Moze jedno pitanje,ako zelim ulozit zalbu u vipu na racun,dali moram prvo platit racun pa se zalit kao u t-mobileu ili ide drugačije???
Printable View
Moze jedno pitanje,ako zelim ulozit zalbu u vipu na racun,dali moram prvo platit racun pa se zalit kao u t-mobileu ili ide drugačije???
Pa ako nije istekao datum za uplatu racuna mozes se zaliti (da ti ne zaracunaju kamatu) ali obicno moras platiti pa ti na sljedecem oduzmu tu svotu :-)
Moja obitelj i zaposlenici naše firme koriste Poslovnu tarifu 0 (tarifa 300) i prezadovoljni smo tom tarifom. Cijene poziva prema svim mrežama (mobilnim i fiksnim) su dobre, svaki korisnim ima pravo na jedan friends broj s kojim priča za 0 kuna. Usto imam i VIPme broj koji malo rijeđe koristim i živcira me jedino to što je cijena prijenosa podataka skupa.
e ljudi moji, ovako, ja sam postao pretplatnik vipa, uzeo mobitel od njih... to je bilo prije 3 ili koliko godina kada je onaj sonyericsson T630 bio pila, I sada a gledaj malo po tim cjenicima te cijene i mislim si, ma kako sam bio glup sta sam koristio t-mobile... ali dobro... i sada dode prvi račun, jeftino, dode drugi, malo skuolji... i tak po par mjeseci... dok nisam potrosio određenu lovu onda su me počeli prat... prosla je i godina dana tome... ja odem u vojsku i sada kda sam bio slobodan idem malo telefonirat s curom, nakon 15 sek pukne veza, pa pričam, pa krči, pa šumi, pa promjenim drugi mob, svadam se sa službom i jednosrtavno sam poludio sa njihovom kvalitetom...
Onda sam uzeo t-mobile i njega nastavio koristiti i sve super, i sve 5... kartica od vipa u novčaniku mjesec dana, jer sam poludio sta mi stalno puca veza ovo ono... i dode račun 400 i nsta kuna... ma ja kako? zovem ja njih, oni meni govore da je nsta u sistemu, pa da neka provjerim specifikaciju... e i znate kaj je bilo? oni su mene prali tako da su mi na račun stavljali sve moje brojeve koje sam prije mjesec dana zvao, samo su malo izmjenili neke stvari... pa dode opomena pa ovo pa ono.... ma rekoh, neces vidse... i ja kres, potrzem karticu.
nabavim ja novu karticu sa istim broje, svaka im cast, aktivirano u roku pola sata... zovbem da mi treba gprs aktivirati... iz nekog razloga nisu aktivirali... pa onda sta sam ih god pitao, oni govore, NAŠE KOLEGA UPRAVO RADE NA TOME, USKORO ĆE KVAROVI BITI OTKLONJENI. tu recenicu sam cuo u 3-4 godine pa ni sam neznam koliko puta, ali ja ih namjerno ispituje za jednu te istu stvar... pa iso miki reko, pa koja ste vi firma...
Onda sam stvarno poludio, nedaju rskid ugovora, neznam zbog cega, ali nek im bude... Odem ja u t-mobile jedan dan... kazem hocu pretplatu, i mobitel, i sve je odmah rijeseno, isto super, aktivirao unlimited opciju i uzeo tarifu 60 i sada pričam ko car, nema vise onih gluposti... a vip su ispali pederi jer oni mene htjeli kupiti pa par kn bonusa i par besplatnih sms-a. ma zajebi, nisam ti ja balonja neki da me mozes jebati... i tako dalje da ne pričam...
Velis fino T mobile placa za ovakve tekstove ;D
Salim se malo ali ne volim ovakve "vip je smece tmobile je zakon" ili obrnuto postove jer su i vise nego nerealni, a istina je da nas i jedni i drugi peglaju koliko ide...
Na kraju dana svakom ispadne najpovoljnije mreza sa kojom vrsi vecinu komunikacije ;)
Slažem se, no ipak i moja su iskustva vrlo slična. S T-Mobileom nisam imao nikakvih preoblema osim malo većih računa iz roaminga, dok sam s VIP-om molio Boga da ugovor prođe, čak zadnja 2 mjeseca uopće nisam koristio broj... Tele 2 imam ali ne koristim. Oni su mi sipma i ne želim prekidat ugovor baš zbog toga.
vip je trenutno najbolji u RH, zovem besplatno i jos sam dobio mobitel prejeftino
Ja sam uzeo VIP prije malo više od 7 godina. Razlog je bio: HT-ov monopol. Jednostavno mrzim monopol tvrtki i ak mogu birat nešto adekvatno to i napravim. Nisam od onih: kud svi tud i čoravi Mujo ili svi kupuju mercedes ili bmw pa sad budem i ja. VIP i Volvo. Za me nema boljeg. Ne budem sral po drugim mrežama jer to mi nije namjera - a i nisam probal druge mreže,pa neću srat o nečem kaj nisam probal ili sam čul od prijatelja. Ak mi je nekaj dobro ja to ne mijenjam - zakaj bi kompliciral ak mi bolje i ne treba. Ili da mogu svima reči da sad imam novu igračku ili boljeg oparatera. Hmmm, treba proč bar godina da moreš nekaj govoriti i o našim operaterima. Ak na jedan ili dva problema mijenjaš operatera onda nemamo kaj pričat više. Tak budeš cijeli život i na kraju budeš imal sve i nikaj.
Uglavnom, ja zadovoljan sa VIP-om. Nije sve ružičasto i deru nas svi, al do sad nisam imal problema sa signalom, uspostavom poziva i sl. Trenutno sam na tarifi 200 i taman potrošim te novce na pozive i poruke (računi su mi do nekih 250kn).
Nemojte me krivo shvatiti, nije mi namjera nikog uvrijediti (ipak sam novi ovdje i nikog niti ne znam).
Unaprijed se ispričavam na malo duljem postu jer se radi o copy/paste maila koji sam slao SZK Vipa.
Poštovani, ...
... 4.7.2007. u 13:20 kupujem bon od 200 kn putem SMS poruke. Nekoliko minuta nakon autorizacije dobijam dvije poruke. Prava koja kaže da mi je račun napunjen s 200 kn i druga da će mi u roku od 24 sata biti aktiviran topup tarifni model. Odmah zatim šaljem poruku na 791 želeći da mi se aktivira Easy tarifa. 6.7. ujutro oko 8:30 sati zovem SZK i prijavljujem da mi nije aktivirana Easy tarifa iako je prošlo više od 36 sati od trenutka kada je zatražena. Djelatnik SZK-a uredno je primio moju reklamaciju i rekao da ću dobiti odgovor u što kraćem roku. Poslije 12 sati istoga dana zove me djelatnica iz SZK. Kaže mi da Easy tarifa nije aktivirana zbog toga što ne mogu primati SMS poruke jer da mi je inbox u mom mobitelu pun. Na moju tvrdnju da to nije točno odgovorila mi je da je tu informaciju dobila od tehničke podrške. Uz to predložila mi je da sam provjerim da li primam poruke tako da mi neka druga osoba pošalje poruku?! U ovom trenutku sam već pomalo nervozan jer nisam zadovoljan ovakvim načinom detekcije problema u kojem je korisnik tj. ja kriv bez ikakvih argumenata od strane Vip-a. Tražim da mi pošalju test poruku iz tehničke podrške i prekidam razgovor. Još jednom provjeravam da li mi je inbox pun i zaključujem da nije. Zovem drugu osobu da mi pošalje poruku koju sam dobio iste minute nakon što sam završio razgovor (12:55). Skoro u istom trenu dobijam i test poruku od tehničke službe Vip-a (12:56). Ponovno zovem SZK sad već vidno uzrujan i ljut. Dobijam treću osobu kojoj sam morao opet od početka ispričati priču. Uredno me saslušala i potvrdila da sam u pravu odnosno da problem nije u mom mobitelu i ne primanju poruka, ali problem je i dalje ostao. U 14:17 istoga dana (6.7.) dobijam poruku sa servisa 7700 da mi je aktivirana Easy tarifa.
Od mog prvog poziva SZK do detekcije problema od strane Vip-a prošlo je oko 4 sata unatoč tomu što je već prošlo 18 sati od trenutaka u kojem je trebala biti aktivirana Easy tarifa. Da ne spominjem da je detekcija bila potpuno kriva što me kao korisnika jako naljutilo i razočaralo. Tvrditi da mi je inbox pun, bez ikakve provjere slanjem test poruke je apsolutno neoprostivo. Kako bi se vi osjećali na mom mjestu. Uredno Vas obavjestim o uočenom problemu, a za odgovor dobijem da sam si sam kriv?! Zatim, iako neargumentirano optužen tražim dokaze da nisam kriv i ponovno zovem SZK da bih dokazao da uzroci problema nisu oni koje je Vaša tehnička služba navela. I ponovno čekati da se ukloni kvar. I gle čuda. Nakon sat i pol od mog trećeg poziva SZK problem je bio riješen.
I što se dogodilo na kraju. Easy tarifa je aktivirana i to je sve. Niti jedna riječ isprike od strane Vip-a. Nitko se nije pitao da li sam ja imao nepotrebnih troškova. O stvaranju lošeg raspoloženja nije potrebno govoriti. Samo ću napisati: "INSPIRIRANI VAMA...VIP"
Odgovor me jako razljutio i sad kada je prošlo već neko vrijeme od tada dođe mi loše u želucu. Opravdavanje postupaka djelatnika i tvrtke u kojoj radi potpisani gospodin u ovom je mailu dosegao vrhunac. Pogotovo pozivanje na članak 9. To je samo dokaz nemoći Vip-a da se ne prihvača pritužbu s konretnim argumentima. Drugim riječima "ako imate problema nemoj te se žaliti" jer tu je uvijek famozni članak 9 ;D . Ispravite me ako griješim!
Postovani gospodine
zahvaljujemo Vam na upucenoj e-mail poruci i iscrpnom opisu dogadjaja.
Uvidom u povijest podataka utvrdjeno je da je sa Vipnetove strane uistinu ucinjeno sve sto se moglo uciniti, kada ste se javili u svezi upita. Tocna je informacija da Vam nije bilo moguce isporuciti poslane sistemske poruke, zbog cega Vam je poslan i testni sms od strane tehnickog odjela, koji ste zaprimili. Da bi se utvrdila poteskoca potrebno je suradjivati, jer bez suradnje druge strane nismo u mogucnosti napraviti provjeru i utvrditi o kakvoj je poteskoci rijec. Iz tog razloga ste isprva zamoljeni od strane djelatnika Sluzbe za korisnike za provjeru mozete li opcenito primati poruke. U takvim situacijama je isto tako korisno provjeriti ispravnost SIM kartice i telefona, ukoliko poteskoca nije do spremnika poruka, kao sto ste sami naveli.
Primite isprike ako je doslo do bilo kakvog nesporazuma. Ujedno treba imati u vidu da sve Usluge funkcioniraju unutar tehnickih mogucnosti sustava, kako je to predvidjeno Clankom 9. Opcih uvjeta poslovanja, koji vrijedi za sve korisnike. Iz svih zapisa nam nije moglo biti jasno da ste u toj mjeri bili nezadovoljni cijelim postupkom pruzanja pomoci i rjesavanja Vaseg upita. Niposto nam nije cilj nezadovoljan korisnik, ali zauzvrat isto tako ocekujemo razumijevanje, sto je preduvjet dobre i uspjesne suradnje.
Naravno, i ubuduce cemo nastojati u slucaju poteskoca pruziti Vam pomoc, no isto tako Vas molimo da strpljenje jer je za svako rjesenje potrebno vrijeme da se nesto napravi. Vjerujemo u nastavak uspjesne suradnje, a u slucaju potrebe slobodno nas kontaktirajte i ubuduce.
S postovanjem
Vipnet d.o.o.
Dalibor Tufekcic
Odjel za prituzbe
Sluzba za korisnike
Tel: 091/7700
Fax: 091/7709
http://www.net.hr/tehnoklik/page/200...7/0159006.html
Jako zanimljivo štivo! :-)
Je,ima taj ciko pravo,vip se pomalo pretvara u smece od mreze. Pozivi su fakat preskupi,a onda jos seru kako se obracunska jedinica sa 15 sek ne moze smanjit na npr. 5. Zapravo to rade svi operateri...A ovo sto se prica da tele2 "nije dostojan" za ulogu mreze poslovnog covjeka, to apsolutno nije istina. :njanja: :belj: Na vipu su meni bili fakat PREveliki racuni :mad:,a odkad sam na Tele2 mrezi su se drasticno smanjili...:ideja:
Dakle odma da kažem da sam svijesno otvorio novi thread znajući da ima post sa kritikama i pohvalama, ali evo ovde ide cijela priča pa molim da ne brišete da svi vide o čemu se radi...
Uglavnom da krenem, redovni sam student 4 godine pravnog fakulteta u Splitu, na jednom od silnih reklama vipa prije par mjeseci ugledao sam plakat za studentsku tarifu za redovne studente...
Kazah super idem odma da to ukljucim, i uradim to nakon sto sam vidio pogodnosti itd itd..krenem sa indeksom u VIP centar i dodjem do operatera i kazem mu da zelim da ukljucim imenovanu tarifu, on meni da formular, kopira mi indeks, potpisem, ispitam ga jos par detalja o pogodnostima itd itd..sve prodje kao po loju, odma sam nakon 24h zvao frenda da se pohvalim kako imam jeftine minute unutar vip mreže itd itd...
Ja cijeli sretan dok nije došao PRVI račun od uključenja te tarife KAD KAD...sve cifre 2x vece nego je trebalo da bude, dakle minuta sa PDV-om skoro kao da sam na bonove uopce nije studnetska tarifa ukljucena. Ja poludim, a sreca je da sam se slucajno nasao doma jer mi računi ne dolaze u Split gdje studiram već na kućnu adresu i pregledam ja nevjerojatno, zovem odma službu, oni napišu žalbu i da će da me kontaktiraju...dobro rekoh...
Zvoni meni tel, kaže glasić ja sam ta i ta, u čemu je problem, ja kažem, ona meni da je kriv službenik koji nije mi napomenuo da morao sam poslat SMS da mi krene tarifa??!!! JA kažem MOLIM???????? Pa zašto sam išao u VIP centar sa indeksom i to ste vi zahtjevali samo redovne studente'??? Kaže ona pa da provjerimo da ste redovni a tarifa se ukljucuje na ovaj nacin, a ja uzeh reklamu o promocji i nigdje nije napisano ali nigdje taj usrani aktivacijski SMS...
Dobro ona kaže da oprostim da će mi umanjit i aktivirat, da ce iznos bit pridodan na racun sljedece razdoblje...kad kad, evo danas ja iz puke znatiželje kopkam po glavi da idem vidit zadnje stanje računa i zovem ih jer računi ne dolaze gdje ja studiram i boravim već na moju pravu adresu odakle dolazim, a namjerno sam štedio maksimalno jer sam htio starcima olakšat maximum a nemam bas neke pametne razgovore, uglavnom, racun 300kn, a cijelih 15-15-tog u mjesecu sam zvao samo najnuznije i curu na VIP friends nula, ljudi moji, oni meni nikada ni dan danas nisu ukljucili tu tarifu, nego da bude stvar najgora stavili me u polozaj bez tarife, skoro kao da sam na bonove, dakle najskuplje i tako ja vec skoro pola godine placan seronjama i neprofesionalnim idiotima tko zna koju sumu novca!
Nevjerojatno, neprofesionalno i idiotsko ponasanje, ništa me ne bi više razljutilo nego mi danas kaze cura sa racuna "da vidim vi ste vec imali problema ali vam nije nista nikad aktivirano"
16.10 je ugovor, od tad VIP ADIO ZAUVIJEK ja i 4 Člana moje obitelji...
Sad čekam poziv dotičnih faca koji su u reklamacijama...
Danas su tek zvali!!!!!!!!!!! Dakle da mi se ispricavaju i da ce racuni bit refundirani kao da sam bio na tarifi za studente! Sad cemo da vidimo imaju li ta gamad muda da kradu tako ocigledno ili ce uistinu da pomaknu guzicu i vrate lovu nazad na racun!
Vratit ce ti sve novce, ja sam imao tako problema sa homebox call gdje su mi uredno ukljucili pretplatu od 150kn kao da koristim i internet (a to je nemoguce zbog samog hardware-a tog hombox-call). Nakon 4 mjeseca naganjanja sve je vraceno na normalu ali ipak ostane gorak okus u ustima i to nije vise to, bez obzira na sve cool reklame i sarene laze :-)
Gledajući iz mog (lošeg) iskustva, oni (vip) imaju dosta problema oko aktivacija tarifa. Ja sam poslao poruku za aktivaciju određene tarife i ne da nije bila aktivirana u roku od 24 sata kako su tvrdili nego sam još tri puta trebao zvati SZK da bi došlo od aktivacije. Detaljni opis mog slučaja vidi na http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=643490&postcount=62.
Mislim da je vip prešao iz male i dinamične firme s osječajem za svakog pojedinca - korisnika u veliku, gdje se više pažnje posvečuje velikim korisnicima, a nas "male" stavili su postrani.
evo, ja naime imam jednu kritiku...a to je da provjerom na TPO stalno mi pise da trosim novce :) mislim, cifra se stalno povecava iako jos imam besplatnog sadrzaja...ne zovem nikoga vani, ne idem na internet...uglavnom zovem u VIP mrezu, eventualno doma na fiksnu...
zvala sam SZK i rekli su da je to sad kao obracunsko razdoblje i da zbog toga to tako pise...da ce se te kasnije popraviti i da ce pisati dobra cifra...ma kakvo obracunsko fucking razdoblje kad 15. zavrsava...ako im 10 dana nije dosta da obracunaju, onda stvarno...
tako je bilo i prosli mjesec i ispalo je da sam potrosila 100 van paketa...ja koja dobijem racun 100kn...sad mi ostaje samo cekat taj racun da ga vidim i da se zalim, jer mislim da nisam mogla toliko napraviti...:mad:
Pazi racuni su dolazili cak do 500kn!!!!!!!!!
Pa naravno kad sam lajao sa svima na vip mrezi misleci da mi je minuta 10 lipa a meni je minuta 1.10kn!!!!
Ma Poslali su opširan dopis sad ga čekam i vidjet cu izvjestaj, ali mi je operaterka rekla nekih 100kn+ na racunu, ali da ne vidi dobro da su samo natuknice, ako nisu i ako je stvarnost NABIJEM IH NA KOLAC = TELE 2 HERE I COME!!!
Ne bi me ništa žačudilo da nisu i sami priznali greške!!! A i dalje me zajebavaju, ni sad se ne zna koja mi je tarifa uključena možete li vjerovat!!!!!!!! :tomato:
[/QUOTE]Ne bi me ništa žačudilo da nisu i sami priznali greške!!! A i dalje me zajebavaju, ni sad se ne zna koja mi je tarifa uključena možete li vjerovat!!!!!!!! :tomato:[/QUOTE]
stvarno nije u redu,ja bi nekog ubio!:angry:
nista od toga...znam da to ne ulazi u paket...vidjet cu kad dode racun sta su mi to zaracunali...
sada mi se cifra na TPO resetirala i starta s 0...ali cini mi se da prosli mjesec nije...pa cemo vidjet...racun naravno jos nije stigao...
eto, to je ujedno jos jedna kritika vipu...racun mi dolazi uvijek oko 2.,3. u mjesecu a dospjece placanja je 5. u mjesecu...tak da ono... :rifle:
evo upravo me vip oderao za 62kn..
došao mi je račun od pretplate, i vidim ja malo više nego što bi trebalo.. nazovem ja SZK, da vidim u ćemu je problem, jer imam naplačenu naknadu za uključenje odlaznih poziva (a nikad mi ih nisu ni isključili). Onda su trebali pričat sa vlasnikom računa, mojim ocem.. sva sreča da je on dosta razuman, pa je rekao da će to platiti, ali da se ne događa više..