cisto sumnjam da ce stariji uredjaji moc pokretat wm 7,ak se ne varam microsoft je vec naveo hardwarske zahtjeve(multi-touch,minimalno 800 mhz,kapacitivni touch,open gl)
Printable View
cisto sumnjam da ce stariji uredjaji moc pokretat wm 7,ak se ne varam microsoft je vec naveo hardwarske zahtjeve(multi-touch,minimalno 800 mhz,kapacitivni touch,open gl)
Sad čitam na Bugu i kolko je vjerovat informacijama minimalni zahtjevi su sljedeći: 3,6-inčni ekran s rezolucijom od 800 x 480 piksela, 8 GB ugrađene memorije, gigahercni procesor i kameru rezolucije pet megapiksela.
http://www.bug.hr/vijesti/zahtjevi-w...-7/100365.aspx
Samo da se nadovezem, multitouch nije hardverski vec softwarski problem, XDA su vec izdali "patch" za otvaranje multitoucha na Nexusu za SAD trziste.
Što ne treba prvo biti hardver koji to omogučuje, a tek onda i softver kao support? Pa su tako onda i xda developeri to uspijeli srediti na EU verziju.
svaki kapacitivni display sam po sebi podržava multitouch, stvar je u softu dal je omogućen il ne
dok resistivni ne podržava uopće mt metodu inputa (hardverski)
Predstavljanje sedmice očekujemo uskoro, pričanja iz M$. Što je vjerojatno u Barceloni na MWC-u?
Te neka nova nagađanja za min. WM7 standarde:
- Minimum RAM: 128MB (at least 256MB is recommended though)
- Minimum ROM: 512MB
- CPU: 600MHz ARM v6+
- 3.6 inch display is not a requirement
- WVGA resolution is not necessary – WM7 phones will have various resolutions, including QVGA
- Compass is not a requirement (although it’s recommended)
- G-Sensor (accelerometer) is also not a requirement, but it’s recommended
Najavili su da ce sedmicu predstaviti na MWC-u u Barceloni,valjda ce tako biti,i nadam se da nas ovaj put nece iznevjeriti,ali s obzirom na hardverske zahtjeve,od ovoga ce biti nesto...;)
Meni se ne čini vjerojatnim da će stariji uređaji zadovoljavati minimalne specifikacije.
Navodno da je X2 preslab za WM7.
http://www.mobiletechworld.com/2010/...rab-some-salt/
evo malo detalja
Vidio sam jucer na ppc geeks, ali...
Mislim (nadam se) da je to media verzija wm 7. Nema multitaskinga, aplikacije se mogu instalirati samo preko appstora i to samo na memoriju uredaja, sync preko zune softwarea? Nemogućnost instalacije drugih ui-a?
Sumnjam da bi ovo koristio bilo koji stari ili poslovni korisnik, tako da sumnjam da će to biti jedina verzija.
Da sam htio ignoj, kupio bi ignoj. Ne mislim kupovati kopije. Ako će to biti jedina verzija ne mislim je koristiti.
PS
Idem još jednom odgledat Idiocracy.
Sinoć sam baš čitao to, kao što veli ce3hel užas jedan, ne možeš vjerovati. Nadamo se da nije istina, odnosno da se odnosi SAMO na Media Edition odnosno iFanovce, čime WM pokušava osvojiti takvu skupinu ljudi. A ona prava Business Edition namijenjena svim ostalim WM userima.
Pa ako će multitasking biti izveden kao na iPhoneu, ne vidim ništa loše u tome. Čak što više, puno je bolje.
cakaj, malo sam procitao ovu temu...i sad imam par pitanja. to znaci da, recimo omnia 2 (koju planiram uzeti sad) nece moci napravit upgrade na wm 7?! odnosno da ce samo 1 ili 2 mobitela to moci? ili ce postojati neka verzija, koja je dosta losije izvedbe za takve telefone? jel ako ne mogu napraviti upgrade na wm 7 sa omniom 2, cemu onda kupovati istu? :S jel mi moze netko malo pojasniti, ili cu i ja morati sacekati taj kongres?
Znam da nema, možda sam trebao staviti navodnike. Više mi se sviđa to što je izvedeno na iPhoneu od klasičnog multitaskinga. Svaka aplikacija jednako brzo radi, a ne da se kolje čim pokreneš više njih. Pokreneš jednu, kad želiš drugu, prva se pauzira i radiš u drugoj. Kad prestaneš s drugom, prva se nastavlja gdje si stao.
kobe8 ne pratim baš Samsung tako da ti pouzdano neznam reći, jedini upgrade koji se za sada spominje na WM7 je onaj za HD2, koji je trenutno najjači WM uređaj na tržištu, a i po hardveru zadovoljava WM7 standarde.
Dali će što sam Samsung napraviti neznam, možda bi se i mogli nezavisni developeri i poigrati sedmisom za Omniu II?
Čekamo da vidimo Barcelonu i službene najave iz M$ pa će se lakše moći donositi neki zaključci.
hvala na odgovoru! onda cemo se strpiti do tog datuma, pa cemo vidjeti kako ce stvari stojati...zivo me zanima. nadam se da nisu toliko retardirani da izbace gotovo sve WM uredjaje iz vecine varijanti za njihov WM 7. onda bi mogli bez problema cekati uredjaj od 2 GHz, sa nekom nVidia grafickom, i eto ti prave konfe za WM! :S
http://www.bug.hr/vijesti/promjene-w...-7/100504.aspx
Ako je ovo istina za home screen i ostalo onda mislim stvarno.......bez veze. Pa win ce izgubiti upravo ono sto mu je bila prednost a to je da se mogu neke stvari modificirat prema svom ukusu/nahodjenju....
Ako pretpostavimo da je vijest istinita to može prouzrokavat slijedeće:
Pretpostavka A: Proizvođači poštuju odluku MS-a i imamo hrpe sličnih mobitela i ljudi rijetko kupuju novi, jer je novi isti kao i stari. Dolazi do pada prodaje WM uređaja.
Pretpostavka B: Proizvođači dodatno plaćaju MS-u mogućnost izmjene sučelja. Samim tim rastu troškovi proizvodnje, a time i cijena WM uređaja. Opet dolazi do pada prodaje.
Pretpostavka C: Proizvođači ogorčeni takvom odlukom okreću se drugim platformama (Symbian, Android...) i WM uređaji bivaju marginalizirani.
Kako god okreneš WM platforma puno gubi ako MS napravi takav potez.
Moja predpostavka, ovakva izvedba WM7 (Media Edition) zadovoljiti će iFanovce, čime WM pokušava osvojiti takvu skupinu ljudi, odnosno sve one kojima se stari poznati WM način rade ne sviđa.
Dok će Business Edition nastaviti na putu gdije je WM stao (možda još pred koju godinu)..., ma ubiti imati ćemo sve blagodati koje nam WM nudi i danas. Tako da po ovome predviđam svijetlu budućnost za WM, zadovoljene dvije različite skupine ljudi.
...Barcelona je blizu!
Ma to nema smisla nikako. Kaj će onda opće jaki procesori i sve to na tim uređajima. Nemoguće....