to je OK ali svakom BB korisniku je dignut i gprs0 APN za surfanje WAPom i streaming
Printable View
to je OK ali svakom BB korisniku je dignut i gprs0 APN za surfanje WAPom i streaming
mogu li dobiti odg na pitanje ???
sto se tice memorijske ja imam 4 GB i imam blagi osjecaj da mi je sporiji nego kada je bila 2GB kartica. naravno sve ovisi o tipu kartice. Ne znam koji je maksimum ali mislim da se to moze saznati na stranicama proizvodjaca.
a sto se Garmin navigacije tice, ja legalnog Garmina za evropu nisam nasao recimo, ali se koristim drugim navigacijama koje rade.
Nerede ... možeš nam reći koje koristiš navigacije i kako doći do njih ? ja imam XT garmin za N95 i nisam baš zadovoljan
imo sam i ja blackbarry i ta stvar je nepogriješiva ako ga uzmete neče vam biti žao
Budući da u nedjelju idem po svoj BlackBerry Bold 9000, zanima me ovo što pričate o tome da to nije isti uređaj bez BlackBerry usluge. Pročitao sam sad cijelu temu i to su neki spomenuli više puta.
U čemu je točno "problem", što je drukčije? Pretpostavljam da se ta usluga ne može uključiti na Tele2 budući da oni nemaju BBe.
Kolko sam do sada vidio, mobitel je pobrao odlične review-e. Dvoumio sam se između E63 i Bolda, al Symbian me dosta jako odbija, te sam pročitao samo dobre stvari o Berryima. Pretpostavljam da s razlogom postoji termin u Webster riječniku "crackberry" :D
vecina stvari radi putem Service bookova odnosno postavki koje dolaze na BB putem mreze. Ako nemas BB uslugu nemas ni service bookove. To se jos da donekle pokrpati, ali ja se nikad nebih mijenjao za BB sa BB uslugom za onaj bez. To jednostavno nije to.
Sa BB uslugom dobivas potpunu funkcionalnost uredjaja. Sa rucno natocenim service bookovima BB donekle radi kao smartphone ali nema garancije da ce raditi ama bas sve.
Dakle BB bez BB usluge, kao tramvaj bez pruge.
@duude88 ako misliš vozit bez BB usluge, radije razmisli o nekom android baziranom telefonu gdje sve radi sa standardnom data tarifom, ili o nokiji e71 ili nečem sličnom ako ti treba qwerty tipkovnica. napatit ćeš se s BB uređajem bez BB usluge, može se ali nije to najsretnije, sve ovo što nered kaže stoji do zadnjeg slova
Stvar je u tome što sam uređaj našao stvarno jeftino, gledao sam dosta usporedbi sa E71 i gotovo su svi rekli da BB owna. A da ne pričam o tome da je Bold jeftiniji....
Vidjet ću kako će mi se svidjet, ako mi se ne svidi, poznam ljude koji su fascinirani BlackBerryima, a ne znaju da se mogu dosta lako nabavit.
Puno Vam hvala na pomoći. Pretpostavljam da dosta aplikacija neću moć koristit zato jer nemam pristup BB mreži. Ne postoji nikakav drugi način da se dođe do njih?
Ovisi koje aplikacije ti trebaju. Ako želiš surfat možeš skinut Bolt browser koji normalno radi preko operaterovog APN-a, tj ne traži bb tarifu. Ako ti treba Facebook, imaš Snaptu kao zamjenu, koji uz face u kompletu nudi još neke pizdarije, isto radi preko običnog apn-a. Ako ti trebaju IM programi, imaš Nimbuzz i IM+.
Super, hvala! Postoji li neka zamjena za onaj Word to go i sheet to go (ili kak se već zovu)?
Zašto bi uopće trebala zamjena za njih? Oni ne zahtijevaju internet konekciju. Ovo što sam ja gore navodio su programi koji se spajaju na internet, a tu je najbitnija bb tarifa.
Kolko znam Documents to Go dolaze već instalirani na mobu, ako ne, možeš ih instalirati.
Ono što nećeš moć koristit je bb email klijent.
Mislim da dolazi neka trial verzija tih programa, pa da ih preko networka treba aktivirat. Tako nešto, nisam siguran. Naravno, svi koji su recenzirali uređaj imali su pristup BB mreži :)
Šteta za mail klijent, to je u biti proslavilo BB. Al dobro, ionako koristim samo jedan gmail account na koji su mi u biti forwardani svi ostali, pa onda nadam se neće bit nekih problema...
Puno hvala na odgovorim!
Trial verzija je i na mom 9700. A na toj trial verziji mogu bez problema pregledavat i editirat dokumente. Jedino opcija kreiranja novog dokumenta ne radi, kao i još neke sitnice i za to treba platiti.
Apropos mail klijenta, možeš pokušat, sad ne znam hoćeš li uspjeti, instalirat Gmail aplikaciju. U nekim slučajevima traži bb konekciju, u nekim ne. Probaj.
Budem, sigurno ću se malo poigrat. Nije da ga mislim uzet i onda plakat ak nekaj ne bude radilo. Budem se ja pozabavio malo s time, bez brige. Odličan mi je ovaj forum, ima jako puno postova i stvarno se sve može nać.
Imao sam prije jedan account, ali sam nažalost zaboravio podatke. Tu pogrešku ne namjeravam ponovit :)
Super ste, samo tako nastavite!
Jeli ima netko od vas problema sa spajanjem Bolda da kompjuter? Problem je u tome što mi komp ne očitava BB kao Mass Storage Device. Pogledo sam na netu, dosta ljudi je imalo problem s time. Naravno, svako daje neko svoje rješenje.
Jel ima netko sa foruma problema? Ja imam unlockani Bold (prije je bio na t-mobile).
lap ili desktop?
ako je desktop spajaj ga na zadnje USBove jer prednji ne daju dovoljno struje. Izbjegavati USB hub-ove.
Savjetovao bi instalaciju Desktop managera ako ga nemas, jer neki BB uredjaji se cak ne zele puniti bez instaliranog BB managera.
Laptop, imam Desktop manager. Prvo sam probao bez njega, nije instalirao neki driver. Onda sam ga skinuo, instalirao te se driver instalirao. Al i dalje ga ne vidim kao mass storage device.
Onaj Roxio data manager je odvratan, jednostavno odvratan. Ukoliko ne uspijem složit taj Mass storage device, mogo bi me veoma lako odbit od cijelog Bolda (koji je inače pregenijalan ako smijem dodat). To mi je inače prvi smartphone i jednostavno nemam dovoljno riječi hvale.
Složim taj mass storage, nađem dobru gmail aplikaciju i na konju sam!
?!?!? nadjes dobrui gmail aplikaciju??!!
Gmail je razvijen od strane RIM-a i najbolja je aplikacija.
Restartaj komp, pali gasi Bolda na nacin da mu skidas bateriju na zivo i ubadaj u drugi USB port. Ako ne radi ubadaj u drugi komp. Ako ni tamo ne radi onda sa onim sta ti ga je prodo na pivu pa rijesite sami.
Ma to kažem zato jer nema ničega na ovom Boldu, ovaj od kojeg sam kupio je jedva koristio uređaj, nema ničega gore. Gmail sam preko browsera koristio, jadno je.
Probam ovo sa restartanjem pa javim. Danke!
Da, ovo restartanje nije upalilo. Morao sam pokrenuti neku posebnu aplikaciju sa kompa dok je Bold bio ukopčan preko USBa. MFI multiloader pomoću kojeg je otključan mobitel uzrokuje taj problem.
Dobra stvar je što taj fix kojeg sam upotrijebio ne poništava unlock.
Sada sve dobro radi.
Nego, postoji li neka stranica (link) gdje je objašnjeno što sve treba činiti da bi se pokrenule aplikacije na telefonu bez data plana. Znam da za mail nema neke šanse, što je sa običnim aplikacijama? Recimo onima koje uopće ne koriste pristup internetu.
Da sam na VIPu imao bi sigurno tu BB tarifu, al ne mislim zbog toga prelazit na osobno meni najgoreg našeg operatera.
Edit:
Našao sam za sada ovo:
http://forums.crackberry.com/f35/how...out-bis-57032/
Ako netko slučajno ima neki bolji tutorijal, neka slobodno pasta link.
Unaprijed hvala!
Kada instaliram aplikaciju na BlackBerry, kako da ju aktiviram? Naime, nakon istalacije aplikacije jednostavno nema. Nema je među ostalim, aplikacijama, ne mogu ju nać u telefonu. Kad pogledam sve aplikacije, tamo mi je, al nema je na korištenje. Instalirao sam Operu i Gmail app (baš od google-a).
Gdje god gledam po netu, nakon instalacije bi se ikona od programa trebala prikazivati, međutim kod mene nema ničega.
Update:
Izbrisao sam aplikaciju i opet instalirao. Nakon instalacije dobio sam opciju "Run" koju sam i pritisnuo. Aplikacija se pokrenula i ja sam ju mogao koristiti. Međutim, nakon što sam ju zatvorio opet ju ne mogu naći! Nema je u applications folderu, jednostavno ju ne mogu nać na uređaju.
Jesam li slijep, lud ili nešto treće?
Update2:
Kada sam u nekoj drugoj aplikaciji te kada odem na "Choose aplication" vidim Gmail aplikaciju, ali shortcutu u meniju i dalje nema!
Jesi gledao u Downloads? Inače, u meniju obavezno provjeri jel čekirana opcija "show all"
Hvala stari, bio je downloads folder hidden. Prije pol sata sam uključio taj show all, al budala nisam skužio downloads.
HVALA TI!
Pa tu, u meniju treba bit ili bi barem trebao, a s obzirom da nemaš bb tarifu onda može bit da je drugačije...... probaj resetirat uređaj...(baterija van i nakon 5 sekundi ponovo unutra)
EDIT, odlično ;)