Hoće :deal:= Citat =:
Izvorno postao afroman
Printable View
Hoće :deal:= Citat =:
Izvorno postao afroman
Neda mi se sve čitat, ali ja sam slučajno vidio dok sam bio u T-centru da je neki tip kupovo mobitel i prodavač ga je pitao dal hoće imat stari broj ako je Simpa on je reko da nije pa je tip(prodavač) zvao nekud i pitao dal je taj broj slobodan i ovaj koji je kupovao je dobio sisti simpa broj koji je imao na vipu
Da pojasnim jer vjerujem da ovo gore nije baš jasno
Ja recimo imam broj 091123456 i mogu dobit
098123456
a od kuda znas da nije uzimao pretplatu. Koliko mi je poznato Prepaid brojevi se nemogu birati vec samo Postpaid.
Ma ne, tip je svoj 091 broj prebacio na 098 znaći ako mu je bio 091 12345678 sada mu je 098 12345678, to u biti nije ono što se ovdje opisuje, mislim da je to sao slučajnost da t-mobile ima tu kombinaciju brojeva slobodnu. Ovdje se govori o tome da ti sa 091 12345678 pređeš na t-mobileali ti broj ostaje isti, uključujući onaj 091
Naravno da će operateri i nadalje kodirati svoje mobitele, nisu ludi prodavati ih onima koji ih nemaju namjeru koristiti njihovu mrežu (izuzetak će biti, kao i dosada, skuplji modeli)... a ako želiš u drugu mrežu - kupi drugi mobitel :thumbup:
Pa bilo bi glupo da sa simpe(098) pređeš na vip(098)= Citat =:
Izvorno postao supercom
p.s.sorry zbog onog gore
Zašto bi to bilo glupo? Uvijek možeš koristiti operatera koji ti najviše odgovara, a nikada ne mijenjaš broj. Vipnet recimo ne nagrađuje svoje korisnike kao T-mobile (više vole nove korisnike :)), svaki puta kada istkne ugovor. Ovo ti, ako ništa drugo, omogućuje da svaki put kada ti istekne ugovor, promijeniš operatera i ostaviš popust na kupovinu telefona...
Slažem se= Citat =:
Izvorno postao gog
Nisam mislio da je to glupo raditi nego da bi bilo čudno da operatori to dopuste:thumbup:
Tehnički je to izvedivo i kod Vipa, raskineš ugovor i zatražiš prijelaz na vip.me i time zadržiš broj, oni te prebace u roku 24h i onda ponovno zatražiš pretplatnički odnos, tj. prijelaz sa vip.me na postpaid= Citat =:
Izvorno postao gog
Nije pitanje jel glupo ili nije, oni sami to sigurno ne bi nikada dopustili, no po zakonu moraju, smiješno je samo koliko se kod nas takve stvari uvijek rastegnu, sve se može kad su operateri u pitanju...= Citat =:
Izvorno postao nix1001
@jay, viš, o tome nisam razmišljao :)
evo da se ja ubacim sa jednim zanimljivim pitanjem...
ako imam simpu 098 1234567 i ako odlučim uzeti VIP i da mi ostane isti broj...
dakle onda bi imao također 098 ali na VIP operateru...
e sad... netko me želi zvati iz Tmobile mreže i on pomisli, vidi, on je na simpi (098) dakle poziv mi je jeftin, idem ga nazvati bolje na mob nego da ga sad kći zovem... i bez znanja njemu po pravilu ukradu više love jer zapravo zove VIP... koliko ? 2,5Kn naspram 1,25 po minuti ? jel duplo više?
e, što po pitanju ovoga?
Taj koji te zove platit će više ali će dobiti najavu prije uspostave poziva da je pozvi upučen prema drugoj mreži
@nix1001
Neda mi se sve čitat, ali ja sam slučajno vidio dok sam bio u T-centru da je neki tip kupovo mobitel i prodavač ga je pitao dal hoće imat stari broj ako je Simpa on je reko da nije pa je tip(prodavač) zvao nekud i pitao dal je taj broj slobodan i ovaj koji je kupovao je dobio sisti simpa broj koji je imao na vipu
Da pojasnim jer vjerujem da ovo gore nije baš jasno
Ja recimo imam broj 091123456 i mogu dobit
098123456
nebaš 098 već 099 tzv. wish broj ako nije već zauzet. Može početi s 099/2...,3...,4...,5...,6...
@Krompirko
evo da se ja ubacim sa jednim zanimljivim pitanjem...
ako imam simpu 098 1234567 i ako odlučim uzeti VIP i da mi ostane isti broj...
dakle onda bi imao također 098 ali na VIP operateru...
e sad... netko me želi zvati iz Tmobile mreže i on pomisli, vidi, on je na simpi (098) dakle poziv mi je jeftin, idem ga nazvati bolje na mob nego da ga sad kći zovem... i bez znanja njemu po pravilu ukradu više love jer zapravo zove VIP... koliko ? 2,5Kn naspram 1,25 po minuti ? jel duplo više?
prvo_da, točno, imao bi 098/1234567 na VIP-u
drugo_e upravo zato, kao što reče @supercom, je operater dužan obavijestiti pozivatelja da mu tarifiranje nije isto bez obzira što zove predbroj svoje mreže. Tu je T-mobile preduhitrio druge jer je već sad stavio tu govornu obavijest kod biranja FAV brojeva
@gog
= Citat =:
Originally Posted by nix1001
Slažem se
Nisam mislio da je to glupo raditi nego da bi bilo čudno da operatori to dopuste
Nije pitanje jel glupo ili nije, oni sami to sigurno ne bi nikada dopustili, no po zakonu moraju, smiješno je samo koliko se kod nas takve stvari uvijek rastegnu, sve se može kad su operateri u pitanju...
Ne dopuste, ali nije do njih već do HAT-a (Hrvatske agencije za telekomunikacije) koji su BTW ovih dana pritisnuli T-mobile da ukinu častilicu ->za sve dušebrižnike koji misle da to T-mobajl radi jer mu se tak hoće.
A usluga "Prenosivost broja" će zaživit tek kad svi operateri implementiraju u svoj sustav tarifiranje drugog pozivnog broja , ne matičnog, po istoj cijeni. A to će biti za malo duže vrijeme
Vidim da na forumu ima dosta ljudi koji rade kod vip-a, t-mobile-a i tele2 pa me zanima da li postoje podaci (vjerojatno postoje ) o broju prenešenih brojeva u druge mreže, tj. koliko je korisnika naših mobilnih mreža promjenilo operatera, a zadržalo broj.
Mislim da je najveću korist od ove usluge ostvario tele2, ali valjda postoje neki podaci o tome.:hm:
probaj u drzavnom zavodu za statistiku, jer ces od operatera dobiti vrlo oprecne podatke.
Probaj pitati "El Zlikovskog" on bi trebao raditi u VIPu a izgleda da "no name" radi u t-mobile. Ali nisam siguran da li svaki radnik ima uvid u bazu za prijenos broja.
zanima me dali postoji prijenos broja, sa vipa na tomato??
Pogledaj na stranicama od tomata ili potrazi na forumu. Bilo je prije mjesec dana rasprava kako je tip prebacio broj s VIPa na tomato i drugi VIP broj ga je mogao nazvati po cijeni unutar mreze (VIP -> VIP).