Domaća recenzija:
http://mob.hr/recenzija-htc-one-x/
Printable View
Domaća recenzija:
http://mob.hr/recenzija-htc-one-x/
I ja isprobao ovaj model ali baš nisam ostao oduševljen.
Model s kojim sam se poigrao je "trzao" a sense se jednom srušio. Nisam vidio nikakav napredak u glatkoći izvođenja u odnosu na nexus a osobito u odnosu na s2.
Meni se čini da tegra3 kao i svaka do sad neće biti najbolji procesor u generaciji.
Ono što je stvarno impresivno je ekran. Znatno bolji nego na nexusu.
Isproaao i ja danas na kratko u vip-u. Sviđa mi se ekran i to što je uređaj dosta tanak. Veličina mi je na granici prihvatljivosti. Sveukupno, nisam oduševljen, u biti me nakon Galaxy-ja S (koji me oduševio SAMOLED ekranom) niti jedan novi mobitel nije previše fascinirao. Nisu to više revolucionarni koraci, nego sitnija poboljšanja.
Mislim da ću uzeti HOX za jedno mjesec-dva, jedino me strah problema koji nastaju u proizvodnji (treperenje ekrana, itd.), dosta se ljudi tuže.
Izgleda da HTC ugrađuje ekrane od dva različita proizvođača u One X. Jedan "naginje" više prema žutoj dok je drugi kristalno bijeli.
http://forum.xda-developers.com/show...9&postcount=63
Jel su uređaji brendirani i jel primaju i T com karticu ako ga kupim u Vipu recimo?
Pa stigao je i u t-com i tele2.
A za vip nije sigurno da su zakljucani.
Vip ima bolju cijenu u pretplati....iamm svoje razloge zasto mi treba iz vipa, ali nezelim da je brendiran i da neprima t-com karticu...Jel to moguce provjerit kod njih?
Nema veze ako je brendiran, bitno da nije zaključan, a da li prima t-mobile karticu možeš provjeriti tako što pitaš prodavača da ti ga otvori i isproba. To naravno ovisi o dobroj volji prodavača.
Neznam tko će ti dati da ga pališ i stavljaš karticu, jedino kao imaš nekog poznatog na prodajnom mjestu.
pozdrav ekipa,nabavio sam uredjaj i sve pet do trenutka kad sam skinuo prvi update nakon prvog spajanja na net. Sad imam problema sa kamerom koja se samo smrzne nekad cim udjem u kameru a nekad nakon prve slike.Stvar je u tome da ja mogu normalno uslikat i kad je smrznuto samo sto ne vidim sto slikam na ekranu.Isto tako sto me iritira je problem sa bjelom bojom koliko sad mogu skuzit i sa nebom dok se slika.Ostaju neke fleke sarene...gotovo pa sam siguran da je do update,jer je nakon njega i doslo sve to .
navodno da je danas krenuo još jedan update za One x, pa probaj provjeriti da li ti je dostupan, možda se ispravi ta greška koju imaš...
Ja sam isto narucio svojeg, sutra cemo vidjeti kakva je situacija, jel samsung, sigurno nece biti jos mjesec dana kod nas...a do toga cemo vidjeti..
uglavnom rootanje i neki sensless rom su opcija od starta :)
Eto, moj stigao danas popodne, tek sad došao kući pa se idem igrat odn. posložit si ga..javim dojmove
Ako nekoga zanima usporedba Tegra 3 i Krait verzije One X-a:
http://www.anandtech.com/show/5779/h...r-att-review/3
Razlika se trenutno najviše osjete na bateriji. U performansama su li la :D
Jutros stigao još jedan update softwarea (1.29.401.7), ukoliko netko posjeduje aparat, neka si provjeri.. Uglavnom, u ovih 10 satu skupa od jučer i danas koliko ga koristim,zadovoljan sam...Sve radi brzo, fluidno i bez ikakvih lagova (čak i kad je preko nekoliko "težih" aplikacija u tasku, s druge strane i mora tako biti s obzirom na proc.)...Sense sam maknuo, jer nakon tog kraće korištenja, postao mi je malo bezveze pa sam si stavio Apex launcher.. Prebacio sam si film u HD formatu (1280x720) radi probe i kvaliteta te prikaz slike su fenomelani-oštrina i sl...Za bateriju je još malo prerano govoriti, no valjda će do navečer izdurati (jučer napunjen 100%, sad mi je na 68% a dosta sam prčkao po njemu-3g i syncanje se ne gasi). Kameru nisam isprobavao jer nisam stigao, no večeras idem na jedan koncert pa ću isprobat malo snimanje i fotkanje..
btw...iskopao changelog za zadnji update:
- New HBOOT 0.94;
- New RADIO 1.26.401.2;
- Fixed HTC Sense Calendar widget crashing;
- Fixed HTC Calendar double dates bug;
- Fixed HTC Sense crashing;
- Fixed Screen glitches;
- Improved Tegra 3 gaming;
- Improved HTC Gallery playback;
- Improved ICS detection, dots removed in YouTube app;
- Improved Beats audio, no more skipping;
- Improved non-Sense widget scrolling
- Improved HTC Teeter gaming;
- Improved overall speed.
Pozdrav svima!
Imam par pitanja u vezi HTC-a One X.
2 godine bio sam korisnik Desire-a HD,preskočio sam sve Senzejšne jel i odlučio sam se kupnju One X-a...Naručio sam ga preko tele2 web shopa što mi je bila velika greška.
Naime danas mi je došao uređaj doma i upalim ga ja,sav sretan sve 5 konačno ga imam...I idem zaljepit zaštitnu foliju na displej kad ono čujem ono krckanje/pucketanje na koje se žali puno ljudi,i na malo jači stisak ekrana neuobičajno se mijenjaju boje na ekranu. To ne utječe na fukcionalnost uređaja,ali me užasno nervira.
E sad prema zakonu o zaštiti potrošača u roku od 3 dana,odnosno u roku od 8 dana ako je uređaj naručen na daljinu(telefonski,internetom) imam pravo na zamjenu uređaja ili povrat novca.
Ja želim zamjenu uređaja i zanima me sad sljedeća stvar hoće li mi zbog tog krckanja i mjenjanja boja htjet zamjenit uređaj i htio bih izbjeći onu dugu proceduru slanja poštom pa me zanima mogu li direktno odnjet uređaj u Vukovarsku u Tele2 sa pisanim prigovorom da mi ga odmah zamjene ili ga prvo moram odnjet u agram servis da oni potvrde da uređaj nije u potpunosti ispravan pa tek onda u tele2.
Pitat ću isto ujutro na nekom tele2 prodajnom mjestu nadajući se da ću naletit na nekog barem malo razumnog prodavača koji bar donekle zna svoj posao i ono o čemu mu pričam...jer većina ih nije za taj posao,a o call centru da i ne pričam,loša organizacija,nedostatak informacija,nepoznavanje pojmova...
Nisam upoznat s tim problemom kako je jako to izraženo, no kako god, trebali bi ti zamijeniti mob na licu mjesta. Otiđi s računom i svim u Tele2 centar i traži. Ako ne da prodavač traži poslovođu, promijeniš stav malo, itd...
Preko web shopa sam uzeo pa račun imam na mailu,ali isprintat ću ga. Ne mogu na bilo koje prodajno mjesto već moram u Tele2 u Vukovarsku.
Neću sigurno odustat ako mi kaže ne možemo vam sad zamjenit uređaj..bla bla...držat ću se stalno ono što hoću i bit čvrstog stava tamo.
Usput sam napisao i formalnu pritužbu za priložit.
https://shop.tele2.hr/pravila.php Nema šanse da se držim ovoga i da čekam do 30 dana,bez obzira što u praksi to bude kroz tjedan dana -.-
Jebemti tele2,moram zbog njih ustat za 6 sati da bi sve stigao -.-
Pokazi im malo zube,nemoj biti preagresivan,ali neka vide da mislis ozbiljno...vjerujem da ce ti bez problema zamijenit mob.
A iskreno se nadam da će mi odmah zamjenit,iako mislim da neće...Ali neću samo tako pustit da mi kaže slat ćemo ga na servis...bla bla...ako treba odnjet ću ga sam na servis,zatražit potvrdu od servisa da je neispravan,za to ne treba nikakva komisija za procjenu i vratit ga nazad u tele2...
E jebemti,toliko ga očekujem,konačno ga dobijem,instaliram sve aplikacija,napunim mob muzikom,prilagodim ga kako treba i moram ga mjenjat...koji peh -.-
HTC Hrvatska daje odgovor : Ako je uređaj neispravan dobit ćeš novi, no zamijenit će ga ovlašteni servis a to je Agram. Ukoliko ga odneseš u Tele2 oni će ga također proslijediti u Agram.
Znači nosim ga ujutro direktno u Agram :)
Da, ja isto čujem to, prvo sam bio imun, ali ne mogu više, uređaj mi star oko 10 dana, i vjerojatno će ga slat na popravak ili ne znam već gdje. Sumnjam da će mi dati novi, jer sam bio glup što ga nisam zamjenio odmah, reko proći će to. i još mi idioti dali krivu kutiju, odnosno dobio sam kutiju od crnog, tako da imam crni punjač i crne slušalice. Bit će veselo kada odnesem sutra. al pokušat ću izmoliti novi :D
Sutra ti rade samo do 13h ako nosiš na servis...ajmo zajedno :D
Ja ustajem oko 7...mislim da neću ni spavat...haha
a kakvi su to problemi sa tim ekranom? da li su to izolirani slucajevi ili na kompletnoj seriji. taman sam mislio ic u ponedjeljak po njega i onda procitam ovo. :(
Jel ga netko kupio u vipu da mi provjeri jel prima i tmobile karticu?