-
@observer
da, anoying problem imash! ovako, nisam probao s nikakvim drugim pcmcia karticama jer ih nemam, no dao sam si truda da googlam i probam skuzit u cemu je moj problem. naime, kartica radi na principu da napravi pci to usb vezu, tj. ona je u biti usb emulator. e, tu je caka, tocnije u onoj stavki 'opti 82c861 pci to usb open host controller', josh tocnije u 'usbohci.sys' driveru. naime, taj konkretan bsod po rijecima micro$ofta se pojavljuje kad usb 2.0 diskovi rade 'under heavy stress condition' i oni su to rijesili u win sp2, no za ove umts kartice problem josh nije rijesen jer je relativno nov i, budimo realni, ovakav nacin pristupa netu je josh uvijek egzotican. inace, na netu postoji brdo ljudi kojima se isti takav problem javlja, pocevsi od ljudi koji koriste usb adsl modeme, pa do ev-do (broadband cdma standarda) pcmica kartica. inace, neki ljudi su si to rijesili instalacijom novog biosa, no ja imam sve najnovije drivere i win patcheve, al nishta. vjerojatno je problem u maticnoj, tocnije u chipsetu (intel josh uvijek radi najbolje chipsete za lapove), dok je moj chipset od ati-ja. inace, vec sam se na sve to navikao tak da mi vise nije ni neki prevelik bed.
a kaj da tebi velim (procitao sam ono vezano za pcmica slot), vrebaj na nove drivere i update biosa pa mozda si rijesis problem. na kraju svega covjek se mora jednostavno pomirit da ima nekompatibilan stroj. mozda se u buducnosti neke sredi. i hope...
-
Gle ja imam Acer 5022 i meni stvar uredno šljaka. Doduše prije dok sam imao WinXP Home (koji sam dobio uz laptop) i imao nakrcano hrpetinu programa, sistem mi se uvijek rušio kad sam pokrenuo Trillian. No to je neki egzotični slučaj i stvarno ne znam. Sad sa svojim WinXP Pro SP2 Korporejt Edišn nemam nikakvih problema. Lik u Vipu mi je rekao da ne bi trebalo biti nikakvih problema sa Acer 5020 serijom...
-
nadasdve interesantno! ja vise nemam pojma kaj da napravim, osim da se na postojecu situaciju naviknem. no, skuzio sam fintu da mi bsod dodje kad przim il radim transfer izmedju externog diska pa onda iskljucim vodafone. ne da mi se vise bavit s tim jer je sve to jedno veliko gubljenje vremena
-
Tvoj mi problem daje ideju da bi i ti mogao imati problem sa IRQ interruptima.
I sam si rekao da PCMCIA radi emulaciju USB-a i da ti bsod dođe kada su ti USB-ovi zauzeti. Moja pretpostavka je da dolazi do IRQ konflikta koji microsoft očito još nije uspio riješiti pa sve ode kvragu.
Ako nije to onda stvarno ne znam što bi moglo biti, i što se može u vezi tih interrupta napraviti.
Ideju itko?
-
Imam ideju ali sumnjam da će raditi (ali vrijedi pokušati).
Otvori SYSTEM PROPERTIES, ADVANCED i SETTINGS (pod System and Recovery).
Makni kvačicu sa "Automatically restart" da bi vidio što se događa sa sustavom prije nego li se računalo zablokira i restarta.
-
@observer
fala na pomoci i na postovima:)! ovako, bsod se javlja nevezano jel ja imam ustekan externi disk il ne..., al postoji shema! naime, u vecini slucajeva se javlja kad je u pitanju neki veci transfer podataka, il kod przenja il kod ripanja dvd-a il kod premjestanja fajlova s diska na disk. primjer: ono, surfam i poklikam 4 tabova u mozilli i 4 stranice se ucitavaju i recimo da josh k tome nekaj premjestam il ripam (nije ni nuzno da to radim...), i velika je vjerojatnost da ce doc do bsoda. finta je da ako komp ne diram i u idle modu je, nema sanse da ce doc do bsod-a. il dok samo skidam neki file..., eto bsod-a. sad ovo pisem, prometa prek vodafone-a uopce nema, jedino winamp trosi malo resursa i to ti je to. nema sanse da ce doc do bsod-a.
probao sam ono sa automatically restart, tak sam i skuzio o kojem se bsodu radi, al to nema nikakve koristi. generalno znam o cemu se radi, napisao sam to u onom postu sa onim usbohci.sys driveru i tome kak su micro$oftovci napravili samo patch za usb 2.0 diskove, a ne za sve usb uredjaje...
meni je jedino bez veze zakaj ta kartica mora bit usb emulator???? mislim da nije to nuzno jer frend koristi pcmcia wlan karticu koja nema nisht s usbovima i radi, a pretpostavljm (logicno bi bilo) da bash i nema prevelike razlike u globalu izmedju vodafone-a i wlan kartica.
-
Ne znam, meni ne ovisi o prometu već je sasvim kaotičnog vremenskog djelovanja.
Na BSOD mi izbacuje:
Technical information:
*** STOP: 0X0000007E (0XC0000005,0XF8769814,0XF8998A84,0XF8998780)
*** usbhub.sys - Address F8769814 base at F8765000, DateStamp 41107d68
pa pretpostavljam da imamo sličan problem. E sad, na drugom forumu mi je jedan čovjek savjetovao da se pozabavim s kontolerom za pcmcia II adapter i da je moguće da me on zeza, pa to proslijeđujem i tebi (možda pomogne).
-
kod mene ti je pcmcia kontroler onaj difoltni micro$oftov i probao sam sve shto znam. uninstall drivera pa reinstall, al nishta...
inace, moj bsod veli ovako:
STOP:0X000000FE (0X00000005; 0X820F50E0; 0X1045C861; 0X8218E8F0)
shto mi je potpuna enigma...
inache, jel ti se mozhda (il nekom drugom) dogadja da nakon nekog vremena pukne promet i konektan si, a nema prometa, pa se onda diskonektash, pa ne ide pa javlja error 692 pa morash vadit karticu pa opet ubacivat...
sve u svemu, ima trenutaka kad bi najradije tu karticu izvadio van iz kompa i :rifle:
-
ajd malo razmislite o tomu da se otvori druga tema jer je ovo tipican HW problem.
-
To jest HW problem, ali je isto tako i jedan s kojim se koliko sam gledao po drugim forumima sučeljavaju mnogi korisnici ove usluge i mislim da bi trebao biti ovdje kao upozorenje budućim korisnicima ove usluge.
A što se tiče nas dvojice mi ćemo nastaviti preko PM-a. Paše.
-
to nema veze sa uslugom nego sa proizvodom koji je u usluzi (jedan od) znam jako puno ljudi koji tu uslugu konzumiraju ali putem mobilnog telefona. Dakle mozes uzeti i od Optiona karticu i staviti 098 broj i isto veselje ces imati a neces biti ni blizu uslugama iz naslova.