Zalim te jer ne vidis razliku izmedu zivota i zivota u skoli.
Printable View
@bbbrljo jesi ti čuo za onu S rogatim se teško bosti.
A ako misliš da u životu nećeš nikad pognuti glavu, grdno se varaš.
Nauči dobro Šefov zakon (iako je zezancija ima u njemu puno istine)
Član 1.
Šef je u pravu
Član 2.
Šef je uvijek u pravu
Član 3.
Ako šef nije u pravu onda pogledaj član 1. i član 2.
Ima ih još, ali ova tri su najbitnija.
Citirao sam ono sto si rekao.
da, znači netko ga na poslu okrivi za nešto što nije napravio, on će to prihvatiti jer se ne želi svađati s osobom koja je iznad njega, zato jer njih ima više i drže se zajedno?
reci mi ako sam nešto krivo shvatio
@Šljaka
znam da je to tak, ali ja sam jednostavno takav da te ne bi dopustio
nekad je to mana, a nekad vrlina . . . ;)
Ovak, ako su profesori uvijek u pravu, zar onda nije čudno kada se cijeli razred digne na noge zbog nečeg? Mora postojati neki razlog. Pravda je katkad veoma daleko, ali je dohvatljiva.
Jednom se cijeli moj razred digao protiv nastavnice iz geografije.
To je došlo do toga da je ona prisutstvovala na roditeljskom. Svi potomci roditelja koji su se bunili kak im djeca imaju problema s tom dotičnom nastavnicom, imali su najmanje za jednu ocjenu manji uspjeh na kraju.
Mislim, imal sam četiri, a ona mislila da Velika Gorica pripada gradu Zagrebu (i da je Zagrebačka županija podjeljena, da ju dijeli grad Zagreb)
Čekaj malo, onda mi tu nešto ne valja.Nije da sam bio genije za geografiju (a u četvrtak idem na natjecanje), ali neke stvari su jednostavno neprihvatljive.Ali jbg, nastavnik/profesor piše ocjene i informacije u imenik, a ne ti. Njima je škola ono: "Ko je gazda u dvorištu, sad se valjda zna, ak je netko svoj na svome onda sam to ja!"
tocno tako!! o, vjeruj mi, bas tako! pogotovo zato sto s posla izletis milijun puta lakse nego iz skole! pogotovo kod privatnika! znam da nije u redu, znam da nije fer, but look around you, sutra ces biti zahvalan za bilo kakav posao! i cuvat ces ga k'o oko u glavi koliko god gadno bilo (i naravno, kriomice trazit bolji posao). nije skola samo skola u smislu da ucis neko tamo gradivo koje ce ti mozda, no najvjerojatnije nece trebat u zivotu.. skola je usput i jaaako dobra zivotna skola, da naucis kako svijet funkcionira - onaj iznad tebe je uvijek iznad tebe, uvijek je u pravu! prilagodi se il' krepaj!
Evo govorim ti. U skoli ti nisi ravnopravan, imas samo najosnovnija prava i po tome se skola ne razlikuje mnogo od zatvora i slicnih ustanova. Pravila ne postoje i nema ovdje zalbe. Kako ne razumijes da si ti za njih kürac, mala smetnja koju mogu odstraniti za 20 sekundi i zaboraviti da si ikad postajao?
Znam 20-ak ljudi koji su tako zavrsili, neki od njih danas okolo zivotare i krpaju se starcima jer su izgubili pravo na obrazovanje. Vidio sam takve stvari, a i meni se to dogodilo. Nemoj se zajëbati bezveze.
a *ebiga, ja nisam takav i ne bi mogao tako raditi . . .
kao što rekoh, ima svojih prednosti, ali i mana . . .
gle, znam da me se mogu riješiti samo tako, ali to se neće dogoditi . . .
kao prvo, profesor je uvidio svoje greške, počeo se mjenjati
sutra ću mu sve to pokazati kroz statut i kućni red, kako smo se danas lijepo dogovorili . . . ;)
krajnja solucija mi je ravnatelj, a znam kako treba s njim . . . ;)
a ako probaju sa izbacivanjem, prvo moram dobiti opomenu pred isključenje, a ako ustraju u izbacivanju, novine su tu . . . ;)
škola je dosta puta bila u novinam zbog raznih gluposti i sranja, tako da ravnatelj želi sprati kolko-tolko ljagu s imena škole . . .
tako da će rađe mene ostaviti u školi nego se opet povlačiti po novinama, a materijala za njih imam napretek . . . ;)
eo ak neko zna da mi odg. Ako svi u razredu pobjegnu dali te smiju upisat? jer svi govore svoje teorije a na kraju profe naprave po svom i jos nesto nas dali se treba cjelo gradivo ponavljat ako 25 ucenika ima zakljuceno na polugodistu jedan od nas 30 u razu??
to sam i ja čuo, ali mislim da je to nepisano pravilo . . .
sad sam malo pogledao statut moje škole što se toga tiče, i nema ništa takvog niti sličnog navedenog . . .
a ovo za jednicu, isto mislim da ne, jer kod nas je jedan cijeli razred imao jeda, pa se nije ništa ponavljalo . . .
danas profesoru predočio statut škole i kućni red, rekao je da sam ja u pravu, da kazna nije donesena na pravi način . . .
sutra sa starim na razgovor kod raske, pa ćemo vidjeti što i kako dalje . . . ;)
@bbbrljo nije ti palo na pamet u svoj tvojoj "mudrosti" da te tvoj profesor lagano uspavljuje i da će ti sada popustiti da bi onda kada ti bude najvažnije npr. kraj godine, uzvratiti ko nikad do sad. Pa dok ti onda istjeraš pravdu proći će ti svi mogući rokovi za upis i kako god okreneš gubiš jednu godinu života. Razmisli o toj soluciji. Ovako kako ti postupaš samo možeš sebi naštetiti i sada i bilo kada u životu. Nauči da su principi nešto čega se drže samo budale, pametni se prilagođavaju situaciji.
A prema Pravilniku o ocjenjivanju, ako je više od 50% razreda ocijenjeno negtivno onda se to gradivo odnosno testiranje ponavlja. Druga je stvar kaj se toga rijetko tko pridržava.
To su oni koji se uvlače ravnatelju jer ga tvoj stari pozna :D
Samo bih nešto nadodato na video s početka priče (ovaj sa stolicama), ja bih rekao da nije problem u stavljanju filma na youtube, problem je u tome što se:
1. uništavali školsku imovinu (moram li napomenuti da osim tvojih staraca i ja i svi ostali koji privređuju plaćamo tu stolicu na kojoj sjediš svaki dan u školi)
2. umjesto da vas bude sram još ste željeli ispasti frajeri objavljujući na internetu
3. sve to u odgojno-obrazovnoj ustanovi u kojoj rade akademski obrazovani građani koji imaju manju plaću od vozača tramvaja (mala napomena: ne podcjenjujem niti jedno zanimanje)
Razmislite malo o tome, a kada vam dođe iz guzice u glavu i shvatite u čemu je problem tada ćete i znati kako postupiti i što reći.
Balkane, Balkane... ;D
joj daj...
imovina je vec dovoljno unistena, i mi smo znali da se nece nista slomiti i sl pa smo se glupirali... sam si reko da ti placas kao i svaki drugi gradjanin, zasto je onda stolarija stara dvadesetak godina?
nemoj se pravit pametan...
slazem se sa svakim sljakinim postom ;)
da, 100% smo mi izmislili glupiranje po razredu...
daj stvarno ne blebetajte, znam da ste vi bili zlatna djeca..
danas na razgovor sa raaskom smo došli stari i ja . . .
u zbornici me jedna bivša profesorica pita kaj je bilo, aj joj objasnim, ona me na to pita ko mi je raska, ja kažem Š., a ona glasno uzdahne i preokrene s očima
reko, da, u tome i je problem
onda smo otišli do tajništva da tražimo broj od profesora, pošto on nije bio u školi . . .
i raska i profesor su rekli da sam ja ustvari dobar, da sam jako inteligentan, da imam odlične ocjene, . . .
same pohvale . . .
ne znam zakaj smo onda danas stari i ja dolazili u školu na razgovor . . . :notooth:
uglavnom, profesor je rekao da ćemo dogovoriti sastanak da se svi nađemo i to riješimo, jer on baš želi upoznati mog oca . . .
a za ukor ću rješavati poslije tog sastanka, ali znam da će se brisati . . .