Isprobao sam najnoviju betu tako da mi možeš vjerovati na riječ ;)
Printable View
ako je itko kompetentan govoriti objektivno i znalacki o iPhone je Bi0, tako da se nemojte previse zamarati :)
pa super onda, ganjam prvu priliku nekog da mi dofura iz US :)
Btw kak s dekodiranjem i stuff?
nije jos niti dosao u prodaju, tesko da itko to moze znati.
Evo najnovijih informacija za t-mobile Njemacka:
T-Mobile je objavio kako će u Njemačkoj novi iPhone s podrškom za 3G mobilne mreže nuditi već za 1 euro uz mjesečnu pretplatu od 69 eura. Po toj cijeni će se moći dobiti 8-gigabajtni model, dok će verziji iPhonea s 16 GB memorije cijena počinjati od 19,95 eura uz mjesečnu pretplatu od 89 eura i neograničen promet.
Novi iPhonei će se nuditi i u drugačijim paketima, tako da će 8-gigabajtnoj verziji cijena rasti do 169,95 eura, dok će 16-gigabajtnom modelu narasti do 249,95 eura ukoliko se uzmu uz minimalni mjesečni ugovor od 29 eura.
link: http://www.bug.hr/vijesti/?id=88148
jučer sam se omanje zapalila za taj phone i bila sam spremna prodati bubreg da si ga kupim... i onda pročitam ovo i ono, omanje mi se spustio. meni se čini da je on samo lijep a funkcionalan - 0 bodova :(
= Citat =:
Prednosti
* 3.5 mm ulaz za slušalice
* Pregledan ekran s kvalitetnim bojama
* Brzo i tehnički kvalitetno sučelje (ali bez mogućnosti razmjene sadržaja)
* Odličan Web preglednik, Safari
* Dobra i jednostavna E-mail podrška
Nedostatci
* Ni na koji način se ne može koristiti opcija copy/paste
* Nedostatak A2DP-a (Advanced Audio Distribution Profile koji koristi Bluetooth te nemogućnost razmjene podataka Bluetooth-om)
* Prilikom konekcije na računalo moguća razmjena podataka samo preko iTunesa, Outlooka, i adresara (osim preko hakerskih aplikacija kao sto su iBrick ili Cyberduck)
* Nemogućnost uređivanja PDF-a, Worda i Excella, već samo mogućnost pregleda
* Ni sistem ni web browser Safari ne podupiru Adobe Flash, iako je moguće korištenje YouTube-a
* Kamera ne može snimati video (postoji hakirana beta aplikacija koja se razrađuje)
* Nemogućnost slanja i primanja MMS-a (također nedavno hakirano)
* Nemogućnost glasovnog biranja (iako ne znamo tko to doista koristi)
* Baterija je nezamjenjiva i nije ju moguće izvaditi.
Hahaha dobro od kuda je ovo izvučeno? Hackerske aplikacije poput cyberducka hahaha :) eh uveselilo mi ovo dan .
uglavnom neznam tko je ovo napisao al hahahahhah :) :) :) ne mogu si pomoći...
"kvalitetne boje" kakve su to ?= Citat =:
prednosti
* 3.5 mm ulaz za slušalice
* Pregledan ekran s kvalitetnim bojama
nebuloza, kakva razmjena sadržaja i kakve ona veze ima sa sučeljem?= Citat =:
* Brzo i tehnički kvalitetno sučelje (ali bez mogućnosti razmjene sadržaja)
i opet nije istina, postoji par palikacija koje omogućavaju copy/paste funkcionalnost ali samo u web browseru ( google copy paste iphone), nisu baš najspretnije riješenje ali opet nije da se NI NA KOJI NAČIN...= Citat =:
* Ni na koji način se ne može koristiti opcija copy/paste
ovo je nažalost istina= Citat =:
* Nedostatak A2DP-a (Advanced Audio Distribution Profile koji koristi Bluetooth te nemogućnost razmjene podataka Bluetooth-om)
lol odakle mu ovo da mi je znat, "hakerska" aplikacija Cyberduck je najobičniji FTP klijent koji omogućava remote pristup iphoneu preko wifi-a, isto tako se koristi za sve ostale "nehakerske" namjene lol :D a iBrick jedan od alata za jailbreak i unlock iphone-a. Uglavnom vidi se da je netko totalno neinformiran. Za prebacivanje muzike, videa kontakata i svega ostalog se koriste iTunesi što je i normalno, vrlo jednostavan i intuitivan način za takvo što. Onaj tko je ovo pisao očito nikad nije čuo za male aplikacije iPhone Browser-a i slične. I što su POBOGU hakerske aplikacije.= Citat =:
* Prilikom konekcije na računalo moguća razmjena podataka samo preko iTunesa, Outlooka, i adresara (osim preko hakerskih aplikacija kao sto su iBrick ili Cyberduck)
uređivanje PDF-a? koji to mobitel ima? word i excell editori dolaze zajedno sa launchom AppStore= Citat =:
* Nemogućnost uređivanja PDF-a, Worda i Excella, već samo mogućnost pregleda
Podršku za youtube ima jer je google kompletnu bazu od par sto milijuna videa na YT prekodirao u format koji iphone razumije. Adobe flash player je u nastanku (sam odobe ga radi) iako nije jasno kad će u distribuciju.= Citat =:
* Ni sistem ni web browser Safari ne podupiru Adobe Flash, iako je moguće korištenje YouTube-a
ne postoji hakirana nego postoji nekoliko različitih i potpuno funkcionalnih komercijalnih aplikacija (nikakve bete) koje omogućuju snimanje vide-a. U mojoj knjizi je to "može snimati video".= Citat =:
* Kamera ne može snimati video (postoji hakirana beta aplikacija koja se razrađuje)
majko mila... što si zapeo za hakere :D= Citat =:
* Nemogućnost slanja i primanja MMS-a (također nedavno hakirano)
Eto malo osvjetljena situacija... bože mili ovo me nasmijalo pošteno :)
Uglavnom Fly ne brini se iPhone je jedan od najfunkcionalnijih telefona koje sam imao do sada, naravno sve ovisi što tebi kod telefona točno treba. Ako ti treba fun mobitel za razmjenu "sličica i melodija" sa prijateljima iphone definitivno nije za tebe, uzmeš nekog SE i mirna si :D
vjerojatno misli na kontrasrt, itd. jer je ekran nešto bolji od prethodnog
misli na razmjenu sadržaja preko bluetootha.Code:nebuloza, kakva razmjena sadržaja i kakve ona veze ima sa sučeljem?
:hrv: :hrv:Code:ovo je nažalost istina
npr. symbian, pocket pcCode:uređivanje PDF-a? koji to mobitel ima?
jesi koristio neki noviji symbian, tipa n95. koliko su oni funkcionalniji?Code:Uglavnom Fly ne brini se iPhone je jedan od najfunkcionalnijih telefona koje sam imao do sada, naravno sve ovisi što tebi kod telefona točno treba.
iPhone je obično američko...... apple je njim namjeravao napravit bum u mobilnom svijetu kao i kod multimedijalnom svijetu, ali ne može nekako održati korak sa ostalim proizvođačima kad nakon pola godine povuče proizvod s polica. tak će i s ovim negdje
Moram ovo demantirat iako je vec staro:
[QUOTE=Bi0;784686]Vidim da si neupućen pa neću đonom :) . Opisano dolazi u novom 2.0 firmware-u odnosno sa samim sistemom ( bez potrebe za 3rd party aplikacijama koje spominješ). A naravno i referenca na "normalno " nije baš najzahvalnija jer na svim telefonima moraš instalirati nešto ako želiš "normalnu" funckionalnost uređaja. Meni normalno znači, skype odnosno neki drugi IM alat ( a koliko znam to nijedan mob/smartphone nema out of the box), MS Office viewer/editor, i da ne nabrajam dalje. Piz*** poput MMSa me ne diraju previše :) s obzirom da MMS smatram bacanjem novaca.
Ovo crvenim slovima ja imam na Lg Viewty.
[QUOTE=Bi0;784686]
Uglavnom Fly ne brini se iPhone je jedan od najfunkcionalnijih telefona koje sam imao do sada, naravno sve ovisi što tebi kod telefona točno treba. Ako ti treba fun mobitel za razmjenu "sličica i melodija" sa prijateljima iphone definitivno nije za tebe, uzmeš nekog SE i mirna si
Naglašavam ovo : koje sam imao do sad- Tko zna što si ti imo prije iphone-a bive Noki 3310 i Siemens C55 il tak nesto pa ti je iphone najfunkcionalniji mobitel. Također Fly preporučavam ti neki normalni mobitel kao SE, Nokia, Samsung, LG,......vjeruj mi netreba ti ulickani mp4 player(tkz. ipod) s "velikom" funkcionalnošću-SMS, mogučnost telefoniranja i cak s 3G-om
Pali ste na Apple-ove fore pogledaj mu predstavljanje uređaja napuho je 3g i malo više sati trajanja baterije koda je izmislio neznam ti što a pri predstavljanju tog tvog idealnog 2.0 firmware-a šprdali su Windows Mobile koji je postojao dok su se oni još igrali sa svojim Nanovima i ostalim glupostima...uostalom jedini tko je ovdje neupucen si TI BiO
[/QUOTE]
jesi koristio neki noviji symbian, tipa n95. koliko su oni funkcionalniji?
iPhone je obično američko...... apple je njim namjeravao napravit bum u mobilnom svijetu kao i kod multimedijalnom svijetu, ali ne može nekako održati korak sa ostalim proizvođačima kad nakon pola godine povuče proizvod s polica. tak će i s ovim negdje
Iduci ce se zvat iphone 3G Video, yea, moci ces snimat video sa kamerom od cak 2.0 mpx a da pri tom neces morat nesto dodatno instalirat niti ces bit ogranicen na 30 sekundi snimanja.
ekran je identičan prvoj verziji, rezolucija, boje i dimenzije= Citat =:
vjerojatno misli na kontrasrt, itd. jer je ekran nešto bolji od prethodnog
misli na razmjenu sadržaja preko bluetootha.Code:nebuloza, kakva razmjena sadržaja i kakve ona veze ima sa sučeljem?
OBEX transfer nema nažalost i to je trn u oku ;)
npr. symbian, pocket pcCode:uređivanje PDF-a? koji to mobitel ima?
Ugrađeno u sistem? nebih rekao..
Gle upravo zato jer sam dugogodišnji korisnik takvih "ostalih" uređaja mogu kvalificirano i objektivno govoriti o iPhoneu, a koristio sam veliku većinu i Symbian i UIQ i WM a bome i Linux smartphoneova/handhelda i znam o čemu pričam. I vjeruj mi niti jedan od njih se ne može mjeriti sa iPhoneom, pogotovo sa novom verzijom AppStoreom i hrpom KVALITETNIH aplikacija koje su iskrneo rijetkost na ostalim platformama.= Citat =:
jesi koristio neki noviji symbian, tipa n95. koliko su oni funkcionalniji?
I nebih se složio da je "namjeravao" napraviti boom, napravio je boom evo ti samo par primjera, svaki ali baš svaki novi uređaj koji izađe se referencira na iPhone ovaj iPhone killer, onaj iPhone killer, a da ne pričam očite ripoffove sa svih strana od Nokie, SE, Blackberrya, Samsunga i ostalih. Očito je nešto dobro napravio i donijeo. Moje mišljenje je da je on (hvala bogu) postavio nove standarde kod takvih uređaja, pogotovo kad se radi o "usabilityu" koji je katastrofalan na recimo WM uređajima. Uletiti na tržište takvih uređaja sa JEDNIM jedinim modelom i napraviti pomutnju kakvu je napravio NITKO do sada nije uspio. Konkurirati otvoreno sa JEDNIM modelom, Nokiji i hrpi generičkih WM/UIQ uređaja sa desetcima čak tisućama modela... pokaži mi jedan jedini uređaj koji je to uspio.
što se tiče "povlačenja" sa polica koje si spominjao, ničeg sličnog nije bilo... jednostavno su prestali naručivati "stari" model u pripremi za izlasak nove generacije ( generiranje hype-a, malo marketinga i davanja privida "povećanje potražnje za iphoneom") što je bio iznimno pametan potez.
uglavnom da ne duljim jer sam se već raspisao, zadnjih dvije godine je najtecanje ( hvala bogu malo je utihnulo) tko će više stvari nagurati u jedan uređaj bez imalo smisla za estetiku i usability. Šta mi vrijedi GPS i Wifi u N95 kad je baterija katastrofalna, šta vrijedi GPS kad je software buggovit ( doduše to su donekle ispraviloi 3rd party aplikacijama) a korisničko sučelje dosadno i nemaštovito... uglavnom poanta je da je iPhone postavio neke nove standarde prvenstveno u USABILITYU korisničkog sučelja ali i samog telefona općenito, pa tako i da puko trpanje specifikacija i mogućnosti u jedan uređaj ne garantira kvalitetan mobitel. Jedinu konkurenciju koja bi mogla parirati iPhoneu vidim u HTC-u, i strašno mi je drago kad vidim u kakvu su se kompaniju pretvorili, od generičkog proizvođača su postali leaderi, još da se opamete pa odustanu od WM i u potpunosti pređu na Android jednom kad krene ... i nitko sretniji od korisnika.
I daleko od toga da je iPhone savršen uređaj, daleko od toga ima hrpu svojim mana koje se na svu sreću polako ispravljaju svakom revizijom ali naspram većine symbian,WM, UIQ uređaja je neusporedivo bolji. E sad da bi došao do tog zaključka nemožeš lupati napamet i davati paušalne ocjene da je nešto smeće ako nisi iskusio i jednu i drugu stranu ( i ovdje ne pričam ima mi ga frend držao sam ga u ruci par sati)...
malo te quotanje ne ide ha?
Oprosti ali ako sam nešto sigurno nisam "neupućen" ... nitko nije na ništa pao dominik pogledaj dolje moje "neupućeno" mišljenje, pa probaj argumentirati na smislen način to što pokušavaš reći.
Ali i ne očekujem da shvatiš jer ti je očito susret sa Nokijom N95 ili koji god telefon imaš bio prvi susret sa "pametnim" telefonima... I opet ja ne pljuem po ničemu, ja govorim iz iskustva sa iPhone-om ali i većinom uređaja koje spominješ, ono malo ljudi koji me znaju ti mogu to i potvrditi
:respect:
edit: vidiš ovo sam predvidio
Sorry ali cijela priča je krenula sa onim što DOLAZI sa telefonom ne ono što si instalirao kasnije jer se to stalno naglašava. Po toj logici MSN/Gtalk/Yahoo/Skype messenger imam i na iPhonu, Word/Excell editor isto tako u AppStoreu, MMS aplikacija ... itd itd... o čemu onda pričamo halo?= Citat =:
Ovo crvenim slovima ja imam na Lg Viewty.
nitko nije ni tražio da ima ugrađeno. po tome bi mobiteli bili uvijek tvornički, bez ikakvih aplikacija osim njih nekoliko.Code:Ugrađeno u sistem? nebih rekao..
to je istina da je uveo neke promjene, i istina da ne mogu dati konkretnu ocjenu jer ga nisam koristio više od par sati sve zajedno.Code:......
da ne duljimo sada i pretvorimo ovo u nepotrebnu raspravu. kada dođe (pola godine, godina ili više) novija "verzija" koja neće biti toliko ograničena uzet ću ga.
Pa oko toga je sve i krenulo, i to je upravo moja poanta, zašto bi telefon morao imati nešto ugrađeno u sistem(MMS recimo) kad postoji vrlo jednostavan način instalacije dodatnih programa onom kome to treba. PDF editor? meni apsolutno nepotrebno, nekome esencijalno... MMS isto tako...
eto ga složismo se :respect:
..koristio sam ga tjedan dana....ali nema veze, meni se ne sviđa po funkcionalnosti, tebi se sviđa i gotovo, nadam se da ces onda uzivat u iphone-u 3G.
O ne brini se ti za mene :) imam ja svoje kanale. Inače, vrlo vjerojatno će biti i obvakav scenarij. Potpišeš ugovor sa AT&T-om na dvije godine, dobiješ iPhone po 199/299$ u roku od 30 dana otkažeš ugovor i plaćaš 200$ (+-) penala kao "early termination fee" + dodatnu naknadu od 80$ ali zadržavaš telefon. dakle 199+200+80 =480$ = 2200 kn :) .. samo jedan od scenarija. Kao što rekoh ne brini se ti za mene :D
Ljudi... dosta skretanja u off. Back on the track.
Pobrisao sam vam offtopičarenje i zadnji puta molim da se vratite na temu, a prepucavanja i spike moj je tata jači ostavite za PM. Hvala.
Pa mislim da je takva informacija iznesena kao zadnja službena, samo da mi je znati razlog zašto se toliko čeka sa izlaskom na određena tržišta, jer dok izađe, to već već biti mlaka roba. Toliko dugo ne može biti aktualan, pa čak ni famozni iPhone.
Poanta je proći što jeftinije, ali zaista koliko god bio jeftin ili nejeftin na t-Mobile-u stvarno nisam u mogućnosti preći na tu mrežu. Za oglasnik je teško reći koliko će koštati kod nas ali mogao bi se okladiti da će prvi primjerci na crnom tržištu kod nas doseći astronemske cijene kako to obično i bude.
Informacije koje ja imam kažu da ni sam T-mobile nezna točno kada će ga uvrstiti u ponudu :)
eto ontopic :D