gdje postoji na njihovoj str. ta informacija?
Printable View
A cuj, to je barem njihova procedura tog "servisiranja", a i meni su sve formatirali kada sam mjenjao staklo od ekrana
EDIT: @prolaznica: Kada odneses mob kod Mobisa na servis dobis tam neke papire i broj radnog naloga. Kad ti servis zavrsi http://www.mesc.hr/ (odes na ovaj link) i upises svoj IMEI i br. radnog naloga te pogledas njihove komentare na servisiranje.
Nekoliko pitanja u vezi servisiranja.
Netko je spominjao (bar mislim) odvajanje gornjeg desnog ugla mobitela. Cini mi se da se i meni to dogadja, odvojen je oko pola milimetra i probija svjetlost kroz taj ugao. Jesu li vam to sredili u Mobisu?
Takodjer, ovo s formatiranjem, nadam se da to znaci i da rade backup, odnosno da mi mobitel vrate u istom softverskom stanju u kakvom je bio kad je mobitel predan.
Jel jos netko imao problema sa zvucnikom? I za koliko mogu ocekivati popravljen uredjaj?
Ovak, to sto ti se odljepilo oko 3 mm u gornjem desnom uglu, mislim da ti oni to nece popravi. Neznam zasto, ali imao sam vec takvog iskustva sa N85 kada mi se kroz jednu malu rupicu vidla svjetla od tipkovnice.
2. Oni ti NE rade back up. Jedino sto ti mogu napravit, a to ti je ispis svih kontakta u .txt fajl pa ti to isprintat. A nakon sveg tog servisiranja i formatiranja, oni ti vrate soft na onaj koji si imao (najcesce na zadnji dostupni).
Izgleda da to odvajanje ugla i jest problem, naime kad se ugao pritisne, zvuk u slusalici je super, cim se imalo odvoji, dolazi do distorzije i jakog stisavanja zvuka....
Hvala na napomeni za formatiranje, dobro da znam...
Pa znaci da ti se onda zvucnik koji je procvrcen na maticnu plocu malo olabavio sto kada pritisnes masku (gornji desni ugao) ti ga utisne nazad i zato ti je zvuk dobar, a kada popustis se opet olabavi. Najbolje da ne glumis "Sam svoj majstor" nego odma do mobisa.
Nije istina. Otvori si mob pa pogledaj. A ja sam reko da kada pritisne to kuciste on pritegne (pritisne) te (po tvom izrazu) capice na maticnu. Gle, gledo sam kako se mjenja na 5800 XM zvucnik. BTW imas i link na ovom threadu kako sam promjenit taj zvucnik.:crazy:
I ja imam tu malu rupicu kroz koju prodire svijetlost ali nema razlike u kvaliteti zvuka kada je pritisnem
Imam i ja taj mali otvor ali to mi nije velik problem vec ekran pocne mijenjat boje!!!!!!!!
Ali problem se javlja, ako mobitel ne drzite u onoj futroli koju ste dobili sa njim, nego po dzepovima, torbama itd. Pocinje ulazit prasina kroz taj otvor (barem kod mene kroz taj otvor). Jel ima itko slicna iskustva i kolko bi kostalo ciscenje ekrana i zamjena stakla (posto je moj mob vrlo koristen tj. intenzivno)??
Wow ljudi i vi ste svi neki nabrijani kvari se kvari kako oni mogu pustit takav mobitel u prodaju ovo ono a sta kad kupite plazma televizor i platite ga 20 000 kn i on vam nakon 6 godina crkne kao sto je proizvodac i deklarirao sta onda onda nis onda ni garancija ne vrijedi jer je to rok
a za mobitel za to sluze garancija nikad nista nije bilo savrseno niti ce biti pomirite se s tim i to je to
@ makec mislim da bi ti ciscenje trebalo biti besplatno ako imas garanciju barem je bilo frendu na nekoj nokiji sto ju on nije mogao otvorit nazovi i pitaj
prije svega vidi se da nisi otvarao svoj mobitel, dakle kao drugo uzmi onu "trzalicu" sto si je dobio s njom i lagano otvori mob pocevsi s jedne bocne strane i da se otvori dolje gdje su gumbovi menua i ostala dva. (prije otvaranja izvadi bateriju mem card i sim card te skini poklopac za bateriju jer se lakse da otvorit)
Onda kad se mob otvori, a vrlo je jednostavno (nema nikakve stete, niti se bilo sta poremeti i slicno, naravno, ako njezno pokusas otvorit, otprilike je proces tipa mjenjanje maske na klasicnim nokia uredjajima). Pa lijepo ocisti ekran i sve sta trebas....
Usput pogledaj zvucnik gore i istegni malo capice ako nekad gubis sugovornika, jer je zvucnik doslovno umetnut i radi po principu kontakta dviju capica. Dakle, NIJE zalemljen...
imam 5800 od 09.02 t-mobile simpa otkljucan, radi zvucnik, promjenio product code, stavio v20, stavio garmin, telefoniram stalno, nema prasine iza zaslona a zivim na selu ;)
Ja sam svoju morao odpeljati na servis, bio je gotov za dva dana. Tj, mozda i za jedan, ne znam, jer sam prvi put tek tada isao vidjeti na njihovu stranicu jeli mi gotov. Isto, kazu, zamnijenjen zvučnik.
i kod mene je isto tako.
btw. mob mi je dostavljen u petak, a narucen je prije nekih mjesec dana. rekli su mi, kad sam narucio, da ga trenutno nemaju i ne znaju kad ce bit jer cekaju novu isporuku. kazu da je to bilo zbog toga jer su imali problema sa zvucnikom, pa su tu gresku uklanjali. sad se nadam da je problem o kojem svi pricaju naveden. tu informaciju, mi je rekla prijateljica koja radi u t-mobile, iako nije smjela...
popravio sam sam zvucnik no svejedno mi zjapi kraj, sa lightctrl iskljucite xpress button i nema izbijanja svjetla, no svejedno cu pred kraj garancije spojit 12V na konektor za bateriju, a ako se nekom od vas zuri moze to ranije, dobit cete novi mob, bar tako kazu na symbian-freak
Možeš malo to pojasniti- ili dati link?
Dovoljno je uzet onaj vrh od upaljaca i pustit iskru na plocicu
I sta se time dobije?? Mozete malo to detaljnije objasnit??