= Citat =:
Izvorno postao JBT
a sto to znaci ''ubrzo proraditi''?????
Printable View
= Citat =:
Izvorno postao JBT
a sto to znaci ''ubrzo proraditi''?????
Znaci da su postavljene i ceka se dozvola da ih se pusti u pogon. BTW, do ljeta ce se vrlo vjerojatno rijesit sva sranja s roamingom i SMS-ovima iz inozemstva, u interesu im je zbog dolaska turista, to je velika zarada.
pa necemo valjda cekati do ljeta.znam da imaju problema,ali mi se cini da je to malo predugo.
Ljeto je valjda krajnji rok, do tada mora biti sredjeno jer nisu ludi valjda propustit zaradu od roaminga.
ne bih se cudio ni d acekamo do ljeta
Niti ja, haha.
Evo čitam u "Moby-u" (isprika ua bogohuljenje ;D) intervju sa Johnnyjem Svedbergom, dišom Teletine za Rusiju, Baltik i Hrvatsku (***** ih u geografiju). Među ostalim, o GPRS-U i MMS - u kaže 'vako: (prepisujem - ovo nije kopipejst :o )
"Dozvolite da da objasnim glavni problem oko uvođenja ovih usluga. Radi se o tome da mi u ugovoru o nac. roamingu nemamo ugovoren i roaming za usluge prijenosa podataka. Budući da je naša mrežajoš uvijek u izgradnji, teško se sada odlučiti za uvođenje ovih usluga iz dva razloga. S jedne strane korisnici koji su u roamingu s Vipnetom tu uslugu neće moći koristit, a korisnici u Tele2 mreži također mogu očekivati probleme ako se signal prebaci na Vipnet. Dakle, jedni neće imati uslugu uopće, drugi je neće moći koristit uvijek. I sada je pitanje šta je gore od dvaju zala.............................Prošitrimo li pak naš ugovor s Vipnetom i na prijenos podataka, pitanje je hoćemo li moći ponuditi cijene kakve očekuju korisnici..................Nama je u interesu ponuditi jeftine i kvalitetne usluge, a takve će biti i GPRS/MMS. Ne pitajte me kad, bit će uskoro."
Netko je na njuzima postao Tele2 racun s MMSom zaracunatim na racunu. Cijena MMS-a je 1 kn sa PDVom. Sad koliko je taj racun istinit, ne znam.
Svašta ljudi postaju na njuzima i forumima.
stavio je frajer i sliku na binse, ali opet photoshop cini cuda
Ne mora znacit, ja sam uspio poslati MMS, ali to cu vidjet tek na racunu za 3. mjesec
i dalje vjerujem da ce mms biti 0,95 kn.tesko,ali...?:jump:
Sve u svemu, GPRS i MMS ce krenuti kad se postigne pokrivenost gradova, to je minimum. Koliko citam, to i nije tako daleko, skoro u svakom vecem gradu vec postoje Tele2 bazne stanice.
za manje od mjesec dana ,vjerujem da ce pokrenuti mms i gprs.
Ja sam danas zvao SZK jer mi je trebalo nesto i usput sam pitao za to i tip je rekao u 4-5 mjesecu da ce to krenut.Znaci vrtimo se oko istog-proljece...
Nema u varaždinu. :drink:= Citat =:
Izvorno postao JBT
Sumnjam da će to biti tako brzo, jer nije Hrvatska samo Zagreb, Split, Rijeka i još desetak gradova... Ako ne ponude SPRS i MMS preko nacionalnog roaminga, onda badava im uvođenje kad će uslugu moći koristiti samo oni pod samim Tele2 signalom...
Kako stoji u onom intrevjuu, mislim da neće ići preko roaminga, jer bi tada Vip diktirao uvjete i ne bi mogli ponuditi niske cijene.
E sad, što se tiče pokrivenosti, Zagreb, Split, Rijeka i Osijek s okolicama su preko 50% stanovništva i pretpostavka je da je to njima dovljno u startu da krenu s uslugom. Kako pratim zadnje vrijeme, signal je u Splitu već prilično dobar i da bi bez problema mogao koristi GPRS a da ne puca veza.
Što se tiče ovih drugih gradova sa jednom ili dvije bazne stanice, mislim da će još biti problema s GPRS-om dok se ne postigne kvalitetnija pokrivenost.
cim postignu 50% pokrivenost imaju dobre uvjete da pokrenu gprs i mms iako ce nazalost svoju 50% pokrivenost imati u vecim gradovima.
Onda će se većina još načekati... To su vjerovatno znali i u startu, samo što nisu htjeli to u javnosti spominjati da si ne bi ugrozili priljev korisnika koji imaju...
Jasno k'o dan.
= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
istina ki....
split,zg,ri,i osijek je vise od 50 posto....a ostale ko j*be....
a ja sam u toj drugoj grupi...
budu li se tako glupirali...a jedni dobija a drug ne...odo ja nazada na simpu....iz principa...
Ja moram ostati na Tele2 obzirom da sam potpisao ugovor na godinu i pol, mada mi nije žao što ću neko vrijeme biti uskraćen za te usluge... Za to će mi poslužiti T-Mobile... Samo se iskreno nadam da će se mreža dovoljno proširiti do kraja ljeta...
Sasvim je jasno da neće svi istovremeno dobiti gprs i mms, ali ako pokriju 50-60% stanovništva trebali bi pokrenuti te usluge, neka se ne ljute oni koji ne spadaju u tu skupinu.
Znači po tebi bi bilo bolje da nikome ne ponude mms i gprs? Tad ne bi otišao na simpu, a ako ponude, a ne svima tad odlaziš? Logika ti nije baš najbolja.= Citat =:
Izvorno postao revo