dovoljno daleko da uhvatim jos par dana mirnog sna :D
Printable View
koliko ta operacija vremenski traje ukljucujuci davanje anestezije i stavljanje savova? samo drobljenje zuba? i koliko traje najkraci koliko najduzi postoperativni tijek? kad se savovi vade? ajde predator ti to znas fino mi reci. kirurg me samo narucio na operaciju bez pregleda pa ga nisam mogla nis ni pitat.
+jel mogu 3 dana iza toga letit avionom, znam da se iza nekih operacija nemre :D
Sama anestezija se da za cca 30 sekundi a onda treba pričekati 5-10 min da odrveniš. Ponekad treba dati dvije anestezije ako prva ne uhvati dobro. Ja sam ih najviše dao 8 jednom frendu ali njemu sam vadio 4 zuba. Najviše što se smije dati je 13 komada.
Samo vadenje moze trajati pet minuta, amoze i sat vremena, to ovisi o situaciji. Ako zub ne pukne onda je krače, ako pukne, e onda je malo kompliciranije, mozeš sjediti sat vremena.
Stavljanje šavova ti je gotovo za minutu, dvije. Šavovi se skidaju za tjedan dana.
Dakle, u najboljem slučaju mozeš biti gotova za 10-15 min a u najgorem sjedit češ oko sat vremena.
Mozeš letiti avionom nakon operacije.
Što se tiče postoperativnog tijeka ako nije teško vadenje več za dva , tri dana moze sve biti ok, ako je bilo kompliciranije onda mozeš 10 i više dana osječati bolova, moze se pojaviti oteklina i povišena temperatura.
zub je skroz unutra, predtpostavljam da ce to trajati ipak malo duze, taj zub se mora mrvit zar ne?
ok tnx.
Nije nuzno da se zub izmrvi, ako se dovoljno dobro otvori prostor oko njega moze se izvaditi u komadu... valjda ces biti te srece.
o nee, hebemu sve...
ja moram vadit donja dva umnjaka, ovaj topik me na to podsjetio. zubarka je rekla da je poželjno da ih izvadim, ali ne moram odmah. kad me počnu boljeti da bih onda trebao :/
sve bi bilo ok da nisam gadljiv i da se bojim zubara, ono baš mi je neugodno svaki put kad čujem bušilicu, kad samo prolazim kraj ordinacije, produžim ubrzanim korakom.
kamoli još slušat lomljene, mrvljenje zuba, ou fak, gotov sam :( :-/
bol poslije, ajd, to bih preživio, ali ovo slušanje tokom vađenja, ovo bi me ubilo, tj- će me ubiti.
prvo moram otić kod zubara, da čujem njegovu dijagnozu (zamijenit ću zubara jer je ova zubarka loša) pa onda na vađenje - ou fak
Sto se moze jesti tih 10 dana ako izvadis sva 4 u isto vrijeme, a da ne smrsavis previse? Jel bolje mozda izvadit 2, pa onda kasnije opet 2? 2x10 dana bez mesa mi je malo previse...
bolje 2 pa 2 ali pazi da su s iste strane :D mislim jedan boli previse a kamoli 4...
idem vadit tek za 2tj... pa cu znat rec iz prve ruke.
i sta jest sve kasasto i tekuce, barem 1tj cujem da je nemoguce nest drugo jest. i ja se brinem sta cu jest iovako mi svi govore da sam mrsava
kebab je podosta mekan :D
A jel zna neko u kojoj godini života najkasnije počnu umnjaci izbijat? Ja ih nemam niti jednog, brojim 28 zubi.
meni je sad fuckin umnjak pochečl rasti..sve me jebe..sav sam zhivchan
trebali bi pocet kao oko 18., ali ako ti jos nisu poceli rasti, vjerovatno jos nisi postao dovoljno mudar i uman ;D
hehe
meni rastu vec 4,5 godina i ono...koma...jedno vrijeme sve super i onda samo odjednom pocne rast, pa nemrem ni jest ni nis...
jel se oni moguvadit ako jos nisu izasli do kraja???
pa da, vadis ga - operacijom, moj je skroz unutra.
nego, predator, smijem kaj jest prije operacije, jel ima kakav ucinak na anesteziju, tipa ujutro pojedem sendvic i anestezija ne djeluje? jer prije opce se nesmije nis njest i pit... rekla mi je poznanica da cvaknem voltaren prije operacije jer iza par sati nesmijem pit tekucinu a anestezija relativno brzo popusti....? smijem to?
Mene su isto svi isparanoizirali sa pričama o vađenju umnjaka. Na kraju je sve bilo gotovo u cca 10 minuta. Od čega je samo vađenje trajalo minutu. Nisam ni skužio da je već gotovo kad su mi rekli da mogu ići :)
Došao doma, popio 1 voltaren iako baš i ne volim piti tablete protiv bolova, to mi je nekako za p....ce :) stavio ledeni oblog na obraz na par sati i to je to. Bez bolova, bez oteklina, ništa...
dobro, al buš ti več jenput zvadila toga vraga van?
njoj se baš i ne žuri ;D
bas :D ........
Mozes normalno pojesti prije operacije, hrana nema bas nikakvog utjecaja na anesteziju, zapravo bolje ti je nesto pojesti prije jer poslje operacije par sati sigurno neces nista jesti. Sto se tice voltarena, mozes ga uzeti prije operacije ali on ti djeluje cetiri sata najduze a anestezija djeluje od 2-12 sati, ovisi kako te pogodi. Poslje operacije mozes uzeti tekucinu, mozes nesto popiti ali ne nikako ispirati ranu jer se mora stvoriti krvni ugrusak da krvarenje stane.
a zasto se mora davati inj dextametasona iza? ili se ne mora? :D joj sve zivo me zanima :D a bolje da sto manje znam :D
ok puno ti hvala mislim da je to fakat sve sto me zanimalo a sve ostalo cu saznat za 8 dana, drzte mi svi fige.... :kitty:
drzim ti fige,
ja sam pokusao izvadit umnjake pa su mi rekli da bi mi morali vaditi sve zube, naime ja nemam sjekutice, ocnjake niti kutnjake....sve sami umnjaci.
ma ajde, možeš ti to ;)
zaželit ću ti sreću dan prije i držat fige...