Na moju osobnu nemoze nitko dignut kredit jer sam u minusu ko grcka, blokiran od nekoliko banaka i drzave. A scan je kao da ga je Picasso pravio iz dosade...
Printable View
Na moju osobnu nemoze nitko dignut kredit jer sam u minusu ko grcka, blokiran od nekoliko banaka i drzave. A scan je kao da ga je Picasso pravio iz dosade...
Frend kupio iphone i naravno dobio neke kablove nutra. Tek nakon 2, 3 mjeseca dobio lovu.
Odmah isli na murju, oni stopirali lovu i sve rjeseno. 700kn cifra bila. Znaci samo ODMAH na policiju, jer ako ovaj podigne lovu gotovo!
Da nije možda taj prodavač s "Njuške" slučajno zamjenio pakete , možda je imao dva kupca !? Jednog za napajanje i slušalice za Nokiju , a drugog za mobitel S3 mini (zamjenio adrese) . Samo onih 600 kuna je ipak premalo !
Dosta sam toga kupio preko "Njuške" i do sad nisam imao problema , ako je stvarno prijevara onda treba prijavit i na Njuškalo , trebali bi imati podatke ovog prevaranta , a i dužnost im je da prjevare analiziraju i zaustave radi svojeg ugleda .
A mislim da ih i nazoves da ti daju oib i podatke od nekog prodavaca da ti nebi dali..
Ma i ja sam pomislio kao pošteni čovjek slučajno zamijenio, al kad sam ga nazvao i nije se htio Javiti, pa na mail i isto ništa, u roku sat vremena sam već bio na policiji, pa lako ja povučem prijavu ako se on zabunio :-)
Naravno da sam odmah nazvao i NJuškalo, ukinuli su mu oglase i http://www.njuskalo.hr/korisnik/prodaja032
podatke mi nisu dali, al kad sam pitao dali se gospodin zove Alen Vukičević,
odgovorio mi je gospodin sa druge strane da tamo stoji registrirano neko drugo ime naravno nije htio i smijeo reci koje.
Još jednom Ako ste žrtva: Alen Vukičević , Županja
javite mi se
facebook dotičnog https://www.facebook.com/alen777?fref=ts
Adresa Matije Gupca16a, ali u mome slučaju je naveo da će novac podići u pošti u Županji (poste restante)
@ drluki
Svaku prijevaru treba riješit na ovaj ili onaj način , ako si već stavio javno "prevarantovo" ime i njegov "Fejs" , svoj telefon nisi trebao prikazati na Forumu , obično se napiše ovako ; " Javite mi se na PP" , ovako sam sebi možeš napraviti problem ! (malo naivno s Tvoje strane)
Razumijem ogorčenost i ljutnju , eto i žao mi je što se to dogodilo , nadam se da će ovo biti pouka i za druge ...
:confused:
ja osobno sam mnogo puta kupio ili prodao nešto preko njuškala i nisam nikakvih problema imao osim jednom. prije nekoliko godina sam prodao nešto jednom čovjeku u slavoniji...
i kad mu je poštar uručio paket i naplatio otkupninu, dodatno mu je naplatio onu poštarsku proviziju u iznosu od 5 kuna... i zove mene lik da mu vratim tih 5 kuna jer sam ga ja prevario za te novce...
jer ako mu ne vratim tih 5kn da će mi doći i izrešetati sa mitraljezom... ovo su točno njegove riječi koje je izrekao derajući se iz petnih žila..... a s obzirom da se ne želim bzv... živcirati i svađati
lijepo sam mu poslao tih 5kn......
a inače kad nešto prodajem, uvijek nudim primopredaju u Zagrebu ili šaljem poštom po dogovoru. tak da nije bed :smile:
evo i da završim.
Juče dobio povrat novca od poštara :-)
Time je moja borba za nepravdu završena , ovoga puta u moju korist
Super, drago mi je čuti...
Jel možeš podijeliti s nama postupak kako si došao do svoje love?
Zbog sve većeg broja prijevara potrošača
prilikom kupnje preko oglasnika i
interneta , Hrvatska pošta uvela je novu
sigurnosnu mjera kod primitaka pošiljaka
za koje treba platiti otkupni iznos
pošiljatelju.
Oni koji dobivaju pakete njihov će
primitak, kao i do sada, ovjeriti svojim
potpisom, a novac za otkupninu dati
radniku Hrvatske pošte. "Novost je da
primatelj može odmah nakon primitka
pošiljke, bilo na svojoj adresi bilo u
poštanskom uredu, u nazočnosti radnika
Hrvatske pošte otvoriti pošiljku kako bi se
uvjerio da se u njoj nalazi sadržaj koji je
platio", izvijestili su iz Hrvatske pošte .
Ako u paketu nije ono što ste naručili,
zajedno s radnikom Pošte sastavit ćete
zapisnik o nepravilnosti pošiljke, a odmah
ćete dobiti pravo na povrat novca i
poštarine, dok će se paket vratiti
pošiljatelju. Pošta savjetuje korisnicima da
ovakve prijevare ili pokušaje prijevara
odmah prijave policiji.
izvor: http://www.vecernji.hr/hrvatska/evo-...terneta-941262
De je ta ista posta bila 11/2012 kad sam ja tako pred postatim otvorio paket i zajeb
I otisao na mup i nista. Ostao bez 900kn
Podržavam. Iako su Overseas i DPD ovo odavno uveli.
samo se nadam da sada nebu tu bilo prevara od strane primatelja... pa da ja npr.. pošaljem mobitel, a dobijem nazad paket sa ciglom...
Pa otvaras pred postarom. Mislim da neces bas pred njim stavit ciglu u paket.
naravno :) ali poznavajući nas, uvijek netko pronađe rupu u zakonu...
Nisam još našao topic na ovom forumu, ali mislim da bi bilo i više nego dobro da se ovdje napravi popis s prodavačima s njuškala i sličnih servisa u vidu neke crne/bijele liste da se može pogledati kad netko želi kupovati preko oglasnika. Ovo je relevantni forum što se tiče mobitela u Hrvatskoj i mislim da nam bi jedan takav sticky negdje vrlo dobro došao.
Meni se ideja sviđa samo kaj je realizacija malo frkovita.
Problem je u tome kaj bi bilo lako moguće da, ako takva tema i oživi, ljudi budu često pljuvali jedno po drugima (po konkurenciji) dok spomenuti prodavač ne bi niti znao za to.
Isto tako lako je moguće da će ljudi raditi lažne profile samo da dižu primjerice svoj profil na njuškalu itd...
Ovaj potez Pošte je dobrodošao jer će mogućnost prijevare svesti na minimum, iako sam do sada jako pazio s kim trgujem, znao sam naletiti i na "jako primamljive ponude".
Također, pozdravljam i prijedlog sastavljanja nekakve Liste pouzdanih trgovaca s Njuškala ili općenito pri trgovini (mogu biti i trgovine pa s njima sto problema)...
Recimo da moderator napravi topic negdje i rezervira prvi post. Onda korisnici nek odgovaraju postovima ,a moderator ili neko već viši u prvi post nek dodaje što su ljudi stavljali u postove i da se postavi neko ograničenje da ne može u topic pisati neko s 10 postova ili računom koji postoji 2 sata ili tako nešto. S obzirom da njuškalo nije sposobno već ne znam kolikop godina uvesti neki rating sistem koji bi ih koštao valjda 50 mb na serveru i 2 sata rada -.-
Teško. Njuška je oglasnik i hrpa ljudi prodaje po jedan mob i kad ga proda ne prodaje sljedeći ohoho vremena.
Imaš tih par shopova/servisa koji prodavaju i to je to. Ne možeš složiti listu dobrih prodavača kad je velika frekvencija tih koji ne prodavaju puno.
A uostalom, uz današnje hrpe sigurnosnih slanja pošiljci i prema iskustvima mnogih ljudi, ekipa još uvijek najebe prek njuške?
Najebe jer se love samo za cijenu i čim vide nešto jeftino misle da će dobro proći... u 99% slučajeva su to prevare. A i odmah uplaćuju novce na neviđeno, to isto neću shvatiti.