Ipak nije sve u brzini,ima nešto i u u tome tko je za volanom na brzini od npr,220 na sat
Printable View
Ipak nije sve u brzini,ima nešto i u u tome tko je za volanom na brzini od npr,220 na sat
Ma ne smeta mene on, takvih ima i uvijek će biti. Smeta me što novine to idu objavljivati...= Citat =:
Izvorno postao Ljubav
Ma prepune su nam ceste primitive.
Meni recimo više ne pada na pamet vozit se iznad 130. OK, rijetko i malo više, kad je za to povoljna situacija.
Ali priznajem da nisam uvijek bio takav. I ja sam bio 'klinac'. I hvala ti Bože, da sam sazrio! Mogu bez problema s autom i preko 200 ali mi ne pada na pamet glumit idiota! Uostalom, nije mi jasno kamo se ljudima toliko žuri!? A kaj je najbolje, kad me netko prešiša tako da mislim da stojim i da mogu na piš pauzu, redovito ga susretnem na naplatnim kućicama ili negdje kasnije na cesti u gradu! Pa da ga i ne sretnem, držati glavu u torbi sebi, suvozačima i drugim sudionicima na cesti radi dobitka na vremenu od 10 minuta, 20 minuta? Ne vrijedi. No neki to ne shvaćaju.
Primitive ima i bit će je.
Što glede brzine, to glede vozačke kulture općenito. Najviše popizdim kad pustim nekog da prođe, tko nema prednost, jer znam da inače nikad neće izaći, a on ni da bi ruku u znak zahvale digo. Dođe mi da mu glavu skinem. I onda kad ja ne pustim sljedeći put nekog radi takvih, onda sam ja bed-guy.
Ili kad vidim 'zdravu' ekipu koja se parkira svojim velikim autekima na mjesta rezervirana za invalide! A invalidi su jedino u glavi. Nit ima invalidske naljepnice, nit ima i od invalida. Ali on je taaako pametan. Obožavam takve. Kako se on samo toga dobro dosjetio, kako je samo on pametan, a nitko drugi se nije sjetio toga. Katastorfa. O vožnji po žutoj traci da ne govorim...
Sad sam se sjetio i nekih ovdje kojima je baš fora ne plaćat kazne za krivo parkiranje, a baš vole svjesno i namjerno krivo se parkirati, ili obavljat tehnički putem slanja kuverte, a koga briga da li je auto zaista tehnički ispravan. Koga briga ako netko zbog toga strada...
Dakle ljudi, da ne duljim više i da zaključim, jer se o ovome svemu može do u nedogled - od vozačke nekulture, do rješavanja kompleksa skidanjem brzinskih rekorda na cestama - ceste su nam pune primitivčina i s tim se moramo pomiriti i po mogućnosti ih izbjegavati (i nadati se da će oni izbjeći nas) . Oni su jednostavno tu. Egzistiraju. Netko ih je rodio i oni sad postoje.
Stoga sam upravo za ono što je BD rekao - drakonske kazne, doživotno oduzimanje vozačke, zatvor. Ako ih mama, tata, sestra ili život nisu naučili kako se ponašati na cesti, možda kazne hoće (iako, na žalost, čisto sumnjam).