a jel možeš reći što se sve dobiva sa updateom, jel se isplati stavljat
Printable View
a jel možeš reći što se sve dobiva sa updateom, jel se isplati stavljat
Da isplati se ga stavljat jer su neki bugovi ispravljeni i dosta dodataka evo imas tu cijeli changelog: http://www.xperiablog.net/2011/09/24...-0-283-review/
--ukratko dobivaš:
slikanje trenutnog stanja zaslona (screen shoot)
uređivanje liste koja trenutno svira u muzičkom playeru
još dodataka za beskonačno u muzičkom playeru
Facebook unutar XPERIA 2.0
USB mogučnosti kad je uređaj spojen na dok
3D i 2D sweep panorame
16x digitalni zoom za videosnimanje
tipkovnica swipe
ljepsi izgled foldera
razni ispravci bugova...itd.
...i da baterija puno duze drzi :klap:
stavio sam update sinoć, za bateriju će mi trebati par dana da vidim koliko drži, ali vidim dqa mi je stavljen i visepilot kojeg treba instalirati, pa ako je netko to već napravio zanima me je li riječ o trial verziji
Taj visepilot je trial ,moras ga kupiti ,a ako oces si staviti neku drugu navigaciiju bez koje netreba net vec samo gps stavis si neki ,ja sam si stavio copilot live 8 ,super je i tocan,brz,i jako jednostavno ga je za instalirat,smao skines i pokrenes aplikaciju kao i svaku drugu da instaliras i sljedis upute,ako hoces dam ti link gdje ga mozes skinuti i uputsva ;) ...mozes si staviti i koju drugu navigaciju al meni je osobno copilot live 8 najbolji jer ima najnovije karte i u svakom momentu mozes se spojiti na wifi i pogledat dal ima update za karte,super stvar :klap:
evo pročitano, zahvaljujem na strpljenju i suradnji i ujedno se ispričavam zbog off-topic-a,
a sad, javlja mi se jedan problemčić pa me zanima jel još netko ima sličnih poteškoća, naime ponekad kad se idem spajati na kućni wi-fi koji je zaključan mob mi se jednostavno neće da spoji, očitava mrežu i pokazuje signal ali mi u postavkama stalno stoji "nabavka IP adrese" i nakon toga "povezan s mrežom uz ograničenu povezivost", jel zna netko u čemu je možebitni problem,
e da we-fi normalno radi jer laptop spojim bez problema
hm...ja nisam naisao na takav problem al sam citao negdje da se nekom nesto slicno dogodilo,a sad za otklanjanje problema neznam,jel dok si spojen na laptop doma ti pokazuje na laptopu dolje desno zuti trokutic ili ne,ako da onda nesto s ruterom ili s netom nije dobro pa nazovi sluzbu za kosisnike a ako ne probaj da nazoves sony ericsson pa njih pitas ili ga odnesti tamo di si ga kupio pa da oni probaju slozit,ili probaj otici kod susjeda ili prijatelja pa se probaj kod njega spojit s mobitelom pa ces znati dal je kod njega nest ili kod tebe doma,mozda se nadje netko tko je upoznat s tim pa ti napise ili probaj prosurfat malo.
decku se malo malo gasi mob, da se to rijesava updateom? jer je jos uvijek na onom originalnom, 2.2 mislim...?
uglavnom, on nema puno aplikacija na njemu, nit nista, ali zna mu se sam od sebe ugasit.. slat na servis ili updateat?
Pa nek proba napraviti update pa ce vidjeti,inace xperia mini ima orginal 2.3.3 a ne 2.2 ,znaci update je 2.3.4.
Aplikacije nemaju nista s tim sta se mu gasi ,moze ih imat brdo il nista svejedno je,uglavnom nek proba prvo update pa ako ce mu isto se gasit na servis,ima garanciju i oni ce to najbolje znat sta s tim :)
Odluka je pala, za dva, tri dana uzimam Xperiu mini, mobitel mi se sviđa i mislim da će zadovoljiti moje prohtjeve. Dakle stiže drugi android, uz HTC Desire HD. Sada me zanima jedna stvar. Kako najlakše prebaciti brojeve iz telefonskog imenika sa SE Satia na Xperiu mini? Prije nikad nisam imao problema sa prebacivanjem imenika sa SE na SE ali ovdje je jedan Symbian a drugi Android pa ne znam koliko su kompatibilni.
Ima vec u Android podforumu par tema o prebacivanju kontakata sa Symbiana, pa pogledaj tamo. Ako se dobro sjecam, rjesenje ukljucuje outlook i sync na gmail.
Super ,ma mobitel je mrak,ja sam jako zadovoljan,ajd dok ga dobis napisi malo kako si zadovoljan s njim i sl..kolko ti baterija drzi itd.. :cthumbup:
dal netko moze potvrditi i gdje bi se dalo to vidjeti kolko ima tocno rama? pise da ima 512rama u specifikacijama al u ES task manageru (to je app) dok ju otvorim pise total 335mb RAM!??,znaci ne interne memorije vec radne.
Tako da ili app krivo pise ili ima 335mb radne mem,,sad bas gledam i neznam zasto tako pise??
Ako mozete vi na svojem pogledat tko kolko ima jer sam ovo naso http://talk.sonyericsson.com/thread/21542
Pa objašnjeno ti je na tom istom linku koji si dao :)
To je normalna stvar, moj mob ima 768 MB RAMa ali mi u mobu piše cca 600.= Citat =:
What sony shown are the actual DEFAULT amount of memory and ram, but when you look at your phone it shown different because some of its memory/ram are being use to system apps/script,etc. and this "amount" is varies between phone.
Aha ok,,ty na brzom odgovoru.,vec sam mislio da su me uskratili :)
Da potvrdim i ja, mobitel dok radi takodjer koristi ram memoriju, tako da ta razlika koju vidis, je upravo ona ram memorija koju mobitel trenutno koristi za funkcioniranje. Ukratko to bi bilo to :)
Evo danas sam uzeo ovaj mobitel :beerchug: ... cijelo popodne mi je u rukama i prvi dojmovi su dobri. Za koji dan ću napisati nešto više, dok ga malo bolje proučim.
Kamo sprema datoteke i fajlove na sd karticu od aplikacija ili igri koje je moguce premjestiti s interne na sd karticu? Dal ih sakrije ili ...neznam?? Neznam nit pod kojim imenom ih da trazim jer npr igru angy birds sam premjestio na sd karticu al automatski i trazio po imenu il po slicnome pa nisam mogo naci tako da neznam..??
Trazio sam s Es file explorerom pa nemogu naci kamo sprema na sd kartici pa ako netko zna da mi kaze..ty
Skriveno je i nedostupno bez roota, a i s rootom ima slabe koristi jer su aplikacije na SD enkriptirane. Zaboravi.
Evo da napišem par riječi o mobitelu. Nakon dva tjedna korištenja dojmovi su uglavnom pozitivni. Ima par stvarčica koje mi se ne sviđaju ali općenito gledano mobitel mi je ok. Prvo kad sam ga uzeo u ruke izgledao mi je jako mali i lagan. Moralo je proći tjrdan dana da se naviknem na dimenzije mobitela. Sada mi je sasvim ok. Kvaliteza izrade je rekao bi zadovoljavajuća iako mi je na početku djelovao malo pre plastično. Ali s druge strane ništa ne škripi niti pucketa.
Mobitel mi je došao sa Androidom 2.3.4 tako da ga nisam trebao nadograđivati. Imam android na desireu HD i tu mi je sve poznato, postoje neke male razlike pošto je ovo SE a ne HTC ali sve u svemu sam sa time zadovoljan.
Isto tako dobio sam u njemu karticu od 8GB. Neznam kako je kod drugih, pročitao sam da dolazi sa karticom od 2 GB i ovo je bilo pozitivno iznenađenje. I slušalice koje sam dobio su bolje od onih koje sam očekivao tj. koje sam vidio da dolaze u paketu s njim. Dakle još jedno pozitivno iznenađenje. Mislio sam da ću trebati staviti druge slušalice ali ove su stvarno ok. Skinuo sam sa marketa eqilaizer i kada si podesim zvuk do izgleda dosta dobro, ja sam zadovoljan.
Baterija mi je prvih 5, 6 dana trajala jedan dan i nisam bio nikako zadovoljan ali nakon otprilike 6 punjenja sada mi traje puna dva dana. Ja sam očekivao i mrvicu duže da će trajati ali ajde nije ni dva dana loše s obzirom da mi je wi fi non stop uključen i da se par računa svaki sat sinhronizira.
Ono što mi se ne sviđa je smještaj led diode. Smještena je na gornjoj strani mobitela i nije na baš vidljivom mjestu. Prvih par dana je uopče nisam skužio i mislio sam da nema ledice. Bilo bi bolje da su je stavili na prednju stranu jer bi bila puno vidljivija. Ovako mobitel mora biti okrenut sa gornjom stranom da bi se ledica vidjela. I ne sviđa mi se to što ima pre spori interval kad radi. Da li postoji neki program da se može drugačije podesiti?
Sada najveće razočaranje na mobitelu, kamera tj. foto aparat. Tu sam stvarno razočaran, očekivao sam bolje slike. Možda sam navikao na slike sa Satia kojeg sam imao do sada. Kada usporedim te slike to je razlika nebo i zemlja. Video je stvarno dobar ali sa slikama nikako nisam zadovoljan. Zapravo sam bio toliko razočaran da sam nakon tjedan dana išao kupiti fotić, Olimpus VR 320.
Sa marketa sam instalirao nekih desetak aplikacija i sve to dobro radi. Instalirao sam i navigaciju Mireo dont panic, kupio kartu Hrvatske i radi bez greške, satelite stvarno brzo pronađe.
Evo toliko za sada. Sa mobitelom sam uglavnom zadovoljan, da je fotoaparat bolji i da je ledica bolje pozicjonirana rekao bi da je stvarno odličan.
što se baterije tiče, isto je tako bilo i kod mene, prvih tjedan dana bi izdržala dai i pol i to jedva, a sada već zna po tri dana bez punjenja (kod mene nije uključen wi-fi nego samo kad mi treba) tako da što se baterije tiče sve pet,
kod mene je bila kartica od 2 GB i to je stvarno malo, tako da svakako treba staviti od 8,
daj mi malo reci o toj navigaciji koju si stavio, i vidim da si napisao da si je kupio pa me zanima koliko para dođe (samo informativno me zanima)
Da, slažem se da je kartica od 2GB pre mala. Zato sam se iznenadio kad sam dobio 8GB sa mobitelom. Sada imam dovoljno mjesta, stavio sam sve što sam planirao i ostalo je slobodno 5,77 GB. Navigacija je Mireo viaGPS odnosno Cardinale. Aplikaciju skineš sa marketa, besplatna je i onda možeš kupovati karte koje ti trebaju, cijena je 60 kuna po karti, ja sam za sada uzeo Hrvatsku i karta je jako dobra. Mislim da druge države neću uzimati jer na Desireu HD imam Navigon i cijelu Evropu pokrivenu.
kako misliš @predator ledica nije smještena kako treba i ne vidi se?? Misliš ova led za svjetlo izad? Neznam...meni je vidljiva.
Šteta za fotke... i meni na play su malo lošije nego na c901. Izgleda da je stariji mini pro ipak bolje fotke davao!
Mislim na malu lampicu koja daje obavjesti o propuštenim pozivima, porukama, ispražnjenoj bateriji. Bilo bi bolje da je sa prednje strane mobitela kao što je bila na starijim modelima jer bi bila vidljiva sa svih strana i kad je mobitel položen bez da je okrenut prema tebi...