Ovo uzmite kao mogucu glasinu, ali gledajte negdje oko 15.6. I svakako se prijavite, jer time nista ne gubite, a oni dobivaju informaciju o zainteresiranosti korisnika, pa znaju gdje ce se siriti sa vecim prioritetom.
Printable View
Ovo uzmite kao mogucu glasinu, ali gledajte negdje oko 15.6. I svakako se prijavite, jer time nista ne gubite, a oni dobivaju informaciju o zainteresiranosti korisnika, pa znaju gdje ce se siriti sa vecim prioritetom.
Čuo sam da preko metroneta ne radi P2P (peer to peer), već je to usluga "port forwarding" koja se naplaćuje posebno.
Može li mi netko potvrditi je li to istina?
Što će mi 2 Mbps veza, ako mi ne rade torrenti?! :suicide:
Evo, javili mi iz Metroneta da ce me moci ukljuciti do kraja mjeseca i pitali me da li mogu uvrstiti moje podatke u aktivne korisnike i tako je pocelo...zbogom T-Com. Konacno. Nije da je najpovoljnije, ali je dostupno i imat cu 2 megabita i tlf. za sicu. Tako da kroz mjesec dana mozete ocekivati neku recenziju njihove usluge :) Nadam se.
Meni dolaze uključiti 27.6. pa ćemo vidjeti dal radi
I meni mislim tak nesto. Ma radi sigurno, a ja sam uvjeren da je razlika u detaljima :)
Koji seljaci!!!
Potpisan ugovor s njima prije 25 dana, danas zvali i kažu kao žao nam je ali vam ne možemo ponuditi svoje usluge zbog nečega što i oni sami ne znaju. Pa mogli su tako reći i prije mjesec dana kad sam ih zvao i potpiso ugovor.
Pušiona firma!!!!
Ma da? Zgodno. A cuj to se zove odgoda planova. LoL.
su kome prikopcali? meni rekli da ce 11.07. al da jos moraju vidjeti sa T-com-om.....
Koja si četvrt/naselje/grad? Meni još ništa nisu rekli.
EDIT: Meh...baš me zvali iz Metroneta i rekli su mi da neće biti do kraja mjeseca...znao sam da neće biti tako jednostavno.
Meh...a vi ste svi iz gradova. Tako ti je kad živiš u selendri. Ni jedan provider osim T-Coma te neće :)
Ja sam Metronetov korisnik već dva mjeseca :)... Rade mi torrenti savršeno, promet preko neta mi je oko 100GB mjesečno u prosjeku (svako malo mi nestane mjesta na hardu, inače može daleko više). Najveći promet sam uspio u jednom danu napraviti 11,3 GB - što znači da bi teoretski bez problema mogao i 300GB.
Ako se forwarda port na routeru - torrenti rade normalno, i svi ostali p2p programi koje sam probao (eMule, iMesh, LimeWire,...) jedino mi nije radio AppleJuice - ali mi ga se nije dalo naštimavati, moguće je da bi i on radio.
Download mi je u prosjeku između 200 i 300 KBps
Ocjena kvalitete usluge ADSL-a - 9 od 10
Služba za korisnike je vrlo ljubazna i odmah rješavaju probleme (u jednom im se trenutku desilo da su imali problema s DNS serverom i tip u službi je uredno 10-ak minuta objašnjavao što im se desilo i što rade na otklanjanju problema, te kada će rješiti problem). SZK - ocjena 10 od 10.
Naravno imam flat voice opciju - za 30 do 50 sati razgovora u fiksnoj telefoniji platim samo 70kn. Super opcija za one koji puno zovu poput mene. Jedina loša stvar je još uvijek problematična kvaliteta glasa - u 90% slučajeva je OK, no neki puta mi se zna desiti pojava jeke, odnosno povratnog signala s kašnjenjem od pola sekunde - što vrlo otežava normalan razgovor. (Ovo je najveći problem, ali se nasreću dešava rijetko - samo mi se par puta desilo). Drugi problem je vjerojatno u kompresiji zvuka koju koriste (telefonija je digitalna - telefon se priključuje u router koji digitalizira zvuk) - odnosno kada šutite ne šalju se podaci - a to se nažalost osjeti kao serija prekida glasa - nečuju se pozadinski zvukovi - u početku mi je to posebno smetalo, ali nije tako problematično kad se čovjek privikne.
Ocjena usluge telefonije 7 od 10 (da nema flat voice opcije bilo bi 5 od 10)
I još nešto - kod priključivanja nije bilo nikakvih problema - došao je tip - priključio router i sve je odmah radilo - nikakva namještavanja routera - unosa passworda ili slično (za t-comov ADSL treba minimalno 10 min onome koji zna što radi, a obično dva sata ako ste dobili u ruke router a nemate pojma kako naštimati). WLAN je uredno zaštičen WAP ključem u startu, za što se kod t-comovog routera gubi najviše vremena (samo bi luđak ostavio otključan WLAN, posebno ako živi u gradu)
Ako vam je dostupan Metronet svakako ga preporučujem (za skidanje 700MB s torrenta treba oko sat i pol :) )
Evo i mojoj sestri danas dosao metronet pa ga malo isporobavam
http://www.speedtest.net/result/195874530.png
Sad imam nekoliko pitanja:
1. da li je ovih 6mj po jednu kunu stvaro 6mj ili 6 obracunskih razdoblja?
2. telefonom mogu zvati ali kad probam sa mobitela zvat kucni broj nista, niti zauzet broj niti bilo kakav ton samo prekine poziv. Zasto?
ne mogu ti odgovoriti na pitanja ali imam jedno za tebe. Gdje ti sestra zivi tj. da li je mozda negdje u sjevernom dijelu zg jer meni vec mjesecima obecavaju sad ce sad ce i nikako da dodju...
Nista za mene nazalost. Meni od travnja stoji da ce u moj kvart doci sljedeci mjesec. Napokon su me zvali u kolovozu i rekli da u listopadu dolaze u moj kvart sigurno i da ako sam jos zainteresiran ukljucit ce me tada... Nazalost sad je listopad i vratila se stara prica "Bit ce sljedeci mjesec, ali nismo sigurni..."
P.S. Znam ja da je to do THT-a ali svejedno razocaran sam.
Ista priča i kod mene, tako da sam im rekao da odustajem, razočaran sam jer su mi obećali da će me uključit još krajem srpnja.
Weee!!!
Ja sam vrlo sretan jer je od jučer/danas dostupan Metronet u mom seocetu :D Weeee!!!
Što znači da i ostali provjere, možda je i njima dostupan :)
Jel ima tko na Prisavlju da provjeri jel mu dostupan Metronet, treba za jednog frenda koji nema telefon?
Nvm, skužio sam...još njema :(
Blah. Nisu mi se javljali pa sam ih nazvao jučer i rekao im sve podatke. Ovi koji su ga uzeli, koliko treba nakon što se pošalje dokumentacija da to aktiviraju?
I da, da li se treba deaktivirati Iskon XXLadsl kod Iskona ili će se to obaviti automatski?
Eh da...čuo sam da će od 1.12. spustiti cijene flat-a na 70 kuna, pa će se tako izjednačit sa Amisom i Optimom (barem po cijenama).
Ove druge stvari ne znam, ali kada sam ja dobivao Metronet u 6. mjesecu trebalo im je nešto više od mjesec dana, a poslovnim objektima i do dva mjeseca.... Sad mi sestra prelazi na Metronet i njoj su rekli da najviše mjesec dana... Ako imaš uredne račune, ne gine ti čekati 2,3 pa i više tjedana :)
Što se tiče ovih drugih pitanja najbolje to njih pitaj ne ljude na forumu.... Imaju besplatan telefon, a i ljubazni su dosta....