E pa na ovu izjavu sam se usrao od smijeha(ali onako negativno)!= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Nisam očekivao od tebe da češ ovakvu glupost izvaliti!
Kao da si iz BB kuče ispao!
Printable View
E pa na ovu izjavu sam se usrao od smijeha(ali onako negativno)!= Citat =:
Nisam očekivao od tebe da češ ovakvu glupost izvaliti!
Kao da si iz BB kuče ispao!
ima krava, samo ih stalno drže zatvorene u štali...= Citat =:
Otkup mljeka= Citat =:
Izvorno postao nijala
ako je nekome strani pojam neka malo razmisli
jer kao što je i moja baka prodavala tako još i
tisuče drugih po Lici ljudi prodaje mljeko koje odlazi u tvornicu.
Krave se inače puštaju na ispašu cijele godine
osim u zimskom perijodu kad su stvarno u štali i
hrane se sijenom koji je pokošeno u ljetno doba i
skladišteno za zimski period!
Tko nije zabijao "kolčić" da "pripaše" kravu teško
da če imati osječaj za to nego da
mljeko nije niša doli tekučina iz tetrapaka!
bilo bi lijepo kad bi to bilo baš tako, ali ima velik broj ljudi koji ne puštaju krave iz štale. čak i ljeti (kad je unutra užasno sparno). ali najgori su oni koji ih drža u tako malome prostoru da se jedva kreću. i tu se javlja problem sa izmetom u mlijeku: imaju tako malo prostora da leže u vlastitim govnima, a neki genijalci čak drže aparat za mužnju u štali!= Citat =:
Izvorno postao Vuki
trenutno se rade nova pravila po kojima bi se postrožila kontrola mlijeka u RH, a dotad...i tako smo se već navikli!
mene osobno ne plaši toliko izmet u mlijeku koliko antibiotici...
Daj molim te reci koliko primjera ti znaš iz prve ruke a ne rekla-kazala!!!= Citat =:
Izvorno postao nijala
Mali ljudi koji bave time vole životinje i tretiraju ih sa istom pažnjom kao i ti svoga kučnoga ljubimca!
Vjeruj meni jer ne pričam što sam čuo nego što sam proživio.
ljubimca? to možda oni koji imaju jednu ili mali broj krava. ali njih se i ne može nazvati pravim uzgajivačima.= Citat =:
Izvorno postao Vuki
ovo jest iz prve ruke. s faksom (na veterini sam) smo dvije godine svaki tjedan išli na terene po različitim štalama, a išla sam i na ljetnu praksu. tako da sam vidjela svašta.
Je nisam ni mislio na tipove koji imaju po 200 komada i drže ih zavezane u boxovima i vide vanjsko svjetlo samo kada dođu po njih za klanje ili za zoološki za lavove i ostalu marvu dugog zuba.;D= Citat =:
Izvorno postao nijala
Moja baba i djed su imali 6 krava, 2 konja, oko pet svinja(godišnje), cijelo čudo kokošiju, pataka kao i pura, tako da isključivo komentiram taj način gazdinstva a ne tamo nekoga megalomana kojega samo brza zarada na količini zanima, bez bliskoga kontakta s tim životinjama. :-/:-/:-/
200? tkavih kod nas ima samo nekoliko!= Citat =:
Izvorno postao Vuki
uglanom se mogu naći oni koji imaju 20-40, o takvim sam i pričala. nemoj me krivo shvatiti, nisu svi takvi, ali nažalost ima i takvih primjera.
..a cuj kod mene u zagorju imaju ljudi krave i ima otkup mljeka . Vecinom su krave u stalama , jer nekad se je islo van na pasu.Danas ljudi nemaju vremena bit s kravama a nemaju ogradene prostore bas da ih puste van da same landraju lol.;D
istina, ali to je biznis! to kako su oni živjeli, vjerojartno je bilo dovoljno za njihove potrebe i nešto za prodaju. ali ako čovjek želi isključivo živjeti od toga, mora imati veći broj krava da bi mu sve skupa bilo isplativo...= Citat =:
Izvorno postao Vuki
ma to su sve vegeterijanke gluposti!
kao prvo! jebe mi se kako će se to zaklat...mesine amo!
drugo..mlijeko je zakon ali ono od krave pa prokuhano...ali kladim se da 70% ljudi u nas to ne može pit jer je "čudno"
pašteta????samo ako stvarno nema ničeg u frižideru...mrzim salame i paštete!!
samo komadine polukrvavog mesa! :thumbup:
a u vezi LGGa
nes dobit od mrtvaca lgg nego neki pra pra pra pra unuk
ko da kazes da ako jedes povrce zapravo jedes govna jer su djubrivo pomijesali u zemlju di je povrce raslo
a i vi svakim budalama vjerujete...čisti idjotizam..prave vas glupim
Mozda ih ti znas toliko, al ja ih ne znam. Na Baskim ostarijama u krugu 15 km ima 15 krava, a 20% ih daje mlijeko.= Citat =:
Izvorno postao Vuki
ista stvar je s pivom
frend mi radi u zagrebačkoj pivovari i kaže da frajeri pišaju i peru noge u tankovima di stoji piva
...je kao što i u Dukatu onanišu u one slasne male začinjene sireve.= Citat =:
Izvorno postao bbbrljo
PA DAJTE LJUDI KOJI VAM JE K***C
kako samo možete vjerovati ljudim koji seru samo da nije u njima ili da izazovu pažnju!!!
http://marijanmalcevic.blog.hr/slike/108925.jpghttp://www.kalnik.com/berba99/berba99-03.jpghttp://travel.valek.net/storage/small/krava.jpg
a.k.a "domače je domače"...viva la domache :)
(P.S. ono u foliju zapakirano meso u mega-giga-super šoping centrima je staro mero, koje je ciknulo....narežu ga, uvaljaju u tolko paprike i začina da se ne prepozna smrad i zakamuflira ljubičasto-zelena boja....trebate vidit kak izgleda prije "prerade" lol.....ujfu)
u velkim tvornicama sumnjam da ljudi rade tako nesto, ali u nekim objektima kao mala pekara mislim da da...
kaj ste ku... napali na te životinje. ko oni kaj bacaju farbe na bunde. pa biljke jedete, a one se hrane govnima i rastu na njima. što više dreka - bolja salata ;D pa možda i biljke imaju svijest, a kak se njih čupa i reže i kolje.:thumbup: a i cucki i mački pišaju po njima ;D
ti si totalno zalutao...uopće o tome nije riječ!= Citat =:
Izvorno postao AutoXpert
ovdje se ne raspravlja o tome već o higijenski uvjetima pri obradi životinjskih proizvoda.
pa najbolji drek je onaj prirodni......no...to je več druga priča= Citat =:
Izvorno postao AutoXpert
a ja govorim o higijeni i higijenskim uvjetima bilja koje žvačemo (i također-preradi), a tu se niko ne zauzima za prava biljaka.;D da ne otvaram sad thread o tome... ;D= Citat =:
Izvorno postao nijala
o tome i pričam. ovdje se oupće ne diskutira o pravima životinja, pa zašto bi se onda diskutiralo o pravima biljaka?= Citat =:
Izvorno postao AutoXpert
ajde mi objasni: kakve veze ima velik broj bakterija u mlijeku sa pravima biljaka? nije mi jasno.:loco:
ko i pravo krave ili pajceka da bude u dreku ak to hoče. meni su te živine najbolje. bakterije su sastavni dio prehrambenog lanca i prirode. kladim se da su ti sad pune ruke bakterija (i drugih makromikro organizama), a tipkovnica - bože sačuvaj. bakterije mlijeku daju punoću :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao nijala
dali je netko primjetio kako smrdi iz onih plasticnih boca mlijeka?! otvoris mlijeko a miris po mrtvacima..;D ozbiljno
no inace ne vjerujem da je mljekarske industrija u takvoj banani, zanlo bi se to, bez brige
PA i meni... da po prdežu jelda?= Citat =:
Izvorno postao zicozg
prdež je 0 bodova za taj smrad;D= Citat =:
Izvorno postao Compov