recimo kod igranja igara kad uredaj nema fizicki tipkovnicu?
Printable View
Mobitel bi trebao za nekoliko tjedana doć u Englesku a zatim će doć u Francusku, Njemačku i Španjolsku. I to u Vodafoneu bi trebao bit.
Evo našao sam prve dojmove korisnika pa da stavim:
Evo slike rastavljenog ako nekog zanima:Code:"NoHD recording or playback.
Yes this sucka is FAST. Im convinced engadget rigged the speed test. The loading of websites is insanely fast.
MultiTouch/Pinch Zoom on Dolphin Browser is fantastic!
MUCH better than Iphne for the simple reason text will format itself to the display once pinched in or out. I cant fathom how people overlook this feature.
Homescreen cards are useless.
Homescreen crawling with live wallpapers ((especially rain)) is slightly choppy at times. Regular wallpapers smooth.
Creepy moment....Maybe I overlooked something I did.. but how did camera pics from my G1 appear on my Nexus One gallery ???? Im seriously baffled. ((drop box)) is the only info I have. Maybe Its in picasa ?? Need to check this.
App installation ?....insanely fast..serious. Its done quicker than you can exit out so far. ((wifi))
Checking LED/Trackball now.
Screen is gorgeous.. I will say this. It may not WOW you at first. But the second you go back to Iphone or another phone.. it REALLY hits you how sharp this phone is. Similar to dvd to HD. Biggest difference is when you go back and realize how blurry it was."
First off.. yest the screen is gorgoeous.. i mean wow.. and im coming from a bold 9700 and before that 3gs and those screen are beautiful also.. but Nexus.. wow.
It is fast.. altho i was having errors loading up live wallpapers like the grass or galazy ones... but they eventually loaded weird?
http://phandroid.com/wp-content/uplo...Dxrb.large.jpg
529 dolara preko Googlea + isporuka naravno. Vjerujem da će ovaj mobitel uskoro postati hit i to prvenstveno zbog nove verzije Androida. Kolko sam vidio na U2B, radi brzo i jednostavno, a sa cijenom se nisu pres....ali. U svakom slučaju bolje od iPhonea. Jedino mi je malo sumnjiva ova sinkronizacija sa google računom... nekako mi previše zadire u privatnost. Ionako znaju šta sve radimo na netu, a sad će znati i kakve su nam navike na mobitelu. :hm:
jako mi se svida sto nude opciju da ugraviras dvije linije teksta na pozadini pri narucivanju. :)
Mene više zanima da li će na Nexusu biti moguć unos teksta preko virtualne alfanumeričke tipkovnice i T9 predictive text inputa.
Jer, ne sviđa mi se baš ovo tipkanje sa dvije ruke preko virtualne qwerty tipkovnice.
Ko zna kad ce doc kod nas....prvo mora doc do ducana (slobodna prodaja) pa onda dok se dogovore (sklope ugovori) oceli bit kod kojeg operatera....proc ce koji mj sigurno..... Strpi se tih 4mj pa ces lako vidit sta ce ti onda bit najbolje za uzet....Ima vremena :)
u "fizicki" ducan sigurno nece doci, nego iskljucivo preko online narudzbe. kad ce hrv biti podrzana, pitaj dragog Boga.
americki t-mobile i nas nemaju previse doditnih tocki, tako da cinjenica sto je u americi na t-mobileu ne znaci da ce biti i kod nas.
Evo officialni Google-ov set up za Nexus One
...baš si mislim kada će ekipa upucati u njega HTC-ov Sense UI, koliko će im trebati?
Znam da ću malo skrenuti s teme, ali zanima me jel ima netko iskustva sa programiranjem u pythonu za android OS?
Ima negdje za skinuti paket koji sadrži sve što treba za početak programiranja odnosno učenja pythona?
govorim općenito...na svim stranim forumima se digla velika buka zašto droid/nexus nemaju multitouch i kao masu ljudi to odbija od kupnje...
al uglavnom, kao što se dalo i pretpostaviti europska verzija ima multitouch
http://www.engadget.com/2010/01/07/s...es-multitouch/
Jesi siguran? Na prošloj stranici sam stavio i frekvencije, neznam ako si gledao:
Većina operatera ipak koristi 2100 MHz za 3G pa bi opet rekao da bi radilo. Nisam previše oko toga guglao, možda i griješim.= Citat =:
U Europi se koristi 900/2100 3G frekvencijski opseg (2100 u većini slučajeva), a AT&T je sporan zbog toga jer koristi 850/1900 (1900 na većem dijelu) i potpuno je nekompatibilan sa američkim T-Mobileom ili Europom. S druge strane, američki T-Mobile koristi 1700/2100.
Edit: Baš sam malo guglao nakon ovog posta i došao do toga što si i sam napisao. Ima istine, uopće nisam išao za tim, imaš pravo :)
ovo što kažeš da koristi 1700/2100 ti znači da koristi 1700MHz za upload, a 2100 za download i mora ih koristiti istovremeno
kod nas je na 900MHz upload, a download nam se poklapa sa njima, što opet ništa ne znači kada nam spektralno područje za upload nije jednako
uglavnom, provjereno, imao sam par mobitela sa tmobile us i dobio sam 2G spektar samo
tu imaš i malo više o tome:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tri_band
Vau, nakon što sam ovo pogledao jednostavno sam se zaljubio u Nexus :) Kad bi ono trebao doći kod nas?
Tip grebe ekran nexusa škarama i ništa-nema ogrebotine.
I link na orig temu na xda dev.
ma bzvz, on samo trlja vrh škara po ekranu, što ne proba rezati s nožem za sir il tako nešto.
Stvarno šteta ako mob ne dođe u t-mobile :(
Probaj po rezistivnom ekranu "samo" trljati škarama, pa javi rezultat.
Imao sam x mobitela s rezistivnim ekranima, iako sam ih pazio i mazio, svi su se izgrebali od stylusa. Da sam koristio škare umjesto stylusa ne želim ni zamisliti rezultat.
Trenutno imam hd2 s ekranom sličnim nexusovom (staklo), koristim ga skoro dva mjeseca, još nema ogrebotine.
Dok to usporedim s prethodnim iskustvom, ovo mi je poprilično impresivno.
Ma znam jasno mi je to, uostalom imam doma htc touch dual kojem je ekran sav izgreban dok je bio u đepu s ključevima.
Ali kad bi se sa nožem po jednom mjestu malo dulje rezalo po Nexusu vidio bi se sigurno rezultat jer nigdje ne piše da je ekran prekriven tempiranim staklom (kao što se reklamirao iPhone ili LG šekret).
Ja sam ziher da bi se na mom Pulseu također vidjeo trag kad bi se malo jače probao grebati ekran, iako je kapacitivni, ali je jednostavno od nekakvog "mekšeg" stakla (zato i dolazi s folijom za ekran)
Tako da mene ustvari zanima dal ima kakav žešći test s Nexusom. Idem malo youtubat... :P
moguće je, world wide, naručiti Nexus One , s ove stranice
sa svim i svačim dođe ispod 700$ (~3500kn)
stvarno nije puno, ako je cijena istinita i ako je moguća dostava u Hr...
iskreno se nadam da će Nexus doći kroz mjesec - dva dana i u Hr... (po mogućnosti kod T-mobile-a. onda bi ga sigurno uzeo)
Nije im dugo trebalo da omoguće multitouch. Postupak je lagan, treba skinut par fileova i stavit ih na mob u određene direktorije
Tutorial
U pripremi je i rom od dotičnog člana.