Znaci mob je dobra kupovina trenutno,treba mi adekvatna zamjena za 3gs pa mi je defy zapela za oko...
@Doc77 mozes malo reci kakva je za slusat mjuzu sa sluskama koje se dobiju u paketu...
I,jos me zanima,sta je sa HD snimanjem?
Printable View
Znaci mob je dobra kupovina trenutno,treba mi adekvatna zamjena za 3gs pa mi je defy zapela za oko...
@Doc77 mozes malo reci kakva je za slusat mjuzu sa sluskama koje se dobiju u paketu...
I,jos me zanima,sta je sa HD snimanjem?
Hd snimanje ne podržava proc koji je u defyu (3610), ali sigurno već na xda postoji neki patch koji diže kvalitetu snimanja bar u d1
Inače, video snimanje je najslabija točka ovog moba, sve ostalo me odusevilo :)
Sent from my Milestone XT720 using Tapatalk
To se jos nezna sasvim tocno.. dali je 3610 ili je 3630 ,vecina "testova" pokazuje da je 3630 kao što ga i sam RSD lite* oznacava kad se mob prikljuci u bootloader modu.
Evo WVGA fixa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=935017
http://forum.xda-developers.com/show...highlight=720p
*RSD Lite is a firmware-flashing application by Motorola
Nema defy takvu tipkovnicu za poruke . Možda ima na android marketu nesto takvo za skinut..
rsd ignoriraj, pošto ne prikazuje sve procesore ispravno (meni na XTu pokazuje 3430 :)) - to sve možeš editirati u rsd.ini fajlu, tj. ne ovisi direktno o driverima i spojenom uređaju
iskreno sumnjam da su stavljali 3630 u defy, jer je to ipak procesor koji je namijenjen high end mobovima , a i dosta je skuplji od 3610
edit:
http://developer.motorola.com/products/defy/
tu su i službeni specovi
Evo vec sam posto svoj problem ali nakon vašeg odgovora pokušao sam skinut neki program za spajanje sa motorolline stranice i neki koji je preporučen ali nemogu uspostavit nikakav kontakt između kompa i moba ima li itko sličan problem na mobu mi uopče nedaje opciju da se mogu spojit sa USB inače imam win7 pa neznam postoji li kakav problem u vezi win7
Pobrini se da mobitel spojis direktno na usb koji se nalazi na maticnoj ploci a ne preko nekog produznog kabela, meni tako nije htio prepoznati Milestone...
@pajo2
---------------------------------------------------------------------------
Citati sa xda foruma
= Citat =:
The CPU/GPU is listed on Motorola website as OMAP3610+PowerVR SGX530, whereas according to TI's latest Technical Reference Manual, OMAP3610 does not actually exist. According to the said Manual, specifically from page 198 to 202, there are OMAP3611/3615/3621/3622/3630 running at various stock speed, and all of the variants have a built-in full speed PowerVR SGX530 GPU. And since OMAP3611/3621/3622 only come in "CYN" package, which can't have bolt-on memory chip (Package on Package), OMAP3615 does not have any video processors (both IVR2.2 and DSP) at all, the only remaining candidates are the OMAP3630 variants. Between this, the stock speed and various report of driver recognizing it as OMAP3630-800, it's quite safe to draw the conclusion that OMAP3630-800 is powering the Defy, and Motorola gave the wrong spec as they did with Droid 2.(*)
= Citat =:
Defy - 3630 or 3610/3615 ?
Hi ,
Although many people believe that defy uses OMAP 3630 instead of 3610/3615 or something else, you can only get this conclusion from the 3D/video performance or features defy supported. But the problem is, can you be sure?
I wrote a small native C program and read out the value of CPU's register that controls the OMAP FEATURE. The value is 0xC00. You can check the 36xx TRM:
at focus.ti.com/pdfs/wtbu/SWPU177B_FinalEPDF_12_04_2009.pdf
The values means that defy has a IVA 2.2 accellerator 2.2 and SGX .
So the CPU is neither 3610 nor 3615 . It is definitely 3630-800.
I think this is a convincing proof. If you still dont believe it, the only way is to open your defy and take a look at the ID on the chip...
BTW: I only tested on my phone, which is UK 2.21 version. Not sure for other version....
Last edited by reasly; 17th January 2011 at 11:04 AM..
:thumbup:= Citat =:
I have made this simply test:
i have underclocked the cpu to 300 mhz and played smoothly a 720p (mp4 1280x720)... so it has to have the iva 2.2 (as the a8cortex alone can not handle a 720p video...on vplayer or rockplayer where is used software decoding the video was getting 0,5fps)
+
powerSGX 530
=
omap3630
P.S." Droid X and Droid 2 get leaked Gingerbread builds with updated MotoBlur"
Sto znaci da bi uskoro mogli vidjet i port za defy (jer imaju slican hardware). {#}
nakon instalacije drajvera i restarta moba uspio sam se povezat hvala svima na pomoci
Znaci mozemo ocekivat update posto mi ne ovisimo o operateru tj o vipu.= Citat =:
The French carrier SFR announced a schedule for the Android updates for HTC Desire HD and Motorola DEFY. The Desire HD will get a Gingerbread update in the first half of April,
while the Motorola DEFY will taste Froyo by the end of April.
Od sada možete snimat HD 720p video na Defyu!!! http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1033418
P.s. Jedan developer je uspio bootat CM7 na defyu . :)= Citat =:
here you find a sample: http://forum.kut-btu.de/video/VIDEO00017.mp4
(1280x720@23,8fps, mp4-container, video: m4v@~10000kbit/s, audio: aac@62kbit/s, 44khz)
http://forum.xda-developers.com/atta...3&d=1302594231
pozdrav ekipa, zanima me da li mi vi korisnici Defy-a možete preporučiti da zamijenim Milestone za njega, a inače se vozim biciklom i potrebno mi je to što Defy ima, mislim da nebi bilo loše da tradeam Milestone za Defy, dosta su slični....
Pa ono ako se gleda po tehnički detaljima onda je Defy definitivno u prednosti (više RAM-a,jača baterija,bolji procesor,DLNA,lakši je od milestona) . Eto,ako ti netreba tipkovnica i zelis jači i jeftin mob onda definitivno uzmi Defy.
Jedno pitanje koje nisam znao kamo da svrstam. Koju navigaciju preporučujete za defy posto ova od androida je izgleda čist promašaj
Ja ti preporučam da pričekaš navigaciju Dont Panic od Hrvatske firme Mireo. Za android bi trebala izac sad do kraja ovog mjeseca a možda i malo kasnije to nitko nezna;za JaTelefon je vec vani :/ . Druga najbolja navigacija za Hrvašku je Igo tj Motonav (isti program samo taj podržava visoku rezoluciju ), treća je vjerovatno navigon ili sygic. Dakle Mireove karte su najjace sto se tice HRV jer su nasi :) .
Trebaš vidjeti kakve su životinje ti Mireovi kartografi pa bi promjenio mišljenje :) Jako velik fokus stavljaju na karte i ono što sam testirao je jako dobro. Btw nove karte izdaju svaka 3 mjeseca.
Edit: @Gogs
netko je premjestio postove, necu offtopicariti. karte se updejtaju i ispravljaju greske, a i sam sam ih nasao nekoliko za Pulu :) bitno da cesto izbacuju nove verzije.
Ok decki nije bitno sada dali je ovo ili ono ja sam imo nokiu n97 sa garminom koji je odlicno odradjivo posao zagreb osijek pula sve 5 ali ovaj od androida sranje i zato trebam nesto sto radi na terenu hvala za link l navi
Evo recenzije na HR jeziku http://www.gadgeterija.net/2011/04/1...efy-recenzija/
Ima li netko iskustava sa flashanjem Defya na neku drugu verziju tipa Froyo ili nekaj drugo? Mislim....čitam na XDA forumu, oni prže sve u 16. Nekada (prije 5...6 godina) sam ovdje flashao i reflashao, unlockao i lockao svoje v500, v525, v600, v360 sa raznim monsterima pa čak i mjenjao fontove na njima sa GOGS-om dok je još bio mladac, i ostalom ekipom (hehehehe Gogs nadam se da me se sječaš koliko-toliko). Sada me nakon nekog vremena stagnacije od Motorola noviteta opet ufatila RSD manija i želja da nekaj flashnem ali opet sam na početku,,,kako i s čim??? Defy je tu, kablovi spremni, dlanovi znojni.......