ribs, prek oglasa, otključan, mob je izvana (Njemačka) tip veli da ima garanciju kod nas 1god., neki privat serviser tj dućan kaj drži mobitele.
S4 verzija, i to jedva sam našel, zval prek 30-tak brojeva iz oglasa, i svi odreda imaju z560e tj S3, i onda naletim na S4, odma sam kupil, to se ne propušta. Vidim, vani, dost se ljudi žali na boju, tj guljenje, imam crni i nisam primjetio guljenje boje, kao ni problem s home button issue, općenito nikakve anomalije nisam primjetio.. Mada HTC ima par softvertskih sitnih bugova, nadam se da bu to riješili u nekom updateu; došel sa SGS3 koji je ipak po tom pitanju bolji...
Svaki je sa S3 :D
Skroz sam zadovoljan, snimao sam video na dočeku generala na trgu, i sve je super snimljeno, mrak,svjetlo, baklje :)
Odi u T-centar, tamo možeš uživo vidjeti Htc One X (ako živiš u Zagrebu), i samo zamisli da je One S manji, i dobit ćeš dojam crnog modela :P
Skoro svaki je S3, al najde se i S4, jedva. Mada ih kod nas i praktički više nema.. Kolko sam čul VIP je u prvoj turi, imal S4, a posle im je dolazila samo S3 serija..
Napravil unlock bootloader, recovery i root.. Imate kakvu preporuku za neki custom ROM?
Koristim program CID getter, zanima me ak je mob brendiran, dal bi onda piše CID i mreža na kojoj je mob brendiran?
Pošto je kod mene HTC_102.. To bi trebal bit debrandiran tj tvornički ROM od HTC-a?
Misliš ? :P vjeruješ im ? isto tako jel im vjeruješ da ti mobiteli imaju 2 god garanciju ? :) (većina ne)
(pola preprodavača preko oglasnika ni ne zna razliku između S3 i S4, samo znaju da bi svi S4, a većina ih prodaje model iz UK)
(praktički uopće za euro tržište,pogtovo ovog našeg dijela europe nema S4, jel glupi htc je pre rano lansirao model, i nisu imali dovoljne zalihe S4, pa su morali ugrađivati S3 i tako je sve ostalo na S3)
Koristim mx player za gledanje filmova, i baš pogledam info od snimljenog filmića, pod properties vidm da je rezolucija 1280x720, frame rate 16.58333!! bit rate 2.8Mbits/s.. Inače HOS ima mali bitrate, za 720p je oko 4-5 Mbits/s, a max za 1080 je oko 10Mbits/s. S obzirom na bitrate video je odličan, detalji se uočavaju i nema greške, ali, stvari se mjenjaju na gore, dok se snima u slabije osvijetljenim prostorijama, di pada bitrate na 2.8Mbits/s i frame rate na 16.58 fps, loše; ne znam kak je kod ostalih smartfona, al mislim da je stvar puno bolja i posel puno bolje odrađen kod ostalih proizvođaća neg kaj je to sam HOS napravil... Ubacil video kaj je snimam s mobom SE C901 u HOS kaj sam snimal na niskoj rezi 320x240, fps se vrti na 29.91 reza nije neka, al fps je visok unatoč manjku svijetla. Po pitanju toga C901 ima bar veći fps u slabije osvjetljenim prostorijama koji je dummy mob spram jednog smartfona...
Šteta za HOS kaj nisu to mogli bar ispravit, znam da je to na kraju samo mobitel, i da video dođe kao razbibriga, al opet...
Daj se opusti od tih svih podataka, šta te briga šta se na koliko vrti :D snima kako snima, mobitel i nije napravljen da bi snimao u lošim uvjetima, čak nije ni pravi fotoaparat, već tek kamere profesionalne :D
Ajd nešto snimi s Htc-om pa stavi da vidimo, jesi probavao opcije balans boje, svjetlosti,noćno snimanje itd ? bljeskalicu uključit dok snimaš ?
Nisam bljeskalicu koristil, pomiril sam se s tim, da je video lošiji u slabijim svjetlosnim uvjetima:D.. Al zanimljivo, za tak mali bitrate, video ispada odličan, pod uvjetom da ima svijetla, čim zafali rasvjete onda fps pada dolje, pa dolazi do blura.. Jučer sam slikal malo, i mogu reć da sam iznenađen skroz, što se tiče fotki, stvarno pohvala s te strane..
Pošto koristim stock launcher, primjetil sam da ovaj sense4, ima bug; dogodi se da ikone na destopu ne vidim, ko da je slika odrezana sa strane, i s donje strane, napravil restart i sve je ok.. Al kolko vidim i nisam jedini s tim nazovimo propustom, našel na xda forumu, di još par ljudi ima taj bug.. Stavil Nova launcher, i sve ok, vratim na stock i opet isto, htio sam se uvjerit da nije nekaj ozbiljnije, tj stvar je do stock launchera..
Al baš HTC ima dost sitnih bugova, kaj bi trebalo riješit. Imal sam SGS3 i Xperiu S, i nisu imali tolko bugova ko HTC...:thumbdown
Pad fps-a u lošim uvjetima je čest "problem" jer senzoru treba više vremena da ulovi dovoljno svjetla za frejm = manje frejmova po sekundi. U suprotnom pri tim loše osvjetljenim uvjetima i pri 25fps-a ne bi vidio ništa osim crne slike. Ista stvar i na Desireu i SGS2.
Želi li tko napravit osvrt na svoj mobitel. Čime je zadovoljan, čime nije, šta mu se sviđa, šta ne, itd -slobodno :)
Moj osvrt:
http://forum.xda-developers.com/devi...618T094853.png
Kad sam ga kupio prvo što sam primjetio da je klizak ko sam vrag, treba ga čvrsto primiti, ali dobro prijanja u ruci. Prvi dojam je nevjerovatan, najljepši mobitel koji sam vidio - to je odmah ljubav bila :) Super je dizajniran, savršeno ukomponirane boje, zaslon super uklopljen u kućište, rubovi malo pojačani, staklo napravljeno da se ne može grebati, savršene dimenzije, lagan i full tanak. Baš se vidi da je to poslovno savršeni mobitel po izgledu i funkcijama, dok na crnom One S ne vidim tu privlačnost kao kod ovog modela. Crni mi je nekako progutan, sve je pre crno, ne ističe se skupa elegancija. Igled 5/5
Što se tiče softwera, također mi se sviđa jako. Jedina zamjerka su još poneke greške koje HTC već dugo vuče, poput da se software zna srušit bez razloga itd. Sviđa mi se brzina S3 procesora, brzina interneta i svega vezano za programe. Jedino bi volio da nije tako programski jednostavan, ne može se skoro ništa mijenjati, veličina ikona, boja, gridovi zaslona itd. (znam za launchere, ali svaki ima neki nedostatak, najviše mi se sviša ovako orginalno). Mogu reć da čak ni ne čekam android 4.1. već mi se ovaj softwer jako sviđa, jednostavnost je super, ali opet bi bilo super da ima malo više funkcija uređivanja. Software: 4 +
PLUSEVI: Mobitel kao pojava, savršen dizajn (baš po mom ukusu), lagan je, brz, jednostavan, zaslon savršen -veličina i boje
MINUSI: ne sviđa mi se kako je poklopac gdje je sim kartica napravljen, trebali su malo drugačije to napraviti, zna malo zaškripati kad ga pritisneš, dosta loše rješenje,ali super patent. Nasprem htc Desire led svijetlo i nije neko, super su ga ugradili unutar maske, ali bi volio da jače svijetli, bar još za 60%. Cijena, nedostatak opreme (kad pogledaš cijenu)
Sve u svemu: Za mene najbolji mobitel na tržištu, birao sam između njega i One X, ali X mi je pre glomazan. Ovaj mobitel je napravljen baš po mom ukusu, jednostavno brlijantno genijalan.
http://androidandme.com/wp-content/u...htc-one-s1.jpg
Plus: dizajn, ergonomija, zaslon, brzina OS-a, fotić je odličan, video je odličan
Minus: Ima sitnih bugova, htc bi se više trebal potrudit da to riješi, baterija nije baš bogzna kaj, plitke bočne tipke, tak da ne znam jel sam potvrdil il ne, led notification su mogli nekak izvest da je uočljivija, kod propuštenih poziva, poruka itd.. soft. podrška i nije baš jača strana HOS-a..
Al najviše kaj upada u oči, to je sam OS, koji je užasno brz, fluidan, nema štekanja, zastajkivanja, pošto je android poznat po tome.
Kolko ti traje baterija, ja sam prezadovoljan baterijom, traje mi i do dva dana, puno bolja nego na Desire i iPhone. Jesi smanjio osvjetljenje, zaslon najviše troši :) Tipke sa strane su mi super, dobro da nisu izražene, rijetko ih koristim, ali mogli su zatvoriti utor za punjač, šta kažete na to ? bio bi onda zvijer hehe. Još imabugova par
Nakon kalibracije stanje se malo popravilo, 4h screen, baterija je bila na 3%, 24h i nekaj sitno minuta je izdržala, to je ok. Inače izdrži dan i pol... Dva dana izdrži ak minimalno koristim mob.. Stavil sam osvjetljene na minimum.. Moram još nabavit case za njega, zna bit klizav u rukama, pa da ne odleti na pod:)
Utor su mogli komotno zatvorit, a ne ovak da prašina ulazi.. Power tipku su mogli bočno stavit, na vrhu moba mi baš i ne leži najbolje, ah kad me SGS3 razmazil, em po pitanju tipki em po pitanju softa, i sad svaku sitnicu na HOS-u vidim, i smeta mi:) Naviknut ću se valda..
Nisam dao toliko novaca da bi imao osvjetljenje na nuli, kod mene je 50%, taman posla. U elipsu imaš torbicu njegovih dimenzija za 30 kn, bolju nećeš naći ni za 200kn, jer ova ima svagdje spužvice, savršeno paše. Ima kakav zanimljiv program skinut na marketu ?
Evo, uslikao sam svoju.
http://img571.imageshack.us/img571/1646/imag0364w.jpg