po meni je nod najbolji malen brz i ubojit te win firewall naravno nema nikakvih problema...
Printable View
po meni je nod najbolji malen brz i ubojit te win firewall naravno nema nikakvih problema...
AVG antispyware je vrhunski alat i uz njega dobro rade vecina firewalla i antivirusa.preporucio bih Avast pro ili Kaspersky.
NOD32 u nekoliko slucajeva mi nije mogao obrisati viruse pa sam presao na Avast pro.
od firewalla svakako uzeti u obzir Zone alarm,Kerio,Sygate i Outpost.
AVG antispyware je i meni stvarno dobar... Korsitio sam dosad NOD32 i komp mi je sporije ulazio, i ne svidja mi se sucelje NOD-a... Gledao sam malo izvjesca o "dobroti" antivirusa i nod je uvjek bio negdje pri vrhu, a AVG na samom dnu, Avast i Kaspersky su neka sredina, pa sam zbog toga u dilemi (vratiti se NOD-u ili uzeti neki drugi)...
razmotri onda i Bit defender v10 koji ima kompletnu zastitu i vrlo dobru detekciju.malo je tezi jer zauzima resurse,ali je u tom pogledu ipak bolji od Nortona,McAfee ili F-securea(sve sam ih koristio).
odlicni su i Avira premium i Trust port.
Trust port sam vidio da je prosao jako lose na testovima... Jedino Bit defender nisam nikad probao... Ajd netko tko ima onako iskustva s njim nek kaze nesto o tome... :D
P.S.
Sta mislim pod tim "tezi"??? (usporava system?)
neznam jel ovo pravo mjesto al imam problem, nedavno dok sam bio na internetu nešto mi se čudno dogodilo, komp mi je na sekundu blokao, a kasnije sam primjetio da su mi sve slike izgubile na kvaliteti, izgledaju kao da sam ih okretao u onom klasičnom pregledniku ako znate na što mislim! i video mi je ista stvar, a kompjutor radi i sve se čini ok! čak mi je i sva muzika izgubila na kvaliteti. nemam pojma u čemu je stvar, probao sam vraćati sustav ali ni to nije pomoglo. help!!!!
Ja sam prije koristio nod32 i ok je ali nikad nist mi nije naso a sigurno sam imo neke viruse,a i cuo sam da je jako dobar za detekciju ali ne i za uklanjanje,onda sam probo novi bitdefender i situacija je ista bila,nije naso viruse i k tome mi usporio komp samo tako,sve je islo ultra sporo,a imam 1gb,i onda sam si obriso zone alarm,bitdefender, i stavio kaspersky internet securitiy 7,imam sve u njemu,firewall,antivirus,sve moguce zastite i on mi naso odmah par virusa a i komp mi puno brze radi nego prije,i brze mi radi internet.pa moja preporuka je kaspersky
ja sam si danas skinuo AVG u nsb-u,ima ogromnih 30 mb,prije je to bio puno manji program,bas me iznenadilo,skinuo i ad awere,20 mb,to dvoje koristim oduvijek i zadovoljan sam..
ESET SMART SECURITY i kraj price...slusam price,nod nije nasao ovo,ono...onaj mi ie nasao...zapamtite jednom za uvjek,ako nod za nesto kaze da nije virus onda nije i tu nema price...sve relevantne programe za zastitu kompa sam detaljno testirao a to znam izvanredno,smjesno je sto mnogi oznace kao virus,spyware i slicnu gamad...
Evo i ja sam presao na ESET Smart Security.. Za sada radi kao da ga ni nemam.. Nikad nikakvi pitanja radi update redovito. Koristim neki patch koji mi trial verziju produzi na 15330 dana a to je i vise nego dovoljno. :D Prije sam bio na kasperskom internet security 6 ali on je malo znao ic na zivce. i malo je zahtjevo vise.. odnosno usporio system ali radio je odlicno mislim cak na dan je bilo i par neki napada.. al sad mi eset to nejavlja. Sve u svemu ovaj mi je sada odlican.
imao sam zone alarme,neku besplatnu verziju,i sve je dobro bilo 3 mjeseca,onda je odjednom počeo izbacivati neka upozorenja pri paljenju kompa,kao nešto nemate certifikat i sl.,a usput me sprečavao u konekciji na net.Morao sam ponovo preinstalirat windows.Sad mi povremeno šalje ko nekakve reklame na mejl.Ne želim imati više ništa sa ZA,pa vas pitam kako ih spriječiti da mi šalju mejl,tj.kako ih blokirati.(pošto se ne kontam dobro u ove stvari,molim pomoć).
Označiš taj mail kao neželjenu poštu i riješen problem ;)
Sad opet imam NIS 2009.
Ali me nešto zahebava na Windowsima 7.
a gdje ima ta opcija za neželjenu poštu(kod menew ima samo označi kao bezvrijedno,proč. i neproč.)Ja bih da mi nikako ne dolazi od njih pošta.
ma koristi tor uz mozilu i nece ti niko nahvatati ip adresu...sto se tice avasta..dobar je ali ima mnogo propusta...ja koristim avast,zone alarm i trojan garder gold...sve mi je ok ali mislim da je ipak avira najbolja.
Možda je najbolje preći na Linux i ne zamarati se sa Antivirusnim programima.
Čim se ovdje preporučaju antivirusni programi znači da su nekome potrebni tj. ljudi nisu odabrali Linux za OS. Stoga,komentar ti nije na mijestu.
Ako ćeš preporućit AV program,samo daj,u protivnom OS-ove ovdje ne preporučuj jer ova tema nema veze s njima. Hvala.
Molila bi za savjet, koji besplatni antivirusni program preporučujete i gdje ga skinuti? Do sada sam koristila Aviru, ali mi je istekla i sad imam nekakve probleme i sa firewallom, do maloprije nisam mogla na net jer je bilo problema sa DNS serverom i KEY portom...hvala na pomoći!
Avira 2012,Avast,Comodo...
Ja od nedavno mećem svima Aviru free i zadovoljan sam. Firewall inače ne koristim.
Firewall također ne koristim, za AV je Avast osobno najbolji :)
Avast nije dobar, Avira je solidna, Comodo ne znam, a ako imaš noviji PC, onda preporučam Microsoft Security Essentials.
Avast free i Comodo Firewall.