a šta je s nama koji imamo g2 touch u P.M. :(
Printable View
a šta je s nama koji imamo g2 touch u P.M. :(
ja sam isto vlasnik g2 toucha,zanima me ima li kakvih informacija od jeb... t-mobilea za update dotičnog?
Vjerovatno glupo pitanje, ali kako rucno pokrenuti OTA update?
Prije koji tjedan me obavijestio automatski za onaj prvi update, ali mi se bas i nije downloadalo nesto nepoznate velicine preko superskupog mobile interneta. Automatska obavijest + dugmic koji kaze instaliraj update vise nikad nisu stigli (ni kad se spojim na wireless, ni na mobile), naravno ni ovaj drugi update. Na VIPu sam.
Evo prije 3 dana sam prckala po mobu i dosla na postavke telefona ,probala update i pita me da li zelim instalirati.Kako ne zelim kazem ja i downloadiram update. Ma telefon mi je 100% ljepsi,brzi. Super je. :P
Znaci tim rootanjem mi ovaj G2 touch postaje "pravi" HTC hero?
Da, nakon što ga rootaš moraš stavit gore neki ROM(možeš ili original 2.1 ili neki custom, na xda ih ima hrpa).
Potrebni tutoriali. G2 je zaključan i brandiran od strane T-Mobilea pa ćete vjerojatno morati napraviti i Goldcard. Nisam rootao G2 pa ne znam u potpunosti. Valjda ga je netko sa foruma pa da napiše jel treba.
Rootanjem gubite garanciju, ali ako će trebat mob na servis vrati se sve u početno stanje(bar se oni koji su tvornički otključani i nebrandirani mogu).
Ok, unlock sam si rijesio preko IMEI-a (kad telefon dodje). Rootat cu po uputama.
Dize mi se tlak cim vidim T-Mobile logo u softveru telefona :@
Pa evo ljudi ja probo i uspio...
Koristim G2 od t-mobilea i dugo mi je trebalo da se odlučim ali evo....
Samo sljedite upute ovdje dole i sve ide ok...
potrebo je formatirati sd karticu i na nju staviti goldcard... (prije toga naravno napraviti kompletan back up)
Evo link pa tko hoće neka proba...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=714855
i ja čekam potvrdu ovog gore
evo uspješno izvršen update,dugo traje proces,jedno 45 minuta ali sve je super,sad je htc čist od onih t mobaljskih gamadi i sve super dela, preporučam korištenje mybackup aplikacije za izradu backupa svega prije updata jer pobriše apsolutno sve sa moba
Pa čim rootaš mob gubiš garanciju ali da se nači originalan T-mobileov rom pa je sve opet isto...
Hero je uvršten kao jedan od novih mobitela za koje će se raditi novi Cyanogenmod.
Cyanogenmod 6 (to je taj novi) je baziran na Froyou i prve alpha verzije (po navođenju ljudi koji su isprobali) rade stabilno uz neke bugove. :)
Alpha verzija:
http://forum.cyanogenmod.com/topic/2...ew-test0-0705/
Dnevni build Cyanogenmoda 6:
http://forum.cyanogenmod.com/topic/2...ds-unofficial/
Stvarno su super odradili ovo s update-ima, gamad.
Bio u Austriji (s vip-ovim Hero automatski prebačen na A1 mrežu) i normalno mi ponudi udpate na 2.1 Android, velim ajd budem to sredio kad se vratim u Hrvatsku... Vratim se doma u qrac. U hrvatskoj veli no updates available. Krasno.
Mislim, pa stvarno mi nije jasno... u nekim zemljama radi, u nekima ne, na nekim mrežama ga nudi, na nekima ne... pa bože, aparat ko aparat svi su isti, bio on u Nigeriji ili Češkoj, al čemu jednostavno kad mogu sjebat...
Btw jel ko zna kad se može očekivati drugi update u lijepoj našoj na VIP-ovom uređaju i dal ga je netko dobio?
Prvi dio updejta je davno stigao normalno.
EDIT: Evo javljam da je stigao OTA update za VIPov uređaj :cthumbup:
Nista pretjerano cudno. Nisu svi aparati isti, ako na svoj aparat kupljen u T-Mobile Hrvatska stavis firmware od T-Mobile Austria, teoretski gubis hrvatsku garanciju.
pa ne znam...
gdje si kupio hero... na mom koji je kupnjen u t-mobileusve je prošlo bez problema...
jel su ti se prepoznali prije cid-a komp i mob???neznam kaj ti bi rekao....
probaj tamo na xda postaviti isto potanje pa možda neko pomogne....
pozzzz.....
Riješeno... digao paniku bezveze... nisam dovoljno čekao da mi komp prepozna sdcard...
Uglavnom napravio upgrade po uputama i radi odlično.. Jako sam zadovoljan!
Hvala
Imam još jedan problem. Znači napravio sam upgrade na verziju 2.1 i sad kada pokrećem recovery mode (pri paljenju moba kombinacija power + home) ne otvori mi ništa već mi stoji sličica "mobitel, preko njega crveni trokut s ukličnikom unutar trokuta" i nedogađa se ništa. Moram doslovno izvatiti bateriju i ponovno ga pokrenuti.
Pokušavao sam tako da sam instalirao flashrec-1.1.2-20090909.apk i stavio u root sdcard-a recovery-RA-hero-v1.5.2.img i kada pokušavam flashat kroz flashrec javlja mi "could not run command".
Jel ima itko ideju kako pokrenuti recovery mode?
Izgleda da se kontas u heroja pa molim odgovor na mozda glupo pitanje:Imam heroja: vip,gsm ,nije brendiran a pitanje je :kako prebaciti aplikacije na sd kard ,: imam 8 gb karticu.? Na mobu nemam mjesta,stalno nesto moram brisati a imam veliku sd karticu. Nikada me ne pitaju gdje spremiti aplikaciju??? Cini mi se da sam negdje procitala da se to moze samo na rootanim aparatima a to opet ne znam raditi,a i ne znam moze li se rootati novi update!? Mnogo pitanja alli nova sam u androidu pa molim znalce da pomognu...:sos:
Iistina, na a2.1 i starijima to je moguce samo na rootanim mobitelima, a vrlo je moguce da ce ti trebati i custom ROM (originalni 2.1 nema ugradjeni apps2sd, to dolazi tek u 2.2).