ne zaboravi na poslovne korisnike kojih ima vise od 10-20%, a oni donose veeeeliki input operateru.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Printable View
ne zaboravi na poslovne korisnike kojih ima vise od 10-20%, a oni donose veeeeliki input operateru.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Zato ni 5% poslovnih korisnika nije prešlo jel im tele 2 nema šta ponuditi= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Zato sam i naveo taj postotak koji čine privatni korisnici... Jasno mi je da se tvrtke neće okretati Tele2 još par godina, zato se Tele2 niti ne trudi trenutno toliko oko tih korisnika...= Citat =:
Sigurno bi se i poslovni korsnici okrenuli Tele2 da ponudi VPN.Kod nas poslovni korsnici slabo koriste blagodati GPRS...Iz iskustva znam da neki misle da je GPRS=GPS:)
Pa ti si ipak poslovni korisnik, ali kao što je napisao frishki 80-90 % ljudi koji čak ni ne čitaju ovaj forum koriste samo pozive i sms.= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Hmm, ja koristim tele2 praktički od početka i u zg-u i u drugim gradovima pod roamingom. Mislim koja je ovo fora "nije ga se moglo dobit"? Zamisli... Može biti 1000 razloga zakaj ga se nije moglo dobit. Ja nemam nikakvih problema niti sa kvalitetom zvuka niti sa prekidanjem. Priznajem da kvaliteta signala nije i ne može biti na razini postojećih operatera, ali da si baš tolko popljuvo sve, stvarno nisi objektivan. Možda su to tvoja iskustva ali malo previše generaliziraš.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Već sam napisao ovo jednom... hej, dovoljno je da firme koje su suosnivači Treće sreće pređu na TELE2 to je sasvim lijep kolač onda (Agrokor, PBZ, LURA, Dalekovod...).= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Mislim da tim tvrtakama ne paše mobilna mreža koja im još neko (duže) vrijeme ne može ponuditi GPRS... Poslovnim ljudima to dobro posluži i mislim da ju često koriste...
U Os ti Tele2 ima svoje bazne stanice, te sam 90% vremena na njih spojen i nemam nikakvih problema. Mislim da je veci problem u Zg broj korisnika po pojedinoj baznoj stanici i koliku povrsinu pokriva ta bazna stanica :-(= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Samo jedan smješni mali dio, jako smiješni, otpada na usluge mobilnog podatkovnog prijenosa kod firmi takvog profila kao što su gore navedeni suosnivači.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Ne bih baš rekao. Većina ljudi percipira GPRS kao nešto ekstremno skupo i zato nikad to nije ušlo u mainstream. S druge strane, vidi se da ekipa masovno koristi GPRS na besplatnim stvarima kao što je Vodafone portal i to je nekakav primjer da ako se ljudima ponudi usluga dovoljno jeftino da nema veće prepreke u njenom korištenju. To što Vip i T-Mobile namjerno depopulariziraju tu uslugu njezinom cijenom je njihova stvar, ali napominjem da bi se snižavanjem cijena usluge stvar mogla drastično poboljšati.
S druge strane, gledano iz perspektive T2, loš signal je čisti primjer da se oslanjaju na SMS poruke, a stvar očigledno postaje jasnija kad vidimo cijene poruka i poziva, za koje se primjetno oslanjaju na SMS poruke. Znači očita je preferencija na mlade, koji šalju mnoštvo poruka koje se IMO previše naplaćuju. No ono što nisu uzeli u računicu jest da mnogi tehnološki osvješteni korisnici u koje ubrajamo srednjoškolce kasnijih godina te studoše, su jedni vrlo veliki potrošači Interneta, a s druge strane T2 im tu nema što ponuditi...i tu Vipnet kupi veliki dio tržišta i IMO zasluženo jer ima najpovoljnije cijene od ostalih. Zato se Vipnet ne treba previše bojati gubitaka (osim ako im postojeći priljev nije dostatan), jer unatoč tome što je ciljano tržište T2 osnovna klasa i mladi, oni u slučaju mladih imaju jednu veliku rupu u pogledu osoba koji zapravo najviše troše, a to su studenti i srednjoškolci...
Opet ono što vrijedi napomenuti da nije kasno za Tele2 i još uvijek postoji ta nada, a vjerojatno je prerano o ovome govoriti...tako da se sad malo povlačim iz ove rasprave.
Pa vidi se i po načinu reklamiranja da ciljaju na mlađu populaciju koji šalju samo sms poruke
Po čemu ti vidiš da se oslanjaju na poruke? 0,39kn/min se meni čini opako jeftina cijena poziva. Prije bi rekao da se oslanjaju na pozive jer je sms jeftiniji samo oko 10 lipa, a pozivi za 50%.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
prvi puta da se slazem sa tobom ojpi= Citat =:
Izvorno postao ojpi
pa tt...poceo si valjati smjesne stvari...= Citat =:
Izvorno postao ttperic
naravno da gprs hrvati percipiraju kao nesto extremono skupo kad to i je extremno skupo...da je jeftino upotrebljavao bi se....logicno...u biti nemam pojma koja je logika upotreba gprs za internet...vajda treba se okrnuti umtsu i 3 g mobitelima...da bar tamo dobijemo tracak svjetlosti...
e da...objasni mi to sa studošima i srednjeskolicima na internetu???!!!to mislis na fixu telefoniju ili mobilnu????
ako je mobilna...onda valjds gluposti...daj o cemu ti...pa koliko to srednje skolaca surfa mobom po netu...hahhahahahahha.....da...mora da je vip lud od love koju zaradjuje na tome-...hhahahaha.....
ah jos jedna smjesna strana povijesti od vip djelatnika
GPRS nije skup samo ako ces ga koristit samo za tekstualni protok. Jednom sam skinuo 3-4 slicice preko GPRS-a (VIP), ali ne s njihove stranice, i na racunu mi je doslo 66 kn, pa sad ti reci da to nije skupo. Ako ga zelis koristit, a da ne bankrotiras, moras iskljuciti ucitavanje slika, a to je onda bezveze.
a jesi cuo za neke druge tarife GPRSa u ponudi.
zamislite koliko ima dostavnih vozila po hrvatskoj u kojima je SIM kartica preko koje se javlja lokacija i status vozila. a ta kartica ziher nije od Tele2. Tmobile i VIP imaju gotova rjesenja tako da firma moze u komadu imati sve usluge (net, fiksni tel i mobitele) od jednog operatera sto olaksava stvari.
hm... ali mislim da to lociranje uglavnom ne ide direktno u sklapanju posla s operaterom nego da postoje specijalizirane firme koje ugrađuju tu opremu i nadziru lokaciju i one su te koje surađuju s operaterima u ovom slučaju, sumnjam da svaka firma zasebno vrši nadziranje.= Citat =:
Možda su bolji primjer bankomati iako nisam ni tu siguran jeli usluga ide direktno u ugovor s bankom ili s firmama za upravljanje bankomatskom mrežom.
Ako skidas slicice i takve stvari onda ti je skup, ali pogledaj i drugu stranu..recmo da radis u jednoj kompaniji kao sto je Uljanik plovidba, Atlanska plovidba, Losinjska plovidba...vjeruj mi da ti ne bi bilo skupo jer ti je mail, a sukladno tome i GPRS sredstvo zarade.= Citat =:
Izvorno postao JBT
@kakav nered..i polovila koriste taj sustav za pracenje.
nerede govoris o necemu sto bas je nelegalno...za takvu stvar mora postojati sudski nalog...= Citat =:
privatnici postavljaju drugacije gps sustave na kamine za pracenje...koji su legalni i ocitavaju se satelitski ili prilikom povratka kamiona u firmu...
za tvoje ideje o pracenju sim kartice se ide u zatvor
svaka cast za to sto treba firmama i poslovinm ljudima za pregled e mail poste preko gprs...opet je upitno koliko to bas privatnika to koristi...hahhahahah...a bas me to zanima...ja koliko znam vecina samo okrene broj ili zove sekretaricu....= Citat =:
Izvorno postao RAUL
ali mene zanima koliko je to bas ''jeftino '' tim masnovnim srednjeskolcima te masama hrvatske o kojima prica jbt...????????????????????????????koliko oni to upotrebljavaju u zivotu po vip cijenama????????????????????
kladim se da jbt na ovom forumu preko moba....upotrebljava gprs svom snagom...naravno,iskljucio je slike tako da manje trosi.....;D ;D ;D ;D
Plovila se sigurno prate preko SIM kartice, raspitaj se malo kod onih koji iznamljuju jedrilice.Mozda na prostorima bivse SFRJ-ota se koristi tajnica i telefonski poziv, ali oni koje rade sa spediterima i agentima po citavom svijetu tesko:turn:= Citat =:
Izvorno postao revo
LOL= Citat =:
Izvorno postao revo
nazovi malo firme koje se time bave. Zasto bi bilo nelegalno ako ja u bilo kojem trenutku zelim znaati gdje je moje dostavno vozilo i dali je upaljen ili stoji na parkingu dok zaposlenik hladi jaja na pivi a meni zvoni telefon da nije dostavio nesto prema dogovoru ?
nego malo se vratiti na temu. eto recimo Tele2 bi bio riskantan kao operater za takvu uslugu jer na dosta mjesta nema signala a i imaju problema sa SMSom u inozemstvu i sa inozemnim brojevima.
eh sad...zanimljivo...= Citat =:
Izvorno postao RAUL
vec kad smo kod iznajmljivanja jedrilica...one se ne prate....eto slucajno sam sam blizu takvog posla pa znam...jedino imas kontakt obicnom stanicom.....a u slucaju potrebe sa jedrilice gost nazove mobom...i kaze gdje je...tako da ti to ne stoji....
za pracenje sim kartice treba suddski nalog...
svaka cast ljudima kojia je e mail posao i kojima treba gprs za to...naravno da je posao sa vanjskim svijetom potreban e mail...ali u hrvatskoj nije...posalji bilo kakakv upit bilo kojoj firimi u hr upit..pa ces viditi kad ces ga dobiti...nikad...jer nitko nezna baratati tim...(jedino e mailom mozes upit poslati i dobiti odgovor od t-voma i vip)
aj ovako kad idući put vidiš dostavni kombi HP-a pogledaj šta mu piše malo unazad od vozačevih vrata :turn: a onda ih možeš i tužiti :lol:= Citat =:
Izvorno postao revo