e jesi se mene nakacio :belj:
imas si za primjer prve susjede slovence, zatim i madjare, pa sve ostale, danas vec posttranzicicijske zemlje koje su usle u EU. pa si pogledaj do kakvih je promjena kod njih doslo u svezi poreza, cijena, standarda..
za ceksu konkretno imam informaciju od cure koja s obitelji tamo vec godinama zivi da je nakon ulaska u eu kod njih dolso do velikog povecanja nezaposlenosti, poslodavci su morali placati vece izdatke no prije ulaska u uniju, sto je rezultiralo otpustanjem radnika do te mjere da su se ljudi bojali otici na godinsji odmor posto bi ih nakon povratka cekao otkaz. nama koji to gledamo sa strane sve se cini bajno, no njima koji zive u uniji i nije bas tako! pogledaj si nezaposlenost po jednoj njemackoj, francuskoj! a to su bome zemlje koje nisu posttranzicijske! obicnom radnom narodu nije nimalo bolje nego sto je nama sada! bolje je velikim koorporacijama, jer kao sto je vec netko spomenuo, tu su carine, koje njima uvelike olaksavaju poslovanje, a sve ostalo se lomi preko ledja malog obicnog gradjanina. upravo zato, zbog velikih medjunarodnih kompanija koje drze monopol niti jedna drzava se ne usudjuje raspisati referendum za istupanje iz europske unije, ma koliko njeni mali gradjani bili nezadovoljni! ti si konkretno spominjao zakone eu koji stite nas gradjane, a jesi li ti bas upoznat sa svim tim zakonima i propisima koje ce nam donjeti eu? znas li ti da u svom fakin dvoristu neces moc oprat auto? znas li koje su kazne ako ces cucka u svom dvorist drzat na lancu? a da ne govorimo o kulenu i rakiji koji u ovom slucaju uopce nisu bitni za nekakvo trziste, vec su dio yebenih obicaja!! sve to nestaje sa stupanjem u europsku uniju!
ti meni i dalje nisi ni jednim konkretrnim primjerom rekao kako ce nam to eu donjeti boljitak, dok sam ja navela vec hrpu primjera koji su nepovoljni za nas ulaskom u taj savez!