Danas sam uzeo c510 u t-mobilea za 1 kn na godinu dana nakon podužeg razmišljanja! Kako nisam strpljiv (vjerujem kao i većina nas ovdje) izolirao se na dva sata da dobijem prvi dojam pa moj maleni brzinski review:
Kvaliteta izrade! Neki su napadali tu plastiku otpisujući mobitel u startu! Ono što mogu reći je da sam zadovoljan izradom i kvalitetom, više od očekivanog! Ako i jest jeftina izrada ne djeluje tako. Dizajn je naravno puno ljepši, bar meni, nego na slikama i mami poglede. Cool u svakom slučaju.
Poklopac kamere! Negdje sam čitao da nije baš kvalitetno rješenje ali meni djeluje itekako dobro učvršćen, nimalo klimavo i treba mali otpor pri otvaranju što odaje dojam stabilnosti. Jako zadovoljan sad. Treba vidjeti kako će s vremenom to djelovati!
Ekran! U zatvorenom nema mane i blješti ko Božićna atmosfera, gušt ga gledati! Odmah sam ga danas izložio sunčevim zrakama i što je meni bitno, prikaz ostaje solidno čitljiv, ne moram gnječiti oči da nešto pročitam (čitaj: g700)!
Zvuk! Fenomenalan, od slušanja mp3-ca na slušalicama do vanjskog zvučnika čak i kod razgovora dosta razgovjetno! Ne primječujem neku razliku od walkman serije, možda u nijansu je tamo bolji zvuk ali bar ja se toliko ne lovim sad u decibele!
Tipkovnica: jako solidna, možda bi stvarala probleme nekima s debljim prstima ali ovako djeluje ok! Centralna tipka malo sam primjetio da ne reagira svaki put na pritisak (ljevo, desno, gore, dolje) pa uglavnom treba malo jače stiskati ali se zna nekad preskočit! Za sad mi ne smeta, možda stvar navike! Na g700 i k800 puno lakše ide!
Softver! Radi brzo i isto tako aplikacije pokreče! Slikao sam ali još nisam prebacio na komp a fotke ovako dobro izgedaju, brzina spremanja istih na memorijsku karticu isto solidno brzo se obavlja prilikom slikanja!
Eto, ako još koga nešto zanima neka pita! Moje je mišljenje da je to sasvim solidan mobitel sa dobrom kamerom i autofokusom i prije svega dosta lagan, vjerojatno isto zbog izrade što mu je plus! Ko misli dati male pare imati će odličan mob, to definitivno...pod uvjetom da se ne pokvari, naravno:))