= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
U ovome i je poanta svega o čemu govorimo ;)
Printable View
= Citat =:
U ovome i je poanta svega o čemu govorimo ;)
Mogu se ja raspitivati koliko god ti hoćeš, a prijateljici ti mogu preporučiti da uzme Narodne novine i gospodi na filozofskom gurne Zakon o pravima branitelja pod nos ako joj je baš stalo do korištenja te povlastice.= Citat =:
Izvorno postao dupinica
U vašim godinama može vas se vrlo lako uvjeriti u bilo kaj, ja ipak nisam tako naivan da vjerujem da jedan faks može biti iznad zakona. Ma, da nebi.
ma ajde dobro, u redu je.. nemojte se previše kačit na to i trošit svoje živce bezveze, kad u ovoj državi ima puno nepravednijih stvari od toga što oni koji su se za nju borili imaju neka prava.. i pričajte vi šta hoćete.. ja imam to pravo i ja ću ga iskoristit.. i neću dozvolit da mi radi toga kasnije netko sere.. svatko se snalazi kako može i točka..
Nitko tebi ne govori ništa za tvoja prava.. Tu su da ih iskoristiš. Topic je samo ispitivanje javnog mišljenja o jednoj (pre)očitoj rupi u zakonu o školstvu koju su donijeli nadležni zavezanih očiju, a koja nema veze sa realnošću..= Citat =:
Izvorno postao dupinica
Slobodno ih ti koristi. Svi bi ih mi vjerovatno koristili da možemo... Nisi ti kriva, već ova vlast koja izvodi gluposti donoeći ovakve zakone... Mi se samo ne moramo složiti sa odlučenim... Da ova država nečemu je, ne bi sad bilo ovakve teme i rasprave oko toga...
Nisam izdržao da ne odgovorim na ovo! Naime po zakonu o hrvatskim braniteljima jedino postupa Filozofski i još jedan ili dva faxa a ne ostali! Ostali rade po sistemu "Rodjo lako ćemo" i oni zaobilaze zakon na koji se pozivaš! Da ne bude zabune i ja sam dragovoljac ali se ne slažem s tim da se svako upiše samo radi toga! Neka prodje prijemni i neka mu država omogući financiranje ali to je dovoljno! I evo copy-paste članka u kojem sve piše!= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
7. OSTALA PRAVA
PREDNOST PRI UPISU U OBRAZOVNE USTANOVE
Članak 53.
Djeca smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djeca zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i djeca HRVI iz Domovinskog rata, hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, dragovoljac i djeca dragovoljca iz Domovinskog rata izravno se upisuju u srednje škole i visoka učilišta pod uvjetom da prijeđu bodovni, odnosno razredbeni prag, te da zadovolje na ispitu sposobnosti i darovitosti u srednjim školama i visokim učilištima u kojima se provodi prijamni ispit.
moj tata je bio na ratistu 3 godine...od '92-'95...i ne moze mi nitko reci da onda i ja nisam zasluzila direktan upis...???...mislim...ne mozes govoriti,netko nije vidio tatu...pa kaj onda...nisam ni ja svog...i mnogi ih nisu vidjeli...= Citat =:
Izvorno postao dupinica
a uostalom,onda bi se trebalo omoguciti i direktan upis onima koji su izgubili mamu u ratu jer ih neprijatelj ubio i slicne fore...
ako netko zasluzi upast,zasluzio je,ako nije nije...nece se upisat,...sljedece godine ce se bolje pripremit i upast...
a to da je OGRANICEN broj...i nije...jer se sada upisuju UNUTAR kvota...jer su se prosle godine fakulteti zeznuli i primili previse studenata...
da...ali ovi koji imaju sanse i ambicije ce sigurno i dobro napisati prijemni...a ne da se onaj koji ima 300,5 bodova (s privilegijama) upise ispred onoga koji ima 700 bodova a nema privilegije...mislis da je to fer??? (govorim za FF)...= Citat =:
Izvorno postao dupinica
citala sam u novinama da se na FF prijavilo 600 djece branitelja...sto znaci da ako svi oni produ prag,samo ce se 400 ljudi primiti bez tih privilegija...i to je onda ravnopravnost???? :rifle:
P.S. ja sam faks upisala i studiram ono sto me zanima...i ide mi :) i ovo mene ne dira osobno...ali me strasno zivcira...svi traze neku ravnopravnost i sta ti ja znam...a sta nude???upravo suprotno...
to sto ti tatu nisi vidiO ili vidiLA 7 godina nije sigurno samo zbog rata, jer rat je koliko se ja sjecam trajao krace.btw ima nas kojima su nam starci pomorci pa ih sve skupa ne vidimo 10 godina, pa se nitko ne buni.imam osjecaj da su ljudi isli u rat samo da bi posli imali neke koristi.= Citat =:
Izvorno postao dupinica
a u vezi onoga da neces dopustiti da ti netko se***, sorry al mi ti vec se***;D ovo upisivanje bez ikakvog reda ima smisla koiko i da zaposlis zidara kao doktora.nece se snac:bunny:ako se ne mozes potruditi naucit za prijemni, kako ces polagati ispite??ili se i to radi preko veze?
da da.. sve ide prek veze.. trebam se samo pojavit na ispitu i prošla sam..
mislim da je u redu davati određene povlastice djeci branitelja, ali pod određenim uvjetima:
da ne ulaze u upisnu kvotu ili da im se ta povlastica odobri samo 1x.
jer to će iskorištavati ljudi koji primaju penzije svojih roditelja, a za to trebaju biti upisani na neki fax.
koliko ja vidim njih ništa ne sprječava da svake godine upisuju drugi fax i tako vječno ostanu studenti i zauzimaju mjesta onima koji bi stvarno željeli upisati određeni fax.
Neki dan sam s nekim o tome raspravljao i bilo je prilicno zanimljivo.
U jednu ruku branitelji su nas vjecno zaduzili i treba im se stvarno za to oduziti sto su ostavili godine, a neki i zivote u rovovima. No ne tako da drugi ljudi zbog toga pate. Kad bi postojali uvjeti, dao bi bas svima besplatne upise u dobre srednje skole i fakultete jer imam prilicno los (usran, da 'prostite) obrazovni sustav gdje se pametni ljudi ne mogu upisati u dobru skolu i zato dobivaju trecerazredno obrazovanje. But i digress... Ne nemamo uvjete za to i skole su ionako pretrpane tako da ce djete dobrovoljca / branitelja (nisam 100% siguran o kojima se ovdje odnosi) nekome unistiti sanse za dobro skolovanje. Svakako, neka im daju povlastice, ali da to ne ide na niciju stetu.
lol! kuni sis ad roditelje što ti nisu bili branitelji kad je trebalo :klap: ;D :retard:= Citat =:
Izvorno postao prpic
Moji nisu mogli biti, oboje su imali radnu obvezu makar se stari javio kao dobrovoljac ali je bio odbijen.= Citat =:
Izvorno postao FaberOSK
prošlo je par mjeseci od zadnjeg posta, al danas vidim ovo, pa bi buduće brucoše moglo zanimat;
ZAGREB, 20. prosinca 2006. (Hina) - Ustavni sud ukinuo je u srijedu većinom glasova povlasticu izravnog upisa u srednje škole, visoka učilišta i na fakultete djeci hrvatskih branitelja.
Preuzeto sa hina.hr, ostatak OVDJE
da, sada ce, pri sljedecem upisu na fax, neki branitelj prijetiti samoubojstvom jer njegovo dijete se nije moglo upisati na fax..= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
Pa ce popustit.. :-/
Ma nek prijete. Uvijek će se naći neki debil kojem naće pasati. Ak se njegovo dijete hoće upisati na faks nek uči, a ne da se izvlači na neke glupe poteze hdz-a i uvlačenje ljudima u guzicu prije izbora= Citat =:
Izvorno postao prof.Immortalis
da cula sam na vjestima i mislim da je to uredu kaj ,:rolleyes: nek imaju svi iste uvjete za upis!Pa neupisuje mu se otac na fax...ma joj..to je jadrankin zakon ....
koliko ja znam, cijeli je problem nastao zbog filozofskog faxa jer oni jedini nisu upisivali djecu branitelja van određene kvote.
isparavite me ako griješim, ali koliko se sjećam, na drugim fakultetima se nitko nije žalio...
...je pa dovoljno je da jedan ...nije onak kak spada...No dobro i za to im je trebalo pol godine:spin:= Citat =:
Izvorno postao nijala
Zato što je filozofski faks, odnosno njegovi studenti, jedini shvatili koliko je ta stvar glupa, a i uvijek je velika navala na taj faks. Kasnije se pridružio i pravni faks= Citat =:
Izvorno postao nijala
ali na štetu onih koji su se trebali upisati, a nisu uspjeli zbog njih. ali to je filozofski...= Citat =:
ma sad kad gledam...sad bi opet mogo upisat jer mi je stari i ratni vojni invalid 8p
m daj se pustite faksa u HR!radit ajd!!!!
To je zato što je to politički nekorektno. Ne smiješ ti sad potezat to pitanje javno, jer odmah ispada da si protiv branitelja, protiv rata, protivo ovog ili onog. Ne smije se spomenut branitelje - a to je sve HDZova politika kriva. Nitko nema ništa protiv branitelja, dapače, skidam kapu i duboko se klanjam. Ali ne mogu oni sad zato što su branitelji dobit SVE. 'bemu. Neke stvari da, ali upisi djece preko reda (konkretno) ne. Ne, ne i ne. Kad se dijete upiše REGULARNO, daj mu stipendiju. Whatever, nemam ništa protiv.= Citat =:
Izvorno postao nijala
Ovo je jedna ogroma moralna dilema, dakako, za normalne ljude prosječne političke pismenosti, svjetonazora i razine svijesti.
Ja kao branitelj i roditelj moram priznati da bih volio da se i moje djete upiše na faks. Isto tako bih to želio svoj drugoj djeci, a pogotovo onoj čiji su roditelji gnojili po rovovima i čukama.
Međutim, objektivno gledajući, ako smo se borili za državu prava, treba priznati da je ovo stvaranje dvostrukih standarda i diskriminacije, prema onoj djeci koja nisu kriva što njihovi roditelji nisu bili branitelji. To jednostavno nije njihov izbor. Nitko od nas ne može birati svoje roditelje. Dakako da postoje načini da se djeci branitelja pomogne, ali ne nauštrb drugih, koji nisu imali izbor u kojoj će se obitelji roditi, niti su mogli na bilo što utjecati.
I sad ono vajvažnije u cijeloj toj priči: Motivacija!
Motivacija za donošenje ovakvog zakona je lažna i nepušljiva toliko da boli.
Nije HDZ-u motivacija pomoći djeci branitelja, nego proizvodnja birača.
S obziom da imamo preko 300.000 branitelja i "branitelja" nije teško pretpostaviti koliko je to potencijalnih birača, uključujući i njiovu djecu koja bi trebala uživati blagodati tog zakona.