Tko zna sto si ti dobio...
Printable View
Tko zna sto si ti dobio...
A boo.. Sada čekam da mi ovaj iz dućana javi šta je mobu i kada će ga vratiti!
btw. kad si ti kupio taj t610? nisi nam se pohvalio:D
Baš mi je žao... jeb*ga izgleda da si naletio na neki tough-luck model...:( Smola!= Citat =:
Poslao: Oryon
Cijeli mob mi je riknuo kada sam utipkao da mi pokaže koja je verzija sw. :cry:
Odmah sa ga vratio. Sada je na servisu! Malo sam razočaran....
Nadam se da će ti ga srediti OK i da više nećeš imat problema...
siguran sam da je jedan u tisucu komada uvijek takav... losa sreca, nista drugo... :)
Prije tjedan dana sam ga kupio jer me je jako oduševio i zato jer ste samo najbolje o njemu pisali i sada jeb*... Jedva sam bio skupio lovu....
Samo se nadam da mi se to neće više dešavati!!
Ma vjerujem ja da ce biti dobro, samo trazi da ti daju novi i siguran sam da ces uzivati u T610... istina ja ga nemam ali sam ga koristio neko vrijeme i moram priznati da mi je odlican.
Evo vratili su mi ga i stavili sw na novo. Sada radi sve kako treba ali sam se zamjenio sa sestrom za M55+kamera i nadoplata!
Možda požalim ali su mi trebale pare....
Ajde onda sad povuci usporedbe t610<->m55
Mene zanima što N!NO misliš sad o T610 kad ga već neko vrijeme imaš i kad si se s njim malo bolje upoznao?
Ovako, eto na brzinu cega se sjetim:
1. tipke su mi losije i dalje nego na N6310i
2. na istoj Njoki se brze pisu poruke (ne moram cekati da otipkam o nakom m recimo)
3. ne znam zasto ali gornji pokrov skripi (znaci ispod tipki). onda zna skripiti plastika kad tipkam, a nikad mi nije pao.
4. aluminijski pokrov se voli grebati
5. puno puta treba kliknuti da se posalje poruka (ima mozda kakav precac kao zelena slusalica na nokii da se preskoci par koraka?)
6. ekran trepce kad se nesto mijenja (recimo razina signala ili kod punjenja) - dolazi li sa novim flashom i nova verzija sw za ekran?
7. namucio sam se dok sam poslozio mms, ali sad radi :))
8. e-mail jos uvijek ne znam sloziti da skida preko wap accounta
9. speed dialovi se mogu posloziti samo preko kompa ili pomocu drugog mobitela jer t610 ne moze stvarati kontakte na sim kartici
10. kalendar - ne znam zasto me za rodjendan (godisnjicu) mora pitati za pocetak i kraj - pa traje cijeli dan.
11. kalendar - sinkronizacija s outlookom je zeznuta. imao sam na nokii rodjendane i on to ponavlja svake godine i ne zauzimaju dodatnog mjesta. to isto prihvaca i outlook i onda kad sam to kopirao na t610, dosta je par rodjendana do 2099 da popuni cijelu memoriju t610 za kalendar. (valjda cete skuziti sto sam htio reci)
12. sat screensaver su mogli malo drugacije posloziti (sve oko sata je crno, a moglo je biti prozirno pa bi se bolje vidjelo), ali dobro...
To je manje-vise to. Na ostalo sam se priviknuo. Necu sad hvaliti ostale stvari jer je to sve vec poznato.
Mob je super inace, ali ipak cekam da vidim sto ce reci Nokia 6600.
Pozdrav svima,
imam T610 nekih 2-3 tjedna i vrlo brzo sam se u njemu snasao i vrlo mi je lak za uporabu!Dakle ja sam sa njim vise nego zadovoljan i ZELIM NAGLASITI DA 80 % LOSIH STVARI napisanih za T610 nestoji!Kod svakog modela mobitela moglo bi se naci losih stvari i nema mobitela koji bi bio savrsen
1. tipke su vrlo dobre.Neznam kakve su na 6310 ali ovima nisam našao zamjerku
2.Ako želiš otipkat O stisni joystick udesno nakon što si otipko M.Ide puno brže
3.Meni niti malo nije škripao.Koliko god sam ga stisko da čujem škripanje ali-ništa.
4.Voli se grebati?Moj se baš nije volio...Kako koji :D
5.Netreba baš puno.Znam da teba malo duže al kad se navikneš ide brže
6.Ekran trepće?Nikad čuo,nikad vidio...
7.MMS se relativno lako slaže al su postavke sje*ane
8.???Zašto bi prek wap-a skidao mail?? Zapravo moraš se indirektno spojit na wap da bi skido meil i to ti se naplaćuje kao da surfaš wap-om(1,22kn/min za vip,mislim).E-mail sam koristio vrlo rijetko pošto je prokleto skupo
9.Točno
10.Točno (vrlo glupo napravljeno=
11.Do 2099???Pa zakaj ideš TOLIKO u budućnost? :)
12.Točno.U novoj verziji SW-a je to malo bolje napravljeno
Nadam se da nisam bio previše subjektivan.Također se čudim zašto bi netko tolike kritike davao za svoj tek kupljen mobitel ali dobro.Sto ljudi,sto ćudi
1. Tipke jesu dobre, ali su ipak na Nokii bolje.
2. Sad koristim T9 pa to vise nije problem.
3. Nazalost moj skripi...
8. Pa koliko sam shvatio WAP je 1,22kn/min, a poziv prema internet provideru je kao poziv na fiksnu liniju, znaci oko 2,60kn/min?
11. Na Nokii kad uneses rodjendan, on te pita i za godinu rodenja i onda se taj rodjendan pojavljuje u kalendaru svake godine i kraj imena pise koliko godina te godine ima slavljenik. Ugradeni je kalendar do 2099 godine pa od tud ta godina. Ono sto je bitno da taj unos zauzima samo jedno mjesto, dok kad ga se kopira na T610, svaka godina je novi unos pa jako brzo popuni memoriju kalendara.
Pa nema šanse da će izko od vas trebati kalendar koji traje više od 2099 godine. Pa svi bumo već mrtvi do tad... a o mobitelu da i ne govorim.
A memorije ima dosta i ne popuni se tako lako ali slažem se da je to moglo biti bolje riješeno...
A tipke... pa meni su bolje na SE, to je stvar navike i preferencije...
:D To si dobro reko.
@ N!NO zašto bi zvao svog ISP-a kad je duplo skuplji?Znači samo upišeš postavke i on ti zove tvog operatera.A zar zbilja trebaš primat e-mail prek fona??
Nokia ima raspon u kalendaru od 1996 mislim pa do 2099.
Sad kad uneses rodjendan on popuni svaku godinu od 1996 do 2099. Znaci, jednostavno cijeli raspon i to je apsolutno nebitno.
Bitno je da je to i dalje samo jedan unos, a na T610 je to 105 unosa. U tome je problem pri kopiranju. I Outlook radi isto kao i Nokia. Znaci kad se jednom upise, ima ga u svakoj godini u buducnost. Problem je sto to T610 ne razumije. Mozda rijese u sljedecoj verziji XTND Connecta. On u biti krivo prevede mobitelu podatke...
Ovo s mailom i dalje ne kuzim.
Koliko znam email se moze skidati/slati preko GPRS-a i ISP-a (znaci Carnet, HTnet itd.)
I koliko je onda cijena po minuti ako to radim preko HTneta?
Ili ja i dalje krivo razmisljam?
U biti, nije da mi je to potrebno, ali nekad se pokaze potreba pa bi bilo zgodno da imam iskonfigurirano.
Ovo s mailom ni meni nije bilo baš previše jasno no i ja sam htio to imat iskonfigurirano makar pregledo mail samo jednom.Ako želiš prek svog ISP-a skidat meil onda je skuplje.Reci mi koji ti je ISP da to riješimo
Inace sam Cronet pretplatnik, ali ne bih koristio GPRS jer je (pre)skup.
Sto se ISP-ova tice, ima accounte na HTnetu i Carnetu.
Steta sto ne ide preko WAP-a.
Idemo redom...= Citat =:
Poslao: N!NO
Inace sam Cronet pretplatnik, ali ne bih koristio GPRS jer je (pre)skup.
Sto se ISP-ova tice, ima accounte na HTnetu i Carnetu.
Steta sto ne ide preko WAP-a.
Pretplatnik si Croneta - ODLIČNO...
...znaći imaš aktiviran GPRS i cijena freesurf-a ti je 7.30 kn na 100 Kb pa ako skidaš samo tekst zbilja ti puno treba do 100 Kb...
Mail klijent u mobu podesiš po accountima (sljedi upite kod konfiguriranja) i ukoliko nemaš podešen GPRS za pristup nazovi službu za korisnike i poslat' će ti putem OTA postavke (u biti putem SMS-a)...
Ide i preko WAP-a ako se hočeš zamarati tim...
...preusmjewriš si sa svih accounta mailove na Moj portal (ovo ti je usluga putem koje dobivaš svoj account od HTmobile-a i naravno svoju mail adresu) te kad se spojiš na početnu stranicu M-zone (novi naziv za Moj portal i skup inih usluga) ima opcija moje poruke - uđeš unutra i tamo možeš "pročitati" mailove (ukoliko trebaju detalji napišem sve utančine)...
Naravno napominjem spajanje na WAP preko CSD-a (obične podatkovne linije) stoji 1.22 Kn/min. dok GPRS stoji 7.30 Kn na 100 Kb (obračunska jedinica je 10 Kb)...
Ima jedna stvar koja me muci kod GPRS-a.
Cuo sam da se promet preko njega zatvara dnevno i da se svakih zapocetih 100kb zaracunava po cjeniku.
Po tome bi ispalo da ja preko GPRS-a skinem 2kb u jednom danu i da mi on to zaokruzi na 100kb i naplati na kraju dana tih 7.xx kuna (prije 15).
Nadam se da sam u krivu...
Obračunska jedinica je 10 Kb što će reći ti skineš npr 2 Kb i prekineš vezu a zaokruži se na 10 Kb - jest' bezveze ali tak' je i drugdje...
U biti sve dok si spojen na GPRS obračunava ti se potrošeno dok ne prekineš ili pukne veza...
Hvala puno... Sad sam poslozio preko GPRSa pa cemo vidjeti kako ce se odraziti na račun.
Zelio sam kupiti MMS mobitel i kao dugogodisnji korisnik (i zaljubljenik) Ericssonovih mobitela izbor je pao na SE T610. Kad sam ga vdio i imao u rukama bio sam jako jako jako razocaran. I to iz nekoliko razloga:
1) Kvaliteta izrade T 610 kao i drugih sonyericsson mobitela je jako losa i daleko ispod nivoa nekadasnjih ericssonovih mobija. Kad sam ga primio u ruku mislio sam da je rijec o igracki iz ducana tipa "sve po 10 kuna"
2) Kvaliteta prijema i zvuka je isto ispodprosjecna. Moj T 65 ima daleko bolji signal i kvalitetu zvuka
3) Zaslon iako je bolji nego u T 68 i T300 daleko zaostaje za konkurencijom. Cini mi se da Siemens S55 sa 4096 boja ima bolji zaslon. A kad vidis Sagem MYX6 dode Ti da places od muke.
4) Imenik - mogu se dodavati samo 4 broja kontaktu bez mogucnosti tekstualnih podataka (kod T65 i R520 5 brojeva i dva tekstualna podatka) - barem tako tvrdi prodavac jer ga ja nisam imao mogucnosti puno isprobavati
5) Organizator - nema kalendara odnosno prikaza mjeseca kao sto ima T 65 ili R 520 - barem tako tvrdi prodavac jer ga ja nisam imao mogucnosti puno isprobavati
6) nemogucnost sinhroniziranja imenika mobitela sa PC pomocu Ericsson communication suite barem tako tvrdi prodavac jer ga ja nisam imao mogucnosti puno isprobavati. On ga je navodno pokusao sinhronizirati, ali nije uspio.
Evo to je to. Mobitel je uglavnom prava pusiona, kao i svi ostali sonyericssoni. Na zalost nisu odrzali nivo kvalitete starih eriksona tako da sam odlucio ne kupiti T610
Reci prodavaču da je i on pušiona.