Ključno je mountanje tako da sam telefon vidi karticu te da joj možeš izravno pristupit iz samog sustava. Za pristup izvana (PC) znam da radi.
Ključno je mountanje tako da sam telefon vidi karticu te da joj možeš izravno pristupit iz samog sustava. Za pristup izvana (PC) znam da radi.
Imam doma nekakvu šugavi 1GB karticu i sad sam je ubacio u mob. SlimICS ju je prepoznao i nalazi se u Storage meniju. Postavio sam da sprema fotografije i video na mSD i funkcionira. Istina, pošto je u pitanju mislim Class4 treba mu vremena da spremi video ali radi :)
U File Manageru vanjsku karticu prikazuje kao folder imena "emmc".
Hm, zanimljivo... Jel ju vidi Es File manager?
Ako mislis na ES File Explorer onda je odgovor potvrdan.
Inace na Slimu je od nedavno drugi defaultni File manager, nekakav IO File manager, izgleda potpuno isto kao i defaultni ali ima root pristup.
Da, samo sto se mem.kartice tice, vanjske app ju ne vide, npr. Airdroid.
I koji ICS ROM da stavim? Turkbey je navodno odustao, prodao SGS2 i kupio SGS3.
Slim neću, imao sam ga na S1. Jel na svakom ICS ROM-u external_sd postaje emmc ili je to samo na Slimu?
I jel ima itko problema sa GPS-om na ICS-u?
Stavi Omegu...sve radi odlicno, nema problema s GPSom. Omega mounta vanjsku karticu kao external_sd te je kao takva dostupna i vanjskim app poput Airdroida.
Takoder mogu preporucit i Wanam-a... Nakon omege, mozda mrvicu bolji ROM, manje custom opcija i manjak kitchena, ali se rom generalno bolje ponasa... i u startu dolazi bez bloatware-a.. vanjska kartica isto kao i na Omegi, kao external_sd..
Da, a wanam ima i cesci update. Slim "krivo" naziva vanjsku karticu pa nastaje problem sa nekim aplikacijama.
Nesviđa mi se od Omege kitchen app, nije fluidna...
Više mi se sviđa onaj ASS što Slim ima, podesiš sve na jednom mjestu, kod Omege je to samo u ovoj app koja treba internet?
A jel mogu lockscreen podešavati, znam da mogu staviti drugu pozadinu, uključiti vremensku prognozu (koju sam uključio i nema je nigdje u lockscreenu), a zanima me jel se mogu oni prečaci mjenjati, ili da stavim widgetlocker.
I nemogu se odlučit koji bi launcher koristio, navikao sam na GO Launcher pa su mi ovi zanimljiviji.
Ja koristim Nova Launcher... Da Omega kitchen treba net i da sporo radi...
Za lock ak hoces vise customa stavis widgetlocker... Na omegi je unlock jednostavniji od baznog ICS al se neda customizirati, njega mozes unlockat bilo di na ekranu, al samo unlockat
Kichen app na omegi me uopce previse ne zamara sto malo steka(nista strasno) ne koristim ju bas tako cesto da bi me to zamaralo
Ako se odlucis za omegu(sto je moja preporuka) obavezno si stavi dluxxe settings https://play.google.com/store/apps/d...Y3NkZWx1eGUiXQ..
100 mogucnosti za personilizaciju...izmedu ostalog i screen lockera (nema potrebe za go lockerom)
Koristim Apex Launcher, ima sve što mi je potrebno + ICS look + brz :)
Najbrzi launcher koji sam probao je Lightning.
@Mario92 jesi proba instalirati iGO na SLIM?
@drazen imao sam na nekom ROM-u defaultno instaliran Deluxe Settings i koliko se sjećam bio je odličan.
Nisam znao da može raditi i na ovom ROM-u iako Omega ima svoj kitchen.
Hvala
Deluxe vjerojatno na CheckROM-u...oni će valjda sada izbaciti ICS verziju, stali su na GB-u prije koji mjesec i nema pomaka iako je jkay izbacio ICS framework.
FYI JKay deluxe radi i na Wanamovom ROM-u :)
Znam, no covjek rece da je prije imao Deluxe Settings pa je pretpostavka bila da je rijec o nekom GB ROMu
Riječ je bila o Turkbey v37 (GB) ROM-u. Sad se sjetih.
Zasad na Omegi zadovoljan, jučer je bio prvi dan korištenja i imao sam jedno 15-16h na bateriji, oko 3h display-a i još kojih 20% baterije ostalo s tim da nisam skoro ništa instaliravao na njega.. danas idem ga složiti, odabrao sam Apex Launcher zasad pa ćemo vidjet, ima više funkcija od Go Launchera.
Omega zasad radi sve perfektus :)
Btw jel itko mjenjo modem? Na defaultnom sam, XXLPX, Tele2 signal, Zagreb, nije baš uvjek pun signal, al recimo fale 2 crtice i imam -95 dBm jačine što je po meni preslabo..
Modem, radio, baseband, to je sve isti naziv.
Instalirao sam Deluxe Settings i to je to! To je ono što mi je jako nedostajalo na Turkbey V37 GB ROM-u.
Sve se može tako fino podesiti perfektan app!
Jedino me muči jedna sitnica. Kada podesim lockscreen na circle, bude mi weather u lockscreenu, a kada stavim na ICS style onda nema prognoze :( Neznam jel moguće staviti ju, samo mi to fali.. Inače sam zadovoljan kako sam to sve brzo posložio.
Nazalos ne,tako je kako je...
I kako je na kraju prosla instalacija deluxa?
Ma zbunilo me što pišu da treba instalirati prvo framework pa onda preko CWM-a deluxe, ali pošto ova novija verzija Omege podržava deluxe onda je bilo potrebno samo .apk instalirati kao i svaki drugi. Al svejedno hvala :)
Sve u svemu zadovoljan sam sa ROM-om, a i Apex launcherom (nije ni Nova loš ali izabrao sam Apex).
Malo puno megabajta ima Omega, 370, dok Slim samo 50-ak + essentials.
Dečki, napravio sam ogromno sr*. Taman što sam dobio mob u ruke, flešnuo sam SlimICS i krenuo ga podešavati. Imao sam mrežu, podesio mob do kraja i onda skužim da mi ne želi slati poruke, a nakon reboota sam izgubio i mrežu, a s njom i IMEI.
Naravno da sam zaboravio napraviti /efs backup. Mogu li se slikati ili ima lijeka? Zasad još čitam po netu pa...
Imam nandroid ako to pomaže.
update: mreža se tu i tamo vrati, dobijem IMEI nazad, ali čim krenem slati poruku mreža nestane. Dok sam imao mrežu bekapirao sam /efs ovim toolom:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1308546 (backup ima 20MB).
Ne diram više ništa dok netko ne kaže koju pametnu.
update2: mogu primiti poruku, mogu zvati... Samo za sms se zbagira. Jesu li ovo uopće simptomi shebanog /efs-a?