Logično. Ako onaj koji plaća ful cijenu poziva bude zakinutiji, onda će tek prijeći u drugu mrežu. Ljudi, razgovarate sa jednim brojem skoro pa besplatno, a nikome ne paše... Svatko zanovijeta iz ovog ili onog razloga.= Citat =:
Izvorno postao JBT
Printable View
Logično. Ako onaj koji plaća ful cijenu poziva bude zakinutiji, onda će tek prijeći u drugu mrežu. Ljudi, razgovarate sa jednim brojem skoro pa besplatno, a nikome ne paše... Svatko zanovijeta iz ovog ili onog razloga.= Citat =:
Izvorno postao JBT
ne zanovjetam ja..samo je previsoka naknada.
...malom računicom, bar ja, dolazim do iznosa od oko 2000kn koje sam trebao potrošiti da sam sve one minute koje sam utrošio za vrijeme besplatnih razgovora, u ovih 3mj ... znači, trošio sam oko 700kn mjesečno, što se prema ovih 25kn aktivacije čini dosta više, zar ne...= Citat =:
Izvorno postao khideg
...znači, nekom će se isplatit, a ti sad računaj...
Nećeš valjda aktivirati tu uslugu ako misliš mjesečno razgovarati 20-ak minuta sa friends brojem.
a netko je ovdje spomenuo u nekoj temi da bi se operateri ********* a da im ne ude. ja vidim malo drukciju situaciju sada.
ja pricam po 10 000 minuta mjesecno i meni se isplati imati frends s jednom osobom, samo kazem da sam ja imao jos 2 dodatna broja koja su mi sluzila za kolege s kojima pricam oko 10 minuta tjedno..oko 60 minuta mjesecno,pa mi se ne isplati za te brojeve aktivirati 0kn, ali da je naknada recimo 10kn mjesecno aktivirao bih uslugu..sto mnogi takoder ce isto misliti, tako da ce vip zbog toga manje zaraditi..= Citat =:
Izvorno postao Eminem
da je niza naknada vise bi ljudi aktiviralo,sto dovodi do vece zarade..
e pa da bar malo znas kako operateri funkciuniraju onda tako nebi mislio.
Ja sam isto par godina govorio svima da su kamioni preskupi zato jer bi ja jedan takav kupio i vozikao se okolo a nebi radio ono za sto je namjenjen. a vidis ko mi je kriv. Kamioni ce i dalje biti skupi i jos skuplji a VIP friends ce za3-4 mjeseca pojeftinit.
mozda zato sto normalno razmisljam. To je stvar kapitalizma koji nas je dotakao i za kojim su svi tako ocajno jecali. NIje da sam i ja sretan ali se znam pomiriti sa trenutnom situacijom.= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Kako do sad nikome nije palo na pamet reci McDonladsov hamburger je preskup (ja ga bas i ne konzumiram) ili Coca Cola je skupa, moze to biti jeftinije.
Skupo je skupo igrati se s operaterima i kupovat telewfon od par soma kuna i onda cvilit da su mu razgovori skupi i slat poruke "nazovi me". najgore je sto je ljudima skupo dati za frizider 3000 kn koji im krepa nakon 13 godina i onda za to kazu isto da je supo. ili za televizor koji gledaju po citave dane ili za vodu mjesecno (oko 100tinjak kuna) a da ne pricam za struju. Al na telefonu se mora visit i to uopce nije bitno sto slupas 200 kn mjesecno na telefon.
Zasto onda koristiti VIPonline kad postoji puno jeftinija solucija DSL ili neki WiFi kvartovski.
pa nadam se da ce pojeftiniti
pa naravno da hoce. pa sto nije krivulja cijena u silaznoj putanji uvijek sto se tice usluga. Samo se kolicina usluga povecava i tako citava stvar funkcionira.
malo citajte stare posteve i naravno Mobil u kojem su takve stvari objasnjavane po 100 puta.
nekada se recimo pretpostavljalo (prije 5 godina kada se dikutiralo o uvodenju UMTSa na CeBitu) da ce voice biti free a da ce se naplacivati samo video razgovor. Da ali samo ako uzmes tu tarifu koja ti to omogucava.
mislim da sam to vec spomenuo ali evo opet cu se ponoviti operateri nisu karitativne institucije i s time se moramo pomiriti. nitko ne kuka oko plasticnih boca bas previse nego kaze "ah pa to je tako i to se mora". Meni nema sanse da bi kupio vise mljeko u plasticnoj boci ili bilo koji proizvod od tih proizvodjaca koji su poskupjeli, a vi isto ako su operateri skupi i ako pljackaju bacite telefone i koristite razglednice za koje vjerujem da se rijetko sjetite poslati komu :)
Vidiš ovo si dobro reko. Na žalost takvi su ljudi. Neke stvari jednostavno uzimaju zdravo-za-gotovo. Recimo nije bed ženi dat 300 kuna za frizuru ili 350 manikuru, pa ni soma eura za nove zube platit stomatologu, al je skupo platit doktoru privatniku pregled jer zdravlje (kao i telefoniranje) mora bit besplatno... :)= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
To sve ovisi o razvijenosti svijesti naroda. Kod nas 0 bodova. Dotakao nas kapitalizam... još će proći puno vremena dok se neke stvari poslože ljudima u glavi...
nakon svega, moramo se pozvati na Einsteina i reći da je sve u životu relativno!
Tako je nekome ovih 25 preko glave, a nekome sasvim pristojna naknada koju će rado platiti. Da li je to realno puno ili ne, nije zahvalno ocjenjivati, baš zbog različitog aspektiranja.
Prije 2 mj sam poslao upit u VIP što će učiniti sa VIP friends 0 nakon 1.1., evo citirat ću dio maila:
"Koliko sam upoznat, ova akcija za VIPme korisnike traje do 1.1.2006., te me zanima da li je izvjesno da će biti nastavak te usluge ili recimo ponuda za sve koju su je aktivirali da ju nastave koristiti uz neke nove uvjete? Recimo, ako ju mislite ugasiti, a nadam se da NE, ponudite nam neku fiksnu mjesečnu naknadu, ne znam 10KN i svi ćemo opet biti zadovoljni:-)
Hvala Vam na vremenu
"
a njihova replika, također dio vezan samo za ovo:
"Usluga besplatnog pozivanja prema VIP.friends broju za VIPme korisnike je pogodnost koja traje do 02.01.2006. godine te za sada nemamo informaciju da li ce se ista pogodnost produljiti ili da li ce biti slicnih ponuda za VIPme korisnike.Nakon zavrsetka te pogodnosti besplatnog pozivanja VIP.friends broja, VIPnet ce svakako nastojati ponuditi nasim VIPme korisnicima druge pogodnosti i benefite koji ce vam omoguciti smanjenje Vasih troskova za koristenje usluga te se nadamo da ce Vam i one odogovarati.Za VIP pretplatnike koji su iskoristili pogodnost aktivacije tarifnih modela ( VIP Start 0, VIP Plus 0, VIP Extra 0) imaju stalnu mogucnost besplatnog pozivanja VIP.friends broja te Vec za 50 kn mjesecne pretplate (VIP Start 0) mozete imati stalnu pogodnost besplatnog pozivanja friends broja."
Ja ću osobno izdvojiti tih 25KN, jer mi visok postotak komunikacije otpada na curu, a to su obično duži razgovori, tako da je računica jasna. Žao mi je samo što niti jedan operater ne može unificirati usluge i biti jednostavno u svemu jednako dobar, pa ovako "moram" imati minimalno 2 kartice. Trenutno imam sve, mada ću se vjerovatno jedne odreći. Eto, toliko od mene
He, he. Kako je ono Blue devil citirao Pavla Vujisića:= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
"Karta mora da se plati, ko nema da plati - drum je džaba." ;D
@whiteboy onih soma eura za zube ne idu sve zubaru, vec dio te cijene ide i zubnom tehincaru koji je te zube napravio.Znaci oni djele ukupan iznos zarade;D;D
ne da ne moze, nego jednostavno nece!= Citat =:
Izvorno postao Inovator
na tebi je da sam procijenis koja mreza (svaka s prednostima i nedostacima) odgovara tvojim potrebama.
:thumbup: Imam vip pretplatu pa mi 0 kn ostaje i dalje, a sto se tiće tih 25 kn mjesecno mislim da nije puno i da se večini koji su navikli friends broj isplati, ja bi to uzeo da nemam pretplatu jer dnevno pricam 15-30 minuta. A sto se tice soma eura za zube, 4,5 uzimam ja, a 2,5 dam tehnicaru.
bolje ne bih ni ja rekao!!!= Citat =:
Izvorno postao Inovator
takode mislim da je nemoguce biti max na dobitnu i zbog toga ako nemas sve operatere (3 za sada) nikad nece moci postici najminimalniju cjenu razgovora.
Ja stvarno ne razumijem zašto bi 25kn bilo puno. To je inače vrijednost razgovora u trajanju cca 40min sa friend brojem. Ako netko priča više, isplati se. Ako ne, onda se ne isplati. Toliko je jednostavno.
I da napomenem- NEMA više naplate od 25 lipa za uspostavu poziva.
ma stvar je u pristupu, nekome jest, nekome nije...= Citat =:
Izvorno postao darkovsky
ali bitno je da to više nije 0 KN, kako se reklamira..
a nema uspostave??? e vidit to je dobro.. i da.. vise u biti nije besplatno.= Citat =:
Izvorno postao darkovsky
nikada nije ni bilo.
Ako ja dobijem svinju badave moram potrošiti i nešto love za njezinu pripremu. Pečenje i tako to. Tako da me ta svinja ne ispada besplatno.
...dobro kaj je ovo sad? meni radi jos i danas nula, a nisam nis obnavljo ni produzivo, nit sam na pretplati, mozda onima kaj su nabili prek sto cuki ostaje ;D
Preko 100 čuki? Ajme, čovječe, ovdje ljudi troše tu uslugu i po tisuću minuta mjesečno.
...dobro je dok traje ...pazi da se ne iznenadiš...= Citat =:
Izvorno postao bloodsucker
1000minuta?samo..ja oko 10 000 minuta= Citat =:
Izvorno postao frish-KI