za bateriju nebih znao...a i možda su kinezi neš napravili ali nebih baš stavljao to u mob.a svake sluške ine ear možeš staivt na n96 ja recimo imam od SE HPM70 modela
Printable View
Accelerometer sensor for auto-rotate - a postoje li kakve aplikacije za ovo da dodato radi nesto preko toga igrice ko na iphone i tako neke gluposti saltanje pjesama ko na sonyE ili tako nesto ona cudesa sto svi ostali nude...... da baterija je koma lagano i mene zivcira traje ujutro do 6 kad ga uzmeme do navecer 10 i gotovo koma
Nedavno sam bio u mobisu i pitam tam tipa koji isto nije bas siguran u te "jace" baterija za n96-icu. Mene je danas pitao frend, kaj mislim dal se isplati kupit N96/N95 8GB u Americi?? Jel postoji neka razlika izmedu europskih i americkih nokia?? (nes kao signal, punjac tj. struja i takve stvari).
A za to sam cuo da postoji nes. Kao u stilu protreses mobitel i promjeni ti se pjesma koju slusas (kao kod onih walkman mobova od SE), al nebih ti znao tu pomoc.:cry::cry:
na n95 je bilo par odličnih. Zvale su se nokmote(emulira d-pad, tj kako naginjete mobitel tako se virtualno stišću navigacijske tipke, i jedna dosta korisna za razliku od ove prve show-off je shakesms(zatresete ga, otvori vam poruku i otključa tiphovnicu, kad ste gotovi zatresete ponovo i zatvori poruku i zaključa mob). Ima i ovih sa mjenjanjem pjesme kako ga protresete ali nisu baš lake za podesit osjetljivost(dok hodate mjenja pjesme na svaki jači korak, pa da to sprječite smanjite osjetljivost, a onda morate trest ko budala da promjeni pa ljudi u tramvaju čudno gledaju :D) sve osim shakesms je samo fora za probat bilo, ništa stvarno primjenjivo. Dakle skoknete na dotsis i tamo ih potražite
Jel mozes molim te poslat linkove nekaj mi ne valja sa netom pa sam kod frendova a i prek moba na mobile cafe, tak da nisam bas u mogucnosti za pretrazivanje dotsisa.:spin::spin:
EDIT:
Jel postoji neki program di mogu prebacivat filmove u format za N96-icu il neka stranica di se to moze skinut vec gotovo??:suicide::wall::wall:
Evo ljudi da i ja budem od nekakve koristi, jedna igrica koja koristi akcelerometar na NOKII N96 (mislim da pali i na n95-8GB, al da treba onaj Plug-In)
http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=294835
tu je link od kud mozete skinut igricu
u daljnjem tijeku igre trazit ce vas da upisete nekakav sugavi kod, sam upisiti 0000000000 (10 nula) i to je to.
Igrica zna imat ponekad neki bug. Meni se dogadja kada igricu drugi put upalim i onda ju ugasim. Kasnije mi javlja kada pokusam ponovo upalit igru da je "Sistemska greska" i akcelerometar ne radi (zaokretanje moba u lijevo). Za sad trazim rijesenje, al kada se to dogodi jednostalno restartajte mobitel.:crazy::crazy:
Ako sam fulao temu molim premjestite moj post
xD
Jel mob ima zastitu na ekranu,nemislim na onu naljpnicu nego na onu plasticnu zastitu koja je u maski (npr kao kod N73)
Mislis ono da se ne izgrebe tak lagano, nes kao kod iPhone-a?? Ima, ja sam ga slucajno drzo u dzepu sa par kljuceva i kad sam se sjetio vec sam pomislio da je gotovo, a nije dobio niti jednu ogrebotinu. sad si kupujem one zastitne folije i kutijice za svaki slucaj.
Nisi me dobro shvatio
kako je ekran i preko njega je plastika koja stiti ekran da se ne grebe,znaci grebe se ta plastika koja je "ugradena" u masku
ugl. nikakva zastita koja se ljepi ili nesto slicno vec je dio maske
Nadam se da sam sada bolje objasnio
Nisam ziher dal to ima, al ja sada pokusavam nabavit neku zastitu radje da sprijecim ogrebotine. kupio ja onaj "crystal case" i pokusavam ga stavit na mob i gornja maska mi pukne...tak da sad cu pokusat nac il nekaj kvalitetnije ili masku od silikona + onu "naljepnicu" za ekran.
pa ima plasticnu zaštitu na maski :S lol?? nije display odma vani ^^ ...
2makec994 - ja sam dobio uz CC screen protector orginal za N96 i to zalijepio s zadnje trane mi je i dalje orginal folija i držim ga u onoj carapici i ništa se do sad nije oštetilo
@pbreaker: daj ak ti nije tesko pls slikaj to da vidim kak izgleda, i ti si CC i to sve prek ebay-a kupio kaj ne??
puko mi je CC...^^...budem stavio slike
da i meni.kupim u austriji 2 CC (svaki oko 4 eura), i pokusavam stavit jedan na mob i onaj dio za ekran mi je puknuo dok onaj donji dio sljaka sam kaj malo grebe slider i teze je otvorit mobitel (kaj me jako ljuti jel nezelim da mi se zbog toga izgrebe cijeli mobite!!) a onaj drugi je isto sje***. tak da bum radje opet trazio one od silikona il onu najstariju metodu Screen protector + carapa...=(
ja bi skinuo taj CC i da nije puknuo jer razlika između ovoga i onog a na n95 8gb je nebo i zemlja i ovaj za n96 je užasan. te isto slider šteka^^ tako da mi je bolje ovako...
heh, a jbg glupo mi je to sto CC brzo pukne i grebe slider.
e jel itko zna za one "skrivene" tipke na N96-ici?? kada okrenes slider di su one tipke za play, stop na njima se nalaze 2 kruzica. neki govore da je to za igrice, al ja dosad koju god igricu da pokrenem te tipke mi se ne upale tj. osvjetle!! jel zna itko kako ih aktivirat??
-ako želite imati dobar foto uredjaj - kupite si fotoaparat, srecom nisu skupi
-ako želite imati dobar mp3 player sa solidnom baterijom - kupite mp3
-ako želite imati gps - kupite si gps.
itd..
N96 dodje oko 6000kn, a za to si kupite dobar fotoaparat, mp3, gps, cak i laptop, +normalni noob mobitel.
nadam se da ste me shvatili što sam htio reci, i koja je pouka.
dakle, N96 uz sve te funkcije, i da ima bateriju od 3000mAh...svejedno ne bi mogli iskoristiti sve.
navodno N96 manje troši od N95. to bi bio glavni razlog zasto je baterija slabija.
nije mi jasno sto ce nokiji GPS, evo recimo da se negdje izgubite, npr. u divljini.. koristeci GPS mobitel ne bi ugledao drugi dan..
hahahah istina al jbg, cuj neki ljudi su "gadget freakovi" (mogli bi ih tako nazvat, barem sam ja jedan od njih :D), koji zele kupit sve kaj se prica da je "in" i da je trend. naravno za 6 soma kuna si si mogao kupit sve i svasta, mogo si kupit SE iz Walkman serije koji imaju fuul dobru bateriju, a sluze kao MP3 i kao mobitel!! a mogo si i neki toshiba laptop za oko 3 soma kn kupit bez pola frke. al kaj ces nosit i mp3 i mob i sva ta sra***, kad u toj nokii imas sve, jbg za bateriju, al ajd meni su za sada SVE!!! njene funkcije u upotrebi (cak i onaj u hrvatskoj ne popularni DVB-H reciver, zato sto zivim u austriji). vidis da i nokia, samsung, SE, i te dobre marke proizvode te skupe mobitele sam iz zabave?? pa ti mobiteli kostaju pun k**** za proizvest!! da nema potraznje za njima nebi se proizvodili. jedini zajeb koji sam do danas vidio to je onaj Nokia Arte (JBT MOB KOSTA 10K KN!!!!!)
Kako upaliti onaj navi wheel da radi?
Nikako da mi ide kroz meni kada idem s prstom po njemu u kruh
Cuo sam da ima neki "bug" i da ne radi!!! ja ne kuzim zapravo ni kako bi trebao radit, odem pod Alati-Postavke-Opcenito-Navi kotacic i tam mi je samo navedena opcija disanje koja mi ide na zivce jel trosi bateriju i nju sam ugasio. nadam se da ce taj problem sredit sa nekim updatom.
nemogu sad naci temu u kojoj je jedan član to isto pitao. Navy Wheel nemoguce ga je upaliti..jedino što mi imamo je ono "disanje" odnosno kada je u stand by-u da se pali svakih 10 sec ili kolko.To je bilo na onome takozvanom "prototip" modelu a li na final nema.možda se s novijim softovima to uspije upaliti.neznam. za sada ništa.
blesavo!! aj nadam se da ce se updatom v13.xx nekaj promjenit jel ovak mi ovo "disanje" nis koristi, jedino trosi bateruju!!
Evo ga, gledajte kaj sam nasao na jednom forumu.
Its OFFICIAL NOKIA HAS REMOVED THIS FUNCTIONALITY
I contacted Nokia Europe and have had a reply from them:
"I truly regret for the inconveniences you have been through, nevertheless; the navi wheel which you are referring to on your Nokia N96 is a scroll key but not a navigational navi wheel. It is functioning as a standard D pad.
I understand the frustration this may cause, however; kindly be informed that Nokia mobile phones are targeted at different market segments; hence, the features provided on phones will be reflected accordingly. Additionally, the design and functionality of Nokia mobile phones are also influenced by Nokia's business decisions.
Nonetheless, we will take this as your feedback and forward it on to the relevant department for further consideration. Many apologies for the matter and wishing you a great day ahead".
This absolutely appalling....since this was clearly an intention of theirs and was working on prototypes. Also this must have been a late decision by Nokia as the manual refers to enabling/disabling the 'Navi-Wheel' and indeed the phone has an icon in the settings which is called the 'Navi Wheel'...which has been identified only allows one to turn of a light which they call 'breathing'. As I say Nokia intended to have this on why else call it a 'Navi wheel'.
This should be our decision whether we want the function enabled or not for Nokia to remove this means that they truly do not care about us the consumers.
Nokia represenative who sent me the reply said they would send my comment on to the relevant department as feedback.
If like me you are unhappy with this situation then contact Nokia and make your views plain. If enough of us do this and IF Nokia have not actually physically removed the 'hardware' ability of this phone to perform this function i.e it could be reactivated by a firmware upgrade then maybe just maybe they will listen and give us what we want.
Imam n96 nokiu koju mnogi pljuju baš po pitanju baterije, no ja sam zadovoljan jer smatram da ovo i nije običan mobitel te da koristi za mnoge stvari... npr. u njemu imam mnoge knjige koje čitam prije spavanja, garmin koji itekako služi pri putovanju, wlan, velik ekran odlične rezolucije... inače se bavim takim poslom gdje je to ujedno i statusni simbol, pa kad sve sumiram to je sve ok!
Baterija mi traje oko 1,5 dan, vikendom nešto manje jer ga stalno koristim, wlan, prebacivanja na i sa compa itd.:comp:
Stari dobio mob za Bozic i prekomliciran mu pa sam ga ja prisvojio.. i moram rec da me je n96 vrlo neugodno iznenadio... za te novce trebalo bi se dobit nesto puno bolje.. najveca zamjerka je baterija koja sramotno malo drzi...sad sam stavljo garmin i danas vec 3put punim bateriju..
Druga stvar gps mi ne radi.. ni nokia maps ni garmin.. jednostavno ne moze locirat satelite ostavio sam ga sat vremena da trazi i nista.. sad ne znam u cem je tu problem.. :angry:
nece ako si u zatvorenom prostoru. meni nekad vani nade satelit za 2 min, a nekad za 15. sve zavisi.