pitam samo jel radi,jer namjeravam kupiti??mislim da sam negdje procitao da raja ceka novu verziju garmin da bi proradio.bez garmin mi je glupo kupovati
Printable View
pitam samo jel radi,jer namjeravam kupiti??mislim da sam negdje procitao da raja ceka novu verziju garmin da bi proradio.bez garmin mi je glupo kupovati
sory nisam vidjeo.znaci instaliras zadnu verziju 5.00.20 i dodas taj programcic??daj reci mi kako si zadovoljan sa mobitelom i gps-om ,ako ti ne dosadjujem
GPS isprobano radi, prvi mi je put trebalo da nađe satelit nekih 10-ak minuta jer mu je početna pozicija bila negdje u Velikoj Britaniji, ali sad kad ga palim za nekih minutu-dve je spreman. Ja sam mobitelom ful zadovoljan, samo čekam da više softvera za njega dođe. :D
hvala ti puno na odgovorima.ja sam ga neki dan drzao u ruci i pravo je lagan.dizajn mi je super.raja se nesto zali na touchscreen,vidim ti si zadovoljan i prije vjerujem tebi.znaci samo treba skinuti taj virtual key.ok
Možda se žale ljudi koji koriste iPhone jer je na njemu kapacitivni touch screen u odnosu na ovaj rezistivni, ali meni više paše tipkanje olovkom uz mogućnost stiskanja prstima. Kažem, nemrem se požalit, ja sam za sad ful zadovoljan, a vjerujem da će Nokia samo usavršavat firmware i dodavat nove stvari. N97 navodno izlazi dosta brzo pa će i softvera bit sve više i više.
Ja do sada nisam koristio touch screen pa kapiram da mi nece smetati jer se nisam "iskvario" boljim ts telefonima.
Nego nisam bas najbolje shvatio sta znaci ovo "Možda se žale ljudi koji koriste iPhone jer je na njemu kapacitivni touch screen u odnosu na ovaj rezistivni, ali meni više paše tipkanje olovkom uz mogućnost stiskanja prstima."
po onim fotografijama iz review-a sa gsmarene, jel bi to bila bolja il lošija kamera od N73?
oprostite na glupom pitanju, al kad ne kužim baš neku razliku ;D
ne znam raja kako vam moze biti bitna kamera.pa danas svako ima digitalac kada hoce da slika.ja sam kupio n82 bio zbog kamere.mobitel imam godinu dana a nisam napravio 10slika.5800 se ne uzima zbog kamere.vec zbog izgleda,boljeg i brzeg softvera,velikog ekrana za gps,surfanja putem wifi
http://letmegooglethatforyou.com/?q=...stivni+displej
Zaboravio sam napomenuti... Jedino što ne radi na Garminu je unos broja adrese i to onda obično rješavam tako da unesem adresu i odem na sljedeći ekran i tamo izaberem broj iz popisa. :)
ej ljudi, evo da se pohvalim da sam vlasnik nokie 5800 već dva dana i moram reći da sam prezadovoljan!!!Nema još puno aplikacija za mob al polagano broj raste. Upravo se igram s instalacijom garmina prema onom tutorialu i zapeo sam na stavki br. 13:
In GMXT, find out your card ID in the “Settings” - “About” screen after you tap the spannar icon, to create a software unlock file. Quit GMXT. Place this unlock file in the “garmin” directory, and restart GMXT and you will be able to select “Use Attached/Built in GPS” when you tap the spannar icon and go into the “Settings” - “System” - “Remote GPS” menu.
Molim za pomoć!!!ne mogu pohvatat ovaj odlomak!Sve sam do tog djela napravio kako piše al ovo me zaj...
EDIT:
Uspio natjerat garmina s adria route na 5800!!!sve radi, virtualkey, glasovno hrvatski jedino kod upisivanje rute ne možeš napisati kućni broj...ako neko ima riješenje nek javi...
ja sam mobitel kupio juce i ne ispustam ga iz ruke vec nekoliko sati.dobio sam ga stvarno jeftino,za 630KM.Vidim da je njegova prava cijena iznad 700KM.
sta reci o mobitelu.ja sam stvarno prezadovoljan.touchscreen radi odlicno cak sa prstima,sto me ugodno iznenadilo.softver je pravo brz i vidim da da ipmart forumu ima dosta aplikacija za njega.
ja sam opcinjen
da, 3100 kn je u Mobisu...
za očekivati je da bude jeftiniji u t-mobile-u...
Mene samo zanima kakav mu je TS, tj kako reagira na dodire?
čitao sam Eldarov review i stvarno je pohvalio mobitel
Samo da javim da i ovi koji su kod nas stigli očito imaju problema sa slušalicom, tj. evo i meni se to događa. Simptom je da zvuk nestaje dok pričam s nekim pa se opet vrati itd., a kratkoročni lijek je jako stiskanje mobitela uz uho. To radi zato što je Nokia uspjela nekako zajebat komponentu zvučnika i nije dovoljno "izvinula" kontakte pa se zato i "gubi" zvuk.
Taj se problem može popravit i doma kroz 10 minuta, ali time ubijate garanciju, tako da sam zvao Mobis i pitao i oni su upoznati s tim problemom pa sam odmah pitao koliko treba da to poprave (pošto i sam mogu za 10-ak) minuta i rekli su dan-dva što mi je, ajmo reć, prihvatljivo. Danas nosim da mi se to sredi pa javim jel sređeno i u kojem roku...
Za one koji hoće doma po tome petljat (ljudi koji su kupili mob vani npr.):
http://www.symbian-freak.com/forum/v...ic.php?t=27394
http://www.youtube.com/watch?v=2veHZcKCEPE
http://www.youtube.com/watch?v=a6leVScBJJA
Ja sam jako zadovoljan. Vrlo je osjetljiv i jednako se dobro može koristit prstima i olovkom.
Jucer sam i ja dobio 5800xm i mob mi je predobar al imam problema sa garminom isto sam iso instalirat prek tutorijala tu sa foruma al kad dodje do onog dijela di trebam uc u garmin da prepisem onaj card id ne zeli mi uc u njega isti taj tutorijal sam koristio za nokiu e66 i radilo je sve normalno...
Ma TS je preee dobar i mrvicu pree osjetljiv. Osjetljiviji je znatno od onog kojeg ima iPhone. Jedini problem bi mogao biti onim ljudima koji imaju "debele" prste pa je zato bolje koristiti stylus. Jos je sada dosadno sto je mob nedavno izasao i nema bas nekih softwera za njega. Problemi nastaju u tome, sto mobitel nema svoju tastaturu nego ima virtualnu, te se ne mogu koristiti vecina programa za S60 v3.
BTW: Onaj problem sa slusalicom. Meni se to ne dogadja i vrlo sam sretan zbog toga. Naime mobitel sam kupio u Americi (da budem tocniji narucio ga), i vide se razlike medu eurpske i americke verzije.
bojzi jel mozes rec koji si tutorial tocno koristio jer meni nece radit garmin probo sam vise puta....
Onaj koji je ovdje na forumu.
Prvo sam instalirao onu verziju 4 (odmah prvi post), a nakon toga update na 5.20 (skroz na dnu teme). Onda sam stavio onaj Virtual Key tako da mogu ulazit normalno u menije i sve i tek nakon toga sam išao tražit Unit ID i sve ostalo (sw.unl, karte, njihovi .unl fajlovi itd.).
Uspio sam da mi radi garmin al kako scrollas dolje gore u opcijama??
Evo vratio se iz Mobisa. Servis gotov za 1 dan i na radnom nalogu piše da je stavljen nov zvučnik. Zasad se dobro čuje, vidjet ćemo jel sve u redu. :)
malo si me prepao,jer ovdje u sarajevu sam ga kupio od dilera i nema garancija.postoji ovlasteni servis nokia ali ne znam znaju li oni za ovaj telefon:adminrulz::adminrulz:
skoro su htjeli jednoj zeni da napalte 90KM za update softvera a na interenu sve dzaba.lopovi.ne znam kome da odnesem ako zariba:rifle::rifle::rifle: