Hrco, baterija mi traje oko cetiri dana sa gašenjem po noći. Malo premalo, znam, ali tek sam ga kupio i non-stop mi netko po mobu petlja, slika, proučava... Vjerujem da bi trebala držati četiri, pet dana bez gašenja.
Pozdrav!
Printable View
Hrco, baterija mi traje oko cetiri dana sa gašenjem po noći. Malo premalo, znam, ali tek sam ga kupio i non-stop mi netko po mobu petlja, slika, proučava... Vjerujem da bi trebala držati četiri, pet dana bez gašenja.
Pozdrav!
Oprosti Killer, ja sam ti prčako po njemu prvi, još eventualno drugi dan, a najveći sam frik u tvojoj okolici. ;) Velik ekran papa puuuuno struje.
I ja sam se malo poigrao sa CX65 (ali sa emulatorom) i mogu reći da je super ono što sam isprobao.
Ako se nekomu ne sviđe S65 ili nema toliko novca (oko 3000kn) ovo je fenomenalan izbor.
ma tak i na st. meni je dosta da radi tri dana bez gasenja
@za sve koje žele update sa USB kablom
Pokušajte sa driverima koji postavljaju USB kabel kao virtualni COM port. Ima ih na www.gsm-free.com.
E, znam za to, samo čekam da iziđe još neka veća verzija da ga ne moram stalno update-at! Skinula sam već tu verziju s te stranice, tamo se nalazi i software za njega, ali neću to sama radit, jer mi to u siemensu naprave besplatno , i još usput ne mogu ništa zeznut...(a ako oni zeznu, imam garanciju i super...)= Citat =:
Sto se tice MMS poruka; Kramela, stavi si v 08 (službeni, pa ne gubis pravo garancije kad ga stavis), jer on omogucuje sad MMS poruke od oko 300kb, a ne vise smao od 100kb...
Ali-što će mi uopće MMS od 300 kB? To košta 18 Kn!!!!!! Nemam potrebu za tako nečim, dovoljni su i ovi od 100 kB...Ima te verzija druge prednosti, radi njih bi update-la, ne radi MMS-a.
za zeroo-cool :
Baterija ima 300 h standby i 330 min razgovora (LI-ION)
Ja isto kao i Killer ne mogu odrediti zasad koliko mi traje jer stalno nešta radim na njemu, ali nek ti bude smjernica primjer: 6h non-stop čačkaš po mobu, a on se tek tad isprazni!!! To ti je kao da razgovaraš 6h bez prestanka!!
A što se tiče tastature, mogu samo potrvrdit ono što je napisao Killer, tipke su super (meni se recimo ne sviđaju one na SL55, pretvrde su i nekako previše izdignute), ovdje su oblikovane nekak točno kak ti dođe prst kad pišeš poruke, tak da stvarno možeš brzo pisati
Vibra je sasvim ok, i tu se slažem s Killerom, još se nije dogodilo da nisam osjetila vibru...definitivno je bolja nego na S55= Citat =:
Poslao: zeroo-cool
E,a..... kakvu vibru ima.....se osjeti kaj????
Kabel košta oko 170 kn (najviše 200), isto ko i svi kabeli za povezivanje s kompom, pretpostavljam da ga ima za kupit u siemensu, ali nisam još stigla to provjeriti, trenutno sam i ja u potrazi za tim...(inače, malo je bezveze da se takav mobitel prodaje bez kabela...dok npr.sa S55 dobiješ i kabel i software...)= Citat =:
Poslao: zeroo-cool
A kolko to (kabel) košta????? Di ima za nabavit?
ak netko zna gdje se može kupiti jeftinije ili gdje se uopće može kupiti taj kabel nek javi, imate i temu CX65 kabel
Sad vidjeh tamo da radi ovaj od S55, taj imam, probat ću pa ćemo vidjeti
Mislim da ću posjetiti Siemens servis. Kako Karmela kaže, tamo ti to naprave besplatno.= Citat =:
Poslao: Sljaka
@za sve koje žele update sa USB kablom
Pokušajte sa driverima koji postavljaju USB kabel kao virtualni COM port. Ima ih na www.gsm-free.com.
Frish-KI, možda si freak za mobitele, ali ostaviti disketu u kompu i misliti da ti je disk riknuo.... Ccccc...
:D
Evo vam jedna mala korisna fora, ako imate računalo, kabel ili IrDa i neki program za obradu slika tipa Photoshop.
O čemu je riječ? Dakle, htjeli bi ste staviti neku sliku kao desktop na vaš CX65, ali ostaje onaj ružan HTMobile ili VIP logo.
Evo vam jednostavna fora kako ga maknuti.
Prvo - vašu slikicu za desktop resajzate na 132x176, što je veličina desktopa na CX-u. Slikicu prebacite preko kabela ili IrDa i postavite ju za desktop.
Drugo - na kompu, na toj vašoj resajzanoj slikici napravite selekciju veličine 106x80, koja mora biti vertikalno centrirana u slici, a od gornjeg ruba pomaknuta 20 pixela.
Treće - Sada, tu pomaknutu i centriranu selekciju sejvate. Tu dobivenu sličicu prebacite na mob i postavite ju kao logo operatera.
I to je to, mala slika fino upadne na mjesto i ne kuži se prijelaz. Vama desktop izgleda kao jedna slika, no to su zapravo dvije koje se savršeno preklapaju.
Imate li pitanja, kontaktirajte me na mail!
Pozdrav!
@killerLoop
za maknuti logo na cx65 radi i programcic koji radi isto na st60. puno manje posla...
I jos nesto, da, u siemsnu to naprave besplatno, ali smao dok imate garanciju, a to je ista svar kja je i na webu, i ne mozes nista zenuti s tim jer je to sluzbeni update tool, a kad bi bili i toliki lumeni pa da nesto i zeznete nema veze, jer se time na gubi garancija i siemens ponovo beslatno to sredi...
Update se moze napraviti i sa USB kabelom (testirano), samo trebaju USB-COM driveri, ili mozete update-ti sa winswupom pa isto ide preko usb-a, ali tu se gubi garancija...
eto toliko za sada... ;)
Dal neko zna kolko košta u Siemensu CX65 ili ih moram zvati????
Zeroo, nazovi... Najjednostavnije i najbrže.
3aTmr, nisam znao za taj programčić. Da li je ugrađen u mob ili je za komp? Nije niti ovako komplicirano, pet min. posla ako znaš dobro Photoshop. Meni je trebalo pola sata dok prebrojim koliko pixela trebam oduzeti sa strane i odozgo. Nakraju sam uzeo fotić, okinuo macro i prebrojao pixele...
to je prog na kompu... ma samo stavis sliku koju hoces kao wallpaper i kliknes da neces logo, i on ga prekrije...
isprobano na cx65 v06 i radi
evo i link pa probaj i ti...
http://www.siemensfreaks.com/prog/ST55%20OP.zip
= Citat =:
Poslao: KillerLoop
Zeroo, nazovi... Najjednostavnije i najbrže.
3aTmr, nisam znao za taj programčić. Da li je ugrađen u mob ili je za komp? Nije niti ovako komplicirano, pet min. posla ako znaš dobro Photoshop. Meni je trebalo pola sata dok prebrojim koliko pixela trebam oduzeti sa strane i odozgo. Nakraju sam uzeo fotić, okinuo macro i prebrojao pixele...
Zašto bi bilo jednostavno, kad može komplicirano? Ajd, sad znamo i to. :cool:
Ili jednostavno desni klik ovdje i Save target As.. (Sliku pod nazivom prozirna.gif postaviš kal logo operatera)= Citat =:
Poslao: KillerLoop
Evo vam jedna mala korisna fora, ako imate računalo, kabel ili IrDa i neki program za obradu slika tipa Photoshop.
O čemu je riječ? Dakle, htjeli bi ste staviti neku sliku kao desktop na vaš CX65, ali ostaje onaj ružan HTMobile ili VIP logo.
Evo vam jednostavna fora kako ga maknuti.
Prvo - vašu slikicu za desktop resajzate na 132x176, što je veličina desktopa na CX-u. Slikicu prebacite preko kabela ili IrDa i postavite ju za desktop.
Drugo - na kompu, na toj vašoj resajzanoj slikici napravite selekciju veličine 106x80, koja mora biti vertikalno centrirana u slici, a od gornjeg ruba pomaknuta 20 pixela.
Treće - Sada, tu pomaknutu i centriranu selekciju sejvate. Tu dobivenu sličicu prebacite na mob i postavite ju kao logo operatera.
I to je to, mala slika fino upadne na mjesto i ne kuži se prijelaz. Vama desktop izgleda kao jedna slika, no to su zapravo dvije koje se savršeno preklapaju.
Imate li pitanja, kontaktirajte me na mail!
Pozdrav!
@dark, meni ovo neće save-at, niti mi hoće otvorit stranicu! :confused:= Citat =:
Ili jednostavno desni klik ovdje i Save target As..
Da, vidiš... Toga se nisam sjetio, da postaviš prozirni GIF. Ah! Tko radi, taj i griješi...
Nego, imam problem. Frend mi je posudio kabel od SX1, koji šljaka sa mojim CX-om. Problem je u tome što je USB, a ja bih htio napraviti update firmwarea. 3aTmr mi je posalo drivere koji postavljaju USB kao COM, no što god pokušao, nisam uspio. Niti na Win2000, niti na XP.
Može li, ukratko, kako to postaviti. Inače, kabel radi super, komp mi prepoznaje mob.
Pozdrav!
cuj, aj skini originalne drivere na www.siemens-mobile.com , oni su nesto veci, ali s njima ce ti 100% raditi... Ja imam njih na mom kompu i radi bez frke sa cx65. njih ti nisam slao jer su veliki par MB...
jeli radi prozirni logo na cx65? znam da on ne radi na ST55 i ST60...
Drivere ću probati. Hvala!
Za logo ne znam, nisam probao. Sada sam si složio onako sa dvije slike i to mi šljaka pa nisam dirao. Kada probam, javim
Na emulatoru radi.