Sta se deli ovde?Hleb!???Vidim,guzva neka ;D
Printable View
Sta se deli ovde?Hleb!???Vidim,guzva neka ;D
1) slažem se= Citat =:
Izvorno postao ::wrangler::
2) hm, a izvedba?
3) khmkhm, izvedba?
4) prevelik obim posla za nas, a posve nepotrebno. Svatko tko krši pravila, biva kažnjen, u pravilu bez iznimaka. Tako će biti i dalje.
5) periodično se brišu neaktivni članovi, ima masa onih sa 0 postova.
6) sistem reputacija postoji i na još nekim VB forumima.
Ad1, ako bi se uvelo obavezno potpisivanje na pozitivne i negativne reputacije, time bismo samo malim dijelom rješili problem. Naime, bitan problem je bio sistem "ja tebi, ti meni" poz reputacije. Uvođenje obaveznog potpisa na negativne bi njih same iznimno prorijedio, došlo bi do nekakvih osveta, sukoba i slično, tako da opet problemi.
Ad2 Reputacije same po sebi dosad nisu shvaćane kao nekakvi bodovi koji bi nekoga isključivali s foruma. Ili bi pak netko drugi imao veće pravo biti ovdje.
Negdje sam vidio sustav reputacije u kojem samo vođe foruma daju reputacije, a tražim već danima, ne mogu se sjetit.
Što se tiče ovoga što je ::wrangler:: rekao, možda bi moglo funkcionirati ono sa warning sistemom. To postoji u vB-u (ili je neki plugin, ali koliko ja znam već u njemu postoji taj warning sistem)
On se bazira na tome da moderatori/administratori dodjeljuju kaznu u postotcima i kada netko skupi 100% ide ban... Svaki puta kada se da warn on traje neko vrijeme. Tako da ako član ne pravi probleme kroz npr. tjedan dana (ako je tako podešeno) taj warn se gubi i vraća se na npr. 0%. Svaki mod./admin daje toliko warna koliko je potrebno s obzirom na ono što je član učinio. Znači od 10% do 100%.
To bi bilo dosta praktično riješenje jer ga se barem ne bi zloupotrebljavalo. S njime bi radili isključivo modovi i admini. A level nečijeg warna bi bio javno vidljiv (npr. za ono što se žalite da ne znate tko je kakav u oglasniku i sl.)
Što se reputacija kao ovakvih kakve su bile do sada tiče, mislim da je to gotovo. Zaboravite na to jer sada kretati od nule sa reputacijama ne bi bilo ni u redu prema svima, a i pored toga sve što bi se dalo userima u ruke može se zloupotrebljavati. Mislim da ovo sa warning sistemom nije loša ideja, to bi barem bilo u rukama moderatora i admina. Također bi pomoglo u tome da se uoči tko konstantno pravi probleme i ostalo...
Ajmo ovako da nebi puno pametovali i prenemagali se!
Sustav reputacije je u osnovi namjenjen za pomoć novo pridošlim članovima na forum da im pomogne u odluci koji savjet od kojega forumaša mogu shvatiti kao ozbiljan i možda jednostavno bolji (iako to ne mora biti u pravilu).
Dakle zaključujem da dosadašnji sistem je bio u potpunome redu i jednostavnosti dobar.
Smatram da se trebaju sagledati jednostavne činjenice i ne napreskokce i ishitreno zaključivati!
sad bi bio red maknut iz potpisa ono klikni na vagu :D